Torsdag 31 maj

Nu ska vi se om det kan bli någon bild.

I Lördags va vi ju på utställning i Hasslarp. Det va en trevlig dag. Albin vann ju sin klass med CK och blev sedan 3:e bästa hane med recerv cert. Jopplin va också med , hon fick vg men blev ändå 3:a i klassen. Det blev lite konstigt då Lars satt in henne i buren efter hon fått sitt vg , men helt plöttsligt skulle hon ju in i konkuransen eftersom bara två öppenklasstikar fått ex. Lars hade tagit Effi och gått i väg, så jag fick ta utt Jopplin och snabbt in i ringen. Nummerlappen fick jag på fel arm och inte fast spänd ordentligt(oliver hjälpte mig, inte lätt för honom). Som ni nog vet älskar jag inte att visa hund och anser mig ganska dålig på detta. Men det va bara att göra det bästa av situationen. När sen byxorna höll på att ramla av mig när jag sprang gjorde ju inte att allt kändes bättre....fick ta ett stadigt tag med ena handen i byxlinningen och springa...å herre gud vad det måste sett ut....
Men hon blev ju trea i alla fall så det va ju bra ;)
Dessa bilder har jag lagt ut på fb men ni får se dom igen.

 Albin!

 Albin

 Jopplin & Jag

 Våra fina töser!

På lördags kvällen hade super mysigt , grillning med Ewa och Pålle och Karin och Jocke. Tack så hjärtligt för ni ville komma.

Tilltugg till champagnen.

 Alla glada!

 Finaste barnen myser!

På söndagen blev resultatet inte så bra , Albin tvåa i klassen. opplin va inte anmäld. Lars visade även Ewa och Pålles Dea. Det gick fin fint och hon blev placerad i klassen.

Trotts att Effi va så förkyld va hon så pigg och glad hela helgen. Linnea och Oliver tyckte också det va roligt att va med. Mysigt med utställningar i fint väder och med hela familjen tycker jag!!

På eftermiddagen va vi och firade Mors dag hos Lars föräldrar. Stannade inte så länge då Effi börja bli trött och jag skulle i väg och jobba på natten. Det va en tuff natt kan jag säga, oj vad trött jag va efter helgens äventyr.

Som ni kan räkna ut sov jag en del på måndagen. Vad som hänt mer denna vecka har jag nästan glömt. Jo just det va ju på stan med mamma i tisdags , det va super mysigt och gissa vad jag  köpte JO ETT SKÄRP. Inte tappa byxorna mer här inte, ha ha. Blev även nya jeans, jacka , klänning mm. Blev sååå nöjd och glad!

Nä nu kom Lars hem och jag ska sluta skriva, ska gå och vila då jag ska jobba i natt. Känner mig tyvärr krasslig, hoppas det inte blir värre....

 Min stora goa Harriet , två veckor kvar nu...

 Snuttan!


Nähä nu önskar jag en bra dag!!


En liten rad

Får bli en liten rad från mig nu. Har en del bilder och annat som jag vill visa men tiden har inte funnits.  Men kanske det kan bli en bättre uppdatering i morgon.

Just nu är det mycket tid som går åt att hålla Effi nöjd, hon fick i dag åka till doktorn. Öroninflamation igen, hennes tredje nu. Hoppas nu medicinen hjälper fort och att hon bli pigg och glad som vanligt. Stackars lillan.

Har en tjock och trött Harriet här hemma. Tänk bara två veckor tills dom väntade valparna kan komma. Spännande. Tycker så synd om henne. Märker att hon är varm, trött och klumpig. Ser fram i mot att se vad det är för små krumelurer som växer där inne.

Nu håller Lars på att natta Effi som vi hoppas får sova lite bättre i natt. Linnea och Oliver tar sig lite glass och ska sen se fotboll fram till nio då det är läggdags för dom.

Önskar alla en bra kväll och som sagt bättre uppdatering kommer!

Varma dagar!

Värme har vi längtat efter men när den väl kommer då är man inte riktigt beredd tycker jag. Men inte ska man man klaga. Vi njuter så gott det går.

Nu har jag jobbat måndag och tisdag natt , det har gått bra. Tyvärr sover jag inte så länge som jag önskar men men det har ju gått endå.

I går var jag jätte seg men bestämmde mig endå för att trima Jopplin. Det blev vid halv åtta jag gick ut, skönt och svalt i trimmet tack och lov. Känndes så skönt när jag var klar och fick duschat av mig och sen tog en kopp kaffe och slog mig ner i soffan.

I dag blir det mer trimmning , får kolla över Albin lite också ju. Tack och lov är där inte lika mycket att göra som på  Jopplin.

I går eftermiddag fick Effi prova sin gunga, det va roligt!!!
 Hon skrattade som bara den, ljuvligt!!! För övrigt försöker vi hålla lillan i skuggan så gott det går. Är lite varmt för henne.

Nu vaknar dom stora barnen här och jag får hjälpa dom med frukost och lite så tror jag.

Önskar alla en bra dag!

Att ha firat igen!

I går fyllde finaste Linnea år , 12 år. Stora tjejen. Hon blev ordentligt firad och var nöjd och glad!!


Här är det full rulle , kalas i går kväll sen jobb på natten. I kväll har vi varit på stranden med  Linneas klass och grillat korv. Effi är hos mormor och morfar och ska va där i natt. Själv ska jag snart köra och jobba.

För övrigt i veckan är det trimmning, städning , fixa inför helgen mm. Ingen brist på sysselsättning här inte.

Måste berätta att Harriet har blivit ordentligt tjock nu och vilar mest i skuggan nu när det är varmt. Tiden går fort tycker jag och jag kan inte riktigt fatta att om några veckor ska hon ha puppar!

Nä nu ska jag göra mig klar inför nattens jobb....

Tack alla som firade Linnea på ett eller annat sätt.

Söndag !

God morgon! Då var det söndag. Solen skiner här och det ser ut att bli en fin dag.
I går hade vi också en fin dag. Var ju i väg på utställning i Hässleholm. Det va Linnea , Effi , Lars , Albin och jag som var där. Oliver var hos en kompis och hade det toppen.

Snällt nog fick vi dela tält med Fam Angsmos , vi har ju eget tällt nu vilket vi är så glada för men det va ju väldigt smidigt att bara glida in och ta en hörna i deras. Det tackar vi för + ett mycket trevligt sällskap.
Dagen blev trevligt och när solen va framme va det riktigt skönt. Men i slutet blev det lite ruggigt. Men men så länge det inte öser ner regn får man vara glad.

Effi va så duktig, tycker nog det är spännande att va med oss träffa folk och se så många vovvar. Linnea va ju också duktig så klart men hon är ju lite större...

Det va ju bara vår Albin från oss som ställdes, han vann öppenklassen med CK men blev tyvärr oplacerad i bästa hane. Så kan det gå. Han såg i allafall fin fin ut tycker jag. Är mycket stolt över vår fina påg!






Nu ser vi fram i mot nästa helg då det är utställning två dagar i Hasslarp, kul kul kul!

I dag blir det fullt upp, måste i väg och handla lite paket till Linnea. Sen blir det fixa och dona för i morgon fyller det stora lilla hjärtat 12 år.

Nu tackar jag för mig och så får ni ha en bra dag!

Att ha provat

Sandlådan! Ja nu är den provad. Oliver var med Effi och lekte i sandlådan, det va spännande tyckte lill loppan.






Det är bra med en store bror som kan visa hur det går till.!!

För två år sedan fick jag detta fina citronträd av mina kära vänner.

Nu har det fått komma ut från sin vinterförvaring. Det är så härligt att vi fått nya fina citroner på det!

 Är inte detta en härlig blomma? Tror det är en av mina favoriter.
 Dessa är inte fy skam hellre!

Dessa små söta hade Effi och mormor plockat till mig i onsdags när dom va ute och gick, så gulligt!!

Ja ni då är det fredag, lillan ville upp halv sex så det va bara att gå upp. Känner mig fortfarande rätt sliten. Men men det va bara att ta och rycka upp sig, Lars gick upp sammtidigt trotts han kunde ha sovigt vidare. Har nu fått dammat, fixat med tvätten, plockat och grejat. Lars har fixat med kökssysslorna , ni vet tömma diskmaskinen, diska flaskor . Har även fått bäddat. Så det känns skönt när kl är 07.37 och en hel del är gjort.

Senare i dag blir det bad av vovvar , packa och fixa lite inför utställningen i morgon. Ska bli roligt och det ser ju ut att bli fint väder både i dag och i morgon, det tycker vi om!!

Måste ju berätta att nu har jag gått ner lite mer än 25 kg. Fattar ni så skönt det känns!!!!!!

Önskar er alla en bra och solig dag!

Hej!

Torsdag morgon och det är riktigt grått och tråkigt ute. Synd vi vill ju ha fint väder nu. I dag är ju både barnen och Lars lediga. Själv ska jag jobba mellen halv fem och kvart i tio.

Veckan som gått har varit intensiv, jobbat måndag och tisdag natt. Haft födelsedag igen här i tisdags, då jag ju fyllde år. Ville inte fira det alls men bjöd i alla fall Helle och Erik på kaffe på eftermiddagen. Fick fina mysiga presenter av Lars och barnen vilket jag tackars så mycket för.
En present var ju ett Ultraljud på min älskling Harriet. Detta visade att magen bubblar av valpar och vetrinären räknade till MINST 8 st. Spännande värre , vi lär ju få det livat här på Tuttagården....valpisarna beräknas kring den 14 juni.

Effi har fått vara hos både Farmor och mormor nu när jag har jobbat, det är vi jätte tacksamma för!! På tal om Effi måste jag ju berätta att hon gått sina första steg, detta den 15 maj alltså på min födelsedag. Hon va så söt , tog några bilder men har även filmat. Hoppas kunna visa filmer en dag när jag känner att jag har tid.

 Jopplin är med och kollar henne!







Efter e stund fick hon vila och då ta sig fram så här.
 Snuttan!

Nu i dag på förmiddagen ska jag hjälpa en vän att klippa tassarna på sin vovve. Kanske trimmar lite på Albin också, får se. Annars får jag ta det i morgon. Vi ska ju åka till Hässleholm på lördag och ställa. Det ska bli kul. Hoppas nu bara vädret kan vara lite fint!!

Nähä nu får jag väll ta mig i kragen och göra lite nytta, men jag tyckte det va längesedan jag skrev här och att det liksom va dags!!

Lyckat!

Det va verkligen en lyckad dag i går! Effi blev firad värre än hon fyllde 50...
Kul att så många ville och kunde komma! Tänkte bjuda på "lite" bilder från i går!



 Detta väntade Effi när hon vaknade på morgonen!

 Oliver läser kort för Effi!

 Å paket , vad roligt!!!



 Glad för sin lila vovve!

 Presenterna från morgonen!

 Oliver och Effi!

 Oj med grejor!





 Effi öppnar presednter med hjälp av My!

 Effi och Erik snackar lite!

 Kakfatet!

 Muffins!

 Effi kör sin vän Erik!

 Tårtan!

Tårta O kakfat!

 Effi vid tårtan när vi sjunger för henne!

Oliver , Moa, Linnea och Mirre!

 Presentbordet!!

Ja ni det va några bilder.
Kan berätta att vi bjöd på Lax och nya päror, go sås , sparris mm. Det smakade ljuvligt! Å även jag åt lite.

Nu vill vi tacka så hjärtligt en en gång för alla Grattis på platts , sms , FB mm. Tack kära ni! Effi är helt klart väl firad på sin första födelsedag!

Även jag blev firad, tack tack för fina presenten Linda och Magnus och tack Faster Mia för fina blomman!

I dag säger vi stort Grattis till Linnea som har namnsdag!!!

Ha en bra da!

1 års dag

Jo i dag är det ju Effis 1:års dag! Tänk 1: år, goaste finaste gullunge!

Här har det firats med sång, presenter mm. Det va en konstig upplevelse tror jag Effi tckte. Men vekar nöjd och glad!! Så mycket fint hon redan fått....



Nu är Lars , Oliver och Effi och gräver upp ny potatis. Själv har jag bakat muffins och tårta med hjälp av Linnea.
Nu blir det lite städ , bära in bord mm.

Linnea är jätte glad och väntar på att hennes vän Moa ska komma hit, kul!

Bilder lär komma när tid blir, men nu vill vi ägna tid åt det käraste lilla trollet Effi!

Önskar er alla en bra dag o vissa träffar vi ju senare!

Å till sist Grattis bästaste Lotta på namnsdagen!

Är det någon....

....som har lust att städa? Nähä inte det, vad synd. Ett handtag här vore toppen. Eller en nanny till Effi. Allt tar ju så mycket längretid när man har en ljuvlig lite stök loppa med sig. Jag städar , hon drar ut.... ja ja det är ju väl att hon är företagsam även om det inte hjälper till just nu.

I dag är det liksom stora städar och fixar dagen. Kalas i morgon ju,  vilket ska bli himmla så trevligt men en städerska så här dagen innan hade också varit trevligt. Men jag ska nog reda ut det, brukar ju gå. Och i eftermiddag är ju Lars hemma och vi kan hjälpas åt.

Måste åka och handla också, mat mm och lite nya blommer att piffa upp med när det är nystädat och fint.

Ursäkta att jag tjatar men tänk att lillan är ett år i morgon. För ett år sen va jag vaken hela natten till den 11:e , såg film och tog tiden på värkarna. Jäklars så jobbigt och ont det gjorde. I dag är det ett år sedan vi åkte till förlossningen för att kämpa fram vår finaste lilla Effi. Det tog till den 12:e och va ingen härlig upplevelse men tur man överlevde och glömmer ganska mycket hur det va.



Tänk vilken liten plutta hon va ♥

Nu är det en pigg , busig spjuver tjej!! Gumman gud vad jag älskar henne(ja självklart Linnea och Oliver lika mycket) !!!

Nu har dom stora barnen åkt till skolan, dammningen påbörjad, städat vår "skräp hylla" , satt igång tvätt och diskmaskinen och lite aannat. Men tyckte jag fick ta en liten stund till att blogga.

Men nu får jag nog ta tag i mig igen och få något skött innan lillan vill sova sin förmiddagslur. Vilket jag också önskat att jag fått en, haft en jobbig natt. Effi varit orolig, tror hon har nya tänder på gång eller kan det va födelsedagsnerver? Ha ha, nä det är det nog inte!

Hoppas ni som läser får en bra dag och som sagt har ni jätte mycket tid och lust så kom hit med dammtrasan....

Ha det!

Tisdag !

Helgen har gått i en rasande fart. Jobbat tre nätter. Det har varit roligt om än lite jobbigt. Är ju inte helt van att va ppe på natten. Sen tar det nog ett tag innan man är i alla rutiner på jobb. Men helgen har gått bra i alla fall och nu är jag ledig tills på måndag!!

Linnea och Oliver kom ju hem i lördags, så härligt att få hem dom och höra om deras resa. Dom har haft en fin fin vecka med massor med bad och skoj.




Linnea hade kameran med och hade tagit nästan 600 bilder så sen en dag får vi visa några.

Nu är kl lite över sju på morgonen, det är full rulle på barnen. Frukosten äten och nu letas det kläder. Effi far runt i sin gå stol och har nu revit ut massa saker ur kökslådorna och överallt där hon kommer åt..... snacka om att vi har hundhår i allt!! Ja ja får fixa det sen. I dag kommer Helle och Erik och hälsar på, Helle har fixat lådspärrar till oss. Ska bli skönt när Lars fått dom på platts.....

Får se om jag ger mig i väg i eftermiddag och försöker fixa det sista till Effi. Har några pakaet till att köpa. Kan bara inte fatta att det lilla trollet blir ett år på lördag!!!



Så på lördag blir det kalas! Roligt ca 19 ätande pers blir vi då. Kul att så många vill koma och fira lill snuttan.
Så denna veckan går till planering , städning och fix känns det som. Där i mellan fotbollsträning, läxläsning, tvätt , städ , hundpyssel mm. Ja inte är vi sysslolösa i alla fall.

Gick tillbaks i bloggen och titta vad jag skrev om för ca ett år sen, hittade då denna bilden.
 Fy fasen vad det va jobbigt, men det va det ju så klart värt!!! Nu är hon ju här och förgyller våra liv ♥

Vi får väll se om vi får nya bebisar i sommar, fast då fyrbenta. Harriet beter sig allt lite annerlunda och jag misstänker att där är puppar. Ska göra ett ultraöljud för att va helt säker tänkte jag. Mitt fina hjärta ville inte äta frukosten varken i går eller i dag.....inte likt henne.

Nä nu ska jag hjälpa barnen här lite och försöka få någon slags ordning på torpet.

Hoppas ni fortfarande läser min blogg (fast det vet jag , det syns på statistiken) för ni är ju allt lite dåliga på att komentera.....

Tjingaling!

Trädgårds dagar

Vi har njutigt av solen i trädgården! Det har grävts , fixats och donats. Vill ni se? Här kommer lite bilder!


































Nu blir det badet, sen soffan. I kväll är det vårt favorit program Revenge, I LOVE!!! Så spännande!

Hoppas ni haft en lika bra dag som vi!

Snart

Jo snart är det tid för mig att köra till jobbet. Herre Gud var har tiden tagit vägen.....kan helt omöjligt fatta att det gått så fort.
Känner en pirrig kännsla i kroppen, hur fasen ska jag klara detta??? Först att vara uppe en hel natt sen komma ihåg allt. Ho snacka om dags att starta upp hjärnan. Stackars den som ska jobba med mig, kommer få fråga massor om och om igen.
Ja ja det ska bli spännande! Hoppas nu min rygg fungerar. Har ju haft en del problem sista tiden. Tror jag fattas lite ryggmuskler, behöver helt enkelt träna upp den(tror jag).

Denna dag har varit toppen. Lars flög ut vid strax efter sju och tvättade med högtrykstvätten, det blev så fint. Sen fick vi bort gammal sten och skit, hämtat ny jord och gjort nya rabatten. Körde till Farhult och köpte några blommor och planterade. Det kommer nog bli fin fint när det växer till sig.

Har även byggt i hop Effis födelsedagspresent....fixat sand till den. Blev också så bra. Hon kommer nog få mycket kul där!

Sen har det pysslats, vattnats mm. Effi har tyckt det va mysigt att sitta ute på gräset och leka , smaka lite gräs och så.

Har även vilat någon timme i dag, det kan nog behövas. Hoppas det hjälper mig att klara natten.

Nu har vi alla blivit duchade/badade. Effi har nu fått sin välle och sover gott hos Lars. Det tar nog på krafterna att vara ute så mycket. Men vi vill ju njuta så mycket vi kan av detta väder. Har varit riktig sommar värme här.

Hundarna har varit ute hela dagen, solat lite, legat lite i skuggan. Dom tycker också det är mysigt. Nu sover dom här i soffan, mätta och belåtna.

Har hört av semester firarna, dom har det toppen. Badar och äter gott. Härligt!!! Blir glad när man får sms av dom!!!!

I morgon blir det ju till att sova några timmar för mig. Sen ska Lars i väg och jobba några timmar på eftermiddagen. Då passar Effi och jag på att hälsa på en vän till oss.  Kan tänkas jag är super trött i morgon kväll...

Hoppas ni som läser denna bloggen fått njuta lika mycket som vi i dag av fantastiskt väder! Ha det gott nu o håll en tumme att jag överlever.....

RSS 2.0