Kväll

Fredags kväll, vi har sett en dålig film och slappat. Nu ritar Oliver på sin tröja. Den bli jätte fin, bildbevis kommer.

I dag har Effi varit hos Linda och Magnus, hon skulle öva lite. Dom ska passa henne vid ett annat tillfälle och det va ju bra att prova på lite. Allt hade gått bra tack och lov. När hon kom hem började hon trixa med tungan, tror det är något dom övat på i dag , fniss.







 Fina barnen!

När Effi var i väg passade vi på att ta en sväng på stan , Oliver ville till intersport och Linnea till HM. Det blev lite kläder till barnen.
Sen blev det handlat mat tills i morgon, då vi ska ha gäster. Blir nog bra men jäklar vad svettigt det va på Maxi....

Ja ni då är snart detta året slut. Det har ju varit ett riktigt lycko år för vår familj då vi ju fått världens goaste Effi. Hon skänker oss så mycket glädje den lilla tjejen.
Vi har legat lite lågt med en del annat här så som utställningar tex. Men nu hoppas vi vi kan komma ut några gånger i alla fall. Vi har ju haft stor glädje av våra vovvar här hemma!

Tyvärr har vi ju fått tråkiga nyheter här i slutet på året och alla mina tankar går till käraste Lotta! Men hon besegrar detta också!!!!! Snart börjar en kämpig resa som jag inte önskar henne. Men om någon klarar det är det hon. Puss min goaste Lotta!!!!

Ja då får vi se vad nästa år bjuder på....vem vet kanske blir det mer utökning i familjen.....

Om jag nu inte hinner skriva i morgon så önskar jag er nu ett gott nytt år! Och hoppas ni får en fin Nyårsafton!

Tisdagen den 27/12

Jaha då var Julen över , skönt! Det är en jobbig tid tycker jag. Blir liksom aldrig som man själv vill, mest stress. Men barnen är nöjda och glada över sina julklappar och det är ju det viktigaste.

Här har det varit full rulle med barnens kompisar , bio besök och annat.
I går kväll hade vi besök av Linda, Magnus och Tjabo vilket var mysigt som det brukar.  Jag är ju av den åsikten att när man är ledig och det är jul är det trevligt att täffa folk.

I dag har Oliver åkt till ishallen med två kompisar , nu var det dags att köra lite tyckte dom. I morgon är det hockey träning och på torsdag ska dom i väg på cup i Skilingaryd. Så det ser han/dom nog fram i mot. Vet inte vad vi tjejer ska göra då, får väll se.
Många runt omkring oss är ju små krassliga men kanske någon har möjlighet att ta en fika eller något.

Själv är jag sugen och lockad av rean men SKA INTE, pangar pengar pengar......

Nä nu ska jag avsluta med lite bilder!







Jul!

God alla som läser min blogg!
Vi har haft en bra morgon här! Den började redan kl fem....

Tomten hade varit här i natt med julklappar , dom flesta var till Lars och mig från barnen. Så gulligt av dom. Jag blev jätte glad. Vi fick super fina muggar (röda med vita prickar på) kan liksom inte bli bättre! En liten skål i samma, Camilla Läckbergs nya bok, Jägarna 2 filmen, badkulor och fina servetter. Oliver hade även gjort så fina täckningar till oss, man blir ju så glad !!
Effi fick badanka och badgroda av Linnea och Oliver sen julaftonskläderna och en leksak å små rosetter och håband, gulligt!
Oliver och Linnea fick bara lite små krafs så här på morgonen så vi hoppas Jultomten kommer med bättre paket i kväll....

I eftermiddag åker vi till Linda och Magnus en liten sväng innan vi far till Lars föräldrar för att "fira" kvällen där. Blir inte så sent eftersom vi sen ska asa hem allt och få ordning på det , sen har vi ju vovvarna att tänka på och Effi gummis kommer nog vara trött. Hade varit så ljuvligt skönt om vi kunde firat här.

Innan när Effi skulle äta välle och sova satt vi på Tomtar och troll filmen, trodde det skulle bli familje mys men slutade med att jag satt där själv, ja å med en sovande Effi i knäet....
Snart blir det ett jula bad och sen packa i hop oss. Tyvärr har jag alltid lite ångest när vovvarna ska fira jul själva, e jag knäpp eller?

Nu hoppas jag bara barnen blir nöjda och glada , det enda som betyder något nu.

Jag tänker så på käraste Lotta och hoppas hon får en fin jul trotts allt tråkigt som väntar med operation och annat. Tusen Jul kramar och tankar till  dig mumsegumman!!

Ja ni God Jul på er då och hoppas ni i alla fall får fira en fin Jul!
Tack för era fina Julkort!



Lille Jul

God morgon!
Har ni full rulle så här inför Julen?
Själv har jag bestämmt mig för att nu får det vara bra! Lite mat som ska handlas i dag och några klappar som ska slås in bara.
Att bara hinna lite av det man tänkt är frustrerande men om man tänker så är ju julen snart över och livet fortsätter även om fönsterna inte blev putsade igen efter stormen, eller att allt julgodis som va planerat inte blev klart.
Nä nu får det va som det är!

I dag ska Oliver ha två kompisar här. Skönt han har att göra. Linnea ska nog bara vara hemma och pyssla, hon städade sitt rum så fint igår!Duktig tjej!

I kväll blir det mini Julbord sen blir det Bingolotto  , barnen ville det så så får det bli. Själv hade jag hellre sett en bra film. Vi kommer duka fram vårat julgodis och lite glögg i kväll så klart.

I morgon får vi se om Tomten varit här under natten och lagt någon paket under granen.....barnen brukar få något litet. Sen kommer det bli en lååååång väntan till vi ska till Grevie, barnen längtar ju så efter att få sina julklappar, hoppas nu dom blir nöjda och glada.

Själv tycker jag det kan bli lite strängt innan man kommit hem igen ochdom får upp och grejat med sina nya saker. Ni vet kanske hur det är....bilen full med klappar och barn som bara vill riva upp och greja med allt. Blir liksom jäkligt stressigt men men nu är det så.

Är det någon som vet hur man får hit lite snö? Jo då tanken på snökanon har slagit mig, fasen vad jag tycker det hade höjt julstämningen.  Men vädret kan man ju inte styra det hellre.

 Här är väll endå en som lyser upp i alla fall?!





Linnea tog en läcker bild i går , kolla!


Ja ni nu vaknade Linnea och vi ska strax köra och handla lite mat.

Ha nu en bra dag!

Jul stök pågår

Ingen tid att blogga , hoppas på mer senare i dag.
Ska snart bege mig för att fixa lite.....

Ha det gott så länge!


Trevlig dag

Det har det verkligen varit i dag.
Började med en svettig tur till Maxi för att handla, påpälsad med för varm jacka. Bara två kassor öppna och massa folk...hu svetten lackade.

Vid tolv fick vi besök av Käraste Lena som jag jobbar tillsammans med , så kul att ses! Fick så fina grejor vilket vi ju inte behöft men väldigt glad blev jag! Tack Lena för att du kom!
Helle och lille Erik kom också, vi åt paj, sallad å lite sådant. Riktigt mysigt!

Fick även senare besök av Marie, Klara och Oskar, så det blev full rulle.

Effi hjärtat har varit lite ledsen i dag , jobbigt att va förkyld och ha öroninflamation så klart! Nu sover hon ny badad och go.

Nu i kväll har jag tittat på min favorit ERNST, aj aj aj vad jag velat va hans lilla nisse och få pyssla med honom. Han gör så mycket jag tycker om!!
När jag blir stor, ha ha. Då ska julen bli som jag vill, ååå har sådana ider och bilder i  huvudet!

I morgon kommer bästaste Lotta , å himmel vad hon ska få känna på en kram kan ni tro. Å om jag bara kunde ta hennes jävla börda från henne!!!

Snart blir det nog sängen för min del, är trött som en snigel nu och det är min natt med Effi. Hoppas lill hjärtat kan sova gott!

Vill passa på att tacka för alla fina Julkort vi fått via mail och på posten!

God kväll!

4:e Advent

Hallå , en snabbis härifrån innan middagen.
Har en go stek i ugnen.....

Helgen har bestått av doktorsbesök med Effi hjärtat, hon hade öroninflamation, inte konstigt hon varit ledsen. Nu är hon ändå piggare.

I dag har Lars bakat rullrån och jag gjort några chokladgodisar, så nu är julbaket på gång. Får se vad vi hinner och orkar göra.

I kväll blir det bara mys pys!









 Denna ska vi nu sälja , hör av er om ni är intresserade!

Måste bara nämna min kära Lotta gumma, tänker på henne så mycket och gråten bara kommer då och då. Fasen vad jag hatar cacer! Puss finaste Lotta loppan!

Ha en mysig kväll !!!

Trötta lördagen

Ja ni detta blir nog en riktigt lång och trött dag. Vårat lilla hjärta Effi har hållt oss vakna vilket inte hör till vanligheterna. Tror detta är värsta natten. Hon har varit så ledsen, skrikigt rakt ut. Vi vet inte riktigt varför, tror hon hade lite magknip i början på natten, sen har hon varit så orolig och ledsen. Det är så synd om henne. Kl var nog minst halv fyra när jag somnade för första gången, tror det va typ då Lars också kunde somna. Han och Effi har legat här ute på soffan i natt.
Än så länge sover hela fam kl är nu tjugo i nio, hoppas dm kan sova lite till.
Ja ni det blir nog en härlig dag....två genomtrötta föräldrar.....men vi ska väll överleva tills kvällen hoppas vi.

Vi hade för övrigt en himmla trevlig kväll i går, med mycket skratt å det uppskattas ju alltid!!

Jädrans vad vinden tar i nu, tack och lov att man sitter inne i värmen av kakelugnen. Nu vill jag ha slut på blåst och få SNÖ!!!!!

Fortfarande har jag en jäkla obehaglig kännsla i kroppen och många tankar går till min kära vän, tänker på henne typ varannan minut, hela tiden dyker det upp tankar. Ja önskar jag kunde göra något, som jag skrev sist. Om jag mår så här hr mår då hon och hennes familj.
På Tisdag ska vi ses och det ska bli ljuvligt att få krama om henne lite ♥!!!! I går när jag körde till Maxi bara kom tårarna , fasen jag önskar henne allt gott och vad för jäkla julklapp blev detta??? Nä musten går liksom ur en och julen med allt vad det innebär får så mycket mindre betydelse. För allt som räknas är att min gumma blir frisk och får vara lycklig!!!

Denna helg var tanken att göra julgodis men vi får väll se, vi kanske somnar med näsan i knäcken och det vore ju inte helt bra, hi hi.

Ha en bra dag och julstressa nu inte för mycket för det finns saker som är så mycket viktigare!!

Förtvivlan

Det är vad jag känner ,hela kroppen skriker och det gnager en olustig kännsla i min kropp.Tankarna snurrar och i natt när jag vaknade för hundrade gången funderade jag till och med på att be till Gud.
Varför varför varför? Livet är alltför orättvist, alltid drabbas dom fina mäniskorna. Varför ska vissa drabbas gång på gång  på gång????
Inte för att jag vill att någon ska drabbas men absolut inte den goaste som finns. Nu bara måste jag svära,Jävla vad jag är arg, ledsen och frustrerad.
När ska det vara nog???
Nu får det fan räcka!!!!

Min kära vän som jag önskar allt väl, önskar henne och hennes familj allt väl. Hur kan det vara möjligt att hon/dom drabbas gång på gång?? Finns det ingen rättvisa?

Gode Gud i himmlen om du finns, ser du inte vad som sker, hur kan man plåga någon på detta sätt hur kan man???

Min kropp skriker innombords och jag mår dåligt , känner mig olustig , rastlös och vet inte vad jag ska göra. Hur gör man? Vad säger man?
Om jag känner så här hur mår då min kära vän!

Nä nu får det va slut!! Försvinn och kom aldrig mer tillbaks förbannade sjukdom!!!

Tusen tankar  till min kära vän!

HATA CANCER ÄLSKA LOTTA!!!!!!

Dinkelbullar!

Dinkelbullar!

50g Jäst
6dl ljummet vatten
50g smält margarin
4msk brödsirap
1-2tsk salt
16dl siktat dinkelmjöl
Sen brukar jag slänga i lite pumpakärnor, solrosfrö och linfrö.

Sen vet ni ju hur man barkar bullar sådet skriver jag inte....låt degen jäsa 30-45 min.
Baka sen ut bullarna, brukar bli två plåtar för mig.
Låt jäsa igen ca 30 min.
Sen penslar jag med olja och strör på flingsalt innan dom ska in i ugnen i ca 8 minuter i 250 grader.

Lycka till och hoppas ni gillar dom!!!

Lucia

Här började dagen precis som jag önskar lucia morgnar ska börja. Kaffe och Lucia på tv. Det är så stämmningsfullt. Å jag bara älskar I väntan på Jul som Jill sjöng!! Får nästan gåshud när jag tänker på det!!

Oliver är hemma i dag också, stackars! Men Linnea åkte i väg glad i hågen, i dag var det luciatåg igen, nu för skolan.

Försökte lägga mig en stund i fm men det va så jäklas kallt att det inte gick, fick upp och baka Dinkelbullar och slå in julklappar.
Julklapps jakten börjar lida mot sitt slut för vår del, så skönt när alla bitar börjar falla på platts...kan ju inte avslöja något här eftersom våra barn kan läsa!

I eftermiddag får Lars åka på hockeyträning själv, han måste ju dit och hjälpa till. Blir svårt för Oliver att va hemma, han vill ju såååå gärna! Men jag har lockat med pepparkaksbak så vi hoppas det hjälper.

Nu sitter här en nyvaken liten snutta , hon är så söt som socker. Tänk när hon ska gå lucia för mamma och pappa,åååå.

Nä nu ska bullarna penslas och in i ugnen så jag måste sluta.
Trevlig och glad lucia på er!

Härligt



Är det någon som kan låta bli att dra på smajlbanden när ni ser denna bilden?Jag tycker hon är ljuvligt läcker i alla fall.Hon bara älskar när man ska fota henne och spexar lite extra då.

I dag har Oliver varit hemma från skolan, blev ett doktorsbesök också.Ingen pencilin men hostmedicin i alla fall.Nu hoppas vi han skyndar sig att bli frisk!!!

I förmiddags var min Mamma och jag på skolan och tittade på Linnea när hennes klass hade lusse tåg. Dom var jätte duktiga och sjöng så fint. Där var tyvärr en stackare som svimmade men det slutade väl i alla fall.



För övrigt inga sensationer utan en helt vanlig dag.

Nu blir det en kopp kaffe och doppa rumpan i soffan.

Tack så hjärtligt  för era komentarer, som sagt det är så kul!! Försökte skriva tillbaks en kommentar men lyckades tyvärr ej(tandläkarens fru,hi hi)TTack snälla du!

Till sist en bild på min lilla trappa!


Må gott!

3:e Advent

Synd ni inte är här,en härlig syn är nämligen när Lars dansar med Effi.Å vad hon tycker om det,brukar skratta så hon kiknar.
Hon är så glad trotts den här sega förkylningen som gör att snytlasen åker fram i ett i ett och det är inte populärt.Men hon har ingen feber i alla fall,dessvärre har Oliver det 38,3 och är krasslig.Inte kul alls, han missade en match i dag och det var tungt.
Men för att det skulle hända något i alla fall körde vi in till Ängelholm och gick en runda på Julskyltningen. Där var inget speciellt men det hör ändå till på något vis tycker jag.
Hittade några små julklappar till några....så det var bra.

Innan i dag hittade jag Harriet på detta sättet.
Hon kan konsten att mysa den bruden! Tror hon tänkte att ja e man inte i Stockholm kan man lika bra slappa....ha ha.

Måste ju berätta att Linnea fick en gitar går, den är jätte fin och hon är så glad. Så vecka 2 börjar hon ta lektioner. Toppen tycker viett hockeyproffs och en artist!!


 Fina gumman!!

Jag fick pysslat till det lite med projektet jag skrev om i går , här är bilder.





Tycker dom här små granarna är så söta!

I går kväll hade vi besök av Linda,Magnus och Tjabo-nosen. Det blev ingen Nobelmiddag precis men gott ändå.Potatis och köttfärssoppa,vitlöksbröd och Dinkelbullar.Senare blev det Glögg , pepparkakor,ädelost och hemmbakade lussebullar.Vi hade en rolig kväll och vi tackar L&M för att ni kom!!
 Snuttan i går!

Tog några söta bilder på tuttiluttan här innan , vill ni se? Tänkte väll det!










Nu ska snart Effi har kvälls vällingen hon är nu nybadad och har pyamas på. Efter det blir det lite glögg mys här för att fira 3:e Advent!
Önskar er en fortsatt bra söndag och Grattis till er det gick fint för i Stockholm. Lilla Tuva var där och representerade vår kennel,blev ett vg i dag fast hon var tydligen långt i från ensam.

Tack och hej från mig!



Lördag !

God förmiddag!
Blåser som F-N. Inget höjdar väder alls. Inte blir man sugen på ute aktivitet i dag inte....får bli inne pyssel och mys.
En sväng till Blomsterlandet, har ett litet projekt....men det fårni se senare. Bild kommer.

Har fått fixat undan med tvätt och grejs här nu på morgonen, Lars har bäddat rent så nu längtar jag redan efter att gå och lägga mig. Är ju så ljuvligt med renbäddat.

Måste väll fundera på vad man ska ha till middag också, dagliga problemet...har så dålig fantasi. Ider motages!!

Ja ni det va inte en allt för rolig blogg men som jag skrev sist är det super jobbigt att skriva på dena datorn.

Ha nu en bra dag där ute och är någon sugen på lussebullar så bakade vi det igår!!

Blandat

Nu står Linnea och Oliver utei blåsten och väntar på skolbussen, inget vidare väder precis. Tyvärr har inte vi fått någon snö här inte.
I går körde Lars, Effi och jag till Välsa, Barnens hus och lite sådant. Några Julklappar fixade i alla fall. Svåraste i år är Oliver, men det ska väll lösa sig. Vi raggar vidare.

Effi är fortfarande förkyld ,en endå bättre i alla fall.Hon var riktigt orolig i går kväll och ville sitta hos mig hela kvällen, där sover hon gott. Lars och Oliver var ju och tittade på Röglen är dom vann över Malmö.

Jag skulle vilja uppmana er alla att gå inpå UNICEFS hemsida. Där man göra en god gärning sammtidigt som man fixar Julklapparna!
 Ett exempel är vätskeersättning 167 påsar för 86 kr! Det är ju helt fantastiskt tycker jag.
Så gå in och titta!!

Här kommer några bilder!






Här är en bild på lilla Tindra,hon är nyklippt och fin. Här står hon och tittar efter Tomten tror jag.


Nä nu tröttnar jag på att skriva,  en dator som är bråkig. När man ska göra ett mellanslag måste man banka till och på ett visst ställe.

Ha en bra fredag!

Det svider

Ont det gör ont....i mamma hjärtat när man ser hur jobbigt Effi har det just nu. Dunder bus förkyld igen. Stackars lillan, om man ändå kunde ta eländet själv så hon slapp.
Natten har varit bökig och Lars har varit en super pappa. Han belönades med sovmorgon till nästan tio tror jag kl va. Det är han värd gånger 1000!

Själv slet jag med en ledsen Effi och två morgontrötta tjuriga barn som skulle till skolan. Inget va bra och frukost är svårt att få i dom. Men äta godiset från adventskalendern det kan dom. NÄ nu är det MÖTE i eftermiddag , något måste göras. Nu blir det andra bullar ett tag för de två  stora barnen i familjen.

När Lars kom upp tog han över Effi och jag fick dammat över på dom viktigaste ställena. Körde sen till affären och handla. I dag blir det stek , potatis, sås och morötter och palsternacka till. Det blir nog bra.

Nu har jag en deg på jäsning, här ska bakas dinkelbullar i dag. Har längtat efter det ett tag nu.
Har även kokat ägg så jag tänkte gubben min och jag skulle äta några goda ägg mackor snart.

I eftermiddag ska Lnnea till frissan, tona och klippa. Det blir nog jag som följer med skulle jag tro. Kul för henne att hon blir lite  fi i håret. Nästa vecka ska hon gå med i luciatåget inför hela skolan.

Efter frissan blir det nog middag och då tänkte jag vi skulle ha vårat lilla "möte" , familjeråd kan an kanske kalla det. Aj aj aj om Linnea och Oliver viste vad som väntar dom, ha ha. Nä då inte så farligt men dom bör nog tänka på att tomten kommer snart......

Nu ska jag gå och kolla degen.
Men till sist tack till er som skrev så  fina saker på FB och här! Bloggandet är så mycket roligare när jag får något att läsa tillbaks(era komentarer).
Sköt om er!

Det går runt

Det går runt en förbaskad förkylning i denna familjen,är så trött på det nu.Lars fortfarande hostig och halv dålig men endåuppe på benen.
Oliver är nu också förkyldoch i dag blev även lill snuttan Effi förkyld.
Det är så förbaskat tråkigt och synd om dom ,mest om Effi snoret rinner och där kommer  vi och ska snyta stup i kvarten, inte hellt poppis.
Hoppas det går fort över!

I dag var vi på BVC en 6 månaders kontroll trotts att hon snart är 7 månader. Allt var bra förutom en sak. Doktorn lyssnade på hennes hjärta och säger till mig. Nu ska du inte bli rädd och inte va orolig men jag hör ett blåsljud på hjärtat. VA, inte orolig. NÄ  vad fasen tror hon. Så nu ska vi så fort vi fick tid till barnsjukhuset där dom ska lyssna på henne igen och även göra ett ultraljud på hjärtat.
Vet att det är jätte vanligtmen SÅ KLART blir man ju lite orolig!!
Nu väger lillan 9900g och är 67 cm lång! Hon var helt "normal" i sin utväcklingoch grep tag om doktorns stetoskop och stoppade in det i munnen, mmmm sa soktorn då, precis som det ska va.

För övrigt i dag har vi varit och lämat lilla Ezter hos mamma och pappa som ju njutit två veckor i thailand bland både råttor, möss , ödlor och grodor, fy fasen jag hade då inte stannat en sekund.
Ezter blev glad att komma hem och det blev en god och mysig frukost hos dom. Skönt att ha dom hemma igen ♥.

Har funderat på en sak ett tag nu, det känns konstigt tycker jag när några personer snackat massor med skit om någon annan för att helt plöttsligt ha kontakt igen. Sådant tycker jag är så märkligt, Men det va bara en tanke från mig och det är kanske helt normalt. För mig känns det falskt som sören!

Nu ska jag gå och titta på tv lite med Linnea , blir nog Kär och galen vi tittar på.
Ha en go kväll!

En önskan...

Ja ni en önskan föll nästan in i dag. Det började ämligen snöa, härliga stora fyffiga vita snö flingor. Men ack den glädje som vara , när dom dammp i backen va dom väck. Men faktiskt efter en stund började dom ligga kvar.
Tyvärr inte allt för länge men länge nog för mig att ta en bild.
 Så säg det ut för ett ögonblick men nu är det bara vått, grått och som vanligt.

I dag har Ezter och Tindra blivit trimmade, tog förmiddagen till det. Gött när det är gjort och säkert skönt för dom också. Kan inte riktigt säga att do blev fina eller jo Tindra är helt nerklippt och gud vad hon trivs med det. Fast nu önskar hon sig en sådandär Pippi tröja som är moderna nu. För pi vad kallt der blir utan päls...

När trimmet var klart körde Lars till vetrinären, där blev det vaccinering. Lars berättade att han träffat en dam som hade åsikter om hur han var med hundarna , dom var för stimmiga och glada. Dom skulle va mycket luuuuugnare. Skit på dig tanten, tror inte det. Har ni sett en slö fock eller sömngångare fara fram i ringen? NÄ tänkte väll det. Våra hundar är precis så glada och tokiga som vi vill ha dom, inga kuvade vovvar här inte.

I eftermiddag var grabbarna på hockey träning, själv fick jag besök av finasteHelle och lille Erik. Nu sov Erik hela tiden ute i vagnen IgEN så tyvärr inget gos med honom. Men gott snack med hans mamma i alla fall.
Å så fick jag hem mina ljuslycktor jag beställde när jag var på party. Vill ni se dom? Ok
 Dom lyser verkligen fint, just nu här på köksbordet. Å vad vore livet utan levande ljus? Nä inget för mig. Önska bara Ikea ville sponsra oss med ljus, har gått ca 700 på 3 veckor, herre gud hur gick det till.

Linnea hade tagit några söta bilder på lilla Effi, för den som är observant kan man se dom två små söta tänderna hon har.











Nu har kl blivit halv nio , men det känns mer som tio. Är trött nu , ska bli så skönt att baka ner rumpan i soffan och se på tv om en stund. Effi sover nu gott precis som sin pappa.  Effi i vagnen och Lars  på soffan, konstigt det kan bli. Stackars gubben har ju hostat halva natten.
Linnea ligger nu och gottar sig i ett bad vilket ju inte hellre låter helt olockande i mina öron. Men vi får se om jag orkar eller hamnar i soffan.

I morgon kommer mina kära päron hem från ett betydligt varmare ställe, då ska Ezter få åka hem. Det kommer hon nog uppskatta massor, hon är ju så tokigt glad för sin matte och husse och dom för henne(tur det).

I morgon blir det även en sväng till BVC med pluttan , 6 månaders kontroll av doktorn. Då får vi se vad den lilla undernärda damen kan väga, ha ha! Nä hon är precis som sin mamma och tycker det är bra att ha lite extra.....ha ha nja nu tycker jag ju inte riktigt så men va fan livet ska ju va gott och leva man vet ju aldrig hur länge man får vara med. Och jag tänker då inte sitta i himmlen och ångra att jag inte tryckte i  mig den lussebullen också.....ÅÅÅÅ vad jag ljuger!

Nu ska jag nog tacka för mig och önska er en trevlig kväll!

2:a Advent

Så där jag, det va skönt. Vad då undrar ni kanske, jo huset är städat. Faktiskt både uppe och nere. Känns så gott! Å fasen vad vi får skitigt fort, fattar inte vad vi gör. Eller kan det kanske bero på 5 små cockrar.....Men det är det ju så klart värt.

Lars är fortfarande en skrutt bulle, synd om honom. Hoppas han snart blir helt pigg.

I går kväll va en sådandär blä blä blä kväll tycker jag. Ibland funderar jag för mycket och tänker på allt jag vill och inte på allt det fina jag har. Känner ni igen er?
Satt och tänkte ut min önskelista till jultomten(för han finns väll?)

1: Fira jul med släkt här hemma hos oss
2:Glada friska barn
3:Pengar till alla anmälningsavgifter/bensin/boende till utställningar 2012(inte lite jag önskar)
4:Lite egentid
5: Schampo och balsam till hundarna
6: Effileringssax
7:Liten liten Dator till mig , bara in min min!
8:Snö, vit ren fin massor med snö
9:Bra pulkabacke till barnen
10: Att trevliga vänner vill komma och glöggmysa och umgås
11:Fred på jorden och allt sådantdär så klart, men kanske till att börja med fred kring cockerringen....(ho nu får man väll på fan för detta)

Ja ni min önskelista kan bli saftigt lång men jag håller här!
Jag vet att detta är en helt orialistisk önskelista men det va så den såg ut i mitt huvud i går kväll när jag fundera.
Vad önskar ni er? Om ni får spåna helt fritt???

Oliver är kvar hos sin kompis, hörde av dom för ett tag sen allt va bra och kan ni gissa vad dom ska göra i dag? Jo då allmänhetens åkning i ishallen.  Vilken tur, inte bra med för lite istid ha ha. Jag är så glad att han har sitt intresse  och är övertygad om att han kommer bli ett riktigt proffs, ja i min värld i alla fall.

Nu piper lill skruttan och jag måste sluta. Nu ska vi busa och sjunga En kulen natt natt natt min båt jag styrde......den älskar Effi!

Tjolalong så länge!

Jaha det blev kväll även denna pluttiga da...

Jaha det blev kväll även denna pluttiga dag. Stan med Linnea blev det precis som jag anade,sen vilade jag ett tag vilket var skönt. Har nu fått go middag lagad av sjuklingen. I kväll blir det Så mycket bättre på tv:n o kanske lite små godis,ja ni hör vilket svensson liv man lever! Bloggar nu från mobilen eftersom jag har en liten Effi som nu sover gott i min famn efter en flaska välle. God kväll från mig

Bitter F---A

Ja ni där tog jag i, men attans va jag känner mig sådan i dag.
Vi var ju bjudna på bröllop i dag och det hade jag sett fram i mot länge. Vore så mysigt. Men nu har Lars drabbats av feber ont i halsen mm. Inte konstigt med tanke på hur vi haft det här sista månaden, alltid någon sjuk.
Men är det inte för jäkla typiskt? Ibland känns det som om så fort vi ska göra något trevligt så  nog fan skiter det sig. Hade sett fram i mot att dela brudparets speciella dag och att få äta gott utan stress från barn och annat....

Blä blä blä så känns det nu!!!!!!!
Men jag kommer tänka så på dom och önskar dom en fantastisk dag och all lycka till!!! ♥

I morse gjorde Oliver sig klar för en dag i hockeyns tecken. Två matcher ska han spela i dag. Åker med en hockey kompis som han sen ska sova över hos. Hoppas det går bra och att han får en trevlig dag.

Linnea och Effi skulle ha varit hos farmor och farfar men det blir ju inget med det nu. Kan sätta pengar på att Linnea snart frågar om vi kan åka till stan, är ett par byxor på HM som hon sett och vill ha. Tja vi får väll se, själv känner jag för att krypa ner i sängen , dra ett varmt täcke över mig och bara SOVA. Så denna dagen tar slut.
Ni vet hur det är när kroppen känns tung som bly och tankarna är mörka. Å inte är det bara tankarna som är mörka för det är även ute. Det blåser och är bara så urrrrigt och tråkigt. Nä om det i alla fall kunde se till att bli vinter. Vit fin härlig snö som lyste upp och gav en en något mer december kännsla.

Nu avskutar jag med att skicka tusen tankar och kramar till brudparet! Och hoppas ni som läser får en bra dag å att ni är friska och krya , pigga och glada!

Vilken soppa!

Jaha redan fredag kväll, veckorna rusar i väg!
I dag har det varit lite lugt här hemma, Lars är tyvärr krasslig. Ont i halsen mm. Han bara måste va pigg i morgon då vi ju är bjudna på Bröllop. Vi vill ju så klart dit!

En sväng till affären blev det för att handla lite mat, en runda på Systemet för att köpa vin och glögg.
Vinet ska vi ha till soppan vi ska äta i kväll. Ni vet den där soppan jag skrivit om innan. Det ska bli så gott , till blir det vitlöksbröd och Julmust(gott)!
 Så här  såg den ut sist vi åt!

I eftermiddag har jag varit på utväcklingssamtal med Linnea i skolan. Det gick fin fint! Vilket jag ju också trodde!
Nu är Lars och Oliver i väg på fotbollsträningen. Effi sover just nuen stund och Linnea ser lite på tv.

I kväll blir det soffmys och så tittar vi säkert på Idol. Spännande nu när dom inte är så många kvar, duktiga som katten allihop!

Tack till era kära som komenterar här i bloggen, jag blir så glad!! Så bara skriv på, det sporrar u mig !
Fick frågan var mina nya skor var köpta. Tja en svår fråga, min vän Ulles syster jobbar i Båstad på ett företag. Dom hade rea där och där är dom köpta. Tyvärr vet jag inte vad det heter.

Önskar nu stora som små , långa som korta, två benta och fyrbenta en härlig fredags kväll! Å håll nu tummen att Lars är pigg nog att gå på Bröllop, inte varje dag man får gå på så trevliga tillställningar precis!

God morgon!

Eller är det förmiddag  kanske?

Nu är sängarna bäddade , städat lite i tvättstugan, slagit in en julklapp , fått kläder på Effi och fått i väg Linnea och Oliver med skolbussen.
Linnea kände att hon var pigg nog att åka till skolan nu så det får vi ju tro på.  Hon är ju fortfarande lite hostig men mycket bättre ändå.

Jag skrev att jag slagit in en Julklapp. Detta eftersom jag ska på fika hos en tjej som heter Alexandra, hon har en liten flicka som heter Wilda. Det blir nog lite fler kändisar där kan jag tro. När jag fick inbjudan stod det att man skulle ha en julklapp med sig, vi ska nämligen spela julklappsspelet. Trevligt ska det bli att träffa alla!
Det blir Effi och jag som kör dit, sen kommer Lars och lämnar Linnea där när han och Oliver är på väg till hockey träningen. Så slipper Linnea följa med på den.

I går efter vi ätigt middag, vilken var väldigt god. Jag älskar Lax.... fick jag för mig att baka en paj med choklad i. Den var god men inte så god som jag trott. Fast det stod att man skulle ha choklad med hög kakao halt(kanske lite finare) fast jag tog vanligt blockchoklad eftersom det är det enda choklad jag vågar äta.
Man skulle ha 8 äggulor i så då blev där ju 8 äggvitor kvar. Dom gjorde vi maränger av, dom blev nästan godare en pajen.....

Linnea och jag fick i oss en del socker i går när vi tittade på Bonde söker fru. Va ju tvungna att smaka både paj och maräng. Sen mådde man allt lite dåligt....ångesten kom liksom krypande. Ni vet hur det kan va.

Lars och Oliver var ju och kollade Rögle så vi hade myskväll bara vi tjejer. Fast Effi somnade redan vid kvart i sju och fick så klart inte smaka godsakerna utan nöja sig med en flaska välling.

För ett tag se blev ju jag petad i ögat. Det gör inte ont längre men jag ser suddigt på en fläck med det ögat, jag undrar hur länge det ska vara så. Är riktigt jobbigt. Får väll se hur det blir annars kanske jag får söka hjälp för det.

I morse flög Oliver upp ur sängen, åååå det är 1:a December. Då får vi öppna luckan. Så det blev bråttom att få fram julkalendrarna.  Sen tittade vi även på Jul kalendern på tv, det  kan nog bli bra. Fast jag tror yngre barn kanske kan tycka den är läskig. Tittade ni på den? Eller är det bara jag som är å glöttig?

Nu önskar jag er alla en bra dag och själv hoppas jag att det snart ska bli ljust, för det va ju fasen vad mörkt det är ute.



RSS 2.0