Fredags mys!

Jaha då var det fredag kväll. Veckorna går fort. I dag har Effi och jag varit hos Marie på en liten träff. Trevligt. Effi tycker där är spännande , gott om leksaker kan man säga. I eftermiddag har vi vilat lite och sen när grabbarna åkte till hockey träningen körde vi brudar till stan. Hittade ett par jeans till mig ,det va bra och billigt. Blev ett linne och en tröja också. Effi fick en liten pippi docka som hon förälskade sig i. Linnea köpte en klänning och strumpbyxor, jätte fint!! Nu har vi förberett för middagen som vi ska ha i kväll, hemgjord pizza . Blir sen middag i dsg men det får ju gå. Nu har Effi fått välle och sover gott i min famn medan jag bloggar från telefonen. Ska gå och läggs henne i sängen nu tänkte jag. Tanken är att det ska bli en mysig fredags kväll , vi hoppas. Fast det brukar sluta med att barnen ser på tv, Lars hamnar vid datorn och jag går och lägger mig. Vist låter det väll toppen, ha ha nja. Önskar att det kunde vara något bra på tv som vi alla kunde tycka om att se. Ha en go kväll nu alla pigga o glada.

Undrar varför det inte går att komentera...ska försöka fixa det nu.

Lyx

I dag har jag lyxat till det. Började med en runda till Höganäs och Lager 157. Det va Effi och jag som körde. Det blev en vinterjacka till mig och två par byxor till Effi!
 


Senare när Lars kom hem körde jag till Frissan, där blev håret tonat. Skönt , inga mer grå strå här inte. Köpte några produkter jag haft innan , super bra grejor!
Var även in om där Linnea gjorde ansiktsbehandling i fredags , köpte mig ett litet Kitt med ansiktsvårdsprodukter, aj aj fin man ska bli ;)
Åkte till stan då jag tänkte ta nya hål i mina öron då jag var säker på att dom gamla växt igen, men den duktiga tjejen fick igenom örhängena i dom gamla hålen och jag slapp ta nya! Så himmlans bra!! Köpte några nya örhängen i stället :)
 
Köpte även en blus eller vad det kallas REA, det är toppen!



Bilden i mitten visar ett linne och en kofta som blev mina förra veckan, tycker sååååå mycket om det!! Å så fick det bli en galen bild på mig :)
 
Ska bjuda på några goa bilder till!

Som ni kanske förstår är förkylningarna bättre, skönt. Nu är Effi badad och snart är det sov dax. Själv ska jag bara slappa , kanske måla mina naglar och annat "tjejpyssel"

Hoppas det är gott med er som läser och att ni också haft en lite lyxig torsdag!
 
 

Min gumma

Min bästaste Lotta gumma har varit här i dag! Så otroligt mysigt , jaghar ju längtat efter henne. Så gott att ses! Tack käraste för att du kom och du vet att du gärna får komma när bilen ska hämtas!!
 
För övrigt har jag mest snutigt en liten förkylningsnäsa. Stackars Effi!! Inte kul alls. Oliver är lite piggare i dag tack och lov, men vi får väll se om det blir skola i morgon.
 
Försökte mig på att sova lite innan men det gick så där. Fasen också, behöver ju det eftersom det är jobb i natt. Två nätter nu sen har jag bara en kväll på lördag.
 
Vädret här är riktigt skönt och soligt. Hundarna ligger ute och myser. Så gott att se. Lilla Hildur tycker om att kura tätt i hop med någon av dom stora vovvarna. Fast snart får dom väll komma in och ha lite kvälls mat.
 
Nä nu har jag inte mycket mer att säga i dag, men önskar er en bra måndag och fortsatt fin vecka!
 

Jo då!

Här har vi inga lata slappe dagar...det rullar liksom på och fin hjälp får jag också eller JO DÅ!! Av mina två yngsta familjemedlemmar... Puuuu
 
 
I dag har vi eller rättare sagt Lars börjat måla Linneas rum. Nu ska där bli hel vitt, den fina tapeten hon fick när vi flyttade hit är nu bara såååå barnslig... Det blir nog bra. Vitt är ju fint!
Vet knappt vad vi mer gjort full rulle har det varit i alla fall. Tyvärr har nu äve Effi blivit super förkyld. Undras om det kan va för hon äter hundmat då och då?? Ha ha nädå men Oliver är ju också super förkyld så hon har klart blivit smittad. Känns så jäkla tråkigt. Hoppas nu hon slipper få ont i öronen igen.
 
Så nu vet vi vad som väntar, jobbiga nätter och ledsna dagar. Inte lätt att vara liten och dunderförkyld.
 
Just nu tittar grabbarna hockey på tv , fasen jag längtar redan till nästa sommar....nä då men funderar skarpt på att skaffe en egen tv mys hörna. Vi får väll se.
 
Önskar er alla en fin söndags kväll och själv ser jag fram i mot i morgon FM då min goaste Lotta trottsar förkylnings baciluskerna (stavas?) och kommer till oss ändå. Jippi tjoho vad härligt! Har längtat så efter henne!
 

lördag

här har vi lite sjukstuga, stackars Oliver är super förkyld och skruttig. Så i kväll blir det bara soffmys och glass. Vi har varit ganska duktiga i dag. Lars har varit o Grevie och hjälpt sina föräldrar Jag har trimmat mamma o pappas Ezter. Sen har vi röjt på ovanvåningen så i morgon kan vi tvätta och måla Linneas rum. Något hon längtar efter. Nä nu ska jag fylla på kaffet och ta fram skålar mm till glassen som vi ska smumsa på sen. ha en go kväll alla glada.

Kärlek!

Här hade vi i går en dag med mycket kärlek, kärlek mellan Effi och Hildur. Dom två kunde pyssla med varandra länge. Så otroligt härligt att se.
 
 
Ja inte bara pysslar Effi med Hildur utan hjälper mig på sitt lilla vis med att stoppa tvätt i tvättmaskinen (så nu får man kolla innan man lägger i något , för där kan nu va "Effis tvätt" fniss.
Hon älskar att ta toapapper i långa remsor som hon först låssas snyter sig i sen torkar på golvet med.
Det finns massor med andra saker hon gör vårt härliga charm troll Effi.
 
I går trimmade jag fina Fanny , men fick även sova middag. Det va så otroligt skönt. Sov som en stock. I dag får det också bli en stund i sängen. Ska ju jobba i natt. Kommer nog somna gott med tanke på att jag ju fick gå upp kl fem med hundarna.Det var lilla Hildur som var nödig. Så nu har dom varit ute och sen busat en stund. Fast just nu är här tyst och alla har somnat igen.
 
Om tjugo minuter nämligen kl sex ringer väckar kl så då kommer Lars upp, får se om Effi också vaknar då. Sen blir det full rulle , mat till vovvarna , välle till Effi och kl sju ska Linnea väckas. Oliver får en liten sovmorgon eftersom han ska till tandläkaren på fm och det inte är lönt han åker till skolan innan.
 
Precis kom det en jäkla regn skur här , kom några sådana i går också. Inte kul för våra nyputsade fönster....
 
 
I dag ska vi som sakt till tandläkaren en sväng , sen fortsätta med tvätten... När Lars kommer hem från jobb ska jag vila. Linnea ska till frissan direkt efter skolan. Sen blir det så klart det vanliga fixet här hemma. Senare fram i mot fem sex åker grabbarna till ishallen. Träning i kväll. Men dom hinner i alla fall hem tills jag ska köra till jobbet , vilket är tur.
Så i morgon sover jag på förmiddagen, hoppas riktigt gott och länge.... Senare på kvällen är det åter igen hockey träning så inget fredagsmys med hela familjen här inte. Nä det får bli Linnea , Effi och jag.
 
Nä nu ska jag fylla på kaffe koppen, tio minuter till kl ringer och Lars vaknar. Då brukar han vilja kolla datorn lite innan han kör. Så bäst att tack för mig för denna gången!
 

Komentarer

Det råder total komentar torka här just nu tycker jag. Ganska tråkigt faktiskt . Med tanke på besöks statistiken... Som är bra. Ja ja så kan det va.

Onsdag!

Då var det onsdag. Dom stora barnen har åkt till skolan. Effi hjärtat sover ännu men just nu prasslade i lyssnaren och hon är nog på G att vakna. I så fall får jag avbryta här och fortsätta när jag hinner.
 
I dag är det grått och mulet och dom hotar med regn..tråkigt , det vill jag inte alls ha! Nä hit med solen igen!!
 
I dag blir det en lugn förmiddag , ska försöka sätta igång och tvätta. Annars bara lite vanligt pyssel till Lars kommer hem. Då kommer Fanny för att bli trimmad och fin.
 
I eftermiddag ska jag fjäska för Lars så kanske jag kan få vila middag en lite liten stund, vore såååå skönt!  Vi får väll se.
 
Linnea och Oliver slutar inte skolan förren kl tre i dag , lång dag. Men det verkar som dom tyckerdet är kul att skolan har börjat igen.
 
I kväll ska Lars och Oliver in till ishallen och kolla Rögle, då blir vi tjejer själva hemma. Hoppas på en lugn skön kväll i soffan.
 
Har några bilder från i går när vi hade kalas för Ollen.
 
 
Nu har lill snuttan vaknat och fått välle. Nu ska vi bädda och gosa och leka!
Regnet öser nu ner.... känns som en riktig inne mysar dag.
 
Ha det gott!
 

Tack

Tack alla som på ett eller annat sätt grattat Oliver på sin dag. Han är stört nöjd med kalaset nya cykeln pengarna sim gjorde att han fick sin efterlängtade telefon. Det blev en lyckad dag och kväll. Nu är det städar och fixar , barnen sover och jag inviger min nya iPhone och bloggar just nu från den. Kul!!! Tack till vår telefon fixare Magnus! Ni blir det skönt att krypa ner i sängen och Nanna några timmar tills kl ringer... Tack igen alla för i dag!

10 år

Stort Grattis säger vi i dag till vår Fina Oliver, tänk 10 år! Han blev klart firad i morse och cyklade sen glad till skolan med nya cyklen!
 
Så i dag är det fix och städ. Mat ska lagas och kalaset förberedas. Full rulle(typ som vanligt...) Men vi hoppas Oliver får en bra födelsedag och att Gästerna blir glada och nöjda.
 
Här kommer några bilder från sista tiden!
 
Nu kommer snart barnen från skolan , jag ska göra varsen räkmacka nu så vi  kan fika på. Sen fortsätter "jobbet" här.
 
Hoppas snart hinna blogga lite mer...
 
Ha en go dag alla!
 

Mysig dag

Och mysig kväll. Glada och nöjda stora barn som i dag fått varsen ny cykel. Och så klart provat dom ordentligt.
Effi pluttan är hemma igen , go och glad har hon varit och sover nu gott.
Ljusen är tända och vi har myst i soffan och gosat med 5 övergosiga vovvar. Nu blir det snart sängen.
I morgon är det hockey träning tidigt och vi måste upp och i väg. Så nu säger jag god natt och känner mig nöjd och glad för denna dagen!

Kraft

Nu har jag fått fylla på min kraft igen. Hoppas den håller ett tag nu.
Jobbat två nätter och sovit lite för lite men har sovit gott hela denna natten och vaknade nu 07.20. Skönt med sovmorgon!
Detta tack vare att Effi sovit hos mormor och morfar. Så även i går eftermiddag hade jag krafthämtartid.
Lars, Oliver och Linnea var på hockey träning och körde sen till Grevie för att fira Lars pappa som fyllde år. Det blev några tysta och lugna timmar för mig här hemma.
Passade på att mysa med vovvarna , plocka lite , bada , köra och handla och faktiskt ligga lite på soffan och glo i taket. Skönt!
 
Nu ska jag strax gå och bädda , plocka av diskmaskinen , få i gång tvättmaskinen och lite sådant. Men jag kännde för att sätta mig här och skriva lite först.
 
Ser ut att bli riktigt fint väder i dag också, det tycker vi om. Det ger ju också lite ny energi. Får se om barnen ska bada i dag för i går kom poolen upp till dom. Fast dom sover just nu.
 
Här kommer lite blandade bilder!
 
 
 
Nu är jag ledig tills i morgon kl 21.30. Sen är det jobb hela helgen. Ska försöka njuta av dagen nu och måste även börja fundera på Olivers födelsedag som är på Tisdag....tiden går fort. Kan inte hellre fatta att skolan börjar på måndag, tänk hela sommaren har gått redan .
 
Det va allt från mig just nu!

Måndag

Herre gud , var tar tiden vägen. Funderade i dag om jag är knäpp , har man inte att göra så skaffar man sig...en 15 månaders Effi och en 9 veckors valp + allt övrigt = MYCKET!!
Puuuu jag kan väll säga att vi har ingen brist på sysselsättning i denna familjen. Undrar hur fasen alla männskor klarar allt. Känner mig just nu överöst med "jobb" . Att det dessutom är min jobbiga jobbe vecka som innebär jobb nu måndag , tisdag natt sen hela helgen....
Jag skulle faktiskt vilja sätta mig ner och böla. Men jag vet det är självvalt, har ju valt allt själv men nu börjar det bli FÖR mycket. Har fått svidande i magen och kommer på mig själv med att inte riktigt andas , kan inte slappna av i kroppen och minnet och huvudet sviker mig. Allt är liksom bara kaos.
Kanske inte borde blogga om detta men jag kan ju inte ljuga och säga att det är en dans på rosor...
 
Hela tiden är det massa måste som ska fixas och donas. Stressar mig som FAN att hela åvanvåningen ser ut som ett bombnerslag. Har försökt få Linnea och Oliver att städa med nix pix. Dom bara sjuter på det. Får nog snart bli en något strängare mamma här hemma.
 
Förra veckan var jobbig , Effi sjuk i hög feber vilket visade sig vara urinvägsinflamation. Stackars hjärtat. Nu börjar hon bli bättre tack och lov.
Sista valpen Kalle åkte i lördags. Blev väldigt tomt men skönt nu när Hildur får vara med dom stora och lära sig hur livet är, fniss. Hon har ju lite lektanter och en lekgubbe att ha kul med.
 
I går var jag ju i Ronneby , ställdes Albin. Det va en trevlig dag men ganska jobbig. Gick upp halv fyra så man va ju allt lite trött när man kom hem....resultatet var inte helt kul Albin blev "5:a" med CK . Nu säger jag inte mer.....la la la la la....så ja nu tror ni väll jag är "dålig förlorare" med ack nej....
 
Nu ska jag ladda och göra mig redo för att köra till jobbet. Hoppas jag hinner andas lite där och att jag inte bryter i hop  och gråter för det är just det jag vill nu. Srika och gråta som ett litet barn.
 
Ha det gott ni som fortfarande läser , om någon läser...
å föresten förlåt för mitt dåliga humör, fniss
 
 
 

Bjuv

I morse bar det av till Bjuv, det var ju cockerklubbs utställning där. Det fick li två ilar eftersom Linnea hade sin kompis Moa med sig + att Lars och Oliver körde tidigare pg av Olivers sommar hockey som började i dag!
 
Vi har haft en mysig dag, träffat kul människor och så. Det var bara Albin vi ställde. Han vann öppenklassen med HP i dag och blev sen oplacerad i bästa hane.
 
Tack alla för trevligt snack i dag!!
 
Just nu är alla vovvar ute, mullrar lite så jag tror att dom snart får komma in. Är så härligt att se pupparna busa omkring där ute.
Lars , Oliver , Linnea och Effi har nu kört och handla + ragga tidningar då vi har helt slut på lagret. Går en hel del nu...
Får se vad vi mer hinner med i dag , inte mycket skulle jag tro. Det ska ju lagas middag och så. Sen känner jag mig rätt sliten nu faktiskt. Hoppas på en lugn kväll i soffan med lite vovve mys.
Skulle ta nya ilder på valpisarna också men vi får se vad vi hinner/orkar med. Annars får det väll vara.
 
I går var vi föresten på hantverksmässa grejs i hemyggdsparken, trevligt. Hittade några fina saker som fick följa med hem...
 
Nä nu ska jag gå och kolla så inte regnet har kommit! Ha en fortsatt bra Söndag alla!

Att inte haft tid!

Nä jag har inte haft tid att blogga, helt otroligt. Men sant!
Dagarna har rusat i väg här, förra helgen jobbade jag och kännde mig mer död än levande. Sov för lite och hade fullt upp.
 
Vad har jag då sysslat med , ja det kan man fråga såg. Försökt komma i fatt med allt både saker som har skullat göras och komma i fatt i mi sömn.
Minns knappt vad jag gjort men vi har i alla fall haft lite besök både måndag och onsdag. Sen i Tisdags hade vi mini tjej träff och var ute och åt på Hamnkrogen i Skäöderviken. Det blev jätte mysigt och jag åt en fiskgryta som var det ljuvligaste jag ätit!!
 
I onsdags middag åkte Effi till Mormor och Morfar, då fick jag fixat en del och städat och så. Sen på eftermiddagen hade vi besök. Efter det blev det klippa klor , öron , hals och tassar på valparna. Tog även sju veckors bilder som inte blev bra. Ljuset på bilderna va konstigt. Sen har vi inte tagit några nya. Får bli kombinerade 7 och 8 veckors bilder i helgen. För snart börjar ju våra bäbisar lämna oss.
 
I går Torsdag hade jag sovmorgo till åtta och sen satte jag fart , badade och klippte lite på Harriet. Sen påbörjade jag trimmningen av Albin. Städade , plockade och greja. Handlade , vilade och lite så. Effi var ju fortfarande kvar hos M&M så jag fick gjort mycket, fick även fint besök av snällaste Stavlisa!!
 
I går kväll kl nio körde jag till jobb, jobbade extra i natt. Natten har gått bra och jag sov gott nu i dag till kl ett. Skönt! Men man är endå sådär lite seg innan man kommer igång på riktigt.
 
Solen skiner här i dag , det känns bra. Alla vovvar är ute och njuter. Valparna har precis somnat efter en busstund. Gissa om dom är söta. I går tog jag dessa bilder på Hildur.
Första bilden är på Harriet och Hildur !!
 
Pratade med mamma för en stund sen, hon och Effi var i hembygdsparken och åt glass och tittade på djuren, mysigt. Skulle även går ner på stan en sväng.Skulle höra av sig när dom var hemma igen så vi kan hämta hem lill skruttan. Man saknar ju henne allt lite nu även om det varit välbehövligt att få vara utan henne lite. Har liksom kommit i fatt lite nu på min att göra lista.
 
Nu är jag ledig till tisdag , så det känns också bra! Ska i morgon bada Albin och trimma klart honom. Vi ska ju ställa i Bjuv på söndag. Det ser vi fram i mot, alltid kul att träffa lite folk. Hoppas solen skiner på oss! Sen ska vi städa gäststugan och bädda där. Får ju fint besök på måndag som stannar till på tisdag då dom kör hem med sin lilla valp!
Nä nu ska jag gå ut och bara lulla omkring lite och njuta av solen och synen av utslagna valpnosar.
 
Önskar er en trevlig dag och skön helg!
 
 
RSS 2.0