Kaffe

I morse hade vi bara några få kaffe korn i burken, blev en kopp tekaffe....hur fasen ska jag nu klara mig?? Hatar att inte kunna ta mig någon stans så jag kan köpa kaffe!!!!
Humöret är redan på topp känner jag.
Nu är kl åtta , dom stora barnen har åkt i väg. Jag har tömt diskmaskinen , bäddat å lite sådant. Jaha vad gör vi nu då Effi och jag?
Många timmar att slå ihjäl och dessutom utan kaffe....
 
Så här såg det ut i går morse!!
 
 
Så här såg det ut när Lars putsade fönster i går
 
Tog även en bild på en "blomma" jag har bredvid tv:n. Får väll julfixa den lite mer sen, nu är den mer höstig tycker jag.
 
Ja ni det var väll det jag hade att bjuda på just nu. Nu ska jag , nä jag vet faktiskt inte vad jag ska men har inte mer att skriva. Önskar er andra en bra dag!

Kluven

Känner mig kluven som en oklippt hårtopp... hur mycket energi ska man lägga ner på att det ska bli jul? Lars har i dag putsat fönstren utvändigt , behövdes kan man säga. Vi så klart putsa inne också. Ena stunden har jag massor med ider o tankar jag vill göra o fixa men nästa stund bara önskade jag det va januari månad. Är det lönt, är det värt det. Allt jobb o all energi? Julstädningen ser jag fram i mot, alltid skönt att få rent. Men sen är det resten, ska man anstränga sig lägga tid o pengar på blommor mm. Fast jag älskar ju det på ett sätt, att pyssla o dona. Men rätt som det är är ju julen över o då står man med skägget i brevlådan. Hade vi inte haft barnen kanske jag struntar i det helt men om inte annat så får jag ju försöka få till någon slags. Jul känsla. Lars har redan köpt ute granar o satt upp där ute, nu ska bara slingorna i. Det lyser ju upp i alla fall i detta tråkiga mörker. Ja ni har ni känt er kluvna över julen någon gång? Älska eller hata det är frågan? Som väl är har vi kommit långt med julklapparna, skönt. Ja ja nog om detta nu!!
Lars o Oliver är i väg, gissa var? Den som har rätt vinner kanske ett fint pris!! Effi sover nu o Linnea sitter vid datorn med lurar i öronen... Så här sittet man själv vid tv... tur man har sina fyrbenta hår troll. Nu ser jag fram i mot att kl ska bli nio o jag ska se Revenge!! Så bra!! Sen blir det fort i säng kl tio. Är trött frusen o längtar bara efter att få sova. Det vore fantastiskt att vakna i morgon o känna sig pigg nöjd o glad men jag tvivlar. En kul sak är att Lars jobbar sin sista dag i morgon, sen ska han ju va pappaledig i några månader. Det kommer tyvärr inte firas precis för grabbarna har ju träning i morgon o sen ska jag till jobb. Tre härliga nätter framför mig.... Nä nu får ni ha det så bra så ska jag gå o göra en kopp te.

Bilder !

 
Ja det blev väll en bild bomb kan man säga.....
Nu har Linnea och Oliver åkt i väg till skolan. Nu ska Effi och jag ta tag i dom "dagliga sysslorna" ni vet dom som återkommer varje dag....
Kl två i dag är det samtal på skolan med Linneas fröken, ska bli spännande. Kanske vi får höra sanningen om läxorna då.
Oliver ska med en kompis hem efter skolan. Själv måste jag försöka vila en sväng också för i natt är det jobb.
Halv fem i dag ska Effi till BVC , vägas och mätas och kollas. Å få vaccination. Hoppas det går bra!
 
Nähä det va väll det som händer här just nu, inget speciellt utan mest vardag.
Ha en bra dag alla!

Misstag

Jag är en dålig Matte!!! Herre Gud vad jag är dålig!!! Kan ni tänka att i en månad har jag tänkt på Harriets födelsedag den 24 November och i går när det var den dagen GLÖMMER jag Harriets födelsedag.....
Hur ska jag gottgöra detta nu? Får bli exta av allt till henne i dag, mitt fina hjärta. Min goaste gladaste , piggaste , keligaste , bästaste Harriet!
Har älskat henne så det gör ont i hjärtat sen första dagen. Hon är såååå speciell på alla sätt!!
 
Förlåt mig Harriet att jag glömde dig!!! (jo då hon läser faktiskt bloggen, fniss)
 
I går när jag borde Grattat Harriet sprang vi på Väla. Det gick bra, inga super sura barn eller så. Senare på eftermiddagen var det tid för jobb. Hade kvällen vilket innebär jobb mellan 16.30 - 21.45. Det va en helt ok kväll!!
 
I dag fick jag sovmorgon igen....Lars är nog lite trött på mig just nu. Han har tagit Effi en del på nätterna o nu två morgnar på rad. Får väll fundera ut hur det ska gottgöras...
 
I dag har Oliver match, skulle velat dit o tittat men det är lite jobbigt när man har Effi för man får ändå inte se något....Sen blir det ju ganska många timmar eftersom dom alltid har samling så långt innan. Får kanske bli hemma o städa...o agera lektant.
 
I eftermiddag åker vi kanske in till Munka centrum för att kolla in den pyttiga julskyltningen. Ingen höjdare alls men kanske kul för Effi att se tomten.
Om jag får tid i dag(tid i lugn o ro) gör jag nog lite dörrkransar. Matreal köpte jag i fredags. Så det ligger o väntar på att jag ska vara kreativ...får väll se det.
 
Nä nu ska jag sluta skriva o ta lite kaffe innan livet fortsätter som det brukar. Ha en skön söndag!

Lite som en

Pudel! Japp det är jag, ha ha. Så kan det gå... får väll se om jag får ångra vad jag gjort i dag.... Skönt o mysigt va det med lite "egen" tid i alla fall. Effi snuttan var med en stund o fick luggen klippt. Hon satt så fint o duktigt o söt blev hon!! Hon har sen varit hos mormor fram till nu kvart över sju. Nu har vi gosat o tagit på pyjamasen och nu sover hon gott här i mitt knä medan jag bloggar o kollar Rögle på tv. Lars o Oliver är så klart på plats men Linnea o jag har varit hemma. Skulle så gärna vilja ta med henne på bio men det är krångligt att få i hop. Mamma sa jag kunde lånat hennes bil i dag men det blir så jäkla omständligt så det tacka jag nej till. I morgon kväll ska ju Lars o Oliver på hockey träning och på lördag kväll jobbar jag. Nästa vecka är det job jobb o jobb.... Nä nu ska jag se om jag kan lägga ner snuttan i sin säng. Önskar er en bra torsdagkväll , själv ser jag fram i mot Revenge kl 21.00!!!!!!

Torsdag

Torsdag morgon , kl är nu strax tjugo i åtta. Försöker få fart på Linneaoch Oliver som strax ska med skolbussen....jag är stressad men inte dom. Undras om dom tänker på att dom får gå till skolan om dom missar bussen???
 
I går när jag vaknade hade jag huvudvärk, inte kul. Men bestämmde mig för att strunta i det och ringa Helle och höra om hon och Erik ville komma och "leka" lite. Det ville dom. Det va kul att träffas och Effi blev nog glad att träffa kompis. Är ju ett tag sen nu.
Så det blev en helt ok dag trotts huvudvärk.
 
I dag ska jag till frissan, ska bli ljuvligt!! Mormor är snäll och passar Effi hjärtat under tiden.
Effi var föresten i går och kollade CRP, det va 16 nu, så det går ju neråt. Skönt!! Är så glad att hon mår bättre nu!
 
Nu måste jag skynda på lite mer här......
 

Torsdag

Torsdag morgon , kl är nu strax tjugo i åtta. Försöker få fart på Linneaoch Oliver som strax ska med skolbussen....jag är stressad men inte dom. Undras om dom tänker på att dom får gå till skolan om dom missar bussen???
 
I går när jag vaknade hade jag huvudvärk, inte kul. Men bestämmde mig för att strunta i det och ringa Helle och höra om hon och Erik ville komma och "leka" lite. Det ville dom. Det va kul att träffas och Effi blev nog glad att träffa kompis. Är ju ett tag sen nu.
Så det blev en helt ok dag trotts huvudvärk.
 
I dag ska jag till frissan, ska bli ljuvligt!! Mormor är snäll och passar Effi hjärtat under tiden.
Effi var föresten i går och kollade CRP, det va 16 nu, så det går ju neråt. Skönt!! Är så glad att hon mår bättre nu!
 
Nu måste jag skynda på lite mer här......
 

Glad

Det är en gladare Effi vi har här hemma, det är underbart att se att hon börjar bli mer o mer sig själv. Livet är en smulare lättare o roligare då. Natten som gick jobbade jag, det gick bra. Hade även gått bra här hemma o Effi sov gott hela natten vilket är ett bra tag sen nu, hoppas det håller i sig!! I eftermiddag när jag vaknade blev det mys med Effi , handla lite som Lars missat när han handlade. Sen städade vi över stället, ja ni vet den dagliga städningen... Fick frågan på jobb för ett tag sen om jag städade varje dag o jo svaret är faktiskt ja. Senare i eftermiddag har vi haft kaffe gäster, mysigt! Sen gjorde min duktiga gubbe jätte god middag, en fläskfilegryta med ris o rivna morötter. Riktigt gott! Efter det hoppade jag i badet. Effi var med och slabbade i vattnet, hon tycker det är kul o ser man inte upp slänger hon ner både ens kläder o handdukar o annat... Nu har lill skrutt gått o lagt sig, själv sitter jag med kaffekoppen i soffan o myser med 5 vovvar. Alla vill så klart va närmast men Harriet brukar vinna den striden då hon nästan kryper under skinnet på mig. Hon tar sig liksom fram o tar plats. Det är min älskling det. Hildur försöker så gott hon kan men hon har en bit kvar för att komma till bäst. Om någon timme är det åter dags för jobb, ska nog gå bra. Så i morgon blir det sova sova sova, längtar nästan lite redan. Senare på eftermiddagen har Oliver hockey träning så då blir det bara hemma mys här. På Torsdag ska jag äntligen till frissan, det ska bli skönt o det behövs kan man säga.... Då blir det nya lockar o klipp på topparna. Färga får vänta några dagar då man tydligen inte bör göra det samtidigt. Men snart måste det bli, ser ut som F-N . Just nu tittar Oliver på hockey, Rögle- Växjö. Nu leder Rögle med 0-2 härligt!!!!!
Nä nu ska jag gå o fylla på koppen ! Hejsvej! ❤

Jobb

Om någon timme är det tid att köra till jobb, hoppas det blir en bra natt utan halka. Som ni läst på FB är det lite bättre med Effi, CRP var i dag 46 så det går ju på rätt håll. Lars ska vara hemma med lill skruttan i morgon o på onsdag så hoppas vi hon är helt pigg sen. Nu ska jag jobba två nätter , min ganska lediga vecka förra veckan blev ju inte helt lyckad.... Bara sjukdom o elände. Hade gärna haft några lediga trevliga friska o roliga dagar nu. En sak som varit rolig dessa sista dagarna är ju att våran Albin har haft " fjälla" här hos sig. Det gick jätte bra och vi hade en trevlig " parnings middag" efteråt. Började med en skål i Champagne sen soppa o dinkelbullar och tillsist kaffe o kärleksmums. Trevligt! Nu får vi och familjen Angsmo vänta med spänning på små Dea och Albin valpar. Hoppas allt går bra!! Tack för trevlig Date fam Angsmo!
I dag när vi körde från sjukhuset var vi in om Ikea, behövde värmeljus. Fick köpt det och även lite julklappar till Effi. Känns skönt och roligt att börjat på klapparna. För ni vet, tiden går ju ganska fort och det är ju skönt att försöka va ute i lite god tid. Hur har ni det, har ni börjat eller ni är kanske klara med julklapparna? Just nu sitter jag här i soffan o njuter av värmen från kakelugnen, lockar inte mycket att skulla klä säg och ut och köra i natten... men det ska väll gå i dag också. Nä nu önskar jag en god kväll!

Energi

Energi köpes!! Kan man skriva det på blocket? Men får vi nu en lite lugn stund här på kvällen så ska väll energi lagret fyllas på. Har varit en tuff dag, Effi är inte alla sig själv , bara ledsen, gnällig o vill inte något eller vet rättare sagt inte vad hon vill. Tänker på dom stackars barn som är allvarligt sjuka, stackars dom. Å stackars föräldrar, hur i all sin dag orkar dom?! Kvällen blev i alla fall bättre o riktigt trevlig. Haft nice besök, det gav också lite energi att träffa lite kul människor. Nu har Lars satt sig med Effi i sovrummet, sov dags för henne. Hörde att hon va jätte ledsen. Känns helt klart som något är fel. Hon är alltid lätt att få att sova annars men inte nu längre. Vet inte om hon har ont någonstans eller om hon är rädd för att sova sen hon var på sjukhuset, hon blev ju brutalt väckt och plågad i två och en halv timma där för att få satt nålen till droppet. Hoppas innerligen att hon snart mår bra och är sitt vanliga glada Effi. Ska va på sjukhuset 8.30 i morgon, får se vad dom har att säga och vad sänkan gått ner till. Nä nu ska jag se slutet på Solsidan. Önskar er som läser en god kväll!!

Mys

Då var det lördag kväll. Nu ska vi försöka få en mysig kväll. Har för ett tag sen ätit go middag. Linnea är hos mormor o morfar o myser. Oliver har varit hos kompis o nu är han i ishallen o kollar Rögle. Så det är bara Effi, Lars o jag hemma ja å vovvarna så klart. Som ni vet va vi hos doktorn i morse, ny undersökning o nya prover togs. Sänkan gått ner lite till vilket är bra. Ligger på 126 nu. Dom fattar inte vad det beror på men vi ska dit på måndag igen o ta nya prover. Hoppas då det är bättre. Det är en Effi som inte är sig själv här hemma. Glad små stunder men mycket ledsen o gnällig. Är så synd om henne o man vet inte vad man ska göra riktigt. Nu längtar jag till hon är helt frisk pigg o glad!!! Nä nu blir det kaffe o lite hockey på tv en stund. Får jag som jag vill tittar vi sen på en Johan Falk film.... får passa på när dom stora barnen inte är hemma. Är för läskiga för dom att se. Jaha då får ni ha en trevlig o bra lördagskväll. Å Tack än en gång för era kommentarer på FB.

Kväll

Då har det blivit kväll. Effi o Lars har varit hemma några timmar nu. Har försökt pussa o krama hjärtat, gått så dör. Hon har haft fullt upp att pyssla om vovvarna, kolla så alla hennes saker är här och lite sådant. Hon o jag har badat och läst lite. Lars o Effi tog en liten lur när dom kom hem, jag passade på att göra en stek med goa morötter o lök, potatis o sås. Der blev riktigt smarrigt !! Lars han gick och la sig kvart över åtta. Själv sitter jag nu här med min lillaste gumma i famnen. Hon har nu somnat efter ett skrik utbrott. Tror det va övertrötthet. Nu får vi se hur natten blir. Men jag hoppas för Effis skull att hon kan sova riktigt gott. Tror hon skulle behöva det. Blir ju i väg i morgon morgon, kl nio ska vi va på sjukhuset. Då åker både Lars och jag, vill gärna vara med och höra vad som sägs. Hoppas på positiva besked o nyheter. Oliver har varit i väg på träning men är nu hemma nyäten o trött ligger han här i soffan. Linnea har haft en kompis här och är nu uppe på sitt rum. Fasen dom växer upp o blir stora för fort tycker jag. Hänger inte med ett dugg!!! Önskar alla en skön o bra fredagskväll så skriver jag säkert några rader i morgon!

Skönt

Lars ringde nyss. Lillan får komma hem på permition. Känns gott! Sänkan gått ner lite nu. Men dom har inte fått svar på proven ännu. Kl tre ska hon få medicin sen får hon komma hem och vara hemma till nio i morgon fm. Känns toppen skönt!!!!
Så sen får Lars vila och ta igen sig.
Längtar nu efter att krama lill snuttan!!
 
Nu har jag varit på blommster landet o köpt blommer och gjort fint, in om Maxi och handla lite middag å så. Blev även två nya böcker till Effi. Hon älskar ju att "läsa" .
 
Tack igen för allt stöd!

Läget

Pratade precis med Lars , kl är nu 11. Snack om lång väntan...
Dom vet fortfarande inte riktigt vad det är om det är lungorna som spökar eller vad. Blodprover har tagits o nya ska tas i dag. Så vi är inte mycket klokare.
Dom satte dropp i går, vid två i natt va dom klara. Stuckigt henne MÅÅÅÅNGA gånger, stackars hjärtat hade varit hysterisk och ledsen och trött.
 
Vi får väll seom dom får komma hem i eftermiddag/kväll er vad. Lars hör av sig när han vet mer.
Om hon får stanna får jag köra och lösa av Lars då han är super mega trött. Stackars!!!
 
Så som sagt just nu vet vi inte så mycket , bara att vänta!!
 
Här kommer en bild på hjärtat jag tog i förrgår <3 min lilla sjukling!
 
Hej o svej så länge!

NU

Nu har jag pratat med Lars för en stund sen. Lilla Effi har varit så tålig och modig. Lekt lite i väntrummet och fått i sig både lite vätska och mat. När dom skulle röntga henne låg hon blick stilla och personalen var mycket imponerade....mmmm mammas hjärta hon är duktig hon!!
 
Dom har tagit massa blodprover och ska ta ett till, göra en odling på blodet tydligen. Som jag sa hade hon en förändring på lungan. Vi hoppas det typ är lunginflamation trotts hon inte varit förkyld eller hostig. Det kommer säkert vara mycket bättre i morgon när hon nu ska få dropp med vätska och antibiotika.
Lilla fina snuttan, hon kommer nog vara trött o sova gott efter allt hon har upplevt i dag.
 
Känndes så skönt att prata med Lars även om jag så klart fortfarande är orolig och ha en konstig kännsla i kroppen.
Tycker så synd om Lars som måste va helt döds trött, har ju varit uppe med Effi i två nätter och sen hela denna cirkusen. Han är fantastisk! Tänk vilken toppen pappa och sambo han är!!!
 
Nu har jag pratat med Mamma o Pappa , tittat lite på Revenge och Linnea och Oliver sover. Ska snart själv krypa i säng men jag får nog sitta uppe ett tag till och bara sansa mig.
 
Nu längtar jag så efter Effi att det svider i hjärtat ja även Lars så klart ;). Men att få gosa med snuttan , mysa in näsan i hennes hår och pussa hennes panna.
I morgon får jag nog hem dom och då ska vi gosa , mysa , läsa och sjunga mitt hjärta och jag!
 
Är så tacksam att Linnea och Oliver har varit så "rediga" i kväll, inget tjafs och trams bara så duktiga och så klart med många frågor och oro om lilla syster!
 
Tack än en gång för era komentarer här och på FB. Det värmer så in i baljan!!
 
I morgon hoppas vi på positiva och bra besked och så fort jag vet och ka skriver jag dom!
 
Till sist tusen Kramar och tankar till mina fina älsklingar på sjukhuset! Ni fattas mig men vi ses i morgon <3

Dom får stanna!!

Fick SMS nu , dom får stanna. Ska få dropp nu. Röngen visade en liten förändring på lungan...vet inte mer just nu. Hoppas kunna ringa Lars snart o få veta mer!
Skönt hon får stanna , känns tryggt men nu oro, VAD HAR HON PÅ LUNGAN?????
Återkommer så klart när jag vet mer!
Tack för värmande komentarer!
Tanken på dropp mm på min lilla Effi gör att gråten stiger i ögat och klumpen sitter i halsen....

Att inte veta.

Det är jobbigt... Som ni kanske vet har ju vår lilla Effi varit sjuk några dagar. Fick penicillin i tisdags o doktorn såg att hon hade öroninflamation o förmodligen urinvägsinflamation . Vi lämnade urinprov som skickades i väg. Tanken var att vi skulle tillbaks i morgon och ta nytt blod prov för att kolla sänkan, den var 150 i tisdags o det var alldeles för högt tyckte docktorn. I dag ringde dom om vi kunde komma i dag i stället för i morgon , fick tid kvart över fyra. Under dagen i dag tyckte jag hon blev sämre, slö , febrig och fick inte behålla något hon drack. Hon luktade uttorkad i munnen. Vi ringde vårdcentralen o fick komma lite tidigare. Dom började med stick i fingret för att kolla sänkan. När docktorn kom in på rummet sa hon Hej , ni måste in till sjukhuset. Sänkan hade gått upp till 220. Inte bra! Provsvaret på urinprovet hade kommit, inget där. Docktorn lyssna o kollade Effi och undrade om hon hostat , men det har hon inte precis. Docktorn var låg och undrade vad fasen detta kunde vara. Effi skulle in till sjukhus o kollas o få vätska och röntga lungorna. Så det var hem o packa lite sen körde Lars med henne. Själv fick jag ringa jobb och ta vård av barn, kan ju inte lämna oliver o linnea själva i natt. Nu har jag fått sms av Lars att nya blodprov är tagna, dom har träffat Docktorn o väntade på röntgen. Dom hade sagt att dom ev fick komma hem o slapp stanna i natt. När jag läste det blev jag rädd, vadå hem. Hon är ju dålig!!! Läkaren på vårdcentralen var väldigt allvarlig o sa att hon måste läggas in mins i natt. Herre gud vad är det nu för doktor dom får träffa??? Klart jag vill ha hem dom men viktigast nu är att snuttan blir frisk o går behålla vätska. Känner mig just nu inte helt lugn. Vi får väll se hur det går, Lars hör så klart av sig så fort hsn vet. Här hemma är barnen lugna o snälla o så klart oroliga över lilla syster. Vi har nu ätit, badat, grejat lite, matat o rastat vovvar. Mamma o pappa va snälla o kom med deras bil så jag har bil hemma om det behövs. Gulligt !!!!!! Tack! Något som är gulligt är även alla fina krya på dig hälsningar o styrke kramar vi fått på FB!! Tack! Nu blir det tv , Oliver kollar hockey Rögle spelar. Kl nio ska jag försöka se mitt favorit program Revenge. Det är så spännande! Ni får ha en bra kväll o jag skriver nog en liten rad när jag vet mer.

Att inte ha tid

All tid går åt att hålla hemmet flytande o ta hand om Effi. Stackars hjärtat. Som tur var hade inte Linnea o Oliver några baciller. Nu hoppas vi medicinen hjälper snart o Effi blir pigg o glad. Så som ni förstår har här inte varit någon tid att blogga. Just nu äter fam mat , Effi sover här på soffan bredvid mig. Jag hoppar att äta i dag o kör bara på Slanka, är inte på humör för att äta eller något annat hellre för den delen. Om ett tag ska jag köra hem Ezter o Ängelin till mamma o pappa. Då blir det bara fem bus vovvar i alla fall. Det har så klart varit kul att ha dom här men lite synd att jag inte kunnat ge dom den tid jag velat. I morgon är det torsdag o det betyder jobb igen alltså natt jobb... hoppas bara det här snorandet jag håller på med inte blir mer... Men där är en hel dag vi ska igenom innan det är jobb dags . Blir nog en lika meningslös dag som denna. Jo jag vet att det låter hemskt men som sagt jag kan inte låssas att det är toppen att va hör.

Fel!

Plåster

Vet knappt hur jag ska börja i dag. Kan väll säga som så att det blev ingen sångstund i dag för Effi och mig, tyvärr. Redan i går började Effi bli ledsen och gnällig , som middag länge och somnade tidigt i går kväll. I morse hade hon feber 38,8. Vi skulle varit på BVC i eftermiddag på kontroll och vaccination men vi fick avboka tiden. Sammtidigt bokade jag en tid hos dr eftersom jag misstänkte att lillan även har ont i öronen. 10.20 fick vi tid, dr kollade och visst RÖTT RÖTT RÖTT i dom stackars små öronen , snabbsänkan va 115 vilket är på tok för högt. Halsprov togs men inget visades där. Vi berättade att Effi har varit röd i stjärten, Dr misstänker skarpt streptokocker (å hur stavas det???) ä ni fattar. Vi berättade att Linnea också har ont i halsen o örat , då tyckte dom hon också ska komma. Så när Oliver och Linnea slutar skolan får vi hämta dom och tillbaks för att kolla Linnea till att börja med. Det kunde va så att vi har skiten allihop.... Lars har ju också ont i örat men trodde det va i gången. Vi får väll se. Under tiden ska vi försöka ta ett kisse prov på Effi, vet nu hur lätt det är? Har ju gjort det en gång innan och då till slut fick vi ju en påse man klistrar på nertill som kisset samlas upp i. Det ville dom inte denna gången då "fel" bakterier kan komma med. Just nu sover en trött och ledsen Effi middag i Lars knä. En mugg är placerad så om hon kissar en skvätt får vi tag på det. Dr skrev ut ett pencilin som ska ta både öroninflamation och urinvägsinflamation, så ska vi börja på det tills dom fått svar på urinprovet (om där blir något...) Ja det blev en farlig soppa detta. Dessutom passar vi Ängelin och Ezter. Så huset är fullt med busiga vovvar. Om ett tag måste Lars i väg och byta däcken på vår bil, sen hämta barnen, lämna ev kiss och senare i kväll är det hockey... fasen att vi aldrig ska få ha en rolig skön lugn vecka!!!
Ja ni vi får väll se hur detta slutar. Hoppas Effi snart blir pigg o frisk o att Linnea också blir helt bra. Ha det gott!

Fars Dag!

Här hinner vi inte fira Fars dag. Tyvärr! Själv har jag jobbat i natt vilket = att jag sovit i dag. Vilket jag verkligen gjorde till 16.00 med bara en liten "kisse runda" vid tolv. Skönt! I morse när jag kom hem fick Lars en ryggkliare Effi hade målat på sångstunden, ja det va vad vi har firat. Lars , Oliver & Effi har variti väg halva dagen på hockey match och kom precis hem. Ollens lag vann tydligten, roligt! Nu fick Lars kasta sig till Löddeköping för att hämta hem Linnea som i går åkte till kompisen Moa och sov där. Dagen i dag har dom spenderat på Malmö valp. Ska bli skönt att få hem henne! Själva hoppade vi Malmö valp då jag ju jobbat. Men som ni vet var vi i Åstorpi går. En mycket trevlig dag som dessutom resulterade i några fler reserv cert....nära nära.... För den som inte vet hur det gick kommer resultaten här! Hildur Oplacerad! Hildurs bror Milton oplacerad men Matte Sara va jätte duktig!! Albin vann öppenklass med CK och blev sen 4:e Bästa hane med den där bäbiblå rosetten....( Reserv cert) Harriet Vann Öppenklass med CK och blev sen 3:e Bästa tik med jo då Resev Cert...som sagt nära nära men ändå så långt bort!! Men jag är stolt och glad ändå! På något vis är vi ju ändå med!! Här kommer några bilder(vissar har ju sett dom på FB men dom kommer ändå)
Svårt att få bra bilder , både ljus och vinklar blir dåliga men litta ser ni ju! Sen är jag lite stolt att jag vågar visa Hildur själv....inte på allra bästa sätt men jag har bestämmt mig att vi får träna och jobba på det tillsammans! Ja ni nu är det några timmar sen är det jobb i natt igen, hoppas det där jäkla regnet håller sig borta... I morgon blir det sova och ta ta i städning som inte blev gjord i går eller i dag...gissa hur här ser ut. Sen kommer Ezter och våran lilla Ängelin hit. Ska passa dom en dag. Så här är det fullt hus. Nä nu ska jag hjälpa Effi att äta lite. Men sätter in några goa Effi bilder!
Till sist Grattis på Fars dag alla Pappor! Vi får fira bättre nästa år ;) Grattis Lars värden bästa och finaste pappa! Vi älskar dig!

Hur blir detta!

Vaknade allt för tidigt i dag, attans också! La mig vid tjugo över åtta och vaknade igen strax innan tolv. Kunde inte somna om. Hur blir nu detta?? Jo det blir nog en lång och trött dag. Inte för jag ska jobba i natt igen men jag är orolig på vilket humör jag kommer vara i eftermiddag och kväll. Ja ja det får ju gå helt enkelt!! Inget val för om någon timme kommer ju Lars hem med Effi hjärtat och då lär det ju vara full fart i huset. Linnea och Oliver går i skolan till tre i dag och senare är det hockey tränings dax för Oliver och Lars. Det blir nog inte mycket gjort här i dag , får nog bara försöka få dagen att gå så det blir kväll och tid att sova. I morgon eftermiddag måste jag små trimma lite på Harriet & Albin. Hildur fick sin runda i går så det är ju skönt att hon är klar i alla fall. På fredag är det åter tid att bada vovvarna , packa och göra oss redo för utställning i Åstorp på Lördag. Det ska bli riktigt roligt!!! Ska även göra en pasta sallad som vi och några till ska smaska på efter bedömningen har vi tänkt. Så på fredag är det full rulle med förberedelser! Måste bara visa mina nyaste skor och stövlar, så ljuvligt sköna och bra och fina tycker jag dom är. Är riktigt nöjd och glad!
Här i Munka-Ljungby blåser det i dag , brrrr riktigt kallt och olustigt vill jag lova! Nä ska man ut får man nog klä på sig riktigt ordentligt! Tror det är bäst att stanna inne i dag helt enkelt. Om nåra timmar är det ju ändå mörkt och lamporna får tändas , känns väll så där kul i mitt tycke!! Det positiva är väll att det blir varmt, ljust och mysigt när värmeljusen tänds men jag hade nog föredragit om det va sommar soligt och varmt!! Nä nu ska jag försöka göra någon liten nytta här, såg att jag missat att damma tv:n i går...ingen trevlig syn så det får jag fixa nu!! Tack och Hej från mig!

Vissa provar vin...

......vi provar mössor!
Måndag i dag och skolan börjar igen. Känndes lite tråkigt i morse när Linnea och Oliver åkte i väg. Blev liksom tomt för Effi och mig. Men vi försöker få dagen att gå genom att rita, läsa , leka , sjunga och där i mellan bädda , plocka och fixa. Tyvärr är det regnigt och tråkigt ute så vi får allt bli inne. Så här såg det ut nu precis innan jag satte mig för att blogga.
Harriet sitter som en prinsessa och kollar på Effi när hon spexar runt under bordet. Just nu drar hon mig i armen och tycker jag är allt för tråkig! Stjärnan jag visade i går köpte jag på Indiska , 79 kr kostade den. Den lyser jätte fint på kvällen!
Bilder gör inte den helt rättvis! Nä nu måste jag ta hand om lill skruttan här! Ha det gott!

Vår nya stjärna!

Låt mig presentera vår nya stjärna!
Vad trodde ni? Söt eller hur! Köpte den i går när vi var på Väla! För en sväng på Väla blev det , gick hyffsat bra med tanke på 3 barn... vi kollade och kikade och Lars uppdaterade sin gardrob lite. Kul! Det blev även mat där, mysigt och gott. När vi kom hem åkte Oliver till Magnus och Linda , han ville sova över där. Det är roligt att dom vill det då och då. Tack L & M för barnen får komma! Det va bara jag som stannade hemma , fick dammat och städat här och där. Skönt att få göra det i lugn och ro. I går kväll blev det lite ost och kex och två Johan Falk filmer , JIPPI!! Linnea tittade lite men satte sig som vanligt vid datorn. Nu på förmiddagen har vi bäddat rent, tvättat , diskat , mm. Här kör vi liksom inga slappe morgnar. Vad som mer är innplanerat i dag är att Hildurs bror Milton med matte och husse kommer på besök. Trevligt. Ska fundera ut vad vi ska bjuda på, å vad vi ska ha till middag så här en söndag. Här kommer några bilder som får avsluta för just nu!

Lördag?

Det känns inte som lördag i dag utan mer som söndag, utställning en fredag gör ju en lite förvirrad. Men det känns väldigt skönt att ha hela helgen ledig nu!! Vi hade en trevlig och bra dag i går. Linnea och Oliver ville följa med till Växjö så det va ju mysigt. Effi körde Lars med till Mormor och Morfar i går morse. Så hon hade det så klart toppen där. Resultaten vet ju dom flästa redan men jag skriver dom ändå! Albin blev 1:a med CK i öppenklassen , härligt. I bästa hane blev det pirrigt kan ni tro när Lars och Albin fick stå som 1:a en stund men i sista sekunden flyttades han bak till 3:e bästa hane!! Detta va ju jätte bra det också men det blev reserv Cert i stället för Cert.... Nära nära. Men vi är nöjda och glada ändå!!
Harriet blev 2:a med CK i öppenklassen , i bästa tik blev hon 4:a vilket ju också är ett jätte bra resultat! Det är så roligt att se hennes glädje nu när hon får följa med igen efter "mammaledigheten".
Vi tackar så hjärtligt för glada till rop och lyckönskningar vid ringen! Så härligt att träffas! Tack Fam Angsmo för den goda pasta salladen!! Det gör vi om , snart ;) . När vi sen körde hem fick jag sms från mormor , hon tyckte Effi kunde sova där. Och så klart fick hon det. Det blev en lugn och mysig kväll i går. Men kl nio va jag spök trött och gick och la mig. Vaknade i dag halv nio. Jag va nog en smula trött... så skönt att sova ut! Stackars Lars gick upp med nödiga och hungriga vovvar. Nu har jag bäddat och "plockat" lite här och där. Lars har tömt bilen eftersom vi struntade i det i går när vi kom hem. Nu ska han till tippen med papper , metall och sådant skräp ni vet! Skönt att få gjort lite så här på fm. Själv tyckte jag att blogga va lite viktigt ;) . Vi får väll hämta hem vårt lilla troll sen , har en go bild på henne jag ska visa. Linnea och Oliver bakade kakor i torsdags och då va Effi så här sugen...
Vad dagen mer bjuder på vet jag inte riktigt, ev en sväng till Väla då Lars nog ska byta en skjorta. Blir nog inga ute aktiviteter i alla fall för här regnar det i dag. Jaha det va nog allt från mig just nu! Ha en bra dag alla glada!
RSS 2.0