1 vecka kvar

Måndag den 17:e i dag vilket betyder en vecka kvar till julafton. Det går fort tycker jag. Något som är ovanligt är att dom stora barnen inte längtar. Ett täcken på att dom börjar bli stora...läskigt! Effi vet ju inte riktigt vad som väntar så än så länge inget tjat från henne.
Något Linnea och Oliver längtar till är att resa , något dom ska göra i början på januari. Sol , bad , god mat och värme....å låter inte helt fel. Jag är så glad att dom får uppleva det!!!
 
I går kväll hade Oliver och Effi lite bus på golvet, Effi tycker såååå mycket om både Oliver och Linnea. Toppen när dom vill leka med henne.
 
Som ni ser är där fler som vill vara med...ja just det busvovvarna.
Effi hade även toppen när vi bakade pepparkakor och kanel/socker hjärtan (ja Linda det är DITT recept, fniss).
Degen var väldigt go tyckte lill bakerskan....
 
Jag skulle ta några bilder på ett par fina kulor och en trästjärna jag köpte i Höganäs i lördags, det va så fint i går kväll. Men blixten på kameran gör att det inte alls ser så mysigt ut som det faktiskt var. Men jag visar dom ändå.
Dom fina tulpanerna fick vi i lördags av Fannys matte efter att jag trimmat Fanny. Man blir ju så glad och vita tulpaner är ju en av mina verkliga favoriter!! Tack Fannys Matte <3 !
 
Nu på morgonen har Effi som vanligt "fikat" , inte helt lätt med såååå sugna vovvar omkring sig.
 
Nu har vi bäddat och grejat lite , Effi och Lars har fiat med något i tvättstugan. Lill loppan är så hjärna med och hjälper till kan man säga.
 
I dag ska jag ju till tandläkaren, ser inte fram i mot det alls. Fy fasen säger jag bara. Men det måste ju göras. Något som också måste göras är att vila, jobb i natt ju.
Sen blir det väll lite städning och så kan jag tro. Å så måste vi fundera ut vad vi ska ha till middag. Förra vekan hade vi ju Linas Matkasse, gud så ra. Vi är så nöjda. Smidigt och gott! Men denna veckan får vi ingen och måste fundera ut middagen själva... puuu vi har så dålig fantasi.
 
Nu vill jag önska mina läsare en fin och bra dag, kul att så många läser. Konstigt bara att så få orkar/vill komentera.
Tack och hej från mig

3:e Advent

Söndag i dag, lite små ångest har jag då det ju snart är Måndag vilket betyder jobb jobb och jobb.... Inget julmys eller julbak eller glögg fikor här inte. Nä nu rullar det på och snart är det självaste Julafton. Å den dagen kommer gå fort , jag kommer ju sova halva dagen eftersom jag går av på morgonen. Sen på kvällen gör vi som varje Jul nämligen åker till Lars föräldrar för att fira jul . Det ska ätas o delas ut julklappar å sen vår nya traditionen julklapps spelet( brukar vara riktigt kul) även om jag INTE är någon spel människa! Sen är det tid att packa i hop barn , julkappar och tuffa hemåt. Då brukar det va stress att få on allt och få ordning på barnens alla grejor... jisses. Set är ingen fridfull jul i detta hus... Sen får nog lill loppan Effi i säng kan man tänka. Sen har jag försökt ha lite glögg o julmys med familjen men det kommer jag skita i i år då dom stora barnen inte längre är jätte intresserade av att sitta här med oss längre.... så det blir nog sängen för mig då i stället. Effi ska få ganska otympliga saker i julklapp så dom kan hon tyvärr inte få på julaftonskvällen i så fall hade vi ju behövt ett släp... känns tråkigt men där är inget att göra.
Nä nog om hur våran julafton ser ut... o vem vet vi kanske ligger med kräksjuka hela familjen det har vi nämligen en väldig vana på över julen. Undras om det är lite därför jag inte tycker om julen längre...
Just nu sitter jag i soffan med en sovande Effi i knäet. Bloggar från telefonen. Linnea sitter vi datorn med lurar i öronen, undras varför för musiken skålar ändå.... jobbigt!!!!! Lars och Oliver har kört till ishallen, Ollens lag har match. Oliver ska inte vara med i dag då han ju varit sååå förkyld. Men Lars måste ju dit ändå eftersom han är matrialare.
Linnea vill baka pepparkakor i dag, vi får väll se om hon gör det. Hon ville så gärna träffat en kompis i dag men hon har inte fått napp..
Ja det är väll vår söndag, inget speciellt alls, inga glögg träffar å inget annat. Nä en lång o ganska meningslös söndag. Fast jag vill ändå att den ska vara lång så inte måndagen kommer så snabbt, för som jag sa betyder det jobb jobb jobb.., + att jag ska till tandläkaren i morgon. Fy fasen för det!!!!!
Nä nu ska jag nog gå i ide och vakna lagom till den 30 December då vi ska göra något jag tycker är roligt ;) .
Ha det gott o mysigt!!

Lördag den 15 December

Nu kanske jag ska få in lite bilder. Tiden har liksom inte riktigt räckt till +  att jag mått sådär på grund av min tand-fan...
 
Till att börja med kommer lite bilder på lilla Effi hjärtat , hon kom hem från Mormor och Morfar i går. Varit där i två nätter. Tyckte nästan hon hade växt när hon kom hem...
 
Nu på morgonen har Effi fikat i soffan. Finna någon som blir såååå sugen... Jo Harriet , hon vet liksom inte hur hon ska göra för att få smaka. Tog även bild på blomman vi har på soffbordet, blev ganska fin tycker jag.
Till  sist är den en bild på Hildur snuttan!
 
Har några fler "blomm" bilder + foto på Effi och hennes kompis Oskar.
 
Ni kan tro att vi har bra hjälp av denna lilla solstråle...hon borstar gärna hundar. Inte alltid dom vill som hon men hon försöker ett bra ta tills hon helt enkelt ger upp.
 
I dag är det väldigt tråkigt väder här, snön smälter och det är vått vått och vått. I natt blåste det så huset höll på blåsa bort. Nä hit med minusgraderna och sol och gärna lite mer snö!!
 
Nu i veckan har vi fårr städat hela huset och då menar jag HELA HUSET!! Lars har torkat och rensat , städat avlopp mm. Riktigt skönt och fint blev det!!
 
Nähä nu ska jag greja lite här , pussa på lille Oliver som är super duper mega förkyld stackaren!!
Sen ska jag vänta på resultat från utställningen i Stockholm. Spännande!
Ev bakar vi lite goa kakor i helgen , vi får väll se vad lusten och orken säger.
 
Ha en glad och bra dag alla <3

Tisdag 4 December!

Dagen började med en härlig sovmorgon för min del. Sov till nio. Så skönt och välbehövligt efter helgen!
När jag vaknat upp mig tog Effi och jag tag i städningen, det var också välbehövligt.... Lars körde plast , papper mm till återvinningen så han har inte hellre legat på latsidan. Just nu har han och Effi gått in i sovrummet och vilar nu middag.
 
I söndags hade vi besök av Herbert med matte Hanna och hennes trevliga pappa. Så roligt att träffa dom. Hildur tyckte också det va toppen och dom lekte så fint. Herbert såg jätte fin ut och är så välskött och glad. Värmer i hjärtat. Vi försökte oss på att ta lite bilder. Gick sådär men dom kommer här ändå.
 
Här är en bild på Herbert tillsammans med Hildur och mamma Harriet!
Tack kära Hanna för att ni kom <3
 
Nu äntligen har vi fått lite snö, så härligt. Effi tycker det är jätte roligt och tittar gärna ut och pekar på snön och granen.
 
Själv har jag börjat pyssla lite inför julen, mysigt att fixa med blommor och dyligt tycker jag. Ska i väg i dag och kompletera lite. Sen en dag får väll stora julstädningen börja....
 
Nähä nu ska jag sluta sitta här och slappa och ta tag i det som ska göras. Men så klart önskar jag er alla en bra dag!
RSS 2.0