31 Mars

Först ett stort HURRA och GRATTIS till min vän Lotta som fyller år i dag. Får ju tyvärr fira sin dag på sjukhuset. Men hon har blivit firad ordentligt ändå läste jag i hennes blogg så det är ju bra!

Här är det regnigt i dag , grått och tråkigt som värsta höst dagen.
Så det var inte svårt att krypa ner i sängen i förmiddags och ta sig en liten lur.

I går kväll när jag skulle gå och lägga mig möttes jag av denna synen...

Jo då det är hon prinsessan på ärten Harriet. Hon tyckte hon skulle ligga på mina kuddar.

Just nu har vi 6 galna cockrar här hemma, passar mamma och pappas Ezter och hennes syster Ängelin som i vanliga fall bor i Falun. Hennes husse och matte är här och hälsar på mina föräldrar då dom är vänner. Dom kommer lämna Ängelin här en tid på grund av sjukdom men vi hoppas dom snart mår bättre och kan få hem sin lilla tjej.
I dag skulle dom åka ut på Bjäre och titta lite och då tyckte jag Ängelin och Ezter kunde vara här så länge, 6 cockrar och regn ute...ja gissa hur det är!!
Ja ja det går ju att städa men det får nog vänta till fram i mot kvällen.

Här är 5 st av dom 6. Dom har busat massor och det märktes att Ängelin viste var hon var. Kommer  gå toppen att ha henne här.
Här är en bild som vi tog innan hon flyttade, är hon inte söt?
 och en till

Nu är kl snart ett så om en timme kommer barnen hem från skolan. Dom kommer bli jätte glada över att träffa Ängelin igen och hon säkert över att träffa dom.

Annars i dag blir det mest att vänta på kl ska bli fem så jag ska köra och klippa mig, ska bli så skönt!
Har ingen aning om vad vi ska ha till middag i dag , har  inga ider. Vet bara att jag är hungrig!!!

Ha det gott där ute och tack för era komentarer , det är kul när ni skriver!

Så lätt

Ja ni så lätt min värld rasar just nu. Skulle i dag åka och köpa ett skötbord men fick ett mail i morse att hon sålt det i går kväll. Jag blev så grymt besviken. Det va ett sådant vi ville ha och det kostade bara 300 kr , perfekt för min ekonomi.

Ett sådant här var det. Hade vi bara kört i går kväll hade det varit vårt.....
Nu har Lars satt in en anons på blocket att vi önskar köpa men jag tror inte många kollar på köpes anonserna. Fan jag ville ju haft det klart! Sen såg jag fram i mot att åka till Höganäs, sjukt eller jo men när det händer inget här ser man fram i mot konstiga saker.

Så min dag startade helt fel och när sen bloggen inte fungera att uppdatera blev det inte bättre. Gick och la mig bara för tiden skulle gå...

Lars har varit betydligt duktigare än jag , badat Jopplin och Abin. Klippt häcken mm.

Nu vid fyra kom min vän Helle hit på en kopp kaffe och det kändes bättre en stund. Vi passade även Klara och Oskar ett tag eftersom deras mamma Marie skulle på utväcklingssamtal i skolan med Hugo.
Tack vara Lars gick det bra och Oskar somnade. Han blev först ledsen men var väldigt trött. Linnea lekte med Klara så tjejerna märkte vi inte av.

Oliver har i eftermiddag varit hos en kompis och lekt, dom hade haft det bra.

Nu har vi ätigt torr och tråkig pytt i panna. Lars och Oliver tittar på ishockey på tv och Linnea grejar på rummet. Då passade jag på att sätta mig här, hoppas det fungerar nu...

I går på posten dök dessa upp
Information om förlossningen i Halmstad. Beställde dom på nätet. Vi har ju varit där förr men kul ändå.

Nu tänkte jag lägga mig i ett bad sen får man väll hoppas kl går fort så hon blir elva och jag kan gå och lägga mig.

I morgon har jag inga planer förrän kl fem då ska jag klippa mig, ska bli ljuvligt. 100 år sen sist och jag ser för jäklig ut. Borde färgat också men vem har råd med det...är så himla svårt o jobbigt att göra det själv nu med magen, att hänga över en badkarskant för att skölja av färgen är inte så fräckt kan jag säga.

Nä jag får väll gå med mitt gråa fesna hår...

Just i dag längtar jag tillbaks till mitt vanliga ogravida liv, jobbigt att bara må dåligt både fysigt men värst psykiskt.  Att inte kunna göra något är skit, inget känns roligt och får man en ide ja då hade man behövt pengar...

Nä nu vill jag inte mer!!!!!!!!!!!!!!

Får väll sluta med något vackert efter detta kräkiga innlägg.
 Ha en bra kväll!

Tisdag!

Hej svejs!
Tisdag eftermiddag nu och denna dagen har gått fort även om jag inte gjort något speciellt.
Började dagen med tandläkaren kl halv åtta. Det gick bra!
När jag kom hem kröp jag ner i sängen och somnade ca en och en halv timme. Så skönt!!

Har tagit en tur med trasan och dammat, varit och handlat. Bunkat upp med nya goda apelsiner bland annat.
Sen har Lars och jag gjort klart middagen som i dag blir potatis och köttfärssoppa, passar fint då det är blåsigt och ruskigt väder i dag. Helt klart sopp väder.

Lars har varit duktig och grejat där ute i dag , tycker synd om honom att va ute i blåsten men han vill ju. Han har även varit ute med vovvarna så dom är nöjda och glada.

Jag har även suttigt en stund i soffan och tittat på tv, måste tänka på att vila mig mellan varven.
Nu skulle jag lagt in några bilder men det vill sig inte, får prova lite senare...

Nu är Oliver och Lars på tennisträning , Linnea vilar på soffan eftersom hon har ont i huvudet. Själv har jag just kommigt upp från ett skönt bad. Nu ska jag duka så är det klart.

Har fortfarande inte varit och kollat skötbordet jag skrev om för någon dag sedan , men har mailat med ägaren och vi kunde bara slå en pling och komma och titta på det. Ska fråga Lars om han orkar det i dag när dom kommer hem från Tennisen. Vore så gott att få det fixat.

I går skrev jag om min vän Lotta som blev operarad , kan medela att allt gårr bra. Hon hörde av sig i går på sms och sa att hon var piggare och mådde bättre än hon trodde . Så himla skönt att höra!

Ha det gott nu så får jag se om jag lite senare kan få in dom bilder jag tänkt visa!



Hi Hi

Jo då det blev en liten tur till stan med lilla mamma i dag!
Jätte mysigt att träffas. Provade Bh:ar men fy fasen vad dom satt illa. Helt fel för min kropp och det blev ingen. Får prova fler en annan dag.
Men jag hittade två fina tröjor till mig på HM, en på rea för 100 kr, billigt och bra.


Sen blev det innham´ndlat lite till bebben, så roligt! Precis det jag har velat ha. Tycker det passar både till flicka och pojke.
 Allt utom pyamasen är från KappAhl, jag älskar deras bebbe kläder Newbie!!!
Många som håller med mig tror jag.

Det var verkligen en mysig runda på stan och jag tackar min lilla mamma så mycket!

Just nu har jag Stinaskyckling i ugnen, blir ris och sås och sallad till. Ska bli så gott! Snart kommer en hungrig hockey spelare hem från träningen.
Så nu får jag sätta fart. Men ha det gott!

Måndag!

Då var morgonbestyren klara och barnen har åkt i väg till skolan med skolbussen. Hundarna har fått mat och Lars är nu ute på promenad med Jopplin och Albin. Tindra och Harriet fick stanna hemme men får säkert en liten tur senare.

I går söndag var vi ju bjudna till Emil och Anna i Halmstad. Det var trevligt och vi fick god mat! När vi körde dit stannade vi till i melbystrand och kollade på Lindex och KappAhl, å gud så mycket jag skulle vilja handla...Oliver skulle behöva nya jeans då han nu gått ner så mycket i vikt att han tappar sina byxor.
Sen var där så fina grejor till bebben. Måste verkligen köpa några fler kläder, jag vet ju av erfarenhet att man inte ska handla för mycket men lite mer än det vi har behöver vi faktiskt. Har ju bara några bodysar 2 par byxor och en pyamas och några strumpor.

När vi sen kom hem från Halmstad var jag så trött, somnade till och med till i bilen när vi körde hem. Ja vi var nog trötta allihop. Jag viste inte vad jag skulle göra , så trött var jag. Tog ett bad i alla fall trotts att det inte var många timmar sen. Kändes skönt för en värkande och trött kropp.

På kvällen blev det  tv tittande och när hon var halv nio gick barnen och la sig. Då tog Lars och jag fram några kräftor som vi fått av pappa. Å gud så gott det var. Ville bara ha fler!!! Jag älskar ju kräftor och räkor!
Vi tittade på sista Stig Larsson filmen som gick på ettan, dom är ju så jäkla bra. Sista halvtimmen kröp det i kroppen och jag fick sitta rakt upp för att hålla mig vaken. När den sen var slut var det som en välsignelse att krypa ner i sängen.
Dom första två timmarna sov jag gott sen satte det igång...ont ont , vända sig, gå på toa, kolla kl mm. Man kan bli lätt galen.

I dag har jag inga planer mer än att mamma och jag ska höras nu på förmiddagen, eventuellt ska vi ta en tur till stan. Skulle behöva en ny bh och lite annat. Sen är det ju så mysigt att träffa henne en stund själv i lugn och ro.

Vi får väll se om det blir i dag eller inte.

Måste i alla fall i väg och inhandla lite mat. Förra veckan gjorde jag en veckomatsedel som vi följde, det va faktiskt bra. Funderar på det denna veckan också. Då kan man planera utefter aktiviteter och så.

I eftermiddag har Oliver hockey träning, då blir Linnea och jag hemma. Får väll plocka lite och så. Får se vad jag orkar.
I kväll kl nio vet jag i alla fall vad jag ska göra Jo se En unge i minuten!! Veckans höjdpunkt på tv för min del!

I dag skickar jag miljoner tankar till min kära vän Lotta som ligger just nu och blir opererad, hon har en tumör på/vid ryggraden nere i svanken eller ur man ska förklara. Det är så orättvist!! Detta är tyvärr fjärde gången hon blir operarad för tumörer sist var det i lungan.
Hon har en tuff tid framför sig nu även om det blir skönt att få bort skiten så kommer hon så klart ha mycket ont. Ont har hon haft länge så kanske inte skilnaden blir så stor.
Jag önskar henne all lycka och styrka och kraft och mod som finns. Hon finns i mina tankar hela tiden och så klart lite extra i dag!
Tänker också på hennes familj , sambo och två barn. Måste va jätte jobbigt för dom också!!
Längtar tills den dagen hon piggar på sig och hör av sig så jag får höra hennes röst. I dag ska hennes sambo skicka ett sms när hon vaknat så jag vet att läget är ok i alla fall.
Miljoner Kramisar till dig Lotta-Loppan!!!!

Ja ni man ska vara tacksam för det man har , att man är frisk mm. Brukar tänka på det när man gnäller.....

Ha nu en bra dag och va rädda om varandra.

Snödroppar I Love!

Godmorgon, ni har väll inte missat att ändra kl? Bra!

I går var ju Linnea hos mormor och morfar hon hade haft det toppen mysigt. Mormor och hon hade varit i stan och så klart handlat lite kläder och annat... Linnea hade köpt en blu/skjorta till mig från mamma avdelningen på HM, så gulligt av henne. Hon tycker kanske jag ser förskräklig ut och det kan jag hålla med o, ha ha.

När mormor kom och lämnade henne fick vi en gryta med kallopps så valet av middag blev lätt, bara koka lite potatis och göra en sallad. Det smakade verkligen bra!
Senare på kvällen åt vi lite ost , kex , päron , ölkorv, oliver och fikonmarmelad. Det var också väldigt smarrigt!!

Tyvärr var jag så himla trött att jag gick och la mig vid tio , inget bra på tvoch Lars och Oliver tittade på datorn. Kollar in skridskor och grejor nu till nästa säsong.
Linnea var också trött och gick och la sig sammtidigt som jag. Jag tycker det är pest att sitta och glo på tv när det inte är något bra, nä bättre att passa på och sova.
Somnade ganska gott men har så klart varit vaken 150 gånger och kollat kl , när är det rimmligt att gå upp?
Till slut tyckte jag det va dags , då var kl fem den gamla tiden och alltså sex nu med sommartiden.

Det har varit lite kallare här i natt, va ute och kollade våra små snödroppar och dom såg ändå pigga ut tack och lov. I går fick jag dessa fina av min lilla mamma.

Jag älskar snödroppar och blev jätte glad!


I dag ska Lars , Linnea och jag en sväng till Halmstad, Lars systers son fyller år. Vet inte hur mycket men typ en 22 eller något...bra koll? Nä. Blir säkert trevligt jag har aldrig varit i deras lägenhet så det kan ju bli spännande. Det värsta är att jag ju blir så sablans trött när jag är i väg men det får gå.

Oliver ska inte följa med eftersom han ska medverka i en grej i ishallen. Det är konståkningsfolket som gör ett uppträde där och behövde några hockyekillar som medverkade och det ville han ju så klart. Så honom kör vi till en kompis som också ska till ishallen, gulligt att han får komma dit och att det gick att lösa.

Något jag mer borde göra är att damma, gjorde inte det i går...fy mig. Och här ser ut som blääää! Lars tog i alla fall en tur med dammsugaren.
Måste även bädda rent då mitt lakan är fullt med sand från en viss vovve som ligger där och skitar ner....Jo då Harriet är den skyldiga!
Nu när jag har gått upp passar hon på att vräka ut sig i hela sängen, hon e så duktig!

Nä nu ska jag sluta bladdra och gå och ta lite mer kaffe. Ha en bra dag!

v34

Nu har vi varit på hockey avslutning. Det var trevligt! Killarna slog föräldrarna!!! Det blev prisutdelning och hamburgare! Mysigt och uppskattat av alla tror jag.

I dag fick jag ett fint halsband av mina föräldrar som dom köpt på sin resa.
Blev jätte glad och använt det i dag.

Vi tog lite bilder på magen också.




Oliver ville också....
 Fin han är!!

Nu är man ganska trött i kroppen och en liten paus i soffan får det bli. Måste tänka ut vad vi ska äta också för det har vi  inte gjort ännu...

Tjing

Tyst

Ni kan tro det är tyst här i huset, alla sover utom jag. När jag vaknade tog jag ut hundarna och möttes av en väldigt härlig tystnad även ute, inget blåsande utan bara små fågelkvitter som hördes. Riktigt härligt kändes det och jag stod kvar på trappan en stund bara för att njuta.

När vi sen gick in skyndade hundarna sig att lägga sig igen, jag satt på kaffe och slog mig ner vid datirn och kollade in mina favorit bloggar och sidor. Det är så roligt att läsa andras bloggar , folk är så kreativa och duktiga på att skriva. Verkligen kul när det uppdateras ofta.

Det va ju våffeldagen i går och jag viste inte om vi skulle orka några våfflor men jo det blev det till sist.


Det smakade verkligen bra, lite jordgubbar och glass slank också ner.


Inte som svenska men dom dög helt klart och man fick mer smak och längtar nu ännu mer till sommaren.

Det var glada killar som kom hem från hockeyn i går, Rögle hade vunnigt, bra! När dom kom hem tittade vi på tv en timme till sen blev det sängen. Linnea hade redan gått och lagt sig då hon var så himla trött mitt hjärta.

I dag ska Linnea till Mormor och Morfar , har ju inte träffat dom på tre veckor nu och längtar jätte mycket efter dom.
I eftermiddag har Oliver hockey avslutning, tänkte följa med dit och ta Lars födelsedagspresent med mig och filma honom lite. Tyvärr har jag inte fått rätt på hur man kan se filmen här på datorn, måste ha något speciellt program. Får väll se om vi kan få rätt på det.

För övrigt har vi inga planer för i dag. Ser ut att bli fin fint väder vi kan ju alltid hoppas!
Ska fundera på vad vi ska ha till middag i dag, min största önskan är räkor men dom är så j-a dyra att det går inte. Grillat vore ju inte hellre fel, hum ja vi får se vad vi kommer fram till.

Inte så ofta men ibland är det någon som skriver en liten komentar här på bloggen, tack så hjärtligt. Det är så roligt. Blir så glad! Så fortsätt eller börja skriv!!!

Nu ska jag gå och fylla på min kopp med mer gott kaffe! Ha det super så länge!

Mys

Då var det fredag eftermiddag och Linnea och jag har nu sett en film och myst. Körde även till affären och köpte lite glass som vi ska äta med lite jordgubbar i kväll.
Nu har vi ätigt vår "middag" , blev inget speciellt utan bara varma mackor.


Hade inga ider när vi var och handla så det fick bli så i dag. Men det var gott!

Jag har även badat , ett härligt bad med lavendelbadsalt som gav en massa härligt skum. Linnea ska ta ett likadant bad sen. Just nu tittar hon på tv och myser!

Några våfflor har det inte blivit i dag men man vet aldrig dagen är ju inte slut ännu...

Nu önskar jag er en trevlig och mysig kväll!

50 Dagar!

Fredag redan , oj vad en vecka går fort. Men jag klagar inte. Det betyder en vecka närmare vår och slutet på graviditeten!!
 
I dag är det precis 50 dagar till BF och om jag får jag som jag vill tittar"liten" ut två veckor tidigare, man kan ju alltid önska och hoppas:)

I går kom vår vän Claudia hit och hälsade på, jätte kul att se henne. Hennes mage var så fin så fin. Hon ska ju ha ca 2 veckor efter oss. Så såklart blev det en hel del barnsnack!

Nu på morgonen har jag strukigt bebbens lakan och påslakan så nu ligger det fix och klart. Skönt!
Vi har även mailat på en anons på ett skötbord. Vi hade först tänkt ett från Ikea men funderar nu på ett vägghängt som vi hade när Linnea och Oliver var små. Vi har ju inte så mycket platts så det kanske vore ett smart och bra alternativ. Vi får väll se om vi får tag på ett till ett rimmligt pris.

I dag blir det lite städning som vanligt...4-5 hundar sätter sina spår, men det är det så klart värt!
Sen måste jag och handla, tomt i kylen igen! Ska fundera ut vad Linnea och jag ska ha till middag i kväll, vi är ju själva eftersom Lars och Oliver ska på hockey träning sen stannar dom i ishallen för att se Rögle!

Något lite extra gott och mysigt får jag försöka komma på. 

Annars har jag inga planer  för i dag, blir en lugn och stilla dag. Man borde kanske göra våfflor eftersom det i dag är Våffeldagen, får se om lusten faller på.

Ja det var väll allt från mig just nu men titta in igen för man vet aldrig om det kommer fler rader under dagen!

Blåser

God morgon på er! Här blåser det som bara den i dag, inte mitt favorit väder alls!!
Varit uppe en timme nu och kollat runt på datorn lite och druckigt några koppar kaffe. Kl är nu tjugo över sex, Linnea kom ner kl sex och sa att hon inte kunde sova, det blåser för mycket och va kallt på hennes rum. Så nu kröp hon ner och somnade gott i min säng. Skönt för henne.

I går kväll när killarna var på hockey passade Linnea och jag på att baka, skulle bli schackrutor men det var svårt att få till dom så det blev lite olika utförande på kakorna. Men det kvittar ju smaken är ju den samma.


Vi hade en lugn tv tittar kväll med Te och några små kakor.
Grabbarna va glada när dom kom hem eftersom Rögle slog Mora, Hurra!!


Det är inte bara kakor som slank ner i går utan även super goda saftiga apelsiner. Köpte nya i går och dom va verkligen smarriga. Ska helt klart till affären i dag och köpa fler!

I dag ska jag vara hos tandläkaren redan halvåtta, har fasat hela natten. Tvi fan vad jag hatar det. Sist jag var där gjorde det  så ont och det höll i sig i över en vecka.... Kommer nog svimma i dag. Är ingen höjdare att ligga så i en timme,magen trycker ju ner och man blir helt konstig i kroppen.

Sen vid elva måste Linnea hämtas i skolan får då ska hon till tandläkaren, dom ska sätta plast på tänderna. Det ska väll skydda på något sätt.

Jag kan tänka mig att jag kommer vila en stund i dag också eftersom det där med tandläkaren är väldigt energi krävande av mig!!

I eftermiddag är läget lugnt, Oliver ska leka med en kompis efter skolan.  Annars inga aktiviteter i dag.

I dag kommer mamma och pappa hem från sin tre veckor långa resa o Afrika där dom träffat på både apor och spindlar. Dom ska hämta hem lilla Ezter i dag. Lite skönt med tanke på hennes löp som vimsar till värden får våran Albin....
Annars är det inga problem att ha henne här, hon fungerar toppen på alla sätt och vis annars.

Nä nu ska jag strax väcka Linnea, hon ville upp lite tidigare i dag sa hon. Ska välja kläder och så och det kan ju ta sin lilla tid... Får väll fixa till mig själv också lite.

Det va allt för denna morgonen!

Nöjd

Då har snart denna dagen gått, kl är nu tjugo i fyra.

I morse satte vi full fart, blev ren bäddning av min säng, dammning och dammsugning. Alla hundsängar åkte ut och deras filtar åkte i tvättmaskinen.
Efter det gick Lars ut med Ezter och badade henne , undertiden åkte jag och handlade.
När jag kom hem hade jag dessa fina med hem, dags att byta ut tulpanerna nu.
När varorna var innpackade bytade jag om och gick ut i trimmet. Tog Harriet med mig och klippte öron och så med maskinen, klippte tassar och lite så på henne också.
När Lars sen fönade Ezter passade jag på att trimma på Albin också, så nu blev han av med en del päls.

Sen var det Ezters tur att bli klippt!!! Kände mig nöjd att orkat göra så pass mycket även om jag nu fått sota för det efteråt...
Tog en paus när jag höll på med Ezter , då åt jag super go baugett som jag skickade Lars att  köpa på Fiskexpressen. Han valde stekt inlaggd sill, tvi vale!!! Men han tyckte det va gott och mumsade i sig så det va ju bra.
Efter det tog vi det sista på Ezter.

I morgon åker ju lilla Ezter hem till mina föräldrar igen , dom har ju varit borta länge nu och jag tror både dom och Ezter kommer bli glada att återses!!

Lars tog Albin och Jopplin och gick en lång runda själv la mig i ett bad, skönt och välbehövligt att bli av med lite hår efter att ha klippt på tre vovvar.

Sen landade jag i soffan en stund och tittade på Sjukhuset vilket jag tycker tycker är spännande.

Men efter ett tag  lockade sängen och jag kröp ner och somnade gott!


Så här ser det ut just nu, Linnea sitter bredvid mig och gör läxan, duktiga tjejen!
 Här ligger Oliver och slappar och Ezter ligger och  myser ren och fin!
Detta är vad Lars och Jopplin gör.
 Mysigt eller hur!
Fast nu har Oliver hoppat i badet och Lars ställt sig i köket för att göra köttfärsåsen för i dag blir det spagetti och köttfärsås till middag och lite sallad till.

I kväll ska Lars och Oliver till ishallen och se Rögle- Mora matchen. Oliver ska även vara med i en av pauserna och visa upp sig.
Nu får vi hoppas Rögle kan vinna!!!!

Linnea och jag ska vara hemma och mysa , det brukar vara mysigt när vi är själva. Så blir det på fredag kväll också eftersom pågarna även då ska se Rögle. Men det gör inget då ser Linnea och jag på Lets Dance och äter någon smarrig middag!!

Det finns en sak jag verkligen skulle vilja ha , nämligen denna boken.
 Har hört den ska vara super bra och jag tror den kunde hjälpa mig!
Är det någon utav er som läst den????

Nä nu får jag duka och hjälpa till lite. Ha det gott alla monsterdiggare så länge!


Trimma

Hej svejs!
Ska strax väcka familjen och få barnen klara till skolan.
Sen blir det trimmning av Ezter, hon ska både klippas och badas.

Kanske vi kan ta lite bilder på henne sen.

Just nu ingen sol i sikte men kanske den kommer snart, så var det ju i går. Grått på morgonen men sen tittade den fram då och då under dagen.

Det var allt för mig just nu, men det blir säkert fler rader senare i dag!
Hoppas ni får en bra morgon och bra start på denna onsdagen!

Ska bli gott!

I dag har faktiskt solen varit framme då och då. Skönt. Jag vilade i förmiddag och sen körde jag till stan, gick och kollade i några affärer innan kroppen sa till och jag fick köra hem. Handlade inget mer än en macka med hem som Lars och jag delade på, satt fint.
Något som också ska sitta fint är vår middag , panerad torsk, kokt potatis , ärtor, sås och smält smör och grädde och färsk pepparot till den som vill ha det. Å det vill jag!!! Har längtat efter det nu ett tag.

Nu i em har jag kollat på datorn lite , finns lite saker jag önskar mig.



Nu kom Lars och Oliver hem från Tennis träningen så jag få sluta nu. Ha det gott igelkott!

Tisdag!

God morgon!
Inte lika kallt ute denna morgon som i går, känns lite mer vårigt trotts att inte solen visar sig.

I går kväll tittade jag på en Unge i minuten , å vad det är roligt. Vilka härliga människor. Måste va fantastiskt att jobba där och träffa alla dessa olika personligheter. Längtar nästan redan till nästa måndag.

När jag gick och la mig läste jag i min nya tidning som kom med posten i går.
 Orkade inte så många minuter men läste en artikel om ett par som adopterat, intressant!
Natten har varit som vanligt......

Nu är det full fart här , barnen har ätigt frukost och klätt på sig. Snart kommer skolbussen och hämtar dom. Linnea ska dansa i skolan i dag , tror hon tycker det ska bli kul. Efter skolan ska en kompis följa med henne hem. Oliver har tennisträning i eftermiddag så han får också  göra något kul.

Själv har jag helt blankt i kalendern, gött på sätt och vis. Men en blank dag betyder ändå damma och greja. Får se om det blir någon bakning i dag , är sugen på någon slaks små kaka...nyttigt nä! Men gott!

 Dessa vackra pryder vår tv bänk just nu, å gud vad jag älskar blommor och speciellt när dom påminner en om vår och sommar!

Härligt när man sitter i soffan och ser detta!
 I köket har jag just nu dessa.
 Tulpaner också ljuvligt!!

Nu gick barnen ut till  bussen och det blev tyst och lugnt förutom Albin som är galet "kär" i Ezter just nu och piper och går omkring. Självklart får vi ha dom delade för vi har ju inte tänkt ha några puppar nu.

Lars är redan ute och grejar , han är duktig. Börjar nog klia i fingrarna på honom nu, vill få ordning och fint där ute.
Hoppas han snart sår lite , han är så duktig på det och jag älskar att se när det växer oc ännu mer när vi kan skörda det han odlat. Skulle bara haft mer platts.

Nä nu får jag sluta för denna gången!

Jo då

Jo då lyser med sin frånvaro där ute men det känns en smula soligare i mitt sinne i dag.
Har nu i dag vilat en liten stund och sen trimmat Fanny. När hon var klar körde vi hem henne och sen till affären för att handla.
I dag blir det Sallad med feta ost och kyckling, till det blir det en hemma gjord dressing. Ska bli riktigt smarrigt!

När vi handlat körde vi hem och då kom barnen med skolbussen, vi fikade på mackor och sen körde Lars och Oliver på träning.
Jag har nu kokat pastan så den hinner bli kall, rensat allt kött på kycklingen och gjort dressingen. Så  nästa steg är skära grönsakerna och feta osten men jag tog mig ett bad först eftersom kroppen värkte så. Å nu fick det bli några rader och en kopp kaffe innan jag orkar göra resten.

Linnea har varit så duktig och snäll och städat vasken, toa och badkaret. Det är toppen med en så redig och hjälpsam tjej!!!

I kväll är det En unge i minuten på tv, det ska jag se!! Tycker det är jätte bra. Har jag tur serverar Lars mig något smaskigt då typ lite glass....
Nä nu blir det duka och greja lite till sen 5 minuter raklång på soffan.
Ha det gott så länge!

Kall morgon!

Oj vad det är kallt i dag , fast kl är ju bara lite innan sex nu så det blir kanske bättre längre fram på dagen. Vi får hoppas på lite sol, tror jag skulle behöva lite ljus.

I går letade vi upp lite foto som vi inte fått in i huset sen vi flyttade hit, dom har legat i uthuset i lådorna vi fortfarande har där....Ska ta tag i dom en dag när det är trevligare väder.
I alla fall var det roligt och lite uppiggande att titta på bilderna, massor sen Linnea och Oliver var små. O vad man har glömt bort hur dom såg ut, så himla många fina kort. Barnen tyckte självklart också det var toppen kul att se sig själva.

När barnen sen gått och lagt sig efter Solsidan tittade Lars och jag på Stig Larsson filmen på  ettan, dom är så bra. Tyvärr orkade jag inte se slutet , va så himla trött och hade riktigt ont i går kväll. Svårt hur man ska sitta för att man ska stå ut.
Somnade nog ganska fort men vaknade första gången efter en timma sen har det hållt på, toa två gånger , vänt mif tusen gånger och nu i morse tio över fem fick jag gå upp.
Får nog vila en stund på förmiddagen, kl elva kommer hunden jag ska trimma, hon heter Fanny och jag brukar trimma henne.

I eftermiddag har Lars och Oliver hocky träning som vanligt på måndagar, nu är det sista veckan dom tränar. Men sen drar fotbollen igång tur det så han har lite att pyssla med.

Så i eftermiddag är det bara Linnea och jag hemma. Då brukar vi mysa och sen fixa middagen , duka och tända ljus. Så blir det nog i dag också.
Vet inte vad vi ska ha till middag, svårt att komma på ibland. Är sugen på köttfärs och potatissoppa men det är ju bara en vecka sen vi hade det, nja vi får väll se. Är lite sugen på pasta sallad också...

Jag hoppas detta blir en vecka med lite mer positiva kännslor för mig, vill va pigg glad och inte ha så jäkla ont. Hoppas hoppas! Ska försöka göra lite mer.

I går tvättade jag bebbens påslakan och lakan så nu ska det bara strykas och läggas ner i lådan igen. Sen är det klart till att bäddas med när den tiden kommer! Finns fortfarande en del vi behöver, men det löser sig nog.

Ha det bra nu så länge!

Söndag

Jaha då var det söndag mulet ute och inne!
Kan man döööö av uttråkning tror ni? I så fall är jag väldigt nära.
Går kvällen blev precis som jag befarat, blääää.

I dag låg jag kvar i sängen till sex , var rädd att väcka Oliver och hans kompis som som över. Men dom vaknade en stund efter ändå.
Kl tio blev Lars och barnen hämtade och åkte till ishallen, själv försökte jag mig på att vila men det gick si sådär. Har ju en löp tik här och Albin är stollig i huvudet och piper en del....
Önskade jag somnat och vaknade i Maj månad eller i alla fall sov bort många timmar så denna dagen snart hade varit slut.
Kl är nu bara tjugo i två, många timmar kvar att slå i hjäl genom att glo på datorn , sitta o glo på en helt ointressant tv eller bara sitta rätt upp och ner.  Så klart kan man ju alltid städa men jag är jävligt trött på att ha det som ända sysselsättning, så jag skiter i det i dag.

Nu är Lars och Linnea och handlar , i dag blir det ungspannkaka till middag. Ångrar nu att jag inte själv körde för då hade jag ju kommigt utanför dessa väggar i alla fall.

Oliver är sur och sitter o glor på hockey på tv, JIPPI eller inte. Det jävla hocky ljudet gör min hjärna galen. Tyvärr bor vi ett hus som är byggt på det viset att man inte har någon stans att gå undan o vara i fred på, jo toa men där kan man ju inte sitta. Brukar bada för att få lugn och ro men va fan man kan ju inte bada 20 ggr om dagen.

Funderade innan på att baka något men jag vet inte , bakar man så äter man ju... sen får jag baka något som går lagom fort eftersom jag får ont av att stå i köket och greja. NÄ nog ingen höjdar ide det hellre.

Borde trimma hundarna men i morgon ska jag trimma en annan hund och får väll spara kroppen så jag klarar av det, måste ta Ezter i veckan också. Så våra egna får vänta.

Nä nu ska jag , ja vad ska jag? Nä inget men i alla fall sluta plåga er!
Hoppas ni har en bättre dag än jag!

Blä blä blä

Nä jag är inte på bättre humör nu än i morse. Tycker det mesta är skit just nu. Hade hoppats på en barnfri kväll i kväll, har tänkt på det hela veckan men ack nej i stället har barnen haft kompisar hela dagen och Olivers kompis är kvar och ska sova över. Kul för dom men inte för mig som inte önskar mig annat än att göra något jag tycker är kul och mysigt.
Hade sett fram i mot ett kg räkor med tillbehör och se en film eller två, kanske gått på bio men nu blir det holabalo i stället. Hela min kropp och jag lider!!!!
Nu blir det hämte pizza eftersom jag helt enkelt inte orkar och bara skiter i vilket. Sen får man väll glo på något skit på tv:n , och kika in på datorn då och då om den är ledig.
Man kan ju inte se vad man vill när barnen är med, nä Linnea ska väll se körslaget vilket inte tilltalar mig alls.

Det har bara varit en rolig sak i dag och det var när min barndommsvän Jonna och hennes ljuvliga flicka Lycke kom hit för att dricka kaffe, Jonna är också gravid och väntar sitt andra barn två veckor före mig. Så jäkla skönt att få prata lite krämpor med någon som förstår.

I förmiddags blev det den dagliga städningen och sen ett bad för det hjälper ju mot ömmande kropp, nu ångrar jag att jag har badat för det hade suttigt fint nu . Får se kanske tar jag ett bad senare i kväll men det känns lite väl slösigt.
Lars har varit duktig och varit ute på både promenader och cykeltur med vovvarna, tur han kan.
Just nu känner jag mig fången i detta hemmet , trivs inte alls och vet inte vad jag ska göra eller var jag ska vara. Hade jag haft råd hade jag velat ha en tv till och en liten liten dator som var bara min, en skön fotölj som man kunde sitta bra i mmmmm drömma kan man ju.

Har i dag börjat fundera om min mobil bara fungerar ibland, jag kan liksom höra av mig till folk utan få svar, konstigt!!!

I morgon ska tydligen Lars och Oliver till ishallen och glo på någon hockey. För mig blir dett ytterligare en dag som alla andra just nu, glo på datorn, glo på tv:n , dricka kaffe, bada gosa med hundarna, blä blä blä så jävla tråkigt rent ut sagt!!!!!
Ja ni det var väll kul att läsa eller??? Kanske inte men nu vet ni hur jag har det just nu!

V 33

Kl är nu fem på morgonen och jag har varit uppe i tjugo minuter och hundarna har varit ute och kaffet är klart. Vad gör man då så här kl fem på morgonen?? Jo tittar runt på datorn och försöker vara tyst som en mus så ingen annan vaknar. Och varför vaknar man? Ja ni det undrar jag också, fan jag som var så trött att jag nästan bölade i går och ändå går det inte att sova. Jäklans kropp, det värker trycker och så är man nödig och ja det går helt enkelt inte.
Börjar fundera hur detta ska sluta...jag orkar snart inte mer. Är så trött så trött och ändå kan jag inte ligga ner.
Vet nu hur  lång och långtråkig en dag blir när man går upp vid denna tiden? Jo för jäkla lång!!!!

I går blev det inget bloggande så jag får väll berätta nu  vad vi gjorde.
Körde några ärende i går förmiddag , handlade och så. Sen fick jag ett sms från en god vän som ville komma och dricka kaffe, det kändes kul och upp piggande, Lars och jag köpte en sådan där liten smörgåstårta på Maxi så det blev det vi fikade på. mmmmm så gott och tre personer blev mätta för 79 kr det tycker jag är helt ok.

Det blev en lång fika men väldigt både mysig och trevlig, vi har liksom så mycket att prata om just nu.

Lars var i väg på utväcklingssamtal med Oliver i skolan, dom kom hem glada och berättade att allt var bara bra. Oliver är riktigt duktig i skolan , han går i tvåan men är färdig med målen för trean inte illa. Stolt man blir!!!

Vid två tiden kom Linnea hem trött och pipig , ont i en arm ont i magen ont i huvudet bla bla bla, ja det är ju inte kul men ibland blir jag galen av att höra den damens gnäll.
Oliver och Lars åkte i väg på hockey träning och kvar hemma blev jag med hon pip sillen....
Jag tog ett bad , vi körde och köpte några blommor, jag grejade lite och dukade , förberedde maten som i går var bakadpotatis, köttfärs , grönsaker mm.
Så när Lars och Oliver kom hem var ljusen tända och maten klar , bara vinflaskan han själv fick öppna.

Efter maten värkte min kropp så tårarna kom, fasen ska jag inte kunna göra något längre??? Min önskan hade varit att i dag åka ner till Malmö för att titta på utställning, jag är så djupt deppig och ledsen att vi inte ska ställa där i år, jag älskar ju den utställningen. Hade i alla fall velat titta på dom andra men det gr ju inte , då hade jag nog behövt åka på en burvagn eller något.
Hoppas det går bra för dom vi tycker om där nere i dag , vi håller tummarna. Förra året var en av mina gladaste dagar då Harriet blev BIR och BIG1!! Mitt hjärta!

I går kväll blev det som andra fredagar Lets Dance på tv och sen stupade jag i säng kl elva.

Ja då var det lördag i dag och inga planer. Blir det vanliga skiten städa städa slappa slappa och tråka tråka...blääää.
Jag skulle vilja göra något kul som gå på bio , få en ansiktsbehandling, äta räkor se på film, umgås med folk mm mm. Men ack nej det blir nog en dag som alla andra, låter jag deppig? Jo men det är jag nog just nu.

I dag när jag öppnade mina mail fick jag vecka 33 mailet, 7 veckor kvar. Ja om bebben inte tänker komma ut tidigare eller senare. Ja önskar av hela mitt hjärta att detta ska ta slut nu och jag och min kropp ska bli som vanligt, det där med att vara gravid passar inte mig.

Nä nu ska jag sluta för denna blogg gör nog ingen glad just nu känner att jag mest gnäller men det är ju så skönt att skriva av sig och få ur sig det.
Hoppas ni får en bra lördag så kanske jag återkommer senare och är lite mer positiv och glad, vem vet !

Morgon

God morgon god morgon!
Steg upp ur sängen nu halv sex, natten har varit som vanligt orolig! I natt har det inte bara gjort ont som det brukar utan jag har vaknat av att jag kännt att det varit nära att få kramp i benet. Inget roligt alls men jag minns att det va så   när jag väntade Linnea och Oliver också.
Nu har jag i alla fall haft ute vovvarna och fått min första kopp kaffe, tittat runt lite på datorn och nu bestämmt mig för att skriva några morgon rader här.

I går eftermiddag gick Lars och jag ut i trimmet med Tindra och gjorde något vi funderat på länge. Nämligen klippte hela henne med maskinen. Hon har ända sedan hon hade sin valpkull haft en väldigt jobbig päls, massor utav päls som bara tovat i hop. Men nu är hon helt utan päls och ser ut att trivas med det , vi hoppas pälsen kommer bli bättre nu när den växer ut igen men vi får se kanske blir det sju resor värre.

Så här ser hon ut nu!
Men mamma hur ser du ut? Undrar Ezter.

Ja inte som en cocker men hon är ju så fin ändå och slipper tover!

Eftersom det var Onsdag i går hade Linnea Friskis och Svettis, Lars följde med henne dit. Det brukar vara mormor men hon kunde ju inte nu. Roligt att Linnea tycker det är kul att gå dit då idrott inte är hennes bästa annars.
Undertiden Lars och Linnea var i väg förberedde jag maten , dukade och tände ljus. Det kändes varmt och mysigt med tanke på hur det blåste ute, ja det blåser fortfarande. Det är mitt värsta väder , tvi tycker inte om det alls!!!

Vi åt när Lars och Linnea kom hem sen blev det soff läge fram till sängen kallade kl elva.

Jag berättade ju i går att jag köpt en burk, nu ska ni få se den.

Jag tycker den är söt!

Nu får jag kanske baka något gott som jag kan fylla den med, får se om lusten faller på i dag.

Oliver ska vara hemma i dag också från skolan, han är så himla förkyld. Linnea ska så klart till skolan som vanligt.
Lars ska på en sväng med sina föräldrar. Så det blir bara Oliver och jag hemma i förmiddag.  Själv har jag helt blankt i min kalender för dagen.

Nu ska jag snart sluta babbla men vill visa ett skötbord från Ikea som jag skulle vilja köpa, såg i en annan blogg en tjej som köpt ett sådant. Hon ¨målade det , satte lite fina korgar undertill som förvaring till blöjor och annat. Jag tänkte göra så och ev sätta någon krok på sidan så kan det säkert duga fin.

Nä nu vaknade Lars och kom ner, då vill han nog gärna komma till datorn lite så jag får sluta nu!
Tjing så länge!

MVC

Då har jag varit på MVC och träffat min super goa barnmorska. Började med en pratstund om dom olika krämporna och hon rådde mig att vila vila och vila.
Efter det kollade hon blodtrycket som var precis som innan helt perfekt.
Mätte magen som var 32 vilket betyder helt normalt och den följer sin kurva.
Sen kände hon hur bebisen låg och lyssnade på hjärtljudet, hjärtljudet var 140 vilket det var förra gången också.
Bebben låg med huvudet snett neråt och ilsknade till när hon kände och klämde för då satte den igång att kikka kan ni tro.
Fick nu tre nya tider, ska ju gå lite tätare nu i slutet. Sista tiden blev den 3 maj för hon hoppades det skulle bli bebbe lite tidigare , men vi får väll se.

När det var klart på MVC körde jag in om affären och handlade lite, i dag blir det kassler , potatis och mimosa sallad på barnens önskan. Ska bli gott!
Köpte även en burk som jag tyckte va fin, kanske inte så mycket för vi behöver den utan mer för den liksom var söt....Lars blir galen på mig. Tar nog en bild på den senare så ni får se!

När jag kom hem kröp jag ner i sängen och vilade , somnade inte riktigt utan låg liksom i dvala. Men jag fick ju vilat kroppen i alla fall.

Oliver har varit hemma i dag eftersom han är förkyld. Stackars tutte, han sov så gott på soffan när jag kom hem från BVC, nu har Lars och han varit hos frissan eftersom Oliver hade klipp tid i dag och verkligen behövde fixa kaluffsen. Han blev så fin så fin, nu ligger han i badet och blir av med lite stickiga hår.

Lars har tagit tag i dammsugaren, han är bäst! Själv har jag dammat så nu är här snart riktigt hyffsat igen!

NU ÄNTLIGEN är vår dröm barnvagn betald och beställd, känns verkligen toppen. Den är super bra på alla sett, vi har ju varit nere i Lund och kollat, kännt och klämt och provkört. Vi älskar den!!!!!!!!!!!! Bebben kommer ligga där och åka omkring som en riktig prins eller prinsessa!!

Vad tycker ni är den inte fin?

Jag har funderat o jag vill gå ut med denna bloggen till fler, beslutade nu att det ska jag göra. Men vill man inte läsa mitt dravell eller läsa om bebben och väntan då behöver man inte besöka denna blogg.
Jag har ju skrivigt lite dagbok innan på vår hemsida, men det kändes fel att  skriva så mycket bebis snack där när det igentligen är en sida om hundarna. Så därför valde jag att göra en ny som heter Väntans!

Nu slutar Linnea snart skolan, hon går ända till tre i dag. Vi tar nog en liten fika när hon kommer hem skulle jag tro. Lars och Oliver hade köpt ett gott franskbröd(stavas).

Har annars inga större planer men funderar på att gå ut i trimmet och "fixa" vår frisyr på Tindra hjärtat.

Och till sist , jag blir jätte glad för en komentar!
Ha det!

Svullen

Jaha nu har man fått en "åkomma" till. Mina fötter och ben är svullna...fasen också, känns inte bra alls. I går kväll försökte jag sitta högt med benen med lyckades så där, svårt att hitta en bra skön ställning nu. Pallade upp med kuddar och grejor men inget blev riktigt bra.
I dag är jag riktigt svullen och har stora märken efter strumporna, borde nog prova med stödstrumpor men jag vet inte hur jag ska få på dom när jag tycker det är jobbigt nog att ta på dom vanliga. Man är ju inte precis smidig längre.

I dag har vi varit på en liten utflykt på förmiddagen, sen har Linnea varit hos tandläkaren och Oliver på tennisträning. Kl halv fyra var jag bara helt tvungen att lägga mig på sängen, små slumrade en timme.

Till middag i dag blev det kålpudding med mm, helt ok att äta. Barnen längtar efter kassler så det får vi mog ha en dag.

Nu har hela familjen tagit sig ett bad så vi är rena och fina. Tyvärr börjar Oliver bli förkyld, hoppas det inte blir så alvarligt.
Oliver och Lars satte sig vid tv:n och tittar nu på hockey, Linnea sitter här vid köksbordet och gör lite matte(frivilligt!!) konstigt! Men väldigt bra!

Senare ska vi titta på Bygglov och sen är det ju min favorit dokter på tv och där efter Big Brother. I går kväll tittade jag självklart på programmet En unge i minuten, tycker det är ett bra program även om jag fasar!!!!!

I morgon ska jag till barnmorskan på kontroll, ska berätta att jag samlar vätska nu och mår lite konstigt, sover nästan inget pg av smärta, får väll se vad hon säger om det. Återkommer i morgon om det så klart!

I morgon ska vi ÄNTLIGEN beställa barnvagn, gud vad jag längtat! Ska bli ljuvligt att få det gjort och ännu ljuvligare den dagen den kommer hem till oss!
Bild på den kommer i morgon!

Hoppas det blir en lika solig och skön dag i morgon som vi haft i dag. Är härligt med lite ljus , man får liksom lite hopp om våren eller hur?

Nu ska jag nog också bänka mig i soffan, får först  hämta mina kuddar för att  kunna göra det lite bekvämt för mig. Hoppas att den som läser här också får en bra kväll. Tror jag har 3 läsare i alla fall, alltid något eller hur ha ha!
Tjingaling!

Lars 40 år!

I dag är ingen vanlig dag för det är Lars födelsedag hurra hurra hurra!!
Börjar med att skicka ett Grattis till min lilla gubbe som fyller år i dag.  Som ni kan tänka har han blivit lite firad. Först i lördags då hans föräldrar och syskon med fam var här. Det blev god smörgåstårta och vanlig tårta som Lars föräldra hade med sig, det tackar vi för.



Det var trevligt att fira honom lite trotts att han själv inte vill.
Jag fick lämna "partyt" kl nio för att köra och jobba. Har nu jobbat två nätter och kommer inte arbeta på lääääänge, så gott!!!

I morse fick barnen börja fira Lars själva eftersom jag inte slutar förrän kl kvart i åtta. Dom hade tagit fram flaggan till bordet och så fick han en paket, det var badsalt pulver i den och fina täckningar och kort som barnen gjort. Duktiga dom är!!
När barnen kom hem med skolbussen hade jag dukat upp fika och Lars fick sina paket då. Det blev en mysig stund och jag tror han blev glad.
Fick pengar av goda vänner till oss, strumpor och kalsonger av mina föräldrar. Godis, minneskort och en filmkamera av mig och barnen.
Ska bli kul att kunna filma lite av varje både barnen , hundarna och sen även bebben.








Nu har Lars och Oliver kört till hockey träningen och det är bara Linnea och jag hemma. Själv är jag nu super trött och evigt tacksam att Lars gjorde middagen klar så det bara är att värma när dom kommer hem. Den lyxiga 40 års middagen består av potatis och köttfärssoppa.
Lars har i dag även badat Harriet och Albin och i går blev Jopplin badad, dom är så rena och fina. Nu är det bara Tindra och Ezter kvar, skönt!
Stackars Lars som fått jobba så på sin stora dag....Han är duktig han!
Nu ska jag lägga mig på soffan och slappa lite för nu värker kroppen.

Ha en bra dag!

Vacker!

I går köpte jag dessa vackra blommer.
 
Visst är dom ljuvliga! Står nu och pryder köksbänken.

Jag har inte alls gjord det jag skrev om i morse, bara slappat och vilat. Så nu får det bli att sätta fräs och börja städa och greja för nu är kl två och gästerna kommer ju vid fem.

Men jag ville bara sätta in bilderna på blommerna så inte bara jag fick njuta av dom.
Ha det gott!

God morgon!

Så var det äntligen morgon igen, dom här nätterna tar kål på mig. Med risk att låta tjatig berättar jag igen att jag har ont och vaknar en gång i timmen. Tittar på kl och är hon fem eller mer ja då traskar jag upp. Tycker inte jag kan gå upp tidigare utan försöker dra ut på min uppstigning tills dess.

Visserligen är det lugnt och tyst i huset vid den tiden men samtidigt ganska tråkigt, får ju försöka hålla mig tyst så jag inte väcker dom andra i familjen.
Måste vila lite sedan i dag då jag ju ska jobba nu lördag och söndag natt. Mina sista nätter innan jag går på havandeskapsledighet.
Ska bli kul att träffa dom på jobbet i natt och som tur är ska jag "sitta inne" båda nätterna nu och slipper vara ute och jobba. Tror inte jag klarat det.

I går fick jag tvättat en hel del, strukigt lite örngott som jag har till kuddarna i soffan. Dammat och vattnat och plockat och grejat. Dammsugningen sparade jag till Lars, får ju ännu mer ont av den rörelsen.
På eftermiddagen var Linnea och jag själva hemma eftersom Lars och Oliver hade hockey träning, då passade vi på att köra i väg och fixa lite.....

När Lars och Oliver kom hem åt vi köttfärslimpa, kokt potatis, kokta morötter och sås, det var riktigt gott!! När middagen var klar körde Lars och Oliver återigen till ishallen, denna gången för att se på någon match.
Linnea och jag tittade på TV och tog det lugnt, självklart tittade vi på Let`s Dance. Fast bara fram till tio då Big Brother börjar (stavas?).
När det var slut kl elva trillade jag i sängen jätte trött, struntade till och med i att läsa vilket jag annars alltid gör. Trodde att i natt kommer jag nog sova gott, men nix nix nix!!!!

I dag blir det till att städa lite mer, handla lite och försöka vila. I sen eftermiddag-kväll ska vi fira Lars som på Måndag fyller 40 år. Hit i dag kommer hans föräldrar , bror med sambo och hans syster med man.
Vi ska äta smörgåstårta vilket ska bli sååååå gott, är väldigt längesedan nu.
Lars vill inte fira sin 40 års dag men efter lite på tryckningar blir det ett  litet litet kalas i dag ändå. Passar inte på måndag så det fick bli i dag, tråkigt bara att det är när jag ska jobba men men.

Nu i dag när jag öppnade mailen hade jag fått nytt mail från Barntotal.  Får det varje vecka. Nu är det vecka 32
och bebben är ca 42 cm lång och väger ca 1,8-2,0 kg.  Inte konstigt man börjar känna sig mer och mer klumpig och "jätte gravid".

Nä nu ska jag ta och vika lite tvätt och små pyssla. Får se om jag återkommer senare i dag eller i morgon.
Ha en go lördag!

Snart Sex

Ja kl alltså och inget annat, ha ha.
Varit uppe sen strax efter 5, då värkte kroppen och det var lön löst att ligga kvar.
Släppte ut hundarna som gjorde vad dom skulle sen skyndade in igen, dom är som jag och gillar inte hellre när det blåser så som det gör här nu.

Har nu kollat runt på lite sidor och fick lust att visa dessa söta nappar som jag så gärna skulle vilja ha.
Dom kommer från Lundmyr Of Sweden.
 Hittade även dessa från samma ställe, priset var 469:- , lite saftigt....men oj så fina!

Nu ska jag kolla vidare på datorn och vänta på att kl blir sju och jag kan väcka resten av familjen.
Hörs senare!

Kväll

Då har kl slagit sju på kvällen och nu väntar jag bara på hon ska bli halv åtta och tv kvällen börjar , gud vad  tråkigt det lät. Men just nu händer det inget roligare.

Det blev inte korv och mackaroner till middag utan fiskpinnar , potatis , remuladsås, smält smör, grädde, ärtor och rivna morötter. Det va så jäklans gott och jag åt för mycket vilket jag fick lida av efteråt...kändes som magen skulle spricka, så dum man är!!!

Efter maten tog vi en runda och kollade några affärer, gick inget vidare då jag fick så jävla ont rent ut sagt att jag inte visste hur jag skulle ta mig från bilen och in, Lars föreslog säckakärran... gulligt av honom, ha ha.
Jag fick i alla fall köpt ett album där jag ska sätta in ultraljudsbilderna och skriva lite. Får se när lusten faller på.

Nu är det snart bara 8 veckor till BF , börjar oroa mig mycket för alla grejor vi skulle behöva. Önska vi kunde beställa vagnen och fixa skötbord och sådant så det var klart...sådant liksom gnager i mig och jag bara vill ha det gjort. Men vi får nog först ha garageloppis eller något eller får jag trolla med knäna...

Nä nu ska jag skära några super goda blodapelsiner i klyfter, gott att ha och smumsa på när det är halv åtta på tv och dom frestas med att laga så god mat, ja inte för jag är hungrig men väldigt sugen på någon god efterätt eller varför inte lite god tårta!!! Mmmmmm
Ha en god kväll!

Grått!

Utanför fönsterna är det i dag grått , regnigt och blåsigt. Inte upp piggande alls. I går kväll till och med åskade det , jag blev jätte paff. Nä nu vill vi ha SOL!!!! Längtar efter att plantera några små pense`r (stavas?).

I dag är det en riktig innomhus slappe dag känns det som. Har vilat en timme på förmiddagen i en nybäddad säng, härligt. Finns inget bättre än rena ny maglade lakan tycker jag.
Efter det körde Lars och jag och vattnade hos mina föräldrar som är på semester och så blev det en tur på banken.
Innan vi körde hem åkte vi igenom MC driven och köpte vars två ostburgare, det satt fin fint jag var så hungrig.
Nu har jag suttigt i soffan och tittat lite på tv med en god kopp kaffe.
Har ingen lust att göra så mycket i dag , men en tur till affären måste det bli för att handla någottill middag, det är bara frågan vad.
Funderar starkt på bara ha korv och mackaroner i dag , nja vi får väll se. Får höra vad gubben är sugen på.

Hellst av allt skulle jag vilja krypa ner i soffan med filten och se en riktigt bra och mysig film. Men om en timma kommer barnen hem från skolan och då är det läx dags och lite sådant. Varken Linnea eller Oliver har några planer för i dag , inga aktiviteter och inga kompisar fast det sist nämda kan ändra sig snabbt när dom kommer hem.

I går var ju Alexandra här och fikade , det var mysigt. Hon är en väldigt gullig tjej. Så det var trevligt, men för övrigt hade jag en skit dag med hont ont ont och dessutom gjorde min tand jätte ont. Tack och lov är tanden inte lika öm i dag, får väll se hur det blir med den...
Även i dag har jag ont, humöret är inte på topp men jag tror mycket är pg av att inte få sova ordentligt. Nä nu längtar jag frammåt i tiden, vill va pigg och glad inte trött , grinig och sur.
Känner så för att ha något roligt litet pyssel att plocka fram när man har tråkigt. Skulle vilja ha en fin bok att skriva i och sätta in ultraljusbilderna och sådant i, får väll se om jag hittar något sådanten dag.

Nä nu ska jag nog bänka mig i soffan igen , men först bjuder jag på en bild Lars tog påmigoch Harriet i går kväll.

E vi inte tjusiga, ha ha!
Ha det gott alla! Och tack Linda och Lotta för era goa komentarer i går. Jag blir ju så glad så glad!

När ska jag få sova???

Vilken riktigt skit natt rent ut sagt. Har haft så jäklas ont i kroppen och värst har det varit i höfterna. Som om det inte räcker till är jag så öm i tanden jag var och grejade med i måndags. Undra om det ska vara så eller det måste gjöras något? Får väl se under dagen hur det blir med den saken.
Fick ju inte sovigt något i går på dagen så när det var lägg dags var jag jätte trött och tänkte att nu kommer jag nog sova gott men nix!! Är så frustrerande att ligga och vända och vrida och att ha ont. Så när kl hade blivit halv sex gick jag upp, skönt att komma upp och röra sig lite även om hela kroppen skriker efter att få sova!!!

Hundarna blev i alla fall glada när jag gick upp och dom fick komma ut. Fast nu har dom lagt sig till ro och sover vidare. I går kväll tog jag några bilder på dom när dom låg och nanna på lite olika plattser.

Harriet                           Ezter                         Jopplin                Tindra                     Albin

Ja så kan det se ut fast den mesta tiden ligger dom med oss i soffan och myser.
I går kväll när jag gick och la mig bläddrade jag och läste i denna

Det är  lika mysigt och kul varenda gång man har en ny tidning tycker jag. Får fortsätta med den i kväll!!

Om 40 minuter ska jag väcka Linnea , Oliver och Lars, då är kl 7 och dom måste gå upp för att hinna bli klara till skolbussen hämtar dom. Får inte glömma att Linnea har Idrott i dag...Dessa eviga gymmpapåsar som ska med.....

Sen på för middagen får jag kolla över städningen här , köra och handla nytt bröd och lite annat smått. Har jag tur hinner jag vila en liten stund innan kl ett då Alexandra kommer hit för att fika. Ska bli riktigt roligt att träffa henne i dag , vi kommer ha mycket att prata om precis som Helle och jag hade i går. Tror Alexandra är i vecka 22-23 något.

Nu ska jag gå och fylla  på min kaffe kopp sen kolla runt lite på datorn på lite olika sidor som jag besöker flitigt. Hoppas ni som läser sovigt lite bättre än jag och ni är pigga och glada!

Kväll

Ja då var det kväll. Dagen har gått fort tycker jag. Nämde ju i innlägget i morse att min vän Helle skulle komma och fika. Det gjorde hon också och det var verkligen super mysigt. Vi hade mycket att prata om , hon är nämligen gravid i vecka 13. Det är hennes första barn, jätte kul.
Vi fikade i fyra timmar sen kom barnen hem och Helle skulle hem. Då ville Linnea åka till biblioteket så vi körde dit. Hon hittade lite böcker hon lånade. Det är bra att hon vill läsa tycker jag. Oliver följde med och även han lånade en bok. Själv hittade jag inget av intresse. Just nu har jag en bok jag håller på med men varvar den med graviditetsböcker , mamma tidningar mm.

På tal om mamma tidningar....jag som många andra satt klistrad vid tv:n kl nio i går och kollade på programmet En unge i minuten, ett bra program.  Även om jag FET bävar inför fölossningen så tror jag nog jag bearbetar något när jag ser sådana program. Kan erkänna att jag blev väldigt rörd och tårarna kom.

Efter bibblan åkte vi hem och jag ringde ett samtal , efter det va jag bara tvungen att lägga mig på sängen en stund. Gud så trött jag var. Somnade inte men fick i alla fall sträcka ut lite innan Lars och Oliver kom hem från tennisträningen.
Då gick jag upp och spolade i ett varmt bad , det var skönt men börjar bli jobbigt att ta sig i och ur, är inget vidare smidig längre om man säger som så.
När jag var klar hade Lars värmt köttsoppa (sådan på burk, fusk soppa men det duger ibland), gjort några ost mackor i ugnen och dukat så det va bara sätta sig och äta.

Nu har vi haft läx stund med barnen så nu är det gjort. Nu tittar grabbarna på hockey på tv. Men inte så länge för kl halv åtta bytar vi kanal till fyran för att titta på just Halv åtta hos mig, tycker det är små trevligt. Efter det blir det bygglov eller Sofias Änglar skulle jag tro. Sen när barnen går och lägger sig kl nio börjar MITT program nämligen DR Hause (stavas?) Tycker han är bra.
Låter som om vi bara ser på tv men det är rätt gött att sluta dagen i soffan och bara få vara.
Önskar jag hade en Semla eller två, flera år sedan jag åt en sådan. Är ju alergisk och vågar inte äta någon som är köppt. Önskade jag bakat själv och gjort egen mandelmassa. Ååååå gud vad jag blev sugen på något gott nu, något sött och väldigt onyttigt....

Nu önskar jag den som läser detta en riktigt mysig kväll och hoppas ni får äta någon god Semla eller något annat gräddigt , sött och väldigt gott!!!
Kram

67 Dagar kvar!

Åter igen vaknar man till en solig och fin dag. Härligt!!  Kallt på morgonkvisten men nu börjar det stiga.
Barnen har nu åkt till skolan och jag har bäddat , dammat och städat i badrummet.
Ska snart köra och handla lite nytt bröd som vi ska ha när min vän Helle kommer nu på förmiddagen vid tio tiden.
Längesedan vi träffades nu så det ska bli riktigt mysigt!

När det är så här härligt och soligt tänker jag på i sommras , hittade några bilder som jag tänkte visa.

Här står Lars vid grillen

Så grönt och härligt det ser ut!

Just nu är denna gräsmattan uppgrävd eftersom vi grävt upp för att lägga rör till vår utbyggnad.

Här ligger Jopplin i "hundhagen"

Tutta gården är verkligen våra smultron ställe. Tänk den 22 Maj är det ett år sedan vi flyttade hit.

Tänkte bjuda på en härlig bild på Linnea och Oliver, bilden är tagen på Olivers 8 års dag den 21 Augusti 2010.


Ja det var några små bilder som får en att längta till sommaren.
Om någon vill se fler bilder eller veta mer om vår familj (tänker på er som inte känner oss sen tidigare) så gå in på vår hemsida www.myscockrarna.se och kolla!

Nu är det snart ett år sedan vi drog till England , rättare sagt Birmingham för att ställa ut Harriet på Crufts. Värdens största hundutställning. Det va verkligen en upplevelse på många vis.... Sätter in en bild på Harriet när Karin visar henne och domaren håller på att kolla igenom henne. Hon är så vacker mitt hjärta!!!


Tänkte avsluta detta innlägget med några svar på komentarer!

*Sofie
Kul att du skriver , tack! Vad gullig du är som tycker magen är fin, tack!!! I Love dina bilder och din blogg, verkligen kul att läsa och titta! Ha en bra dag!

*Malin och Prinsessan
Tack för raderna, jo dom jeansen är verkligen mjuka och känns jätte goa. Har klämt på dom flera gånger...vill ha!! Sköt om er!

*Mikaela-Mamma till Viktor <3
Tack för att du skriver! Jag är i vecka 31, 67 dagar kvar till BF. Läääängtar tills dess! Ha en bra dag!

*Tina-Minnas Mamma
Kul att du skrev, tack! Ja dom kläderna från både KappAhl och Lindex verkar vara populära. Ha det gött!

*Therese-Mamma till Ameah
Tack för komentaren, jo det finns så många fina kläder! Jag gillar även POP. Ha en bra dag.

*Lotta
Tack för raderna hjärtat! Japp nu måste du följa min blogg, jag följer ju din, ha ha. Kram gummis

*Linda
Har nu kollat in länken du skrev, åååå himmel vad ljuvligt. Vill ha!!! ALLT! Så fina grejor!! Hoppas du får en bra dag!

Hoppas jag inte missat någon nu!

Nä nu börjar jag få lite brådis och måste sluta men man vet aldrig om lusten faller på senare i dag... Sköt om er!

Måndag och sol!

Vilken ljuvlig dag vi har här i dag , solen strålar och det är riktigt varmt ute. Tittade precis i rabbaten och nu börjar där titta upp lite vårlökar , jippi!!!

Dagen började jag med tandläkaren kl tio över åtta, skulle greja vidare på en av mina rotfyllningar. Fy fan säger jag bara!!! Så jobbigt det va, att ligga en timme med en stor mage som trycker och sen dessutom har en stor gummiduk för hela munnen, nä tvi vale. Ont gjorde det också. Så jag var rätt glad när jag fick resa mig och gå ut därifrån.

Körde hem och försökte vila men det ville sig inte , Lars kom hem och sen ringde det, bara att traska upp igen. Kände mig så frusen och urrig då så jag tog ett skönt bad.

Sen bar det av till affären, då var jag inte frusen kan jag säga...svetten lackade. Dax att sluta med vinterjacka kanske. Handlade lite pålägg och goa grönsaker som jag ska bjuda min vän Helle på i morgon när hon kommer för att fika. Sen en paket köttfärs, i dag blir det nämligen spagetti och köttfärsås till middag.

Hittade super fina blodapelsiner så några sådana slank ner i kundkorgen. Ska nog prova en sådan snart.

Nu har Lars kört i väg mot Malmö, han ska till doktorn där i dag. Vi får väll se vad dom har att säga......

Om en stund kommer barnen hem från skolan. Då blir det fika dags. Oliver blir i dag hämtad av en kompis strax efter tre. Då är det hockey träning, i dag kunde ju inte pappa följa med så det va ju gulligt han fick åka med någon annan.
Linnea har inga planer i dag , hon kommer nog se lite på tv , pyssla på sitt rum och sådant där. I går städade hon badrummsskåpen och gjorde jätte fint , tog även och dammsugade. Det tycker jag är duktigt och snällt av henne. Hon försöker verkligen hjälpa sin tunga trötta mamma nu.


Tog denna bilden i går , tycker så mycket om denna blomman. Känns liksom vårig och dessutom är den ju VIT vilket jag älskar!

Skrev ju i går att jag vill ha vill ha, har fler fina saker som jag vill ha. Kolla in dessa!

Blir man inte ljuvligt glad när man ser dom? Tänk en kopp gott kaffe , sittande på trappan med vårsolen som värmer en i ansiktet mmmmm.

Just nu är det lugnt bland vovvarna , dom har varit ute en bra stund och solat sig. Dom har sysselsatt sig med att slakta lite av sina leksaker, vit ludd stoppning överallt... Men det har Lars städat upp nu, han är duktig min gubbe!

Sist men inte minst! STORT TACK för era fina komentarer , herre gud så glad jag blir! Har ju kollat in era bloggar en tid nu och följt er och nu skriver ni till mig. SÅ ROLIGT! Tack snällaste ni!!!!!!!!!

Nu önskar jag er en bra em och hoppas solen värmer er lika mycket som den gör här hos oss på tuttagården!

Vill ha vill ha!!!

Nu har vi först dammat och grejat lite i väntan på att Lars och Oliver skulle komma he. Men det var bara Lars som kom , Oliver hade följt med en kompis hem efter hockeyn.  Matchen förlorade Olivers lag fast 2 mål fick han stänka in i alla fall så det va ju bra det!!

Eftersom jag ville göra något i dag tog vi en runda till väla , där spankulerade vi en stund och tittade på lite barnkläder , åååå vad jag vill ha!!! Eller oj vad vi skulle behöva!!!

452391Dessa tycker jag är fin fina kommer från KappAhl  129:- Jag älskar alla kläder från Newbie by KappAhl!!
Lindex Shop Online - HjälmmössaDenna skulle jag också vilja ha, kommer från Lindex 39.50:- Lindex Shop Online - Overall179:- LindexLindex Shop Online - Tröja149:-
Lindex Shop Online - Mössa69.50:- även den från Lindex
Ja ni det var bara en liten glutt på sådant jag gärna skulle vilja köpa till bebben.
Linnea hittade också en hel del hon skulle velat ha, men hon får önska sig när hon fyller år.
Eftersom min kropp inte ville gå så mycket i dag hellre stannade vi och åt bakad potatis , så gott! Skönt att sitta en stund.
Nu när vi kom hem släppte jag ut vovvarna i solen , dom riktigt njuter det syns. Linnea var så duktig och dammsugade och satte sen på kaffe till sin trötta mamma.
Nu ringer det och jag måste sluta men återkommer!

Söndag

En riktigt solig söndagsmorgon har vi här i dag.  Vaknade redan halv sex och gick upp , gjorde det jag gör varje morgon dvs släppa ut 5 vovvar , sätta på kaffet och slå mig ner vid datorn för att kolla om någon uppdaterat något kul.
I dag var jag inte vaken själv så länge, Lars och Oliver gick upp halv sju. Oliver har hockey match i dag mot Jonstorp redan halv nio. Så nu är dom i väg i ishallen. Så självklart håller jag tummen för honom och laget!!!
När Lars och Oliver körde kröp jag ner i sängen igen och slumrade till i en tre kvart till, vaknade sen av jävulskat värkande höfter och ben....grrrr blir galen på detta. Sitter tyvärr i fortfarande och det känns som om detta blir en dålig dag på det sättet, är trött på att ha ont och inte kunna göra vad jag vill.

I går körde familjen i väg till Willab och kollade lite fina växthus och uterum. Finns verkligen en hel del fina saker, jag vet precis hur både mitt dröm växthus och mitt drömuterum ser ut. Nu har vi ju redan ett växthus som jag är jätte glad för , Lars är verkligen den duktigastejag vet på att odla. Varje år får vi super goda gurkor , tomater , sallad mm mm. Ge honom en frö påse och vipps har han odlat fram massa godsaker!!! I Love!!!

Efter Willab där vi träffade Lars föräldrar körde vi till en butik där dom har allt möjligt jocks, det blev innhandlat två paket servetter. Röda med små vita hjärtan på, jätte söta. Jag är lite innsnöat på rött , vitt , gärna  prickigt och rosenblommigt men rött med vita små hjärta duger fin fint det också.
Efter den lilla utflykten körde vi med Lars föräldrar hem där vi drack kaffe och åt god bulle, tack tack!!

När vi kom hem stod 5 glada galna cockrar och hejade på oss. Lars tog cyklen och gav sig i väg , först med Ezter och Jopplin och sen samma runda med Harriet och Albin. Stackars lilla Tindra fick stå över i dag , nä då det är inte så synd om henne för hon tycker bara det är  kul en liten bit sen slår hon i bromsen och vill inte mer.

Undertiden som Lars va duktig la jag mig på sängen med filten och läste om förlossningssmärta. Måste ju börja tänka på att bebben på något vis ska komma ut. Dom som känner mig vet att jag faktiskt är livrädd och vill inte FÖDA BARN!!!  Har hört att det är bra att förbereda sig och tänka på det mm....hum ja nu försöker jag lite men har ändå svårt att fatta att jag ska göra det igen....

I går bad jag Linnea ta en bild av min mage, tycker inte min mage är fin. Ser mest ut som ett hängbukssvin men jag visar bilden ändå.

Vissa  tycker den är stor och vissa inte , kan berätta att sist jag var hos barnmorskan låg kurvan precis en liten liten smula över det "normala".

I går kväll var vi bjudna till Linda och Magnus vilket var verkligen uppskattat. Dom bjöd på super god lax och pasta, mmmmm så gott! Vi åt som vanligt som om vi aldrig sett mat och blev mycket mätta. Till efterätt blev det jätte god kladd kaka och glass. Det är alltid trevligt att träffa Linda och Magnus , skrattmusklerna får sig en omgång och det kan man ju behöva. Tusen tack till er för en super god middag (trotts inget flott uppläggningsfat , ha ha) och en mysig kväll i ert mysiga hem!!!

Nu ska jag gå och släppa in vovvarna som just nu är ute i solen , Linnea vaknade precis och kom ner och la sig i soffan. Själv ska jag fundera ut hur jag ska lyckas ta tag i städningen.....

Vecka 31

Jaha då var det lördags morgon den 5 Mars. Började med att släppa ut 5 nödiga glada hundar. Sen blev det full fart till kaffekokaren för att sätta på några koppar.
Där efter satte jag mig vid datorn och kollade igenom FB och lite andra sisor jag alltid kollar.
När jag öppnade mina mail hade ett nytt vecko mail kommit, du är nu i vecka 31. Tänk bara 9 veckor kvar till BF.

Natten som varit har varit som dom flästa andra , ont ont ont i min kropp. Vaknar av att mina höfter värker och jag kämpar mig runt som en val för att komma på andra sidan. Tur ingen ser mig.... Att sen ha en överkelen Harriet som ligger på täcket gör inte saken lättare, tror till och med att jag tryckte ner henne på golvet med en fot i natt, stackars Harriet!!!
Tack oc lov sov dom andra 4 på golvet....duktiga vovvar det. Men Harriettan är ju speciell så hon får ju sova i min säng men ibland brister tålamodet och hon åker ner.

Nu har jag varit vaken några timmar och börjar redan känna mig lite trött igen , får bli en daglig vilo paus sen. Är så gött att få slummra någon timme på dagen.
Just nu vaknade Linnea och kom ner , stackaren blev säkert väckt utan Albin och Ezter som precis busade , tur att någon är pigg och glad. Brukar vara tetiga på morgonen , dom väntar på sin frukost så den ska dom väll snart få.

Lars och Oliver sover fortfarande , kul för dom!! Linnea satte sig vid tv:n och myste, hon är duktig min stora tjej.

Funderar på att ta lite bilder på grejorna vi köpt till bebben , inte för det är så mycket men ändå. Ska även tvätta lakanen , kläderna och så. Men ännu är det gott om tid.
Finns en hel del som vi fortfarande skulle behöva så som skötbord och inte minst barnvagn....gud vad det kan stressa mig. Ser mig själv körande med bebben i trillevagnen , ha ha. (Den vi har hundburarna på när vi är på utställning). Nja så illa ska det väll ändå inte bli hoppas jag. Men med tanke på leveranstider så börjar man ju oroa sig lite.

När jag tittar ut genom fönstret i dag skymtar faktiskt solen , blir det en fin dag i dag månne?? Hoppas! Har inga speciella planer mer än som vanligt städa och vila. I kväll ska vi till Lars bror Magnus och hans sambo Linda och deras vovve Tjabo. Ska bli riktigt sköööönt att komma bort, är så jäklas trött på att inte göra något. Känns ofta som varje dag är sig helt lik här i detta hus. Finns så mycket jag vill göra men antingen har man inte råd eller så pallar inte kroppen. Längtar massor efter att träffa en del gamla vänner men många verkar ha fullt upp just nu och ingen nappar på en fika.
Men på onsdag nästa vecka , då får jag fika besök av en riktigt glad och härlig tjej som är i samma läge som jag nämligen Gravid. Det ska bli mysigt!!!
Nä nu får jag väll sluta och ge dom utsvultna stackars hungriga vovvarna lite mat.

Oj där fick jag en ordentlig kick i magen av bebben den kanske också är hungrig. Hum dags för frukost för mig med kanske, ha ha.
Ha det gott!

Ska försöka...

Nu ska jag försöka mig på att skapa en ny blogg, vi får väll se hur det går. Detta första innlägget tar vi som ett litet test!

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0