Snart slut!

Ja så var denna månaden snart slut. Det går undan må jag säga. Som ni kanske vet hae vi en konstig dag i går, berättar det från början... Vaknade vid halv tre och kollade telefonen , massa missade telefonsamtal från Lars + ett sms där det sto att Oliver skadat sig på hockeyn. Gissa om man blir rädd, försökte så klart ringa Lars men han svarade inte. Ringde då till mamma för att höra om hon hört något och jo det hade hon. Oliver hade blivit påkörd på isen och hade jätte ont. Dom hade hämtat honom med ambulans. Herre Gud , AMBULANS: Känndes väldigt otäckt att få veta. Försökte sen ringa Lars och till slut svarade han. Dom väntade då på röntgen. Han hade ont i svanken/ryggen och sidan. Många tankar hinner snurra i huvudet kan jag säga. Efter ett tag ringde Lars och sa att läget va ok, ingen skada! Skönt! Så dom fick komma hem. Det va en öm och vingabruten Oliver som kom hem. Det blev ompyssling och kramar så klart. I dag är det mycket bättre , tur det!!!! När jag sen hämtade Linnea hos Frissan(hon färgade håret) såg hon så glad ut. Hej Hej hur är läget frågade jag. Jo jätte bra sa hon. Vet du vad jag har gjort? Nä , Jo hål i navlen. Ok. Detta har hon velat länge så hon va så glad. Det va mormor , Effi och hon som varit i stan medan jag sov. Så nu är Linnea fin både i håret och navlen. Ja ni det va i går det! I dag när jag vaknade var läget lugnt , inga skandaler. Skönt! Nu har Effi kommit hem från mormor, hon sov där i natt. Hon va så söt , hade fått lite nya kläder i går. Titta här!
Nu har vi fått dammsugat , bäddat och lagt in tvätt. Så nu börjar det bli ordning och reda på torpet igen. Blir en hemma pysslar mys eftermiddag. I morgon händer det lite mer, ska bli roligt!! Ha det nu så bra i dag!

Grått & vått

Som rubriken lyder är det i dag , grått och vått. Och nu redan kl tre är det så pass mörkt att lamprna som tänder sig själv därute är tända. Galet tråkigt och himmal vad slö man blir av detta väder. I förmiddags var vi först hemma och skrotade , sen skulle Oliver till en kompis. Det va någon slags prova på grej i Össjö och dit skulle dom. Spela fotboll , pingis mm. Roligt! När vi lämnat Olilver körde vi in om affären, köpte clementiner(som det nu går många av) och lite blommor.
När vi kom hem hade Linnea vaknat. Vi fortsatte skrotta omkring och hitta på bus(Effi då) och sen tog vi fram pärlorna och pärlade en stund.
När sen Lars kom hem strax efter tolv kröp jag ner i sängen och somnade gott, så skönt. Hoppas det hjälper till att hålla mig pigg i natt. Lars och Effi tog soffan och vilade en stund. Eletrikerna har nu varit här, vi har satt upp fler lampor där ute. Det va bäck mörkt där bak innan. Men nu lyser det finnt vid gäststugan och pannrummet. Skönt! Nu har middagen hamnat i ugnen, det blir en sådan här.
Blir nog väldigt gott med kinaris och sås till och några grönsaker eller vad tror ni? Nu har Lars , Linnea och Effi kört för att hämta Oliver, aktiviteten slutade nu kl tre. I morgon och onsdag, torsdag ska han spendera i ishallen. Det ser han nog fram i mot! Inga långa dö stunder där inte. Nä nu ska jag väll se om jag kan göra lite nytta. Ser fram i mot att jobba i natt då jag tror prussiluskan Lotta också ska vara på platts! Å min kära vän!! Till sist kommer det en bild på världens sötaste Effi hjärta när hon badar , vilket hon ÄLSkAR!!

Nu

Nu har jag satt mig i soffan ganska trött efter ytterligare en full rulle dag. Började med städning o sen åkte vi vid elva o lämna Effi hos mormor o morfar. Sen bar det av till Kristianstad med Olivers hockeylag. Dom spelade match vilken dom tyvärr förlorade. Vid halv sex var vi hemma igen. Strax efter sex kom en trimning hit, så det va bara ut och börja trimma. Under tiden fick Lars fixa middag, bada Effi och nu natta henne. Kl är nu tio i nio och det va skönt att slå sig ner här i värmen av kakelugnen och ljusen. Nästa vecka har barnen lov, fullt schema då också. Jag ska jobba nu måndag o tisdag natt. Oliver ska i väg på olika aktiviteter. Sen blir det lite tillfix av vovvarna inför utställningen i Växjö på fredag!! Nä nu får ni ha en bra söndag kväll! Och tack för alla härliga kommentarer😱 här på bloggen!!

Bilder !

Här kommer bilder från utställningen i går! Tyvärr dålig kvalitet men det är inte lätt att fota i mörka ridhus.

Hemma

Borta bra men hemma bäst, så känner jag varje gång vi varit i väg o sen kommer hem. Vi hade en mycket trevlig kväll i går som ni vet o dagen i dag var också trevlig. Det är kul att va i väg och träffa lite kul folk. Jag är stolt o glad över min lilla loppa Hildur som skötte sig fint på sin debut. 2 : a med HP blev det och fin kritik. Gladast är jag över att hon tyckte det va kul o stod hyfsat bra och sprang på fint trotts ganska knapp koppelträning..... Albin var som vanligt toppen i ringen, han är så fin tycker jag. Lars visar honom super duper i mitt tycke. I dag blev han 2:a med Ck slagen av Hildurs pappa Bobby. Harriet som har varit så lycklig o taggad att nu åter igen få följa med på utställning såg också fin fin ut. Hon fick en mycket fin kritik men när hon skulle springa det sista på den enskilda bedömningen haltade hon och kunde inte bedömas. När hon sen kom ut från ringen va allt bra igen så det va ju typiskt. På plats var ju även Harriets valp Cleo, hon var också så duktig i fin. Jätte kul att träffa henne och hennes söta familj!! Nu har Lars hämtat hem barn o hundar på olika håll. Skönt att få hem dom! Tack alla för hjälpen så vi kunde komma i väg på denna tripp!! ❤ Ni är fantastiska!! Oliver har inte kommit hem ännu, är i ishallen o kollar Rögle. Nu har Effi fått pyjamas o välle och är på G att somna. Lilla sötaste snuttan! Undras om hon vet att vi ska ställa om kl i natt o sova en timme längre i morgon😜. Själv somnade jag i bilen, sov från Jönköping till Örkeljunga. Helt slut va jag efter en natt med kanske 1 timmas sömn... Kan tro stackars duktiga Lars också är trött nu. I morgon kommer lite bilder från dagen men just nu är datorn upptagen av Linnea så jag bloggar från telefonen. Nä ha det nu så bra i kväll!!

God morgon

Vilken natt, inte mycket sömn här inte. Kollat kl hela tiden. Men men det ska nog gå. Nu är kl sex o vovvarna har varit ute o nu äter dom lite frukost. Måste bara skriva att vi hade en så trevlig kväll i går o så mycket smarrigt vi åt!!! Tack Ewa o Pålle för allt! Ja nu blir det strax duschen o packa ut i bilen o fixa lite . Sen bär det i väg till ett kallt ridhus. Fasen vad jag önskade jag hade termobyxor, måste nog inhandlas snarast. Här är det fruset ordentligt. Brrr blir nog en kall dag! Ha det nu bra så återkommer jag nog när vi kör hem.

Sjögestad

Nu är vi framme!! Hundarna rastade o allt i ordning. Lars slumrar nu lite på sängen. Själv sitter jag här omgiven av 3 glada vovvar. Tittar lite på tv och bara har det gott, lite svalt här på rummet men det borde ju gå att fixa. Om en stund kommer Herr o Fru Angsmo, då blir det ost o vin prat o mys. Är säker på att vi får en trevlig kväll! Jag vet att våra barn har det bra men saknar dom en liten liten smula ändå. Jag återkommer säkert i morgon när vi kör hemåt, fö ni vill kanske veta hur det gått? Önskar er en fin o glad fredagskväll o pyss o kram till er våra barn o barnvakter!!

Ingen vila

Nä här är det ingen vila. Badar , fönar , packar , fixar och donar. Leker med Effi hjärtat där i mellan. Det är allt en del pyssel men det ska bli riktigt roligt att komma i väg! Vem vet det blir kanske lite små bloggande på vägen. Ha en go dag!

Revenge!!

Snart är det en av veckans höjdpunkt nämligen Revange. Så jäkla bra o spännande!! Skönt med lite tv tid o mys i soffan efter ännu en full smockad dag . Tandläkarbesöket gick fint, träffade en super trevlig tjej som va så proffsig på att bemöts små flickor, Effi visade gärna sina tänder o blev så glad när hon fick tandborste med sig hem!! Efter det körde vi till Helle o Erik, fick mysig fika och ett par trevliga timmar. När vi kom hem kom Lars hem efter en stund. Då gick jag ut i trimmet o dom vilade midda. Så nu är vovvarna färdig trimmade. I morgon blir det bad mm. Ska bli roligt att komma i väg o träffa lite roliga människor. På Lördag ställer vi ju i Mjölby. Då kommer även Hildurs syster Cleo, ska bli roligt att träffa henne o matte Anna. Nä nu ska jag sätta på kaffe p förbereda mig för en härlig timme framför tv:n.

1:a

Snart åker vii väg Effi o jag för hennes 1:a tandläkarbesök. Spännande och med tanke på hur många gånger om dagen hon "borstar" sina tänder går det nog bra. Stora barnen har nu kommit i väg med skolbussen och vi är påklädda och redo. Blir till att bädda och lite sådant innan det är tid att köra! I eftermiddag blir det fortsatt trimmning....så går det när man inte gjort något på länge... Tyvärr blåser det och regnar här nu, riktigt höst rusk. Trodde dom lovat Sol i dag? Mörkt ute fortfarande så lamporna får vara tända ett tag till. Nä nu ska jag ta Effsanräfsan med och bädda! Va ska ni göra i dag?

Onsdag

Tänkte bara ge ett litet livstecken! Här går det i 190. Hundar som ska badas o trimmas för att sen badas på fredag igen. Andra aktiviteter av olika slag. Besök o träffar. Ärende som ska uträttas. Tjohå vad det går!!! Mycket att göra just nu kan man säga men det är ändå värt det för jag ser fram i mot Fredag när Lars o jag ska i väg på vår lilla tripp. Ska bli så trevligt!! Nu väntar vi på grabbarna ska komma hem från träningen. Effi sover och i dag blir middagen MC Donalds... Effi, Linnea o jag har redan ätit och killarna får köpa med sig hem. Inte så nyttigt men väldigt smidigt så där någon gång om året. Kan meddela att Effi gillade hammburgare skarpt... hon mumsa o smacka på kan ni tro! Skönt med tanke på hur dåligt hon ätit när hon varit dålig. Men nu är det ok lite snorig o hostig men det vet man ju att det kan hålla i ganska länge. Om nio minuter ska jag se Bonde söker Fru och dricka kaffe för nu håller jag kväll!!

Måndag

Nu satte jag mig i soffan, undras om jag kommer upp igen... Ska dra min dag i korta drag. Vaknade vid ett, gick upp o släppte ut vovvarna o satte på kaffe. Kollade datorn lite o drack mitt kaffe. Plockade , dammsuga och greja. Bäddade stoppade in tvätt. Körde o handla och hämtade Linnea i skolan. Hem och gick ut i trimmet, klippte öron o hals på Harriet. Badade henne och satte henne på tork. Fick besök och bjöd på kaffe o kanelbullar. Ut och fönade Harriet. Lars , Effi och Oliver kom hem från hockey träningen, middags fix + äta. Lars och Effi gick in i sovrummet för att Effi skulle nattad vid sju. Kl är nu åtta och Lars är kvar, tror dom sover gott båda två. Själv har hag hängt tvätt , vikt en stor hög tvätt, ringt kära Helle och skickat några mail. Å nu landade jag i soffan.. puuuu. Börjar bli trött igen o tyvärr snorig undrar om det är förkylning eller trötthets snorig?? Hoppas det sista!! Effi hjärtat är fortfarande förkyld o hostig. Tyckte hennes andning va lite påverkad när hon kom hem från farmor o farfar i dag där hon var när jag sov och Lars jobbade. Får se hur det är i morgon, får kanske gå till doktorn. Ja så tyvärr blir det ingen sång i morgon eftersom hon är skruttig. Synd! I morgon när Lars kommer hem är det full rulle ut i trimmet o fortsätta . Det är nog morgondagens planer son det ser ut just nu. Nu ska jag dricka kaffe o bara va en stund. Sen blir det snark i sängen för min del. Tjingaling!!

Fryser

Just nu fryser jag så jag skakar, handen lyder mig knappt när jag nu försöker skriva lite från min telefon. Jäklars också, hoppas bara att det är trötthet som gör mig så här, näsan rinner o ögonen tåras. Jag vill inte bli förkyld. Har bara inte tid. Men mitt första problem är att överleva natten på jobb... Sover för lite!! O när jag nu i kväll försökte vila på soffan då kan inte vissa vara lite tysta o visa hänsyn!!! Blev så ledsen o arg att jag sparkade inneskon rätt upp i taket o gastade Detta jävla nattjobb, jag orkat inte mer!!!! Jag tycker jätte mycket om att jobba natt men just nu skulle jag bara vilja SOVA och när jag tänker på det kommer det en tår. En utmattningstår! Fan också!!! Sov toll kvart i ett i dag, när jag vaknade var familjen fortfarande i väg. Oliver spelar match vilken dom tydligen hade vinnit. Linnea var kvar i Lödde men kom hem med tåget vid lite över fyra. Jo när jag vaknade ringde jag en vän och sen städade jag, damma , skura toa, bädda och lite sådant. Välbehövligt!! När Lars kom hem lagade han potatis o köttfärssoppa, jätte god. Så den blev det till middag. Effi hjärtat är snorig o hostig men ändå lite bättre. Hoppas hon blir sig själv helt snart. Linnea hade haft det toppen i Lödde kul men så skönt att ha henne hemma igen. Hon har nu i kväll städat sitt rum o gjort så fint, undras vad Mia gjort med henne i Lödde ha ha!! Nu sover lillaste skruttan o jag hoppas hon får en bra natt så Lars också får sova. Ja ni om jag nu kommer hem med livet i behåll från jobb i morgon så hoppas jag att jag sover länge o gott annars är risken för explosion stor... den som har eller jobbar natt vet kanske vad jag snackar om. Tröttheten som bara helt tar över o styr ditt liv... nä nästa vecka Måste jag vara pigg som sagt Mycket att göra. Men nu släpper jag den stressen för några timmar o koncentrerar mig på att klara av natten... Nä nu kommer tårarna igen. Bäst att sluta! Ha en mysig söndagkväll❤😢

Kanske

Nja kanske inte maten kommer vara klar när Lars o pågarna kommer hem från hockeyn. Pågarna är Oliver o hans kompis Emil som ska sova över här i natt. Har nu satt i gång ugnen men vågade inte sätta in maten redan, hade tänkt försöka ha Effi vaken lite längre men nu gick det inte mer. Snuttan va så trött att hon somnade här i mitt knä på en minut. Hum hur gör jag nu? Lasangen skulle in halv åtta för att ba färdig i tid, frågan är nu om det kommer gå att lägga lillan i sängen i kväll. Har ju inte gått nu när hon varit dålig. Har 6 vovvar här bredvid mig i soffan men jag tror ingen av dom kan hjälpa mig att sätta in i ugnen... 🐶 det får nog bli nästa sak att träna på. Kanske ska träna en på det en på att hämta kaffe till mig o någon kunde kanske duka? Nja vi får väll se. Grabbarna får väll nöja sig med mat när det går. Själv åt jag lite innan då jag tyckte det blev stressigt att vänta. För när dom kommer hem måste jag ta fram kläder , göra mig klar för att köra till jobb vilket jag gör vid nio. Nu fantiserar jag mig bort till nästa fredag då hundarna är trimmade o fina, barnen lämnade till höger o vänster mm och Lars o jag kommit i väg på vår lilla tripp. Å ska bli så mysigt och skönt. Men nu först en jobbe helg och en lååång vecka full med saker att fixa och göra. Önskade jag kunde klona mig, en som bada hundar, en som skötte hemmet, en som tog hand om Effi en som va med dom stora barnen och gav dom den tid dom behövde och en som va på jobb och kanske en som va social. Ja nu ser jag skulle verkligen behöva dela på mig. Nä nu närmar sig kl halv åtta.. hur fasen ska jag få in middagen i ugnen...???

Från soffan

Några rader från telefonen i dag. Sitter nu här i soffan med en sovande Effi. Lilla skrutthjärtat fortfarande feber och nu super förkyld. Det är tufft. Lars har varit uppe med henne hela natten. Dom har små slumrat här på soffan så gott det har gått. Stackars Effi och stackars Lars som också måste va jätte trött. Å när han kommer hem måste jag försöka sova, känns orättvist men tvunget då jag ju ska jobba tre nätter nu. Senare i eftermiddag ska Linnea med tåget till Moa i löddeköping och Lars och Oliver på hockey träning. Tack o lov är Oliver piggare nu och i väg i skolan. Så det blir en intensiv dag denna med. Ingen dans på rosor när man har en sjuk liten Effi . I morgon ska Lars o Oliver på Rögle, hemma match tydligen. Kan stressa mig lite , betyder att jag MÅSTE sova gott eftersom det inte går att vila i morgon em.... å så klart har Oliver hemma match på söndag.... måtte vi överleva helgen allihop!!! Vet ju att det är full rulle på jobbet o man måste försöka va pigg. Ja ja vi hoppas det går vägen även om det oroar mig. Hoppas ni som läser får en trevlig o vilsam helg!!

Torsdag och feber

Stackars lillan(Effi) hon hade i går 39,9 graders feber och nu i morse 40,7. Hon skakade och va slö. Fy farao vad obehagligt. Efter att ha trattat i hene Alvedon är hon nu mycket piggare och inte lika varm. Får se hur det blir när medicinen går ur kroppen. Mitt lilla hjärta kunde väll få vara frisk. Nu har näsan också börjat rinna så det är väll en förkylning vi har att vänta. Oliver är också skruttig men inte lika mycket. Själv har jag börjat snora lite men vägrar bli dålig. Stackars Lars har suttit i soffan med Effi hela natten för det har inte gått att lägga henne i sängen. Så här har vi nu en trött familj. Jag ska ju inte klaga men jag har också sovit oroligt. Känner mig nästan lite illamående av trötthet just nu. Hoppas både Lars och jag kan vila lite i eftermiddag, annars blir det nog för tufft. Så här planerar vi inte in något , bara att ta hand om Effi och få vardagen och hemmet att fungera. I går blev vovvarna glada kan ni tro, dom fick dela på lite rester...
Dom är inte som vackrast i pälsarna just nu men nästa vecka , ja då blir det trimmnin kan ni tro. Har en hel del att göra men det ska bli roligt att få dom fina. Nu vaknade Oliver, får väll se vad han vill ha till frukost. Linnea har ju redan åkt med skolbussen till skolan, tur hon är frisk i alla fall. Ha en bra dag!

Onsdag!

Då var natten gjord, haft en bra natt på jobb. Och mycket beror på att man har så bra arbets kamrater. Kram på er Alla!! Somna gjorde jag gott i morse. Har sen sovit som en stock tills jag vaknade av Hildur som "kallade" på mig, så vi kvart i ett gick jag ut och vovvarna fick komma ut i det just då soliga vädret. Efter en stund kom Lars hem, hade först hämtat Effi hos Farmor och Farfar där hon varit i dag när Lars jobbade. Tack för passningen! Oliver var även med hem, hade ringt från skolan. Han var ju nämligen hemma i måndags och tisdags och trodde i dag han skulle klara gå i skolan men det fungerade inte. Stackars Oliver! Effi var inte hellre pigg, ser på henne att hon nog också har något på gång igen....så tråkigt! Vill inte att lilla snuttan ska bli dålig!! Lars och Effi gick in i sovrummet och vilade middag så då passade jag på att köra och handla lite, ni vet Mjölk och det där vanliga. Pappa hade varit här och ställt mat, perfekt. Middagen fixad. Tror det var några älgfärsbiffar mm. Blir smidigt att bara värma på!! Linnea har inte kommit hem från skolan ännu, slutar tre i dag. Deras längsta dag. Får se vad hon hittar på när hon kommer hem. Eftersom Oliver är sjuk blir det ingen hockey träning, Lars ska inte hellre dit. Känns lyxigt och skönt och kanske jag vilar en stund sen igen om jag får tid. Så kanske jag kan vara vaken lite längre än Bonde Söker Fru varar. För det är ju Onsdag och det betyder ju att vi tittar på det. Tömde precis kameran , inga super roliga bilder men jag bjuder på dom ändå!
Nu ska jag ringa min kära vän Lotta och höra hur hon har det, är någon dag se vi hördes nu. Detta måste jag råda bot på NU!! Ha det så bra alla glada!

Sång stunds pyssel

16/10

God morgon! Full fart här , inga lugna mornar precis. Effi har hunnit både "laga" mat och tömma låder , dragit ut en miljon DVD filmer å lite annat smått och gott. Puuuu jag städar och städar... Men hon är härlig mitt lilla troll, hon busar inte bara utan kan ge ljuvliga kramar och har man riktig tur får man en härlig puss också. Hon skrattar och "pratar" och säger Mamma typ 100000 gånger om dagen. Snuttan pluttan. Har nu bäddat och grejat , fått i väg Linnea till skolan. Oliver är hemma då han är förkyld och har ont i halsen. Om ca en timma ska vi vara på sång stund, härligt! Effi kommer bli super glad när hon förstår var vi ska. Det har nästan blivit veckans höjdpunkt! Attseglädjen och förväntan i hennes ögon slår det mesta. När sen Lars kommer från jobb ska vi vila middag. Jobb i natt för min del och då är det skönt att ha vilat på dagen. I eftermiddag blir det nog en tripp till stan om det blir som jag vill.... Nä nu ska jag plocka upp solglasögon , nycklar , pennor mm från golvet och rädda hundarna från koppel som Effi tycker dom ska ha. Hon är en riktig pysslare å hundarna är fantastiskt tåliga . Tror till och mer att dom njuter av hennes uppmärksamhet! Jaha nu ska vi se om vi kan få lite komentare i dag (helst inga tråkiga...) Vad ska ni göra i dag? Har ni något bra middags förslag? Tjingtjon!

IT

God morgon , Måndagen den 15 Oktober! tänk mitten på Oktober redan, det går fort tycker jag. Rätt som det är ska Julsakerna fram. Ä nu tog jag kanske i lite men man ser ju att affärerna laddar redan. Ni kanske inte väntade er att "höra av mig mer" då jag i förra blogginlägget funderade på att gå ut och dränka mig i regnet. Det fungerade inte , SORRY för en viss persom tyckte ju tydligen det vore en bra ide. Konstigt nog vågade HEN inte skriva ut sitt riktiga namn...dåligt! Men ni vet väll att It adresser är lätta att spåra och jag vet nu vem HEN är. Pinsamt för denna person kan man tycka, Sollentuna..... Måste nog klar göra en sak, det är ju så att jag är en helt vanlig människa som tycker om att blogga, det blir som en slags dagbok som man sen kan gå in och läsa tillbaks i. Ganska kul tycker jag. Men jag är sådan som person att är det tråkigt , deppigt eller så då måste jag ju skriva det. Livet är ju inte rosa moln och solsken varje dag. Dom som bara bjuder på den positiva sidan väljer att göra så men jag väljer sanningen. Rätt eller fel , det vet jag inte. Men inte kan jag förställa mitt liv och mina tankar. Så då struntar vi i det för ett tag hoppas jag!!! Som sagt pinsamt om man träffar på denna HEN någon stans...ja inte för mig men för HEN.... Kan väll börja med att i Lördags åkte Effi hjärtat till Mormor och Morfar. Vi bestämmde oss nämligen för att ha myskväll med bara dom stora barnen. Det blev ost o kex mm och så såg vi en film, en film med allt för många könsord och fula ord....ja ja vi hoppas dom inte fick några men nu. Vi hade mysigt i alla fall. I går morse gick vi upp tidigt. Lars , Linnea och Oliver åkte till ishallen tidigt. Sen åkte dom buss därifrån för att spela match. Det hade gått bra och segrare blev Rögle!! Undertiden rensade jag Effis gardrob och två andra gardrober. Det blev toppen bra och fint. Skönt när man får lite ordning på torpet. Fick även tvättat , pysslat , städat och grejat med vovvarna.
När kl sen var fyra va det tid för mig att köra till jobbet, känndes sådär när Lars tänt kakelugnen och det va rent varmt och mysigt hemma. Men det blev en bra kväll på jobbet med trevliga koleger. Nu i morse va det ju bara att gå upp när kl ringde trotts att Effi inte är hemma ännu, hon stannade nämligen hos mormor och morfar. Dom stora barnen skulle ju väckas och i väg till skolan. Nu blev det så att Oliver är hemma då han har ont i halsen. Hoppas det går över fort. Nu ska jag snart greja vidare här hemma. Gäller att passa på när man får vara vid saker. Sen ska jag hämta hem min lilla solstråle Effi!!! I eftermiddag är det jobb för min del, två kvällar på rad... fast i dag börjar vi med att ha natt möte. I morgon är det som vanligt och jag jobbar natt. Skönt. Tacka vet jag jobba natt!! I morgon förmiddag ska vi på sångstund Effi och jag. Tror vi får med oss lite fler kompisar också. Ska bli jätte mysigt!! Nä nu avslutar jag med några bilder på mitt hjärta Harriet sen i går, hon är makalös på att hitta "fina" sov plattser.

Gnäll

Ni får förlåta, mycket gnäll från mig. Men nu blev det så där tråkigt igen. Lotta ringde för ett tag sen, Jenny var sjuk. Så typiskt, jag såg fram i mot detta eller rättare sagt har gjort hela veckan. Men så är det , när jag ser fram i mot något då ska det klabba på ett eller annat sätt. Inte kul för dom att hon är sjuk, vi får hoppas hon kryar på sig snabbt!!! Så vad gör man då en regnig fisig dag? Har nu städat i tvättstugan vilket behövdes. Lars o Effi har varit i ishallen och packat inför deras match i morgon och när dom kom hem kröp dom in i sovrummet för att sova middag. Så det gör dom nu. Själv funderar jag på att gå ut och dränka mig i regnet!!!

God förmiddag!

Eller är det en god förmiddag? Här öser regnet ner och det blåser. Fy hundan så otrevligt! Natten som gått har varit bläää, Effi har varit ledsen och Lars och hon har försökt få lite sömn på soffan. Själv la jag mig vid tio men redan då va Effi orolig , så somnade ordentligt gjorde jag nog vid lite över tolv. Sen vaknade man ju av vovva när dom ville ut. Ja det va den sovmorgonen det.... I morgon blir det ju inte hellre eftersom Lars och Oliver ska upp tidigt , hockey match med sammling halv åtta... Så nu lär det dröja MÅNGA dagar nog även veckor till nästa gång. Jag sover aldrig så värst länge när jag har sovmorgon men just bara att veta att jag kan ligga kvar och slippa morgon stressen med hundar och Effi. Ja ja nog tjatat om det!!! Nu på morgonen har vi bäddat och fixat , lekt med Effi , stå tränat Hildur påbordet. Borstat lite på Harriet, böjar bli dags att få bort lite päls på den damen. Tjoho vad jag har att göra... Kl två i dag ska vi till Lotta och Jenny, titta på små valpisar. Dom har ju samma pappa som Harriets valpar alltså Bobby så det ska bli spännande och väldigt trevligt!! Vad barnen ska göra vet jag inte , Oliver har en kompis här som har sovit över. Får se hur länge dom ska vaaa (för det heter ju inte leka längre...) Kan ju även nämna att vi fick besök av Kennelkonsulenterna i går, trevligt. Allt va OK vilket jag inte va rädd för att det skulle vara. Blev verkligen tagen på sängen kan man säga. Jag låg nämligen och vila middag när dom kom. Nu blir det några bilder jag tog här på morgonkvisten.
För övrigt har vi inga planer i kväll, blir väll som vanligt. Ha det gott nu!

Med risk...

...för att tråka ut er skriver jag inte mycket i dag. Är ingen bra dag, tror jag lider av fredags eller helg depp! Jag mår inget vidare i min själ men vi hoppas det går över. Här kommer bilder på mina byxor, jacka och två plagg jag köpte till Effi i dag när vi va i Halmstad(Lars skulle till Doktorn där så Effi och jag åkte med så slapp vi va hemma den tiden) . Ja som sagt här kommer bilder o jag slutar skriva NU!!

Tur!

I dag på Väla hade jag en jäkla tur. Gick in på min favorit butik Noa Noa. Skulle bara titta lite och drömma och önska, som sagt jag älskar deras kläder. Provade ju ett par byxor där för ett tag sen men dom va för dyra för mig. Men i dag hade dom Rea på en del kläder och där på Rea väggen hängde dom Byxorna med stort B!! Wow halva priset , å gladare blev jag när där hängde ett par i storlek S. Provade dom och jo men visst jag tyckte fortfarande om dom!! Hittade även en jacka , typ regn vind jacka/ kappa. Fin fin och halva priset på den också!! Så nu hänger det där i min garderob och väntar på ett bra tillfälle att användas. Hopoas det blir snart. Ska ta bilder i morgon så ni får se. Sen hittade jag nya gymnastik skor lika dana som jag har fast annan färg, tycker dom är riktigt bra när jag jobbar. Linnea hittade också lite, några tröjor, Dr Martens eller vad det heter (skor) . Hon köpte också två " byggsattser" att göra armband av, jätte fina. Bra att hon får något att pyssla med. Till Effi snuttan blev det ett par byxor , en tröja och en kofta från Zara + mockasiner. Vi var hemma exakt kl sex då Lars , Oliver och Linnea skulle i väg på hockey. Så Effi och jag hängde in kläderna och pysslade lite. Bakade en äpplepaj som barnen kan äta på i morgon efter skolan eller om vi får fika besök i morgon, hoppas!! I morgon ska Lars till Doktorn i Halmstad så inget jobb för honom. Själv vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Lars o Oliver har ju hockey på sen eftermiddagen till kl åtta på kvällen. Så det blir nog inget vidare fredagsmys i alla fall. Nu ska jag gosa lite med vovvarna och dricka kaffe , sitter nu och bara njuter av mina doftljus som sprider en härlig doft i vårt hus. Tack o Go kväll från mig!!

2 första

Dom två första timmarna av denna dagen har gått, när kl ringde 06.00 känndes det inte så kul. Fortfarande trött... Nu har vi fått i väg dom stora barnen med skolbussen. I dag blev det vantar, första frosten har slagit till här i natt. Det känns!! Men det ser ut att bli en vacker dag i dag , vi får hoppas på det! Just nu röjer Effi runt på sitt sätt och Hildur på sitt, allt Effi drar fram kan man ju smaka på...Ja ni den där valpisen är bra busig. Men ändå så ljuvlig och underbar! Tänkte slänga in lite bilder , några från besöket i går och några från nu i dag. Även bild på Effis klänning vi fyndade i helgen.
Snart ska jag ta lill skruttan med mig och gå och bädda, hon är väldigt hjälpsam kan jag säga....Det tar ca 3 gånger så lång tid men det kvittar ju. Just i dag har vi ju tid. Vad vi sen ska hitta på vet jag inte, hoppas vi kommer på något. Förmiddagen blir så dryg när vi bara skruttar runder. Funderade på Öppnaförskolan men jag vet inte. Får fundera! I eftermiddag blir det ju väla i alla fall, ska bli skönt och mysigt! Får se om vi gör några fynd? Ha det!

Det känns

Att man lever... Längesedan jag va så här trött. Det sliter att vara jag just nu. Men nu struntar jag i det negativa o ser fram i mot att sova i min säng i natt o vakna till en ny dag i morgon. En dag som blir full med Effi bus på fm och Väla på eftermiddagen med Linnea och min lilla mor. Det kommer göra gott för själen tror jag. Trotts super trötthet bjöd jag hit Helle o Erik på lite fika i eftermiddag, gäller att hålla i gång!! Det va mysig att träffa dom och barnen hade stundtal riktigt roligt i hop. Lars o Oliver har varit på träning. Linnea och jag lekt med Effi mm Linnea va gullig och badade med lill snurpan , det tycker hon är toppen. Hon verkligen älskar sina syskon. Snart läggdags här för dom stora barnen, Effi sover sen en timma. Själv ska jag försöka hålla mig valen till tio, vore ju kul att se och träffa sin gubbe lite... Nähä nu får ni ha en go kväll. Tjingsling

Storm!

Storm ute och storm inne..... å den där Oliver ligger risigt i det just nu, grrrr. Han är på bråk humör är arg , sur och tråkig! Kan va så ibland när pappan i familjen inte är hemma. Men jag försöker andas lugnt räkna till tio och vänta ut stormen. Får väll se om det fungerar. När man sovit tre och en halv timme efter en natts väldigt jobbigt jobb är man lite mindre förstående för busiga barn.... Effi hjärtat är hos mormor , ska sova där i natt eftersom jag ska jobba i natt också. Såg fram i mot en eftermiddag med lite lugn och ro.... Nu har jag städat och fixat , bäddat och donat. Nu står en två kilos kyckling i ugnen, det blir kvällsmaten i dag. Kyckling , kinaris mm. Lars jobbar länge i dag då han ska köra upp för något annat truckkort han inte har, jag vet inte mer exakt än att han kommer när han kommer. Har jag tur kan jag vila lite när han kommer hem och tar över skutan... Linnea har jag"tvingat" upp för att städa. Välbehövligt! I helgen hade vi härligt besök av Milton med fam. Han va en go kille, växt som katten hade han gjort. Så kul att träffa dom och se vilket fint jobb dom gör med sin valp!!!
Hildur och Milton hade jätte roligt och busade massor!! Vi klippte lite tassar och lite öron å så på Milton. Visade lite hur dom kan träna på att ställa upp honom, dom ska nämligen på utställning. Spännande!! Tack Sara , Niklas och Milton för att ni kom!! I går förmiddag hade vi fika träff med Helle och Erik och Malin och Tilda. Så mysigt att träffas. Vi hoppas det blir snart igen!
Kan säga att vi har kallt i dag , fy farao. Ska se om inte Lars vill tända kakelugnen när han kommer hem. Känns som det blåser rakt igenom huset just nu. Tände några ljus för jag tycker det kan hjälpa. Men än så länge har det inte hjälpt. Men det ser mysigt ut i alla fall.
Lite tomt är här allt efter lill snuttan men jag pratade precis med mormor och Effi har det bara bra och mysigt!! Skönt! . Är väl man har folk omkring sig som ställer upp!! Jaha nu ska jag gå och ta lite nytt kaffe , kolla till pippin i ugnen och bara njuta en stund av ett ny städat hus. Så länge det varar... 5 vovvar inne blir ganska fort skitigt. Men inte ska dom behöva vara ute några längre stunder i denna stormen. Önskar er alla en bra dag å håll i hatten!!!

Inte

Det blev inte några middagsgäster i kväll. Tråkigt som fasen men dom kunde inte o så kan det ju vara. Känns bara sååå tråkigt med ännu en tråk kväll framför tv:n . Nä jag vill att det ska hända lite roliga saker så som ha gäster eller vara gäster. Nu har vi ätit pizza . Lars badar nu med Effi, sen ska hon sova. Sen blir det att vänta ut tiden till tio o jag kan gå och lägga mig. Vet ju att det oftast bara är skit på den där tv:n. I morgon kommer lille Milton hit, Harriets valp. Ska bli spännande. Sen på em är det hemma match för Rögle. Kan ju föresten berätta att vi var i väg och fyndade jeans till Lars o Oliver. Klänning till mig o Effi. Linne till Linnea och tre par strumpbyxor. 80%rea,toppen!!! Sen var vi på Bo stället. Blev två doftljus. Nä nu ska jag sluta babbla o dricka mitt kaffe. Hoppas ni får en lördagskväll ni trivs med.

Höstat!

I dag har vi äntligen fixat lite höststämning här ute på trappen. Inte mycket men det blev ändå bättre än innan.
Nu när jag bloggat klart ska jag gå och bädda och sen "plocka" vidare. Har sen lust att köra en sväng till Bo stället, en liten mysig affär med doftjus , ljuslycktor mm. Så inspirerande tycker jag. Tror det får bli någott nytt ljus i dag, kan väll behövas nu i höstmörkret eller hur? Sen tänkte vi höra med L&M & T om dom vill komma och äta hos oss i kväll? Vill ni det? Här kommer några andra bilder!
Det va allt för denna gången!

Fredag kväll

Här "firar" vi fredagskväll som säker många andra. Taccos står på menyn. Är fixat och klart ska bara värmas till Lars o Oliver kommer hem från träningen. Med vid bordet i dag har vi två goa töser, Linneas kompisar Moa och Amy. Gissa om det är fnitter o tissel och tassel! Roligt!!! Nu sitter jag med en sovande Effi. Ska strax stoppa henne i säng. Sen blir det tända ljus och duka. Efter maten hoppas jag på att få en film jag hyrde när jag var med tjejerna som också skulle hyra filmer. Sen blir det nog sängen. Lite trött efter att ha jobbat i natt, fast jag sov till nästan två i dag. Men efter det va det full rulle med städ , handla , plocka, laga mat mm. I morgon är min plan att plantera där ute, kanske bada några vovvar och fixa o dona lite. Nu hoppas jag och önskar er alla en fin o mysig fredagskväll!!

Busan!

Måste ju visa!

God kväll alla! Nu har lugnet lagt sig här på Tuttagården! Effi är nattad, Lars o Oliver hemkomna från hockey träningen. När dom kom hem fick dom mormors goda Kålpudding , potatis , ärtor , sås mm. Det smakade fint. Ljusen tände jag vid sju då jag tyckte det var både mörkt och ruggigt. I dag var ju Effi och jag hos Fannys Matte, så trevligt o mysigt!! Tack för vi fick komma! När vi sen kom hem vilade vi middag, så skönt. När sen grabbarna drog till ishallen körde vi brudar till stan en liten sväng. Effi behöver lite kläder nu så här när det är höst ruggigt. Hittade två tröjor i dag. Linnea köpte sig också en tröja. Ja ja nog om det. Nu vill jag visa Effis fina målning och armband hon gjort på sångstunden. Hon valde pärlor o jag fick trä. Men nu har vi köpt pärlor så snart kan hon nog trä själv. Min duktiga lilla loppa. Sist men minst skickar jag kramar till Lotta som ska jobba sin första natt på länge!!!!

Stolt!

Ja i går blev jag stolt när jag tittade in på Slankas hemsida, vem var där om inte jag. Så roligt att få vara med på sidan om kunder som lyckats! Tänk jag har faktiskt lyckats! http://slankashopen.se/slanka/kundersomlyckats/ Här kan ni se!
I går kväll blev det Bio med Helle , Hypnotisören. Aj aj vad den va läskig tyckte jag men bra! Hört att den skulle va dålig men inte i min smak. Nu i dag pysslar Effi och jag här hemma. Sen ska vi snart till Gerd och hälsa på en sväng. Har vi tur blir det tid till att slummra middag lite sen när Lars kommer hem. Då orkar man va pigg lite bättre. I eftermiddag/kväll är det hockey träning för grabbarna. Då får Linnea , Effi och jag gå här och skrota! Ha en bra dag!

Å nu så ska vi sjunga...

Tisdag i dag och vi är lediga och Effi är inte förkyld! Toppen för då blir det sångstund i församlingshemmet här i Munka. Marie och Oskar ska också dit! Trevligt!
Vad dagen bjuder på sen i dag vet jag inte riktigt. Skulle vilja till HBG och Slanka, orkade inte i går. För då blev det städ , tvätt och handling i stället. I dag är det inga andra aktiviteter i alla fall, skönt! Ska försöka få Linnea att städa där uppe...kläder överallt!! Ska strax ta en Panodil och se om huvudvärken vill försvinna ett tag. Sen får vi väll klä på oss för här går vi fortfarande i Pyjamas och dräller. Ja ja lite har vi ju gjort, fått i väg dom stora barnen till skolan, bäddat och diskat mm. Så dräller vet jag inte precis. Ha det gott så skriver jag kanske mer sen!

Oktober=rosa månaden!!!

RSS 2.0