Hur mycket...

.....vatten kan det komma frågar jag mig?
Regn regn och regn, herre gud hur kan det bara bli så galet mycket vatten...

Eftersom ute aktiviteter inte precis har lockat oss i eftermiddag så har vi haft systuga.
Det blev en jätte fin sackosäcks kudde till Effi , hissgardin till köksfönstret, örngott till Effis vagn kudde, en nackkudde att ha tex i bilen eller var man tycker man vill ha den. Det blev tyg över , tänk vad mycket det kan bli på ett påslakan för 49 kr på maxi. Jag ska dit i morgon igen och köpa ett till, det ska sys påslakan till lill pluttans spjälsäng.
Bilder kommer!!

För ett tag sen köpte jag en filt på jysk , så klart i samma färg och mönster som påsllakanet. Sydde en liten filt till Effis vagn, blev fint! Ska även bli en filt till sängen.
Tänk vad man kan få till det ibland, blev riktigt nöjd, fast jag har min händiga gubbe att tacka för en heldel...

Vi var en snabbis i stan i dag, blev två nya fina pyamaser och två boddysar till lillan. Hon växer ju så det knakar. Tyvärr hade dom inte fått in jackan jag tänkte kolla på, ska nog kolla på väla.

Effi hjärtat har fortfarande feber , hade 38,5 innan. Hon fick medisin och mat och somna. Har nu sovigt i flera timmar. Får väcka henne sen så hon får pyamas , ny blöja, kolla tempen och sen sen flaska. Viktigt hon äter/dricker nu ju. Vätska är viktigt!!

Innan i dag frågade jag om någo kunde gissa färgen på tyget, kommer ni ihåg? Ett svar fick jag, det vaav just de personen jag trodde. Konstigt att så många läser men ingen pallar skriva. Därför utser jag nu Linda som vinnare av min lilla tävligt, trotts att hon svarade fel, ha ha. Vinsten kommer nästa gång vi ses Linda, alltså på lördag!!! Spännande vad det kan vara du har vunnigt eller, ja jag säger inget.....

Nu önskade jag tv jäklen fungerade. Man vill gärna titta en stund innan läggdags. Jäklars plupp telia!!!

Ha en go kväll och om ni går ut glöm inte sydvästen.

**Feber**

Stackars lilla hjärtat Effi, hon har fått feber. Det är första gången för henne. Det var igår jag tyckte hon var varm och var lite gnällig. Tog tempen och den visade 38,1. Hon fick då lite medicin och somnade gott. Å lilla prinsessan!!

Hoppas det snart  går över så hon är sitt vanliga pigga och glada busunge!

I går (innan jag upptäckte febern) hade vi besök, kl tio på förmiddagen kom Helle och Alexandra. Alexandra har en flicka som är två månader.
Jag hade bakat scones och fixat lite. Det blev jätte mysigt. Dom stannade tills halv fyra så vi hade en del att prata om.... så klart mest bebbe och förlossning nu inför Helles bebbe ska komma.
Tack tjejer för att ni kom, jätte kul!

I går förmiddag innan dom kom körde jag till Maxi, köpte ett påslakansätt för 49 kr. Det ska jag sy en stor  kudde av till Effi. Sen hoppas jag det ska bli en ny köksgardin också, vi får väll se....måste låna symaskin av lilla mamma först.  Nu undrar jag om någon kan gissa vilken färg och mönster tyget har?? Vem kan känna mig så väl? Ha ha! Nu får vi se om det kommer någon liten komentar....

Tittar just nu ut igenom fönstret å vad ser man då? Jo det förbaskade regnet. Kan man inte bli galen, det är så tråkigt. Inte bara det att man inte vill gå ut utan även att vår Tv , telefon och dator klabbar. Nu håller Lars på att ringa Telia för 150ionde gången.....det va ju en gubbe som körde ner en telestolpe i mitten på juli. Dm har knötigt i hop kablen men den ligger fortfarande fint på marken . Detta resulterar i att så fort det är dåligt väder , blött och regn fungerar det inte. Å som ni kanske vet har det ju nästan bara varit bläääää väder. Förbaskade Telia, jag blir galen. I går kväll hittade vi en fil vi fått låna från Linda och Magnus, skönt att kunna se något i alla fall.

Datorn kör vi med "stickan" just nu och det är minsann inte det bästa.......

På tal om datorer har jag bestämmt mig för att spara i hop till en egen, jag vill ha en sådandär liten ni vet. Är så trött på att  inte kunna greja när jag vill, fast detta kommer ju dröja. Inte helt lätt att spara i hop så mycket pengar....vi får väll se!

Nu till sist ska jag visa en så ljuvligt söt jacka lilla Effi vill ha nu till hösten.
Söt eller hur!

Ha det nu så bra alla , hoppas det inte regnar lika mycket överallt.

Sista måndagen i Augusti

Jaha då är snart augusti också slut, det känns inget vidare tycker jag. När man går in i September då är det ju liksom höst på riktigt. Hoppas innerligen det kan bli några fina dagar till.
Just nu är det ju mycket regn och åska för att rätt som det är slå om till stekande sol. Det skiftar väldigt kan man säga.

Nu har jag ju fått hem Linnea , Lars , Albin och Harriet. Det är skönt. Dom hade haft det bra i det stora hela men resultaten är ju inte något att skryta med precis.
Albin hade blivit 2:a med CK i klassen sen oplacerad i bästahane. Lars lät Linnea visa Albin i bästa hane eftersom det ändå kvittade. Det tyckte hon var roligt!!

Harriet som tydligen var riktigt pigg och glad , Lars sa att hon känndes väldigt bra att visa i går. Men det kvittade , hon blev 3:a i sin klass fast UTAN CK....

Linnea tänkte vara med i barn med hund men när hon skulle anmäla var hon för gammal och fick i stället va med i Junior Handling. Det har hon ju aldrig varit. Dessutom visade hon Albin som inte är helt lätt att visa, han va lite stollig och så är han ju väldigt stark. Jag har sett det hela på film och jag tyckte hon var duktig. Inte helt lätt att springa i stora gummistövlar hellre ju...
Löjligt nog placerade dom alla åtta och Linnea kom sist. Hon blev jätte ledsen då hon själv inte tyckte hon var sämst, FAN också inte alls bra för självförtroendet!! Det behövs så himmla lite för att hon ska tycka hon är  dålig. Det gör mig så ledsen!
 Linnea pussa Albin!

 Alla vovvarna myser i soffan! Så klart ligger Harriet på kudden, allt annat vore ju för hårt för en sådan sessa!

Effi och jag körde i går till Helle och hälsade på. Det var mysigt. Nu närmar det sig till hennes bebbe ska titta ut, ska bli så roligt! Vi var där i några timmar innan vi åkte hem. Tack Helle för att vi fick komma!

Ja det var nog allt om gårdagen tror jag.

I dag har jag inget innplanerat, får väll städa lite. Fast hellst av allt hade jag velat sova lite till, är så back i sömnen just nu så hummöret blir inget vidare. Det gäller nog inte bara mig i denna familjen....

Ha en bra måndag!

Mys

Här hemma har vi just nu mys, Effi leker i gymmet efter att precis ätigt.
Jag har gjort mig en god kopp te och tänt ljuset påbordet. Med tanke på vädret ute så känns det lite mys pys att sitta inne och häcka.
Oliver har kommit i väg till hockeyn som han skulle och jag har hunnigt bädda , vika tvätt och plocka.

Väntar nu på att Helle ska höra av sig om när det passar att Effi och jag kommer. Väntar så klart även på resultat från Gustavsberg!

Pratade med Lars o Linneainnan, dom hade det bra fast Lars hade pricis som jag sovigt uselt... Men Linnea hade sovigt gott i alla fall.

Tror inte jag har mer att skriva just nu men man vet aldrig om jag dyker in igen och skriver några rader!



Hej då från Effi , Tindra , Jopplin & mig

God kväll

NU blir det några rader här i från Tutta gården. Just nu är det Oliver , Effi , Tindra och Jopplin o jag som är hemma.
I eftermiddags tog Lars och Linnea husbilen för att köra till Gustavsberg , där det ju är utställning i morgon. Med sig har dom Harriet och Albin. Vet inte hur lilla Harriettan ska klara sig utan sin mamma (jag då). Vet att jag kommer sakna min lilla slyna(ha ha ha vilket ord...)
Fast vi har ju Tindraflindra och Joppanpoppan hos oss.

Vi hoppas Lars och Linnea får det bra i husbilen, hörde att regnet inte ville hålla sig borta....

Oliver och jag har ätigt gott, lax , makrill, några räkor, paj och aioli + rostebröd. Det satt väldigt fint!! Vi har även sett film, Gullivers resor, Ollen fick den när han fyllde år. Den va rolig!

Tyvärr kan vi ju bara se kanal ett på tv då vår fjärkontroll gått sönder....men vi har beställt en ny från telia så den borde komma i början på nästa vecka HOPPAS JAG!!!

Datorn vill inte hellre fungera, kommer ej ut på nätet, tack och lov har vi en "sticka" liggande så vi kan surfa lite ändå. Duktigt tråkigt annars. 

Effi har precis fått mat och sover nu i sin vagn, skulle tro hon sover för natten. I natt ska Oliver sova med mig här nere i Lars säng, det blir mysigt. Han är duktig som passar mamma.

I morgon måste han upp vid sju eftersom det är hockey mm. Själv ska jag åka och hälsa på lila jätte gravida Helle tänkte jag.

I går kväll var vi ju på kräftskiva, jätte gott och mysigt. Bilder kommer en annan dag när datorn fungerar som den ska.

Just nu är det ganska mörkt på himmlen, undras om det blir mer oväder. Det har ju åskat och regnat en hel del i dag.

Nä nu ska jag sluta här och umgås med min Oliver , Tindra och Jopplin (å Effi fast hon snarkar ju...)
God Lördags kväll på er!

Skratt

Å himmel vad vi skrattade i går på Bion, det var bland det roligaste film jag sett.
 Det var Linda och jag som var och tittade på den. En film på två timmar och fem minuter tror jag det. Tiden bara flög i väg och skrattmusklerna fick en regäl omgång. Jag vet fasen inte när jag skrattat så mycket senast.

Så har ni inte sett denna film kan jag varmt rekomendera den!!
Själv ska jag se den igen när den kommer ut på DVD!!
Tack Käraste Linda för att du följde med och jag hoppas du kom upp och fick öppnat förskolan i dag....

Jaha då var det fredag , snart första skolveckan förbi. Inte hellt smärtfritt då vi ett telefonsamtal från Olivers fröken + en lapp hem att han tuggat tuggumi i skolan....
Linnea som längtat så vill inte längre gå dit då vissa säger elaka saker, måste ringa hennes fröken. Tråkigt när det blir så här. Men jag låter kanske gammeldax nu, men jag tror det va bättre förr när jag gick i skolan. Man hade sin bänk och där satt man, nu springs det omkring och en lärare kan dåligt ha koll.

I kväll är vi bjuda på kräftskiva hos Sussa och Lennart, ska bli gott och trevligt. Vad som händer under dagen vet jag knappt, Lars har kört till sjukgymnasten och ska sen till doktorn.

Effi och jag får väll små städa lite och leka, prata och gosas.

Nu kokar vattnet på spisen, ska koka Effis flaska. vi gör ju det efter varje gång hon ätigt. Blir en del kok om dagen....

Önskar er en nice fredag!

Hi hi

Ibland ändrar sig saker fort!
Skrev i innlägget under att det inte blev bio men så ringde telefonen och det va min syster. Hon frågade Ska vi gå på Bio? Ja ja ja det ska vi!
Roligt!
Tack "syster" för du är en goding!

Mumma

Ni kan tro vi fick trevligt besök i dag. Det var Lollo som kom en sväng. Tyvärr stannade hon inte så länge men vi hoppas hon hinner det nästa gång!
Med sig till oss hade hon detta fina!


Ostar marmelad och fina nappar! Tusen tack Lollo , det ska verkligen bli mumma!

Inget särskilt har hänt annars , städat lite, varit en sväng hos Marie och en runda i affären. Sotar gubben har varit här och lite sådant.
Oliver och Lars är på hockey träning just nu men kommer nog snart. Så jag ska skynda mig att göra Minnestrone soppa (stavas?) det ville nämligen barnen ha till middag.

Hade velat på bio i kväll men jag får inget napp, känns inte som jag vill gå själv...sista kvällen den filmen går. Det är så JÄVLA typiskt!!!

Tack till er som komenterade i går! Jag trodde faktiskt folk skulle anstränga sig mer men ack nej. Jag vet att jag inte kan ställa några krav på er läsare men önska kunde man ju få göra.

Om någon för övrigt undrar hur jag mår så kan jag säga att jag klättrar upp för kullen för att sen få en käftsmäll på ett eller annat sätt som gör att jag dimper ner igen..... men det är förmodligen så livet är. Bara att acceptera.

Till sist en bild på min älskade Tindra gumma!
 

Ha de!

Fika

Vaknade av åska och regn som tack och lov sluta ganska fort. Är så trött på dåligt väder! Man vill ju liksom ha fint väder även om jag inte hade någon utomhusaktivitet inplanerad. Planen för i dag var nämligen fika hos Alex kl tio. Det var en mysig fika, det bjöds på scones och gott pålägg. Alltid så fint fixat när man kommer till Alex. Fick även paket till Effi. Det var så fint inslaget att jag knappt ville öppna dom. Men innehållet var lika fint. Precis i Effis smak (eller är det min?)


Tack Kära Alex för i dag!!!

När jag kom hem fick jag sms från lilla Helle, hon undrade om jag bjöd på en kopp kaffe å det var ju självklart!! Hon är alltid välkommen här! Det är så roligt att träffas och prata barn och så, är ju typ bara två veckor till beräknad förlossningsdatum för Helle. Spännande!
Vi drack lite kaffe och åt lite kex. När Helle sen körde fick jag i väg till affären en sväng.

I dag blev det ungspannkaka , bacon, lingon och lite grädde till. Gott!
Nu har Lars kört på något föräldramöte på hockeyn. Linnea tar sig ett bad och Oliver ser på tv. Båda verkar lite trötta, tar nog på krafterna med skolan så här i början.

Effi peffi har just fått mat och somnade, hon vaknar nog snart igen kan jag tro. Men jag tänkte att kanske jag hinner skriva några rader här.

Tog några bilder i går och i dag på lill loppan, vill ni se?


 Linnea och Effi!



Nu ser jag fram i mot att Lars ska komma hem igen, då ska jag ta ett skönt bad. Är riktigt trött nu. Undras om det är något se värt på tv i kväll, får kolla upp det. Hade så gärna velat gå på bio men det är väldigt svårt att få till....

Å så till sist en liten liten tanke, jag kan ju se hur många som besöker denna bloggen om dagen. Är endå rätt många, konstigt att så himmla få kn komentera. Tycker faktiskt jag bjuder på mig och min familj och inte minst lägger tid på att skriva. Vore faktiskt ganska kull om ni som läser vill ge er till känna och inte bara smygläser....

Kanske har ni några frågor eller önskemål vad jag ska skriva om eller visa?

Tack och bock från mig

Vårat Hjärta Effi

 Tittat på lite bilder i dag, å himmel vad jag älskar detta lilla ogräs!

 Kärt barn har många namn...sägs det ju. Effi  kallas lite av varje, ogräset , tuttiluttan , Efflan, tussan mm mm.

tänk vad tiden går fort, här gäller det att njuta av varje sekund med denna goaste bebba!

Pricken!

Sötaste Effi ligger på golvet , på sig har hon sin söta PRICKIGA body!

Tänkte bara...

berätta att om någon över vår barnvagn så är vi toppen nöjd med den.
Det är lätt att ta med och är lätt körd på alla dom plattser vi varit på.



Förra veckan tog vi av tyget på innsidan i liggdelen och tvättade det. Det blir ju alltid lite solkigt. Det blev som nytt efter en tvätt, perfekt!!!

Namnet på vagnen är Jumper X, vi kan varmt rekomendera den. 4000kr kostade den. Vill man sen ha babyskydd med som dessutom går att fästa på vagnen kostar den 5000kr. Det är ett bra pris för en ny vagn.

Det ända lilla minuset (tycker jag) är att skötväskan var lite liten och klurig att knäppa. Men som ni vet fixade jag det genom att köp en annan.


Den är från JJ Cole och jag trivs verkligen super bra. Många små fack och bra med platts!

Ja detta va bara ett snabbt lite innlägg , vi fick nämligen frågan i går om vi fortfarande var nöjda med väskan.
och som ni ser är svaret    JA JA JA!!

Som ni kanske märker hinner jag ibland skriva mer en en blogg om dagen, skriver inte alltid på FB om jag bloggat så ni får hålla koll själva. Vem vet rätt som det är dyker det upp något.....

Slut

Ja ni nu är sommarlovet slut, barnen började skolan igen igår. Linnea i femman och Oliver i trean. Stora kidds man har!
Linnea har längtat så för henne va det toppen, Oliver tycker väll lite si o så...

Något mer som är slut är cykelturerna med hundarna. Någon har stuligt min cykel nämligen. Nu var det ju inte jag som använde den....har ju drabbats av svindel höjdskräck och cykelrädsla på gamla dar... men Lars han använde den ju flitigt för att motionera hundarna och ibland ta en tur me barnen.
Visst blir man förbannad!!! Folk som inte kan skilja på ditt och mitt.....grrrrrr!!!!

Slut är även födelsedagarna här i vårat hus för i år, tack och lov. Nu har vi haft mycket tycker jag. 3 dagar efter Effis födelsedag fick vi ha kalas för jag fyllde år(kan säga att jag var INTE alls sugen på det!!) Sen en vecka efter var det Linneas tur. Å sen va det dopet som skulle fixas till och planeras. Vilket tar mer tid än man tror.
Å så nu i lördags var det tid att fira Oliver eftersom han fyllde 9 år i söndags. Vi gjorde det ganska enkelt för oss och bjöd på taccos. Det blev en lyckad kväll och Oliver var nöjd och glad!
 Tack till er som va med och fira Oliver!

På söndagen när han fyllde år firade vi honom på morgonen. Efter det ville han till en kompis så det fick han några timmar. På eftermiddagen åkte vi en liten rund till stranden. Oliver tyckte det var för mycket tång och ville inte bada. Men Linnea hon for i som ett vattendjur!!
När vi kom hem grillade vi och åt och drack barn skummpa. Så det blev en mysig dag. Vädret var ju äntligen lite fint.

I går som jag skrev innan började barnen skolan, då blev det tvätta , städa och handla för Lars och min del. På eftermiddagen fick vi besök och då blev det fika med mina ny bakade bullar. Dom jag skrev om för ett tag sen, mmmm dom är  goa dom. Tack för att ni kom Stefan och Marie!

Kl fem var det fotbollsträning för Oliver, Effi , Lars och jag var med och tittade. Linnea ville inte utan stannade hemma och myste. När vi kom hem hade hon dukat till middagen, å min duktiga gumma!!

Det blev fiskgranäng till middag i går, ingen höjdare. Fisken va seg som gummi!! Så var det tid för bad , läx läsning och kvällsbestyren. Kl nio gick Linnea och Oliver och la sig, Effi hade somnat strax innan. Då passade Lars och jag på att kolla på nya irene Huss filmen. Den var jätte bra fast otäck!!!

Effi pluttan sov hela natten fram till kvart över fem, duktig tjej! Lars gick upp med henne då. Han har inte sovit sen dess så han får nog ta en liten lur nu på dagen.

I dag ska Linnea ha kompis med hem efter skolan. Oliver har hockey träning och jag Effi får väll gosa och grejsas.

Nu ska jag i väg en sväng till Munka allköp, måste ha mjölk , ost oh lite sådant.



Gullpluttanluttan!


 
Lilla  stumpalumpan, undra hur många bilder vi tar på denna lilla prinsessan? Men man kan ju inte låta bli, hon är ju bara helt ljuvlig!

Nä nu får jag ta tag i mitt liv och göra lite nytta. Önskar er en bra dag!!

Sova! Nu har jag krupit ner i sängen. Har ...

Sova! Nu har jag krupit ner i sängen. Har ej haft tid att blogga så det fick bli några rader från mobilen nu. Läget ok här,vi har firat oliver som fylt år. Varit på stranden en sväng. Skolan har börjat o det är kul tycker barnen. Nu ska vi försöka komma in i lite rutiner. Hoppas hinna skriva mer i morgon. Natti natti

Blåser

Himmel vad det blåser här, hela natten har det hållt på. Tvi vale vilket riktigt höstväder. Det smäller och viner i hela huset. Var tog sommaren vägen? Ska det inte bli fint väder igen? Ska inte barnen få bada i havet en sväng till i alla fall? Jag hoppas innerligen att det blir fler fina dagar, annars tror jag hösten och vintern blir riktigt lång.

I morgon den 21 augusti är det 9 år sedan Oliver kom till värden, tänk nio år. Stora grabben nu. Vi har valt att fira honom i dag i stället. Så i kväll kl 18 kommer våra gäster. Oliver längtar jätte mycket!!!
I går var jag och handlade mat och grejor, skönt att det är klart.
Så i dag blir det fixa med maten och städa. Oliver har fotbollsmatch men jag undrar om det är möjligt i denna stormen, hoppas inte. Stackars barn i så fall dom kommer ju flyga i väg.

Skulle själv behöva i väg en snabbis och köpa några nya blommor, hade vita pelagonier i köksfönstret innan men nu va dom så tråkiga att dom åkte i tunnan.  Får se om jag hinner.

Fredagskvällen här såg ut som följer, Linnea var på Bio med Mirre. Do tittade på filmen Saknar dig (tror jag den heter) den hade varit riktigt bra men väldigt sorglig.
Emil och Anna (Effis Faddrar) kom hit till oss för att fira Oliver lite då dom inte kan komma i kväll. Vi gjorde det lätt för oss och beställde mat från Pizzerian, väldigt skönt. Ja och gott! Det var mysigt att dom ville komma! Oliver fick presentkort på intersport och en balansboll, han blev super glad och tränade på bollen flera gånger i går. Kul när det blir bra! Tack kära Anna och Emil för att ni ville komma till oss!!!

På dagen i går när jag busade med Effi hjärtat tog Linnea några bilder på lill snuttan. Bland annat fick vi denna bilden . Det är när hon för första gången får tag på sin fot med handen.



Sen blev det lite andra bilder!




Lilla ljuvliga snuttan!

Just nu är kl halv sju på morgonen. Natten som gått var Effi och jag uppe mellan två och tre och sen gick vi upp för dagen kvart över fem. Nu har hon fått ren blöja och lite mer mat och sover i vagnen. Önskade att jag själv kunde få sova lite till. Vi får väll se om man hinner en liten lur eller vad.
Ni vet när man är sådär trött att man känner sig febrig, sådan är jag just nu.

Nä ni alla som läser här, nu ska jag gå och ta lite mer kaffe och se om det hjälper.
Ha det nu gott och lycka till ni vi känner som ställer på Svensk vinnare i dag..... tro inte att jag ville varit där...ha ha JO avunsjuk jag är så avundsjuk.....
Å till sist bjuder jag på en liten film! Oliver snackar lite med Effi!


 

Full jäkla rulle. Här handlas det o grejas...

foto0837 (MMS)

Full jäkla rulle. Här handlas det o grejas inför olivers kalas. Snart kommer emil o anna,ska bli mysigt! Linnea har åkt på bio. Effi har busat o tjoat. Ny film kommer så fort jag hinner. Ha det så länge

Bad

Effi tar ditt kvälls bad med Pappa Lars!

Filmsnutt

Ketchup ska prutta...

och många fler visor från Effis skiva har vi lyssnat på. Det är så roligt att se henne och jag tror verkligen hon tycker om det. Skivan vi spelar för henne heter Älsade barnvisor från Barnkammar boken. Den kan vi rekomendera!!


Här Oliver och Linnea med Effi och har sångstund.




Ja nu har vi ju inte bara sångstunder här i huset om ni tror det.  I går fick vi besök av Claudia och Troja som jag skrev snabbt om i går. Det blev en mysig stund även om jag fick gå ifrån för att baka bullarna jag gjort en deg till.
Jag fick i alla fall fångat Troja på bild, den blev så fin så jag vill visa er den.



I dag gav Lars mig sovmorgon, jag sov till nio vilket var skönt. Nu på fm har vi fixat frukost till barnen mm,. Oliver har åkt till en kompis i stan och Linnea går här hemma och velar lite vad hon ska hitta på.

I dag kommer killen igen som ska kakla i duschen, det ska bli skönt att få det klart. Fast det tar nog några dagar till.

Just nu har jag nog inte mycket mer att skriva om men avslutar med en bild på Effi vad hon gör just nu...

Regn o åska! Men det hindrade inte linnea ...

Regn o åska! Men det hindrade inte linnea o mig att gå ut o gå. Fast det blev inte så långt i dag o inga hundar tog vi med. Prinsessan harriet går ju liksom inte ut i regn. I em har jag bakat jätte goa bullar,ska lägga ut receptet en gång. Sen har effis kompis troja med mossa varit här,jätte mysigt att träffa dom! Nu väntar vi på middagen ska bli klar. Stek ris grönsaker o sås. Hej så länge

Sångstund

I dag har Effi lyssnat på sin skiva. Hon låg på golvet och sprattlade och "snackade". Hon är för söt. Hon orkade inte lyssna på hela skivan utan blev lite trött i slutet.


Vovvarna tyckte det var väldigt roligt och tittar till henne då och då. Harriet satt ibland i stolen och tittade ner på henne.
 Finaste Hjärtat!

Nu är barnen hos kompisar, lars har kört för att fixa lite födelsedagspresenter till Oliver. 
Effi sov precis gott i vagnen men nu hör jag något därifrån.

Tack för era komentarer i går! Å tack för gulligt sms, jag har nu fått en ny syster ;)

Jag är nog inte som jag ska

Förr känndes det som jag var rätt stress tålig men nu NÄ. Jag vet inte vad det är med mig, allt känns för mycket på något vis. Att tänka ut och ordna inför Olivers kalas i helgen är som att bestiga högsta berg. Förr tyckte jag bara det va jätte roligt nu är det så kudden är blöt när jag somnar.
Jag vill att det ska bli så bra och huvudet arbetar förr fullt för att få i hop allt. Just nu känner jag mig liksom febrig i hela kroppen fast jag inte är det.
Jag tror jag drabbats av någon elak bacill som gör hela mig knepig... å gud vad jag längtar efter att bli mig själv!!!!

Hela min kropp skriker när saker inte är fixade , planerade och klara. Men sammtidigt vet jag att allt löser sig till slut så är det ju alltid. Jo jo löser sig men kanske inte på bästa sätt då ju.

Nu är det i alla fall bestämt vad vi ska bjuda på vilket ju är ett litet litet myr steg i rätt riktning. Har varit i väg och letat skolväska till Oliver, han önskar sig en sådan. Men nix pix om jag hittade någon. Små fjuttiga väskor eller märkesväskor för flera hundra....

Varför känns allt som ett problem för mig just nu? Som jag skrivit innan så vill jag så mycket sammtidigt som jag inte vill något alls. Bestämmer träff med vänner som jag sen avbokar för jag klarar liksom inte av det, nä jag är nog inte alls som jag ska.

Nu har Linnea och jag varit ute och gått med Tindra och Harriet, trodde allt skulle kännas bättre sen men ack nej. Oliver är på cirkus och kommer nog snart hem. Linnea och Lars körde nu till Maxi, måste köpa kaffe kom vi på...

Så fort jag får en chans och lugn och ro och får vara själv bara kommer dom förbaskade tårarna, ååååå vad fan är det med mig??

Ni tycker kanske det är konstigt att jag länar ut mig så här inför Gud och alla människor. Men det känns som att skriva här är skönt. Jag orkar inte prata med någon om det, å jag vet inte med vem i så fall.

Jag vet att det finns miljarder med människor i värden som mår dåligt, svälter är sjuka mm och jag bara borde va lycklig men hur jag än försöker är jag inte det.

Å så det här dåliga sammvetet hela tiden...borde borde borde höra av mig till den och den och den. Borde göra ditt och datt, borde göra mer här hemma, borde bla bla bla....men min kropp lyder inte och jag förmår mig liksom inte.

Ena stunden kan jag känna mig rätt glad och pigg för att nästa bli orolig och ledsen. Önskar just nu att någon bara låste in mig i en källare och jag fick sitta där tills jag blev glad.

Kanske inte den roligaste bloggen att läsa men jag kan ju inte hellre sitta och ljuga ihop en massa och detta med att blogga är liksom som sagt mitt sätt att få ut allt.

Jag brukar tänka på dom vnner man haft som man inte längre har , varför blir det så? Det är en sak som gör mig så ledsen kan ni tro. Sen tycker jag det är tråkigt att inte ha någon riktig kontakt med sina syskon, så ni som har det va rädda om den!! Är så glad att Lars i alla fall har god kontakt med sina, det är så roligt att träffa dom och deras familjer.

Nä nu ska jag sluta babbla på snart kommer nog dom andra hem. Lill pluttan sover just nu i vagnen, undra om det är för natten eller vad. Skulle nästan tro det.

God kväll på er!

Måste prova! Har bilden kommit på rätt hål...

foto0834 (MMS)

Måste prova! Har bilden kommit på rätt håll? Linnea laddar med frukost innan hon o mormor ska åka tåg till helsingborg. Kan berätta att effi mår prima efter vaccineringen. Sover just nu en liten lur.

God förmiddag! Här pysslar vi o har en lug...

foto0833 (MMS)

God förmiddag! Här pysslar vi o har en lugn förmiddag. Nu ska det bäddas,dammsugas mm. Ha det bra

Nu e effi glad igen! Själv har jag haft nå...

foto0830 (MMS)

Nu e effi glad igen! Själv har jag haft några mysiga timmar med helle! Nu ska vi strax äta,ska bli gott gott. Tjingaling

Aj aj aj

Nu har vi varit på BVC med Effi. Hon vägde i dag 6690 och var 60 cm lång.
Hon fick även sin vaccination, aj aj aj vad hon skrek. Det gjorde jätte ont tyckte hon och dessutom två sprutor ett i varje lår. Stackars snuttan.
Nu vilar hon efter denna tramatiska upplevelse! Hoppas nu hon slipper feber och ont.

Strax kommer käraste Helle hit på en liten fika. Ska bli jätte mysigt. Lars och Oliver har kört till ishallen och Linnea är i dag hos mormor. Så det blir riktigt skönt med fika bara Helle, Effi och jag!

Har fått grejat lite lite, bäddat rent, handlat och Lars har gjort potatis och köttfärssoppa. Gött att ha middagen klar när dom andra kommer hem. Oliver brukar ju va hungrig so en varj efter träningen.

Nä tack och hej från mig 

15 Augusti

15 augusti vilket innebär precis en vecka till skolan börjar för Linnea och Oliver. Själv tycker jag det är tråkigt. Var har sommarlovet tagit vägen? Likadant varje år, det går för fort. Man blir ledsen över allt man inte gjort som man velat. Tack och lov ser våra barn fram i mot att börja skolan igen.

Ja ni i går var vi ju på utställning i Ronneby brunnspark, en jätte fin utställningsplatts med vacker omgivning. Allt fungerade bra med packning , Effi , mm. Men i ringen va den väll mindre roligt för våran del.
Men så är det ju ibland.



När man är på utställning med en liten liten prinsessa på 3 månader ja då får man snällt ta hand om hennes behov i första hand, men det gör vi så gärna. Här var det mat dags.


Finaste goaste Albin i ringen!


Han blev 4:a med ck.....fast dommaren visade 3:a....konstigt det kan bli ibland.....


Vackraste Harriet på bordet!!


Harriet blev oplacerad!! Nu ska jag vara tyst.....

Stackars Lars kämpade på med sin onda arm, men det går knappast längre att han visar hund. Gör så ont. Vem vet jag får kanske göra det nästa gång. Bara ut och träna!

Grattis till er det gick bra för!

Vi träffade och pratade med lite trevliga människor i alla fall och det är ju alltid kul!
Måste säga att fast det inte gick bra var det mysigt med en liten utflyckt. Linnea är så duktig och till stor hjälp, tack gulligast Linnea du är en pärla!!

I går kväll var vi bjudna till Grevie, skulle fira Lars pappa. Han fyller år i dag, så hipp och hurra på födelsedagen JAN!! Hoppas din dag blir bra.
Vi blev bjudna på gott grillat mm. Tack snälla ni! Var väldigt päsigt att slippa laga mat just i går, man var ju rätt sleeeden efter dagen.

Nu har Lars varit hos sjukgymnasten men kommit hem igen. Alla barnen är vakna men myser i soffan. I dag ska Effi till BVC och bli vaccinerad , stackars pilluttan!
I eftermiddag är det hockey för Oliver, att han orkar den grabben.

Nu ska jag sätta fart på fläsket, bädda och greja. Måste handla, kylen ekar kan jag tala om.
Denna veckan åste det fixas och förberedas för Olivers födelsedag. Han fyller år på söndag men vi ska fira på lördag kväll är det tänkt.

Då tackar jag för just nu och tackar för alla roliga komentarer som fullständigt haglar in. Eller NOT!!

Ja då va vi på väg hem igen! Vi har haft e...

Ja då va vi på väg hem igen! Vi har haft en bra o mysig dag i ronneby brunspark. Tyvärr gick det inget vidare i ringen. Domaren visade att albin blev 3a i klassen men en annan ställde sig där o släppte inte in lars o albin så han blev 4a med ck,folk är bra fräcka men oss kvittar det. Harriet blev oplacerad i dag. Men hon är lika glad för det. Eller nästan. Hon vet ju att matte tycker hon e finast i värden!! Bilder mm kommer . Tack o hej från bilen.

Godmorgon! Kl är nu halv sex o vi sitter i...

Godmorgon! Kl är nu halv sex o vi sitter innstuvade i bilen. Lars,linnea,effi ,albin,harriet o jag. Än så länge går det enligt planerna. Effi är just nu på strålande humör o pratar o grejar. Vi hoppas hon somnar gott sen. Kanske vi får stanna o gosa lite vi får se. Harriet o albin är laddade o hade bråttom ut i bilen. Ja det va en liten rad här i från bilen. Tack o hej

Provar blogga från mobilen.

Provar blogga från mobilen.

Snabbis

En liten liten snabbis här på bloggen hinner jag nog....

Lars har somnat med Effi på soffan, Linnea och Oliver är hos kompisar. Själv har jag precis stekt ägg och bacon till våra mackor vi ska ha med oss i morgon. Varför gå ifrån en go tradition? Nä rullemackorna ska med!

I förmiddags åkte Lars , Oliver och Effi på fotbollscup i skälderviken. Toppen bra då kunde jag och Harriet skynda ut i trimmet och härja!
Även Linnea kom ut sen med Jopplin, hon borstade henne lite och fick bort en hel del underull vilket Jopplin är i behov av just nu......dåliga mig som inte hunnigt med henne.

Harriet blev i alla fall lycklig när hon förstod vad vi skulle, hon vet så väl vad som är på gång och hon älskar det. Även om hon tycker vi ska kela en hel del mellan varven.......Men det gör jag ju mer än gärna.

Nu i eftermiddag blir det badning av vovvarna , lämna Oliver hos Farmor och Farfar , packa mm. Så det är full rulle.
Men det ska bli så roligt att komma i väg i morgon.

Nu måste jag rusa , Linnea ringde och ville bli hämtad.

Ha en bra lördag och vem vet kanske vi hörs snart igen.

3 Månader i dag!

Vår lilla solstråle, vårt gosiga hjärta Effi "fyller" i dag 3 månader.
Tänk var har tiden tagit vägen?
Varje dag bjuder hon oss på skratt , joddel och massor med smajl. Å vad hon är ljuvlig!!

Hon är lika älskad av oss alla. Linnea och Oliver pratar och pysslar med henne och det syns på hela henne att hon tycker dom är toppen!!

I dag har kollat in Oliver på isen, detta var mycket spännande, hon var med Lars inne i båset där spelarna sitter. Hon skrek ut små glädjetjut ibland, jag tror hon skrek-Kom igen brossan!!! Oliver satte några mål i dag också. Kanske hon peppade honom!!

 Fina!





 Denna fina hästen fick Effi på dopet utav Tant Linda och Farbror Magnus och Tjabo. Hon rider varje dag nu, den är såååå fin tycker hon å vi med så klart!






Ja nu önskar jag en God kväll och avslutar med en bild till på Effi snuttan på 3 månaders dagen!


Provar igen...

   
 Tittat på nyheterna i dag, f fasen vad man blir ledsen. Stackars stackars människor! Hela kroppen värker och tårarna trillar när man ser sådant här.

Jag tänker hjälpa, tänker ni? Och hur?

Så tyst

Det är just vad här är nu, helt tyst. Oliver och Lars har kört till ishallen. Sista dagen på hocky skolan i dag vilket nog är tur för nu är han så trött och öm i kroppen. Inte konstigt!!
Linnea sover fortfarande.
Hundarna har fått mat och varit ute.
Och lilla Effi sover nu efter en lång gos och lek stund.
Så ni kan tro här är tyst, vilket jag ju gillar!!

Solen skiner faktiskt just nu, hoppas vi får se den lite mer i dag. Tråkigt med regn , grått och mulet. Nä solens ljus och värme kan gott behövas lite här just nu.

I går när Lars och Oliver kom hem från hockeyn åt vi bakadpotatis , köttfärs och grönsaker. Det är så gott!! Efter det bestämmde Lars sig för att ta Effi med sig och köra till sin syster Mia i Halmstad. Där hämtade han en takbox till bilen. Perfekt! Där kan vi packa mycket och på så vis få med oss både hundar , Effi och Linnea och packning. Å så slipper jag stanna hemma när vi ska på utställning. Oliver vill ju inte följa med, han har hockeyträning då.

Så det kommer nog bli bra. Eftersom Lars tog Effi med skyndade jag ut i trimmet med Albin och trimmade honom. Nu är det bara bad och finputts kvar på honom, sköööönt! Får försöka ta Harriet i kväll. Tack och lov är där inte jätte mycket att trimma på dom.

Jag fick till och med badat och lite sådant innan Lars och Effi kom hem i går. När dom sen km blev det soff mys och så tittade jag på Ernst. Är toppen med det där program biblioteket så man kan se det när man vill.

Jag tycker faktiskt om Ernst, han gör vissa fina saker med väldigt små medel. Det är bra, att kunna göra något kreativt och fint utan stora resurser eller som inte kostar för mycket det säger jag tummen upp till!!!!!!

När kl var typ halv elva gick vi och la oss, jag läste en stund innan jag släckte lampan. Effi gumman sov hela denna natten också, det är ju verkligen toppen!!!

Nu ska jag bädda och fixa lite, har ju en del tvätt att vika. Fick ju tvättat massor i går. Sen ska vi göra oss klara, Lars kommer hem och hämtar oss vid elva. Ska åka in till ishallen och kolla på Oliver. Ska bli roligt. Va och tittade för någon dag sedan också, det är kul. ch Oliver tycker det är roligt när mamma kommer. Han sa till Effi i morse att hon skulle hålla sig vaken och titta... ja vi får väll se!

Linnea tog lite fina bilder på Effi i går. Kul att hon gillar att fotografera, undra var hon fått det ifrån...






Nu hörs det ljud från vagnen och jag får väll avsluta detta. Men jag vill tacka för era komentarer i går! Ni är för gulliga!
Och jag provade ju göra ett tidsinställt inlägg i går, det gick inget vidare utan hamnade helt fel....ska prova igen!
 Så titta in igen....
Tjingaling

Bilder

 Min nya fina skötväska! Den är inte bara fin utan även bättre att packa i! Känns toppen!
 Lilla loppan!

 Effis presenter sen Dopet.

 Linnea har pysslat! Fin!

 Linnea pysselgumman!

Tja nu är kl snart tolv och Lars ska komma hem en runda snart. Då får jag passa på att köra och handla lite. Vet i katten vad man ska ha till middag. Är sugen på bakad potatis, vi får väll se.

Känner mig faktiskt helt tomm i kroppen och hade helst velat sova sova sova trotts att jag fick sova i natt.
Nu har jag faktiskt hunnigt tvätta en hel del, dammsuga , damma och plocka. Gött!

Börjar bli lite hungrig också nu, hum det är ennu en sak jag inte sköter. Det där med att äta. Jo jo tänker ni nog nu, så som hon ser ut måste hon ju äta hela dagarna. Men nix så är faktiskt inte fallet!

Linnea har en kompis hos sig , dom är dom uppe och grejar. Så roligt att Linnea hjärtat fick något kul att göra  dag.
Glömde berätta i morse i det innlägget att Oliver var på bio i går kväll, själv med en kompis. Det var kul kul kul tyckte han. Det var Bilar 2 dom såg i 3D eller vad det nu heter....

Nu ska jag gå och sätta på lite kaffe så det är klart till Lars kommer hem.
Försökte vara lite positivare denna gången.....hur lyckades jag?

Klaga

Klaga = Susanna
Ja så känns det ibland. Har jag blivit helt jäkla bitter eller vad är det frågan om? Känner bara jag så här? Just nu är det som om mitt humör åker bergochdalbana.

Jag vill så mycket och så himmla gärna sammtidigt som jag hatar stress och när saker inte blir gjorda. Ser så mycket som borde göras men liksom inte hinns med.
Det där med att träffa vänner och ta en fika , prata bebbe och ha det bra Nääää det hinns inte med. Så fort Effi och dom andra barnen är nöjda och sysselsatta ja då jäklars måste något annat göras. då typ hänga upp tvätten som man nästan glömmt att man hängt upp(eftersom huvudet inte är med och jag glömmer massor med saker hela tiden), tömma diskmaskinen, bädda , städa toa, gå ut med soperna, damma, kela med vovvarna , se till att do får mat och vatten. Plocka plocka plocka.....vika filtar , puffa kuddar , vattna mm mm mm. Vissa dagar kommer jag på långt ut på eftermiddagen att va fan jag har ju inte borstat mina tänder.....galet!!!!

Just nu är planen att vi ska på utställning på söndag , det är väll det roligaste jag vet. Men när jag känner att jag inte har tid och ro att trimma och förbereda ja då är det inte roligt längre utan känns mer som herre gud ska jag nu hinna med det.....
Har små lovat en vän att hälsa på denna veckan, tjo visst det blir inget med det. Det är till och med i tre veckor jag lovat. Fick ett sms i går av kära Claudia om vi kunde träffas i dag , det har jag inte ens svarat på....gud vilken usel vän jag är!! Förlåt!

Lars pratade om att vi kunde lämna bort Effi så jag hinner trimma, jo det är ju en god tanke men sammtidigt tar det nästan två timmar bara att lämna och hämta..... + att jag får ångest att jag ska lämna henne, vad har hänt med mig? Varför känner jag så här???

Sen är det ett problem till, hur ska vi få platts med allt i bilen, nä det får vi inte. Lars har fixat en takbox med då måste den hämtas i Halmstad. Å när ska det bli??? Den kanske inte änns passar. Jaha tänker jag då, ska jag förbereda mig på att stanna hemma med Effi och låta Lars och Linnea åka själva då? Ja det kanske blir så, men vad fasen JAG VILL JU OCKSÅ. Men jag vill inte när det bara känns stressigt och problem.

Jag vet att Lars gör så gott han kan för att fixa och få till det , men min inre stress den kan nog inte avhjälpas just nu utav honom.

Sen har vi lilla kära Linnea som också måste få sin tid, hon är så snäll hela tiden. Hjälper mig med små grejor och gosar med Effi. Men hon borde leka med kompisar och få göra andra roliga saker...Hur ska jag få det att gå ihop??
Vissa tycker sänk kraven, skit i att städa och fixa, nä så lätt är det inte. Då stressar det mig och jag kan inte njuta endå. Det måste ju göras förr eller senare eller hur.

Någon tänker kanske att skit i och blogga och gör något vettigt i stället den tidem, tja kanske. Men allt detta som finns där inne måste ju få komma ut någon gång.

Nu kalar Effi på mig, hon gymmar just nu. Lill snuttan sov hela natten till halv åtta i dag. Så duktigt så! Själv gick jag upp kvart i sju då vovvarna ville ut.

Ja det blev mycket klagande här men det va gött och skriva!
Tack för mig!!!

Provar

Nu ska jag prova att göra ett tidsinställt innlägg.....
  Mitt hjärta gråter när jag ser dessa bilder!

Fy på mig som bara klagar hela tiden!!


Jag tittar och försöker tänka efter!!!



Tack GODE GUD att vi har det som vi har!

Lägg namnet på minnet

Ja ni lägg detta namnet på minnet Backhills Ursula Andrews " Harriet". För snart kommer hon, ha ha. Just nu tränar hon , vilar och förbereder hon sig!!
Mitt allt mitt hjärta!!!!


Fast då utan blommsterkrans!!

Skämt å sido så betyder så klart alla våra vovvar massor för oss. Just nu har denna bloggen varit full med annat. Men det betyder inte att inte hundarna tar lika stor platts länge. För jo då dom finns både här och i mitt hjärta!!

I dag blåser det som bara F-N. Inte trevligt, kom precis en jätte skur också, stackars våra blommor....
Inga planer för mig i dag , Lars och Oliver är i ishallen och Linnea sover. Lillan sover också just nu en liten lur i sin vagn.
Får se om Linnea känner för en tur till ishallen för att kolla in lillebror på isen. I så fall får Lars komma och hämta oss. Ja vi får väll se.
Har i alla fall bäddat och plockat lite, ska fram med spannen och trasan och damma lite. Fullt med dööööa kryp och damm igen.

Hej & Svej från mig

Nästan

Trotts regn så tyckte lilla Mamma att vi skulle åka till Danmark. Så vi fixades oss och packade till Effi. Mormor kom hit och hämtade oss kl elva.
När vi kom in i Helsingborg öppnade sig himmlen och jäklas vad det regna, satt i bilen och fundera ska vi eller inte... Nä ska man till Danmark tycker jag då inte det ska ös regna i alla fall.

Efter lite velande bestämmde vi oss för ta en tur på Väla i stället. Det blev en mysig dag trotts allt men tyvärr har jag varit såååå trött!!!
Det blev lite smått och gott till töserna, Linnea hittade en hel del fin. Effi fick 3 boddysar och 3 byxor, vilket hon kommer behöva. Mycket av det i hennes garderob ska ju plockas bort nu, sorgligt värre!

Själv hittade jag två tröjer och EN SKÖTVÄSKA!!! Tjoho!! Nu jäklars kan jag packa både det ena och andra!!
Kanske det kommer lite bilder i morgon om någon är nyfiken.

Effi hjärtat tyckte det var tröttsamt i dag och sov mestadels av tiden. Snuttiluttan fick föresten en skiva också, hon kan redan några av låtarna eftersom jag brukar sjunga för henne. Fast det är bara i smyg när vi är själva hon och jag. Hennes favorit är Här dansar herr gurka....

Tack Lilla käraste Mormor/mamma för i dag! Gött och komma ut och lufta sig och slippa städa å det där vanliga husmorsgöran...

Oliver och Lars har roat sig i Ishallen, när vi kom hem hade Oliver somnat gott. Fast nu efter två timmar är han vaken igen. Ja ni det tar på krafterna att skulla bli hockey proffs!!

 Här är en bild på våra Humlestööörar som jag lovat för längesedan.

 Å så en bild på lilla Jopplin, jag har börjat plocka henne på huvudet. Där är lite att jobba med om man säger som så...

Nä god natt på er & på återsende

Nu regnar det.....

Å vi som hade tänkt åka till Danmark, Linnea , Effi , Mormor och jag. Nja det blir nog inget med det.....
Men just i dag känns det inte som om det förvånar mig. Är det något jag vill och tycker är  kul eller sett fram i mot ja då brukar det skita sig på ett eller annat sätt....
Men vi hoppas det klarnar upp och att vi kan ge oss av.

I går hade jag tvätt , städ och hemma dag. Linnea gick även hon hemma och skrota. Lars var med Oliver i ishallen förutom några timmar mitt på dagen, då fick jag passa på att köra och handla.

På kvällen var Linnea och Mirre på bio, så kl tio över elva gick jag och la mig, typ första pausen på hela dagen....sen upp kvart över fyra för byte och mat. Sen in i sängen fem i fem till typ sex då jag små slummrat lite. Hade busiga vovvar som klippiliklapprade runt och Effi som snackade i sömnen. Ja ja pigg och gla kan man kanske få bli en annan dag!!!

Nu ska strax pågarna upp och i väg för en ny dag i ishallen. Hoppas Linnea gumman kan sova ut lite, nu när regnet ändå vräker ner!



Vem vet kanske vi hörs igen...

Måndag

Så där ja, nu är sängarna bäddade, tvättmaskinen igång, första maskinen tvätt upphängd. Lars och Oliver har kört till ishallen. Oliver har ju hockey skola hela veckan nu. Tror ni han tycker det är skojigt??!! JO Lars tycker nog det är lika kul har jag en kännsla av...

Ja ha nu knorrar det i vagnen, undra om det hinns med att lägga ut lite bilder från dopet. Får nog göra denna bloggen i omgångar och publicera när jag är klar.

Vad det gäller Dopet vill vi skicka ett STORT TACK till Alla! Tack Mamma & Pappa för all hjälp! Tack Farmor & Farfar för tårtorna!
Effi tackar så hjärtligt för alla fina presenter hon fått. Sen vill hon hälsa att hon är så nöjd med valet av faddrarna ;) .
Vi tackar Alla som ville vara med och fira Anna Effi Zerafina på sin Dopdag!!!!!!!!

Flera veckors planering och jobb gick över så fort vilket har gjort mig en smula besviken.

 Så här hade vi dukat!





 Gudmor och Effi pratar med prästen

 Här står vi alla!

 Oliver häller upp vattnet som Effi ska döpas i!





 Käraste Lotta läste en dikt så fint!



 Effi och Mormor, Faddrarna Anna & Emil tillsammans med Prästen!

 Fina!

 Krille, Faster Mia , My och Emil

 Stefan, Ulle , Fredrik och Janne

 Finaste Troja med mamma Claudia!!!



 Effi med sina Faddrar

 Morfar , Mormor , Farmor , Emil , Anna med Effi och så Farfar!

 Söta Linnea!

 Linnea , Oliver & Effi med Farmor!

 Här serveras det bubbel!!

 Present bordet!

 Å så finaste Hästen :)

 Effis snälla kusin My ser till att hon får mat och ren blöja! Tack Mysan! Hon har även taget många av bilderna från dopet!!

 Å så grabbarna som ser till att  vi får mat! Dom gjorde ett toppen jobb och maten smakade fint! Tack!

 Stefan, Ulle och Helle kollar nog in vagnen, Helle ska ju snart hämta sin! Mirre tar igen sig lite tror jag...

 Mat och mys!

 Ida , Gittan och Annika kollar in vovvarna. Längre bort står Marie.

 Ja då va maten klar. Potatisgratäng , fläskfile , mormors gooooa sås och sallad!

 Bästaste Lotta med familj smakar på  maten.





 å så har det blivit kaffe dags.

 Dom goda fina tårtorna som farmor hade gjort!!

 Farmor och lilla hjärtat Effi.

Ja ni det var lite bilder det, blev ca 290 bilder tagna den dagen....

Nu sitter en otålig liten Effi här i mitt knä så jag får nog  sluta nu. Men till sist stort tack igen alla!






Anna Effi Zerafina

Ja så blev hennes namn. Lilla Effi hjärtat fick ett fint dop med många nära och kära!




Tack alla som kom för att dira Effis dop!
Fler bilder och mer om allt vid senare tillfälle när tid och lust faller på.

Effis Dop dag

Ja då har det blivit den 6 augusti och dagen då vår lilla Effi ska döpas.
Som ni säkert vet ska vi ha dopet här hemma. Själva dopet ute i trädgården och sen ska vi sitta ute i ena längan och äta.
Det vore roligt med lite fint väder, just nu är det lite molnigt. Vi får väll se hur det blir senare. Hoppas  Hoppas inget regn kommer!!

I går fick vi dukat och fixat, i dag är det bara små saker kvar att göra.
Det ska bli så roligt att träffa alla som kommer och vi hoppas det blir en mysigt fest för lilla Effi hjärtat!

I morgon kommer jag självklart lägga ut bilder från dopet!!

Det var allt för i dag, blir nog en roligare blogg i morgon. Till sist tack Fannys Matte för du kom och kollade i går!!!

Full fart

Här pågår Dop förberedelser som ni kanske förstår. Mycket som ska fixas , städas och grejas.
Men jag lämnar detta lilla livstäcken i alla fall!


Hej å hå från oss!!

Stranden

I går kväll gjorde vi något vi inte gjort på länge.
Vi ringde och frågade Linda och Magnus om dom ville följa med till stranden, å det ville dom.
Vi packade lite fika bestående av kex ,lite ostar och ananas. Linda och Magnus tog med Kaffe och läsk.
Det blir en del grejor när man ska ha något att sitta på, handukar, grejor till lillan mm. Men vi hade i alla fall platts att ta med Jopplin, hon är väll den av våra hundar som uppskattar mest att bada. Hon är förövrigt helt ljuvlig att ha med sig, lyder minsta vink.
Tyvärr fick ju inte Linnea bada pg av operations såren med hon kunde doppa fötterna och benen lite ju.
Detta blev första gången för Effi på stranden, jag tror hon gillade det. Hon smajlade , jollrade och var jätte glad tills hon blev trött och fick skrika lite innan hon fick ro.
Självklart var kameran med!!!





 Vackert!

 Jopplin simmar!

 Oliver

 Lars , Oliver & Jopplin

 Linnea och Effi

Effi hjärtat









Orkar ni se lite fler bilder?
 Jopplin

 Lars, Oliver & Linnea har fångat en krabba som dom tittar på.
Effi blev så trött och fick ta en liten lur!

 Fina barnen fikar!

 Stiliga Tjabo (14 år)

Linda , Magnus & Tjabo

 Enkeltmen gott & mysigt

 Fina Oliver!

 Å så Tjabo igen!

Ja ni det var verkligen en mysig kväll!! Man borde verkligen ta sig tid till detta då och då. Vem vet kanske en tur nästa vecka lite mer planerad med Pastasallad? Vad säger du om det Linda?
Tack för att ni ville följa med!!!

När vi så kom hem från stranden fick Lars ut i badet och trimmet med Jopplin. Oliver fick i duschen och Linnea och jag fixade med Effi, pjamas på och mat sen somnade hon gott och sov till tio  i sex i morse. Skönt. Många intryck för en sådan liten skrutta.
När kl var halv tolv var allt klart, Jopplin badad och fönad mm. Då var det skönt att krypa ner i sängen.
Konstigt nog hade jag svårt att somna.

Nu i dag blir det fortsatt planering och fixning inför dopet på lördag, mycket som ska göras. Sen ska Oliver gå och klippa sig, kan ju inte ha en sådan kaluffs när han på söndag börjar i hockey skolan. Blir många timmar på is då.
Tror ni han längtar?? JOOOOO

Ni vet i går visade jag en bild på en blus jag skulle vilja ha, men strax efter jag skrivit bloggen fick jag ett sms. Det visade sig att Linda köpt just den och skulle ha den på dopet, ha ha. Herre gud tänk att av miljoner kläder gillar vi samma.
Så nä den kan det inte bli!!
Dessa är rätt söta tycker jag!
Fasen jag måste ge mig i väg och försöka hitta något, jag vill inte tycker det är så tråkigt och pengar kostar det ju också.....Önska min mamma hade lust oc följa med som smakråd.

Nä det var nog allt för just nu men till sist några bilder till.....tröttnar ni?
 Mina små älsklingar....





Å så till sist en bild på lill hjärtat när hon gymmar!

Ha en bra dag!

Så skönt!

Ja ni så skönt det var när husbilen rullade in på gården i söndags kväll. Äntligen fick vi se och krama våra barn igen.  Det blev en myskväll med kex och ost och Linnea & Oliver hade ju en hel del att berätta om.
Hela dagen i går umgicks vi bara familjen , inga kompisar. Så  skönt!
Vi var en runda i Grevie och hälsade på Farmor och Farfar och länsade deras kyl, ha ha. Eller åt upp deras pålägg rättare sagt. Stackars dom! Tack för fikan säger vi, man vet aldrig när vi kommer igen!!!

Senare  på eftermiddagen körde Lars och Oliver till ishallen, slipade några skridsko och tittade på Rögles första isträning. Linnea och jag var hemma och  myste, började förbereda maten och sådant.
När sen grabbarna  kom hem blev det grillat med varm pastasallad och lite annat. Gott!

Ni kan tro att Effi var glad i går, hon smajlade hejvillt åt Oliver och Linnea, hon tyckte helt klart också det var toppen att se dom igen. Linnea och Oliver tyckte Effi hade växt, ja vet inte, man ser ju inte det själv.

Vi gick och la oss redan vid halv elva kvart i elva i går kväll. Skönt . Men tvi vilken natt, jag har återigen haft värmeslag och sen har snuttan hållt mig lite vaken....

Jag borde eller hade velat ha något nytt att ha på mig på dopet. Fan det är det värsta med sådana här tillställningar. Hittade denna på Kappahl på nätet, fin men kanske inte i verkligheten.
 Tror den kostade 199:- inte så dyrt.
När jag tittade runt hittade jag så klart lite jag hade velat ha till lillan....




Nä nu vill Effi inte sitta och greja själv mer så jag måste sluta.
Men till sist Hjärtligt tack än en gång alla ni som skrivit till Linnea på FB mm. Hon är jätte glad för det!
Ha en go och gla da!
RSS 2.0