Ett sista....

Ja ni , detta blir förmodligen det sista ni hör av mig på denna blogg.
Jag älskar att blogga och lägga ut bilder på det finaste vi har nämligen våra barn oclh vovvar. Men eftersom jag har svårt att få tid & tillgång till datorn så har jag nu bestämt mig för att sluta. I alla fall pausa tills jag får bättre förutsättningar.
Dessutom har Lars dator havererat i dag då Linnea och Effi satt vid den. Jag skriver nu på barnens dator och den är inte helt frisk den hellre.

Om jag ska kunna blogga på mitt vis måste jag ha lugn och ro och lite "egen tid" för att kunna skriva ordentligt. Senaste tiden har det bara varit en massa tråkiga saker på bloggen. Men jag hoppas jag kan återuppta denna blogg någon gång , detta med att blogga har jag ju tyckt va så roligt och liksom min grej.

Tack till er som läst och ett extra tack till er som skrivit komentarer. Kanske inte ni kommer sakna mig, men jag er!

Sköt om er där ute ♥

24 oktober

Hej svejs!
Här är det på bättringsvägen, inte 100% bra ännu men jag hoppas det snart är det. Vi får väll se, så länge kroppen får Ipren fungerar det bra men sen får man sinna bakslag.

Eftersom det inte händer så mycket speciellt här just nu och jag inte har så mycket att skriva om tänkte jag bjuda på ett recept. En Kräftsoppa vi blivit bjudna på. Den är mycket god tycker hela vår familj. Vi gjorde den här hemma i fredags!



Annas Kräftsoppa 4 port
1 morot
1/2 purjolök
1 bit selleri
3-4 dillstjälkar (hackade)
2 msk smör
1 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
3 msk hummerfond
5 dl fiskbuljong
2 dl grädde
cayennepeppar, salt och peppar
1 stor burk kräftstjärtar 400g
3 msk hackad dill
Skala och skär grönsakerna i tärningar, fräs tillsammans med dillstjälkarna i en gryta.
Rör i allt utom kryddor, kräftor, dill och grädde.
Låt koka i 15 minuter
Sila och pressa ur grönsakerna.
koka upp med grädde, smaka av med grädde.
Häll sist i kräftstjärtarna och den hackade dillen.
Servera med rostat bröd, eller vitlöksbröd.

Ja som jag skrev hade vi denna i fredagskväll, det blev riktigt fredags mys här med god mat och  Idol på Tv:n.
I lördags hade Oliver match vilket gick fint, två mål gjorda av "Olle", BRA!! På kvällen hyrde vi en film som visade sig lite "snuskig" och barnen eller vi visste inte riktigt hur vi skulle bete oss, ni vet när man skruvar på sig så där obehagligt..... stod 7 år men det skulle nog va betydligt högre gräns på den tyckte jag.

I går var första dagen på ett tag jag var utanför huset, det blev en hälsa på dag. Mysigt men ack ack vad trött man va på kvällen.

I dag har det fixats med lite praktiska saker, ringt samtal och sådant. Nu är Lars & Effi och hämtar Oliver i ishallen. Linnea är hos mormor en sväng men kommer snart hem.
Det står en falukorv i ugnen, så till middag blir det ungsstektfalukorv och potatismos.

Ha nu en trevlig kväll å så avslutar jag med några bilder!


 Just nu är Effis specialare att vända från rygg till mage, hela tiden!!!
 Fina!

 Här äldar vi flitigt, skönt när vinden viner runt husknutarna(å det gör det typ ofta alltid här, ha ha)
 Från i fredags!!



Linnea & Oliver va på fotboll i Lördags å jo visst kom dom hem med varsin halsduk! Själv tittade jag på TV:n blev ju riktigt spännande, ja so annars HATAR fotboll....

Härliga Effi!

2011-10-20_16_19 (MMS)

Härliga Effi!

20 Oktober

Här är det sjukstuga....Linnea och jag har varit dåliga hela veckan. Men jag tror det värsta är över nu tack och lov.
Lars har fått ta Effi hjärtat både dag och natt, så nu är han nog ganska trött.
Nu i eftermiddag är det träning för Oliver, i tisdags va Effi med men i dag får hon bli hemma.

Blir inte många knop gjorda men huvudsaken är att vi kan ta hand om Effi ju. Middagen är i alla fall färdig så det är bara att värma på och stoppa vitlöksbröden i ugnen. Det ska jag nog klara.

Hoppas alla ni som läser har det bra och slipper denna tråkiga sjukan. Just n är det huvudvärken, ont i nacken och den totala orkeslöshetenoch yrslen som är värst. Men som sagt i morgon är det säkert mycket bättre.

Ha det gott!

HJÄRTAT

Det finns många hjärtan i världen, detta är ett av mina!

14 Oktober

Så här känner jag mig.



Ja som en slokande blomma. Uttorkat , trött, tråkig, ledsen och törstig.

Ja det är väll dags igen, en dålig period. Borde va lycklig och ta till vara på varje dag men ack nej jag tycker det är tråkigt.
Det är som någon knycklar i hop mig och bröstet dras i hop. Vad fasen är det för fel på mig.
Tror det är brist på roliga saker att göra eller se fram i mot. Det händer verkligen inget här. Jo det vanliga, ta hand om barnen , hemmet bla bla å självklart älskar jag dom men jag saknar något.

Skulle behöva komma hemmifrån och se något annat och träffa folk. Men det blir inte mycket med det.

Just nu är jag sjukt ledsen att inte vi ska på cocker utställning denna helgen, fan jag vill också. Jag jagar inte resultat och poäng utan bara att komma ut se folk se hundar höra skvaller och leva livet. För det är just det som är det roligaste jag vet. Jag älskar det även om det inte alltid går bra och även om man träffar på allamöjliga lustiga personligheter så älskar jag faktiskt det!!
Att förbereda, planera , packa och åka. Att sova borta i en ruggig liten stuga med några övertända cockrar. Snacka med lite kul folk, ha förväntningar och åsikter.....

Men ack nej, denna helgen ser ut så här. Lars och Oliver ska och se Rögle spela i kväll , vilket innebär vi tre brudar här hemma....
I morgon har Oliver hockey match, hela familjen åker dit . Detta bara för att jag inte ska kvävas här hemma. Inte min favvo sysselsättning men nu griper jag efter varje halmstrå till "något kul". Ja till och med så jagkan tänka mig att köra och tanka bil fan bara för att göra något....ni förstår!!! Jag hatar i vanliga fall att tanka.

På söndag ska Lars i väg några timmar och då är det bara att va hemma.

Det va den helgen....hoppas innerligen eran helg blir roligare.

Fan nu känns kroppen som ett stort jäkla öppet sår igen!!!!!

I dag fyller min kära vän Helle år, skulle haft träff med henne och Alexandra i dag. Men eftersom Effi är förkyld vill jag inte utsätta deras små bebbar för det och det får bli en annan gång.
Å inte får jag fira Helle i dag , det känns också så tråkigt. Men jag hoppas hon får en bra dag och det tror jag säkert.

Nä nu ska jag bespara er min klagan men fasen vad gött det är att få det ur sig!
Till sist en bild på lilla prinsessan som fyllde Kött den 12 , alltså 5 månader. (då man ju rekomenderar att börja äta kött därav kallar jag det att hon fyllt kött)
Ha en bra helg!

Måndag kväll!

Så har det blivit måndag kväll. Helgen har susat förbi i ett naffs. Det blev film x2 på fredagskvällen, vi åt lite räkor, västerbottenostpaj och rökt mackrill , aioli och rostebröd till. Det va gott fast de inte va dom bästa räkor jag ätigt...

På lördagen åkte vi in till stan , där sprang vi på Helle, Fredrik och lille Erik. Det blev en mysig fika tillsammans med dom. Jätte smarrig räkmacka på mormor olgas cafe(tror jag det heter).
Efter fikan begav vi oss för att hämta vinsten på konstlotteriet, mamma hade givit oss det i uppdrag. Blev en fin ljusstake som vi gärna hade behållt...

På kvällen åt vi Tappas (stavas) Lars hade fått presenkort på en resturang i stan där do säljer det. Det va gott men dock inte värt sitt pris tycker jag.
Vi fick även trevligt besök av Tjabo med usse och Matte, mysigt!

I söndags körde vi till Grevie, där blev det go söndagsmys frukost hos Lars mamma & pappa.
Vi lämnade Effi där och körde en liten runda på bjäre, mysigt! Körde in om Tant Grön och handlade upp resterna på ett presentkort Lars hade. Blev en flaska balsamvinäger eller vad det heter. Så klart dom obligatoriska mega goda mintstänngerna också, dom är helt ljuvliga!

Sen hämtade vi lill loppan och körde hem. Jag städade här inne och Lars klippte gräs och pyssla där ute. Sen lagade vi middag, kyckling mm. Så när äntligen Linnea och Oliver kom hem från sin resa till Falun åt vi och hade mysigt!

Barnen hade haft det bra, tyvärr hade Linnea blivit förkyld. Men dom tyckte det va mysigt att träffa Ängelin!

I dag har Linnea varit hemma från skolan, fast nu är hon bättre så i morgon blir det skola.
På eftermiddagen blir det en sväng till Ikea med mamma. Det blir vi töser som åker. Killarna är ju på hockey träning.

Tja ni det va nog det hela för denna gången men till sist en bild på lill pluttan.

Man kunde....

Så där ja,  nu har Linnea och Oliver blivit hämtade. Dom är nu på väg till Falun för att hälsa på Ängelin, vår fina lilla Ängelin.


Tvi jag fick en liten klump i halsen nu när jag tittar på bilden. Hon är en så go vovve. Men vi vet ju att hon har det bäst där hon är nu och hon betyder så otroligt mycket för dom som har henne nu. Dom sa sist vi pratade att hon är det bästa som hänt dom. ♥ Härligt!

Tyvärr är Lill loppan Effi förkyld, stackars liten.Blir så jobbigt att äta och allt möjligt.  Vi hoppas det inte blir så farligt för henne!

Ja tänk så mycket man kunde passat på att gjort i dag , typ åkt till Ullared, Danmarkstur mm mm men så blir det inte.....alltid fattas det klirr i kassan för att göra något litet extra.

I går var det ett jäklans väder här, regn och blåst och vad händer då? Jo som ett brev på posten slutar tv, internet och stundtals även telefonen fungera...kul NIX! Man kan ju bli galen, men vi kämpar på med Telia....
Tack och lov började tv:n fungera vid nio tiden så vi fick sett lite tv i alla fall.

I dag skiner solen här,  skönt. Hundarna är nu där ute och tuggar på ben. Dom ligger mitt i solen och njuter. I går blev det ju en riktigt tråkig inne dag för dom.
Får se om jag badar Harriet nu i helgen, det är dags. Hon lyckas ju alltid få mat och benrester i sina långa vackra öron. Ska trimma lite också på dom alla. Måste ta lite nya kort på vovvarna. Har bara gammla och tråkiga bilder på vår hemsida. Men ibland är det svårt att få tiden att räcka till. Skulle vilja uppdatera den hemsidan med nya header(banner) med lite nyare bilder + att Albin är ju inte ens med. Men vi får väll se när det blir!

När jag vaknade i morse kännde jag mig på bra humör men känner nu att det sakta men säkert blir sämmre och sämmre. Tråkigt!
Måste fundera ut vad vi ska ha till middag i kväll, vore ju kul med något lite extra och festligt men vi får väll se.

Tja ni det var nog allt för i dag. Önskar er en trevlig helg!

Onsdag 5 Oktober!

Nu kanske jag kan få skrivigt några rader här, har liksom inte haft tid och ro att skriva på någon dag.
Inte för det har hänt nogot super spännande här inte men ändå.

Börjar med att berätta att i går eftermiddag hade vi fika gäster, det va Alexandra med sina 3 barn som va här. Mysigt. Jag hade bakat dinkel bullar så det fick det bli att fika på. Och ja ni ska få receptet! Men jag börjar med några bilder!



 Så här ser dom ut!

Dinkelbullar!

50g Jäst
6dl ljummet vatten
50g smält margarin
4msk brödsirap
1-2tsk salt
16dl siktat dinkelmjöl
Sen brukar jag slänga i lite pumpakärnor, solrosfrö och linfrö.

Sen vet ni ju hur man barkar bullar sådet skriver jag inte....låt degen jäsa 30-45 min.
Baka sen ut bullarna, brukar bli två plåtar för mig.
Låt jäsa igen ca 30 min.
Sen penslar jag med olja och strör på flingsalt innan dom ska in i ugnen i ca 8 minuter i 250 grader.

Lycka till och hoppas ni gillar dom!!!

Ja ni vad händer annars här, tja det vanliga ni vet. Just i dag är det ingen träning eller så, bara Lars som ska i väg på ett möte.
Jag vet att i eftermiddag måste en liten Linnea gumma göra sina läxor...hon är specialist på att dra ut på det. Inte bra!

I går kväll när vi åt middag fick lilla Effi blåbärspure vilket hon gillade. Fast hon tycker om allt hon får smaka, inget knussel där inte utan bara ge mig MAT säger hon, ha ha!
Tog några söta bilder på lill hjärtat!





På fredag ska Linnea och Oliver vara lediga från skolan, dom ska åka till Falun och hälsa på Ängelin. Det ser dom fram i mot. Så roligt för dom. Tyvärr kan vi ju inte åka alla. Linnea saknar och pratar ofta om Ängelin även om hon vet att hon har det super bra där hon bor nu.
På tal om vovvar så har vi ju nu fått alla svar på Albins  test, allt ok. En riktig A hund, fniss. Känns riktigt skönt att ha det gjort! Alla ni som testar era vovvar vet ju hur det är att vänta....så när det då äntligen kommer svar och dom är ok blir man jätte glad!

Nu vill jag avsluta denna lilla "blogg" med en bild till! Önskar er en bra Onsdag!

Baka baka liten kaka....

Lördag och solen skiner nu och avger en sådan värme man knappt kännt på hela sommaren....konstigt att det ska behöva bli oktober för att det ska bli högsommar....

I dag har Oliver haft Fotbollsmatch så Lars och han körde vid nio. Strax efter kom Farbror Magnus och lämna Tjabo, vi skulle passa honom i dag. Det har gått jätte bra och jag tror han njuter av att strosa ut och in och pinka på allt vi har i trädgården....han är för go!

Olivers match slutade oavgjort och dom va hemma vid typ ett. Då hade jag gosat, busat och matat Effi. Hon sov också en del men skulle tvunget göra det i mitt knä.... Jag fick faktiskt bäddat och fixat lite annat också.

När dom kom hem körde jag till affären och handla middag, det blir i dag stek , potatisgratäng mm. Ska bli gott!
Har även bakat en kladdkaka , fast den blev nog lite bränd....men den får duga!

Nu har Oliver åkt i väg med några hockeykompisar, dom skulle åka på allmänheten. Kul för dom, ingen rast ingen ro inte där!!

Linnea har sin kompis Ida här i dag, dom har varit ute och gått med Tindra och sen bad at henne. Duktiga tjejer. Nu är dom ute och spelar kubb och njuter av vädret!

Effi har precis ätigt lite mat, blev potatis oc majs pure i dag, det är favoriten! Till efterätt blev det nog mango tror jag. Nu sitter hon och gymmar lite!

I  dag hade jag tyckt det va ljuvligt att åka till Danmark, tänk att gått där och strosat i det fina vädret. Men det gick ju inte......

Känner att jag börjar bli väldigt negativ till lördagskvällar, fångarna på fortet på tv, bläääää blääää blääää. Jag hatar!! Nä få så tråkigt och kl åtta är ju lite tidigt att krypa i säng.
Nä ge mig en riktigt jäkla bra film eller lite gäster att sitta och snacka med, eller bjud mig på bio(fast jag kan betala själv, ha ha) eller bjud ut mig på räkfrossa och gode gud vad härligt det skulle varit.

Jaha då skrålar lillan och vill inte sitta där mer så jag får väll avsluta.........
Vad gör ni i dag? Ni glömmer väll inte titta på filmen här i innlägget nedanför?

Trevlig Lördag då

Effi i tripp trapp

Effi sitter och leker med sina saker i sin nya fina tripp trapp stol!

RSS 2.0