Glad Påsk

God morgon! Vill passa på att önska en Glad Påsk. Hoppas ni alla får en bra dag! Vi vet själva inte vad vi ska göra men vi får väll i alla fall köpa några ägg, eller tar vi och grillar i stället. Får väll fråga familjen vad dom är sugna på. Men just nu sover faktiskt alla.
Det va hundarna som väckte mig kvart i sex, bara att gå upp och släppa ut dom. Just nu äter dom sin frukost. Sen brukar dom somna här till höger och vänster igen.
 
I går kväll blev vi bjudna till goda vänner till oss, eftersom Effi var piggare och det va ok att vi kom trotts hon är förkyld åkte vi dit. Det ångrar vi inte, blev en trevlig kväll med massor med god påsk mat.
Vi var väll hemma vid kvart över tio, då somnade Effi gott efter att ha busat med sin kompis Erik. Hon har nu sovit gott hela natten och sover som sagt ännu. Skönt för henne. Hon har ju sovit oroligt nu när hon varit sjuk så att hon sov en hel natt kändes härligt!!
 
Jag tänkte jag skulle lägga mig och vila en stund sen igen, annars lär jag va skit trött i kväll. Å det är så tråkigt. Måste ju försöka hålla mig vaken till tio i alla fall ;) . Men när det bara är vi i familjen här hemma och inget bra på tv händer det att jag går och lägger mig tidigare.... jo jag vet att jag är tråkig. Har vi gäster eller är bortbjudna är det inga problem att vara vaken. Men det måste hända något kul liksom.
 
Önskade vi hade haft några trevliga planer för i kväll men men det får nog bli familjemys.
 
Just nu ser jag mycket fram i mot nästa helg, då åker Linnea , Oliver , Lars och jag till Scandic Hotell i Mölndal . Ska bli så mysigt. Sen ställer vi ut i Kungsbacka på lördagen och söndagen. Så det lär bli en riktigt mysig och kul helg!!!! Så då måste tre vovvar vara trimmade och fixade. Kanske skulle börja redan i dag....
Effi ska få vara hos mormor och morfar och busa. Det kommer hon tycka är toppen. Hon har liksom inte så mycket behållning av att följa med på utställning just nu. Men kanske i sommar om det är fint väder och inte så långt att köra.
 
Här är en bild på Albin från Malmö, det är Angelica som varit så snäll och tagit och skickat! Tack!
 
 
Å så en bild på Hildur! Jag har ju några vänner som läser bloggen och inte har FB , därför vill jag sätta in bilderna här också.
 
 
Nähä nu ska jag gå och fylla på kaffe koppen tänkte jag. Har inte mer att skriva just nu vad jag kan komma på. Men som sagt en GLAD PÅSK på er Alla <3
 

Feber

I går kväll fick Effi feber och näsan började rinna. Så jag fick ringa till jobb och Vabba. Natten som gått har hon varit orolig och hostig. Fasen också, tycker gott hon kunde vara frisk längre.
Förra veckan fick vi i alla fall i hop en träff med Helle och Erik. Var ända sedan Jul vi träffades, då någon av oss alltid varit sjuk eller har någon jobbat.  Det var mysigt att träffas och Effi och Erik hade kul ihop.
 
 
När jag jobbade i torsdags blev jag  dålig på natten, flög på mig bara och jag kräktes....Fy fasen så obehagligt och inte alls kul att köra från jobb mitt i natten. Som tur var fick dom in ersättare för mig. Men jag lovar att det är inget man önskar.
Mådde bra igen dagen efter  bara öm i magen och trött.
 
I Lördags var vi i Malmö på utställning, Alla utom Effi snuttan. Är mysigt när Linnea och Oliver vill följa med tycker jag. Har tyvärr inga bilder då vi bara hade video kameran med oss. Linnea filmade oss så gott det gick. Bra att kunna titta på så man kan se vad för fel man gör.
Albin blev 3a i Ch klassen med CK sen oplacerad i Bh. Hildur vann junioklassen med Ck, vilket var med en jag kunde drömma om. Riktigt kul debut!! Hon blev sen oplacerad i Bästa tik. Hon fick en riktigt fin kritik och det kändes bra!
 
När vi kom hem från utställningen packade Lars och Oliver och blev sen hämtade av hockey kompisar. Dom åkte till GBG och sov på hotell där för att sen hela söndagen spela Cup.
Linnea och jag var själva hemma, vi hade jätte mysigt men när kl var tio va vi så trötta att vi fick gå och lägga oss....lite synd men skönt.
 
I söndags blev det bad av Harriet , renbäddning, städ , tvätt mm mm. Skönt att få gjort lite. Vi påsk pyntade lite lite också.
 
I dag blir det hemma mys med lill skrutten som ju inte är frisk. Ska börja med att läsa lite sen fixa diskmaskinen , slänga in lite tvätt och så(om det går...)
 
Linnea har sovit hos mormor  och morfar men Oliver är hemma. Får se hur länge han sover i dag. Effi tycker det är toppen när han är hemma och busar lite med henne.
 
Här kommer lite blandade bilder från senaste dagarna!
 
Så där ja, det va nog allt för nu. Nu står lill hönan här och drar i mig och jag måste sluta. Önskar er en bra dag!!

Mar. 18, 2013

Fredag!

Förmiddagen i dag har jag ägnat åt lill snuttan Effi, hon är full med bus vill jag lova!!
 
När Lars sen kom gick jag och vilade. Skönt men tyvärr drömde jag så jäkla "räligt"...
 
Effi och Lars tog promenad med Harriet i det fina vädret, härligt. När jag sen vaknade blev det en snabb kopp kaffe och sen trimmade jag Ezter.
Har varit en sväng och handlat. Fick bli hemmagjord pizza i kväll, dålig fantasi. Tur Lina kommer på sönda ;)
 
I går fyllde ju Lars år. Vi firade honom när barnen kom hem från skolan. Farmor och farfar kom hit och fikade lite. Tror han blev nöjd och glad.
 
 
Nu ska jag mysa med Linnea lite , vi är själva hemma. De andra är på hockey träning. Ska nu ta en kopp kaffe och placera rumpan i soffan och bara sitta ett tag innan det är tid för promenad med Harriet och bad för min del sen laga middag.
Vid nio bär det av till jobb, 3 nätter nu.... bra då vet man ju vad man ska göra ;)
Trevlig helg alla glada!

Jävla blogg jävel

Skrev ett långt inlägg men nä det försvann , skiter i det nu !!!

Hipp hurra

Märkligt

Det kluddar för mig när jag ska blogga, mycket störigt. Tycker det är bra att kunna blogga från mobilen för då kan jag sitta i soffan.
Nu har jag jobbat två nätter, har gått bra men jag har ju fått så ont i min fot när jag går. Får väll se vad det blir med det.
I dag sov jag till lite innan två, hade varit uppe en runda och haft ute vovvarna en sväng. I eftermiddag/kväll har Lars, Oliver och Effi varit på hockey träning. Linnea och jag har fixat lite.... inför morgondagen då ju värdens bästa Lars fyller år.
Har även städat, tvättat, gått promenad med Harriet. Lagat midda, dukat mm. I dag blev det inget från Linas eftersom vi ju bara har det varannan vecka . Så i dag blev det Susses köttfärssås och spagetti !! Inte dåligt det hellre ;) . Nu är disken fixad, Effi är i säng och jag sitter här i soffan med filten och blir varm och go om fötterna av en gosig Hildur! Hon är snäll hon.
Nu läääängtar jag massor till min Harriet får vara överallt och kan mysa med mig i soffan när hon vill. Vi saknar liksom varandra tror jag!!
Nu blir det bara att sitta och slappa innan sängen. Jag kommer somna som en gnu det känner jag, är faktiskt riktigt jäkla trött. Skönt att va ledig nu när det är så otroligt halt på vägarna. Men jag tänker ju så klart på mina kolleger som ska ut och kasa på vägarna i natt.
I morgon blir det det vanliga hör... städ. Sen borde jag bada och trimma vovvar. Har Ezter här nu och hon behöver få bli lite fin. Får se om jag hinner det i morgon, vi ska ju fira och gratta Lars i morgon eftermiddag!!
Nä nu säger jag go kväll och så får vi se om jag bloggar i morgon, har lite nya bilder att lägga ut!

Nähä!!

Fungerar det nu då??

Prov

Mar. 10, 2013

Jo jo

Lördag...

Till vilken nytta!! Vilken vidrig lång och tråkig dag!!!! Men om ca 5 timmar kan man gå och lägga sig igen. Undras hur det går då jag sov midda i över tre timmar... Skönt för då gick ju den tiden i alla fall. Hoppas ni alla har det roligare bättre o trevligare!

Ett litet tipps!

Gillar ni Polka smak så borde ni gilla detta, är min absoluta favorit!! Så förbaskat gött!! Så ska ni och handla till fredagsmyset eller helgmyset, köp denna goa polka sås som stelnar när man tar den på glassen, mmmmmm ljuvligt!!

Fredag....

Sofias Änglar

Just nu tittar jag på Sofias Änglar, ett bra program. Tycker om när dom hjälper folk som behöver det. Det har allt kommit en liten tår i kväll.... hur överlever man att mista sitt barn??? Nu till något annat, middag i dag blev Paj från Linas matkasse. Det blev gott. Får väll lägga ut lite recept här en dag, har ju fått önskemål på det så det kommer. Nä nu är reklamen slut o jag måste titta vidare. Trevlig kväll

Första ute fikan för i år

Här kommer några  bilder sen i går. Då fikade lilla Effi på trappan. När hon sen skulle in skrek hon och slängde sig i soffan.....
 
 
Som tur var gick det ju över!
 
Nu har lilla hönan precis ätit lite igen, så här såg det ut....
 
 
I dag är det inte alls så vårigt varmt och skönt ute som igår. Men vi hoppas det kommer igen.
 
Vad som händer i dag vet jag knappt. Måste åka och handla lite i alla fall. Sen ska Lars på möte kl två. Får bli lite städning i dag igen kan jag tro.... helt otroligt att det inte syns att här var rent och fint igår.
 
Vem vet kanske det händer något kul så jag återkommer , vi får väll se. Ha en bra dag nu alla glada!

Ledig

Så där ja, veckans arbete klart. Nu är jag ledig tills på Måndag. Har sovit till två i dag vilket var skönt! När jag kom upp var hundar och Lars och Effi ute i vårvädret. Underbart och ljummet i luften. Effi bara älskar att va ute och protesterade högljutt när hon skulle in, kasta sig i soffan med overall och skor på å hon vrålade och tårarna sprutade. Men när Lars sen sa att hon skulle få följa med på hockey träningen blev hon glad och gick med på att ta av ytterkläderna och till och med byxorna så hon kunde få en torr blöja. Hon älskar ishallen och hon gillar skarpt sin lilla hockey klubba.... hum vad ska det bli av henne mon tro, Själv ska jag försöka få henne att bli veterinär och handler. Hon gillar ju att pyssla med vovvarna så vi får väll se. När grabbarna grus och Effi åkt i väg städade jag. Damma, städa toa, dammsuga och torkade golvet. Gjort klart middagen, blir soppa i dag från Linas matkasse. Ser god ut! Sen fick vovvarna mat och promenad. Jag bara njuter av att se Hildur när vi är ute, jäklars i havet vilket steg den damen har... hon är WOW i mina ögon. Njuter även av att se att Harriet nästan inte visar något på sitt opererade ben!! Mitt hjärta!! Vi var ju hos sjukgymnasten i går, vi hade gjort vår läxa väl och hon har snart samma muskelmassa i sitt opererade ben som det andra. Vi fick två nya övningar att träna på. Här är det mycket tid som går åt till rehabilitera men som jag sagt förr gör jag ju allt jag kan för att det ska bli bra. Nu på kvälls rundan hade jag sällskap av Linnea, mysigt när hon går med. Just nu sitter hon vid datorn och kollar. När hocky folket kommer hem ska vi äta, ska bli gott minsann. Sen får väll lill loppan i säng. Skälv kommer jag nog inte resa mig många gånger från soffan. + att det nog blir sängen ganska tidigt skulle jag tro. Jag är riktigt tråkig men fasen jag orkar inte va uppe så länge. Ska försöka se Mia på Grötö om jag kan annars får jag väll se det en annan dag. I dag på posten kom PM till utställningen i Malmö, ska bli roligt!! Det är ju liksom bland det roligaste jag vet!! Nähä nu önskar jag er alla en skön och bra Onsdagskväll ❤

Måndag 4 Mars

Måndag igen , helgen gick fort vill jag lova!
När jag skrev här i fredags skrev jag ju om sol och vår. Efter ca en timme hade jag inga vårkännslor, det blåste och var mörkt och ruggigt ute. Kom till och med lite snö flingor. Så det varade inte så länge. Men just nu skiner solen. Har precis varit ute på promenad med Harriet, det var riktigt härligt. Hoppas det håller i sig hela dagen nu och gärna hela veckan!!
 
Lars och Effi har kört i väg till Maxi behövde kompletera lite till veckans middagar, denna veckan har vi Linas Matkasse. Det är så otroligt bra , gott och enkelt. Rekomenderar det starkt!!
 
I går var ju Lars och jag i Moheda på utställning, mysigt att vara i väg bara vi två. Åka bil och bara sitta tysta eller prata i lugn och ro utan stora öron eller någon som är missnöjd. Härligt!
 
Vi hade mycket trevligt runt ringen och jag är stolt och glad över min Hildur som i går gick i valpklass. Hon blev bara placerad fyra och detta för domaren inte tyckte hon var tillräckligt glad. Själv tyckte jag hon gjorde flott i från sig.
 
 
Albin som nu mer går i Champion klass blev 2a med ck och sen 2:a Bästa hane. Med en mycket fin kritik precis som Hildur fick... Vi är så klart jätte nöjda och glada över Albins placering. Helt ok att bli slagen av Finaste Morfar Toby ju!
 
I dag har vi bäddat , dammsugit , läst för Effi och busat. Varit på promenader osv. När Lars och Effi kommer hem ska vi vila middag. Jag ska jobba nu måndag och tisdag natt och det är skönt att få vilat lite på dagen.
 
Måste tippsa er om några ljus jag tycker mycket om, köpt dom på Blomsterlandet.
 
Måste visa några bilder på Effi och vovvarna med....
 
 
Jag vill tacka er som komenterat här på bloggen, så roligt att några av er tycker det är kul att jag försöker blogga lite igen. Tack tack snälla <3 !!
 
Nähä nu tackar jag nog för i dag och önskar er alla en bra dag!!

2 Mars

2 Mars och nu när jag släppte ut hundarna för andra gången denna morgon är det ljust och fåglarna sjöng så fint. En liten vårkännsla fick jag trotts att marken är täckt av frost. Ett lite hopp och tro att något väldigt fint är på gång. Dom vita små favorit blommorna sticker upp så tappert genom granriset vi lagt ut i rabbaterna. Jo då det kommer nog bli vår i år igen, det fula bruna gräset kommer bli grönt. Dom nervissnade blommorna kommer få liv. Å jag längtar , längtar efter färger och värme, solens strålar som kittlar på näsan. Å låt det gå fort för jag tror vi behöver det nu.
 
Nu är det längesedan jag skrev här, lusten försvann på två minuter...inte av någon orsak jag vill skriva om här. Men i dag sög det till i magen och lite lite av lusten kom tillbaks. Så jag gör ett försök. Några små rader kan nog vara skönt att få ur mig.
 
I går var det fredag, faktiskt en bra fredag. Det är ju inte min favorit dag annars. I går var Effi och jag och hälsade på Fannys matte, det blev kaffe och prat. Jätte trevligt!! Lars kom och hämtade oss efter några timmar då han och Oliver varit hos tandläkaren.
Då körde vi hem och lilla Effi fick vila middag och Harriet komma ut på promenad. Sen packade jag ner kläder , blöjer mm. Effi skulle nämligen till Mormor och Morfar och sova där till på söndag.
Så när grabbarna körde på hockey träning blev det bara Linnea och jag hemma. Vi tittade på en film och myste. Sen tog Linnea ett härligt bad, jag tände ljus, gick på runda med Harriet och sen fixade jag middagen. Inget lyxit men god köttfärsås och spagetti.
Så när Lars och Oliver kom hem åt vi och sen blev det en lugn och skön kväll. En liten stund satt vi samlade i soffan alla och det var så mysigt. Oftast sitter ju någon vid datorn eller är på sitt rum men just i går kväll var vi tillsammans alla en stund. Det älskar jag!
 
Fast Lilla Effi var ju förståss inte med utan härgade ju hos M&M.
 
Trotts att vi hade kunnat sova ut i dag gick jag upp kl sex, hundarna ville ju ut och Albin höll ju på att svälta ihjäl...stackars honom.... han är galet stollig innan han får mat . Men nu efter att ha varit ute och fått mat ligger dom alla och sover igen. Harriet har bara varit ute i koppel på gräset. Ska ta hennes första promenad när jag är klar här. 5 st ska hon ha, 20 minuter åt gången. Hon repar sig fint efter operationen vilket värmer mitt hjärta. På tisdag är det 4 veckor sedan. Då ska vi tillbaks och träffa sjukgymnasten en sväng. Hon är tapper min Harriet och jag försöker göra allt i min makt att få henne bra!!
 
I dag är det ju då lördag. En dag som jag vet att vi bland annat ska bada och fixar vovvar på. Ska på utställning i Moheda i morgon. Ska bli trevligt att komma i väg lite. Blir Albin och Hildur som ska ställas. Hildur går fortfarande i valpklass vilket jag tycker är skönt. Vi kan liksom bara ta det med ro, ha kul och träna. Toppen! Harriet kommer nog bli super ledsen när inte hon ska följa med....men hon kommer ha det bra här hemma med sin hundvakt. Å så har hon ju Tant Tindra och Jopplin hemma hos sig.
 
Ska försöka städa lite i dag också, å vila middag. Det tycker jag är toppen skönt. Så det ska jag göra. Kanske läsa några rader i min bok och bara njuta av lugnet i huset. Klart man saknar Effis upptåg och skratt men det är ändå skönt att få en paus lite tid att vara med dom stora barnen som annars ofta tar ett steg bak för sin busiga lilla syster Effi <3 . Dom är duktiga Linnea och Oliver och jag älskar att se dom busa , gosa och vara med lillasyster.
 
Känner mig ganska ljus i sinnet i dag trotts all otur vi haft sista tiden, operation, utgifter , bilen som gick sönder i går....å är på lagning(tack o lov att vi får låna pappas) datorn som är delvis sönder å jag inte kan uppdatera hemsidan.... pannan som gick sönder(men gick att laga) , kaffekokaren som la av mm mm mm. Nu hoppas jag det inte händer mer här utan att oturen vänt!!!
 
Nä nu ska jag se fram i mot en bra dag, hundar som ska bli rena och en mysig dag i morgon runt ringen. Det blir nog en bra helg denna!!!!
 
Då får vi se om detta händer igen eller om det bara var en konstig grej jag gjorde i dag. Så vad säger ni? Ska jag locka fram min skrivar lust igen?
 
<3
 
RSS 2.0