Spola

Å önskade jag kunde spola tillbaka tiden en vecka!! Det va en härlig fredag förra, huset fylldes på med folk och vi åt gott och hade trevligt ända från fredagskväll till söndag eftermiddag! Jag försöker tänka tillbaks och njuta av det ännu. Speciellt dom två ögonblicken då Albin blev BIM och när Hildur fick Cert!!! I dag har Effi och jag lekt och myst ute en del. När Lars kom hem vilade jag. Sen körde Oliver o jag och handlade. Blev nypotatis lax sparris mm i dag, ljuvligt gott. Nu o kväll blir det svensks jordgubbar med lite glass!!!!! Men kl nio kör jag till jobb, jobbar för en annan i dag så det är bara i natt och inte hela helgen tack och lov. Känner mig riktigt trött. Vilade ju innan men eftersom jag gick upp kvart över fem och började leka känner jag mig fortfarande inte helt redo för en natts jobb. Vi hoppas jordgubbar och lite glass hjälper ;) . I dag har Lars , värdens bästa Lars badat och fönat Tindra Jopplin och Harriet!! Skönt , så nu är dom rena och fina! Nähä nu har jag nog inte mer att säga i dag. Ni får ha en go och bra fredags kväll!

Sover

Se om jag hinner en snabbis blogg nu, Effi sover midda på soffan. Tar på krafterna att hitta på bus och hjälpa mamma.
Just nu är solen framme, härligt. Blåser tyvärr en hel del. Men man ska ju inte klaga.
 
När Lars kommer hem måste jag och handla, blöjförådet är tomt.
Vid fyra är det tid att köra till jobb, halv fem till kvart i tio i dag.... inte det bästa jag vet.
 
Önskade jag hann vila, dom är jäkla tidiga mornarna tar knäken på mig ibland. Just i dag känner jag huvudvärken komma krypande och tankarna går mot sängen och goa kudden.
 
Här kommer lite bilder jag tog nu i fm när Effi och jag va ute!
 
Ha det gott alla glada!

Blåååååser!

I dag blåser det vill jag lova. Fy vad tråkigt! Nä hit med sol och värme igen!!!
Jobbat i natt så i dag har jag sovit till halv ett, kände mig stressad då jag ska på möte på jobb kl tre.
Kan tänka att jag är trött sen.... bara humöret  inte dalar för mycket.
Ser fram i mot att få hem lilla Effi som varit hos M & M.
Vill just nu bara krama henne och gosa in näsan i hennes ljuvliga hår.
 
Har börjat läsa en bok, en riktigt spännande. Så nu längtar jag lite tills i kväll när jag hinner läsa lite mer.
 
För övrigt är läget lugnt här. I morgon är det jobb igen men då bara en kväll. Sen jobb fredag natt också. Så tiden den går fort.
 
Men i morgon fm hoppas jag solen skiner och Effi och jag kan leka i sandlådan och njuta av vår innergård, solen och blommorna.
 
I dag är det bara en vecka till skolavslutningen, tänk sen är det Sommarlov för Linnea och Oliver. Skönt. Tyvärr är det ett bra tag till jag har semester . Önskade jag hade haft tidig då jag gillar det bättre.
 
Nä nu ska jag ta ut vovvarna en sväng innan jag blir upphämtad av en go kollega som erbjudit mig skuts  till mötet, snällt då ju Lars har bilen och Oliver har en klipptid strax efter tre.
 
Önskar er alla en bra dag!

Tuttchock !!

Vilken helg!!!!! Så otroligt trevlig och mysig!!!!
Är så glad att vi fått ha goa vänner hos oss hela helgen. Vi har pratat , skrattat och ätit. Å druckit något litet ;)
 
Resultaten vet ni nog redan från FB men lite bilder får jag väll bjuda på. När jag tittade på bilderna i går skrattade jag gott, här bjuds både Tutt chock och konstiga miner....men det bjuder vi på :)
Är otroligt glad och stolt över våra hundar! Och stolt över Effi som varit en solstråle hela helgen. Linnea och Oliver har varit fantastiska med sin syrra och hjälp oss så mycket!! Tack våra fina barn!!
 
Håll i er för här kommer det bilder.....
l
 
Det va fantastiskt att först på Lördagen uppleva att Albin blev BIM men när domaren på söndagen flyttade fram Hildur som nr 3 i bästa tik och jag anade att hon skulle få Certet ja jävlar vilken känsla. Det bubblade i hela kroppen och jag log nog med hela huvudet. Å sen kom tårarna.... Glädjetårar ända från hjärteroten!!! Min lilla Hildur och jag KLARADE DET!!!! Tack alla för grattis på platts , att höra applåder och få så många Grattis Kramar ja jisses det lever jag på länge!!!!!!!
 
I dag måndag har jag gått här och smajlat , städat tvättat och grejat. Men som sagt med ett leende på läpparna.
Nu ska jag snart ta ett skönt bad och förmodligen ligga och tänka på denna fantastiska helg. Så trevligt!!! Längtar redan till nästa Hasslarp och hoppas våra inneboende och Campare kommer igen <3 !
 
Vill så klart avsluta med att nämna att Dea och Albins valpar Ebbe och Edit var med. Dom är så söta , glada och trevliga!! Kul att se! Sanne Angsmo är så duktig med Edit och att se deras fina kontakt i ringen gör en glad!!
 
Nähä ni nu ska jag sluta för i dag! Ha en fin måndags kväll alla!
 
 
 

Tack!

Tack så hjärtligt för kommentarerna! Det va roligt!! 4 är bättre än inga!!!
 
God Morgon!! 
Blir bara några snabba rader nu på morgonkvisten. Solen skiner här just nu och det gör en glad. Tänk om det kunde hålla i sig i helgen. Men tyvärr lovar dom väll inte riktigt så bra väder. Men dom har ju haft fel förr så vi hoppas det nu också.
 
I går fick vi gjort vad som var tänkt, Gäststugan städad och nybäddad. Trimmat vovvar, klipps gräs, handlat mm mm. Skönt!
I dag blir det små pyssel här inne, det vanliga ni vet. Senare ska vovvarna badas och fixas. Sen i eftermiddag/kväll kommer våra Vänner hit. Ska bli så trevligt.
Vi hade i alla fall väldigt kul förra året ;) !!!
 
Nähä nu ska jag snart väcka Linnea och Oliver. Å så vaknar nog Effi strax kan jag tro. Då blir det välling och lite soff mys.
 
 
Önskar er alla en trevlig Fredag och helg, vissa av er som läser träffar vi ju i Hasslarp!!
 
 Mitt hjärta Harriet!!

Linneas födelsedag

Här kommer bilder från Linneas kalas. Det blev lyckat på alla sätt och 13 åringen va nöjd och glad! Tack alla som var här!!
 
 
 
I går försökte jag små greja här hemma på fm, går si och så med en liten loppa som "hjälper" till. Men hon är härlig och jag försöker att tänka att jag hinner ändå. Kl ett kom min mamma och hämtade mig, Lars tog över här hemma då. Vi körde och köpte lite mer ute blommor mm. Så när vi kom hem blev det plantering i regn och rusk. Nu vill vi ha FINT VÄDER!!!!!!
Sen blev det middag bad och det vanliga kvälls fixet. Tyvärr va jag super trött och orkade bara  sitta i soffan sen. Borde ha trimmat lite.... ä det löser sig nog ändå hoppas jag....
 
I dag ska vi bädda och städa Gäststugan , handla , trimma och lite sådant. Full fart kan man säga. Å jag vet ju att på fm blir det inte mycket gjort. Då bäddar vi , tvättar , dammsuger och läser vi 100 böcker vilket är mysigt. Sen ritar vi ofta en stund, leker med annat och så tränar vi på pottan. Hon är duktig lilla Effi.
 
Till sist i dag blir det några bilder till!
Måste bara säga att i förrgår hade jag 100 besökare men ingen komentar....lite tråkigt men men...
 
 
 
Ha en bra dag alla glada!!

Tänk

13år

Hipp Hurra för våran Linnea i dag!
Tänk 13 år!!!! Vi hoppas hon får en fin dag och får det hon önskar mest.... ;)
 
 
Grattis Grattis Linnea!
 
Här har vi så klart firat på morgonkvisten! I dag blir det städ o fix så gott det går och i kväll kommer släckt och vänner för att fira tonåringen ännu mer! Härligt!!
 

Måndag

Ja ni det blev inget jobb för min del natten till i dag. Oliver var sjuk så jag blev hemma med honom. Han verkar må bättre nu så det är ju skönt.
När Lars kom hem från jobb i dag fick jag kasta mig till Väla, födelsedags present fix... När jag sen kom hem åkte Linnèa o jag till Maxi för att handla till kalaset i morgon. Linnea hjärtat fyller ju 13 år då. Tänk 13 år....
Det blir kalas här på kvällen, trevligt. Oroar mig mest hur allt ska bli klart i tid. ... Inte så lätt med en lite Effi som så hjärna hjälper till på sitt sätt. Hon är värdens godaste o spexigaste men vill man få något gjort blir man ofta besviken...
Nu är det kväll o vi ser på tv. Blir tidig säng i kväll igen då i morgon också blir en full rulle dag. Har tyvärr haft huvudvärk från o till nu sen i lördags. Hoppas det går över snart!!
Till sist blir det en bild på mitt finaste hjärta Harriet! Hon är otrimmad men lika fantastisk o speciell som vanligt!
Ha en go kväll!

Hässleholm

Så har vi varit i Hässleholm, soligt och härligt med trevlig stämning runt ringen!!
Det va Linnea, Lars och jag som körde. Oliver sov hos kompis och Effi lämnade vi hos M&M i morse.
 
Vi hade turen att få campera med fam Angsmo, tack för det. Fint att glida in i uppsatt tält med trevligt sällskap!!
 
Albin blev i dag 2:a med CK i champion klassen sen 2:a Bästa hane!! Kul!!
Hildur blev 2:a i Juniorklassen med CK sen 3:e Bästa tik!! Roligt!!
 
Fina nyheter fick vi när vi var i väg. Albins syster Tuva vann i dag en stor öppenklass och blev 4:e Bästa tik! Grattis!
Harriet & Bobbys fina dotter Cleo blev i dag 2:a bästa tik med Cert, Hurra och Grattis Anna till det! Gissa om man blir glad och stolt!!!!! Hildur har en riktigt fin syrra!!!
 
I eftermiddag har jag försökt vila, blev lite för lite då jag vaknade av en mardröm.
Sen har vi eller Lars rättare sagt Grillat till oss. Gott och mysigt!! Skönt när fam är samlad igen.
 
Det har blivit en hel del sandlåde lek också. Effi tycker det är toppen!!!
 
Skulle försöka ta en stå bild på Hildur här hemma, gick inget vidare. Två bråkande stora barn och en Effi som inte riktigt ville som vi..... Men jag visar den ändå. Hon står inte hundra precis och pälsen är inte hundra men ändå. Visar även lite andra bilder från i dag.
 
 
I dag fyller vår lilla Tindra år, Grattis Tindraflindra!!!!
 
Nu bär det snart av till jobb...hoppas jag överlever.
Å inte träffar på några läskiga rånare i stan i natt.
 
Trevlig Pingst på er alla!

Många timmar

Himmel vad jag är trött... vi går upp alldeles för tidigt i detta hus...
I förmiddag ringde min lilla Mor och fråga om jag skulle med till ett ställe och köpa blommor, Klart jag skulle! Så kl elva kom mossan o hämtade Effi och mig. Hittade en hel del men känner att jag gärna vill dit igen. Så bu i kväll har vi planterat, blev bra tyckte jag.
När Lars kom hem från jobb blev det trimning av Albin och Hildur, det va mycket jobb men dom blev ganska fina tycker jag. I morgon ska dom badas och då får jag väll kolla över dom igen. Vi ska ju på utställning på Lördag. Ska bli trevligt, hoppas bara Effi och Linnea är pigga. Linnea varit hemma tre dagar nu och Effis näsa började i dag....
Just nu nattar Lars Effi, Oliver ser på hockey på tv. Det jäkla hockey ljudet håller på att driva mig till vansinne. Det ekar i skallen och jag önskade vi kunde se tv mer än på ett ställe i detta hus.... men kl nio är det mitt favorit tv program, Revenge. Så jag får väll se fram i mot det.
Nähä nu önskar jag er en fin kväll, här är det sol och varmt men halv storm tyvärr.

Så ja

Då va man 25 ;) . Firat min dag genom att sova till kvart över tolv eftersom jag jobbat i natt. Efter det städade jag lite, fick fina goa Grattis telefonsamtal. Tack! Sen fick jag besök av Helle, Erik och Sussa. Fick en fin fin bok, en ljus lyckta och en blomma!! När sen Lars kom hem och vi va samlade familjen öppnade jag ett paket från Lars föräldrar, presentkort på Väla :) Tack snälla! Sen en present från mina föräldrar, en fin Odd Molly klänning, tack för den också!! Å till sist ett jätte stort paket från Lars barnen o vovvarna. Det va en burvagn som vi verkligen behövde , blev jätte glad. Tack alla mina hjärta för det!!! Effi tyckte den va riktigt bra ;) och ville åka runt runt.... Sen blev det middagsfix mm. Nu har vi ätit lite glass i stället för tårta. Nä nu blir det tv tittande. Tack o hej för i dag!

30

Jo hela 30 bilder ska jag lägga ut här nu, det är från Effis födelsedag. En underbar dag. Effi va så glad och nöjd!!!
 
Tack alla för att ni kom och firade med oss! Kan berätta att hon lekt läst och donat med sina nya grejor men bäst av allt va nog såpbubblorna!!
 
 
 

Hurra Hurra Hurra

I dag är det ingen vanlig dag!!! Det är 2 år sedan vår lilla Effi kom till världen!!
 
Hon skänker oss så mycket glädje denna lilla gumma! Stort Grattis Älskade Effi <3 !!!!
 
 
Bilderna är sen i går kväll, hon kämpade med att göra bubblor. Som man kunde tänka kom det mesta på golvet :) . Tur mamman har mer att fylla på i dag.
 
Snart vaknar nog födelsebarnet , då blir det FIRA!!!!!
 
 

Glass väder

I går eftermiddag var det värsta glass vädret. Mina töser fick så klart varsin glass. Mysigt! Titta själv!
 
I förmiddags var är också glass väder, jag satt på trappen och Effi busade. Solen värmde så hårt att koftan fick av och det va en otrolig skön känsla.
 
Effi och jag hade en helt ok förmiddag och när Lars kom hem gick jag för att vila. Jobb i natt ju.
 
Funderar över om jag har lust att köra en sväng sen och se om jag hittar lite födelsedagspresenter till Effi, hon fyller ju 2 år på söndag. Kanske jag väntar med att köra och njuter av fint väder i stället. Får väll se hur jag gör.
 
Lars , Oliver och Effi har kört och handa så här sitter jag i ett helt för tillfället tyst hus. Vovvarna är ute och busar och myser. Dom har det riktigt gott nu.
Snart dags att ta tag i pälsar, utställning den 18 maj. Kul kul!!!
 
Näha nu ska jag sluta här o ta koppen med och gå ut i solen!

Bilder

På väg

Nu är Lars på väg att hämta hem barnen <3 ska bli mysigt att få hem dom nu. Vi har haft en bra helg med tillfälle att hämta kraft och energi och fått gjort en hel del.
 
När kl va tio i nio i morse hade Lars fått ut olivträden, citron trädet och grejat med lite annat där ute. Själv hade jag tvättat en maskin tvätt, städat ovanvåningen , dammat här nere, dammsugit , bäddat och städat badrummet.
Skönt när det är gjort!!
Sen åkte vi till Lars föräldrar i Grevie en sväng, tvättade bilen och var Boarp en sväng. På väg hem va vi in om Tant Grön.
 
Va ute och tog lite bilder precis, så ni ska få se att vår innergård börjar arta sig. Nu behövs det en hel del blommar att plantera, men det kommer va så säker!!!
 
 
Jag kan gissa att Effi kommer ta en nära titt på fågelbadet, vatten = KUL!!
 
Som jag skrev i går skulle vi ju till hamnkrogen och äta , det va vi. Det va mycket gott. Filé buffé !! Tyvärr var vi själva på stället o lite av charmen försvann men det va oj ändå.
Senare på kvällen blev det lite ost o kex så gissa om det blir Slanka i vecka.... men va fasen man måste ju få unna sig.
Nähä nu önskar jag en bra söndag
 

Det blir!

Skrev ju innan i dag att Hamnkrogen hade stängt, nu har vi turen att I DAG öppnar dom!! Wiiii så vi har bokat bord för två och ska va där kl sex. Gött!
Är nu nybadad och klar.
 
Dagen har varit bra, målat och gjort fint. En kruka, ett fågelbad och dom vita betongstolparna som är vid trappan. Lars har målat fönster och fönsterbläck och guld kulorna vid trappen är nu nyguldade.
 
Ytterdörren ska målas men det blåser för mycket så det får vänta, vill ju inte ha massa krafs i färgen.
 
Vi har varit på stan och köpt lite ost å så som vi ska ha senare i kväll. Vi passade på att klämma varsin räkmacka och mysa i solen.
 
En middagslur blev det så klart också.
 
Tjingaling från mig för nu

Sovmorgon!

Som ni säkert läst på FB har Lars och jag en barnfri helg här. Kiddsen är hos Mormor och Morfar och har det toppen!!
I går eftermiddag åkte vi in till stan för att köpa lite go ost, tror ni inte ostaffären stängde tidigare i går.....grrrrr. Typiskt.
Men vi åt en go middag på Torget i stället, så härligt. Solen som värmde nyllet och en talrik med spätta, potatis och remulad !!! Lars åt något kött som också såg gott ut. Vi njöt i fulla drag och kunde prata med varandra i lugn och ro, efterlängtat!!
 
I går kväll hyrde vi en film och tittade på, men när kl va tio va vi så trötta att det fick bli sängen. Så nu i dag när vi kunde haft lite sovmorgon vaknade vi redan vid sex.... så här sitter vi i ett tyst och lugnt hem. Lars läser tidningen och jag bloggar. Vovvarna ska strax få mat så blir dom också nöjda.
 
I dag blir det inte hellre riktigt som vi planerat, vi skulle ut och äta i kväll på hamnkrogen. Så jag kollade nu öppettiderna å inte FAN har dom öppet i kväll!!!! Nädå !! Å jag som läääääängtat så efter deras ljuvliga fisksoppa/gryta. Nu blev jag allt lite besviken.
Men vi ska väll luska ut något annat.
 
Nu funderar jag på om jag ska måla vår ytterdörr och lite sådant. Velar om det är lönt med utemöblerna. Får väll se.
 
Jag är övertygad om att vi kommer få en mysig dag vad vi än gör. Det ser ut att bli fint väder så det hoppas vi på.
 
Ha en go Lördag alla glada
.
 

Bilder

Här blir det bild blogg i dag!
 
Som ni ser hade vi det härligt i går. Hemma pyssel, grillning och hembygdsparken med fika!!
 
I dag har vi lämnat Harriet hos veterinären, längtar tills dom ringer och hon får komma hem!!
Tvättmaskinen går varm här i dag.... jag passade på att blogga nu när både Linnea och Effi sover gott på soffan. Själv ska jag sova när Lars kommer hem, jobb i natt ju!
 
Ha det gott!!!

1 Maj

Så var det Maj månad. En månad med full rulle. Det är några födelsedagar som ska planeras fixas och firas. Och några utställningar. Det blir nog toppen även om det medför massor med jobb och en extra lön hade suttit fint.... vet inte riktigt hur det ska gå i hop.
I dag har Oliver o Linnea åkt till mormor och morfar, dom hade tråkigt och ville hellre vara där. Lars är duktig som katten och är ute och målar.
Själv har jag fått Effi till att somna, hon ligger här bredvid mig på soffan och snarkar så sött.
Själv har jag massor med tankar i huvudet, om o när jag ska måla utemöblerna. Hade så gärna velat ha nya, dom vi har finns inga dyner att köpa till mig veterligt och dom dynerna vi har är så fula och räliga. Men då jag inte kan trolla med knäna får dom nog duga....
Funderar också vad vi ska ha för blommor i krukorna i år, om jag kanske skulle ha väldigt lite då dom ändå brukar bli fula av allt regn som kommer på somrarna. Liksom om det är lönt att lägga ber energi på det eller inte.
Jag saknar även vårt uterum vi hade i Munka. Våran gräs plätt är så liten o när man har gäster har vi inte sittplatser och får vara inne, känns också tråkigt!!
Nä nu ska jag sluta fundera och bara ligga här o glo en stund. Kanske får energi då.
I morgon ska Harriet till veterinären och operera bort en skruv i knäet, hoppas det går bra och att det blir ett lite " hål" och att dom inte rakar så mycket....

Sen i morgon är det jobb på natten igen.
Just nu längtar jag o önskar jag att Lars o jag fick lite egen tid... tänk att få gå ut och äta ex på hamnkrogen , se en ruskig film och bara vara vi. Det ska jag nog önska mig i födelsepresent, barnvakt!!

Hoppas ni som läser har en bra i h fin dag!

RSS 2.0