Valborg

Kl står nu på sex minuter över sex på morgonen, varit uppe ca en timme nu. Redan druckigt några koppar kaffe och haft ute vovvarna. Nu ligger dom och sussar gott runt här på sina favorit ställe i huset.
Där uppe sussar Lars och Oliver gott. Linnea sover över hos en kompis och jag är glad för hennes skull. Hon har haft lite problem att våga sova borta innan men klarade både lägerskolan och nu detta, kul!

I går hade jag en knepig dag , massor med sammandragningar och mådde konstigt liksom. Gjorde inget speciellt , gick här och skrotta fram till min vän Helle kom och tog en liten fika. Det var roligt.
Lars är ju ute och grejar alltid vilket är jätte bra och han är jätte duktig. Det blir så fint så fint allt han gör. Men det kan bli ganska ensamt här inne, båda är hemma men hinner ändå inte prata eller knappt ses mer om jag går ut och tar en titt på vad som händer.

I går kväll var först Oliver på disco, kl sex till halv åtta. Han tyckte det var kul och var så fin med ca ett kg hårgele i huvudet... Linnea åkte till en kompis kl sex , dom skulle fixa sig och så inför deras disco som började kl åtta. När det slutade åkte hon till sin kompis där hon sovigt i natt. Hoppas hon också haft kul, får väll höra om det i dag. Hon ska hem redan nu på förmiddagen för den tjejen hon är hos har fotboll.

När vi hämtat hem Oliver åt vi hamburgare sen bänkade Oliver sig vid tv:n för att se hockey vilket han tycker är toppen. Men lite innan tio sov han gott på soffan, det tar på krafterna att gå på disco.
Det jag ville komma fram till var att nu blir det nog en massa hockey på denna tv:n, tråkigt!! Jobbigt med bara en tv. Men men den 16 maj är väll skiten slut...
Det finns så många filmer jag skulle vilja se just nu men det kan jag nog bara drömma om.

Jaha och i dag är det valborg, när jag  var mindre(yngre) var vi alltid på majbål i skälderviken. Men det är många år sen nu. Blir nog inget firande här, Lars ska greja där ute med pappa. Jorden ska upp på taket och gräset sås mm mm. Dom brukar greja ganska länge om dagarna. Oliver ska nog ha en kompis här i dag. Vad Linnea kommer göra det får vi väll se.
Själv får jag nog försöka mig på att packa BB väskan, den ska ju med på tisdag när vi ska till förlossningen. Vet inte vad jag ska packa men det löser sig väll.

Vad ska ni göra i dag då? Firar ni Valborg?

Sist men inte minst vill jag tacka Lotta för den gulliga komentaren jag fick här på bloggen i går! Det är så värmande när någon skriver en rad och det är kul att se att någon läser vad man skriver. Men det vet jag att här är, man kan nämligen kolla det på blogg.se. Där är statistiken för varje dag och jag såg att i går hade jag riktigt många besökare, kul. Det är nästan ingen som kollar vår "hundhemsida" längre men det kan ju bero på att det inte händer såmycket där längre. Men va lugna det kommer nog att komma lite nyheter där med snart!!

Nu vaknade Lars och for ut för att kolla väven innan det började blåsa, funderar själv på att krypa ner i sängen en stund till nu. Fast den är upptagen redan av en väldigt hårig tjej(hårigare än jag, ha ha) Vem kan det vara??
Jo då självaste prinsessan på ärten Harriet! Mitt hjärta!

Läget

Någon som undrar hur läget är här?
Jo då nu är det redan fredag, det går fort.  I går torsdag blev en full rulle dag vilket var trevligt men satte sina spår. Kl tio fick jag gå och lägga mig helt slut, tyvärr sov jag någon timme sen har jag varit vaken mer eller mindre hela  natten...

Vad gjorde vi då i går?
Jo började förmiddagen med detta.
 Har snöat in lite på detta goda Lantbröd med morötter i och så vill jag ha leverpastej och gurka på, till det gärna ett glas apelsinjouce.
Blev lika dant till frukost i dag, mumma!!

Nog om det, jo Lars han putsade alla fönster innvändigt i går , det blev så fint. Så nu kan man se ut hur bra som hällst!! Jag dammade och städade toa och lite sådant. Sen satte vi (Lars) upp gardiner i tvättstugan, så nu var det klart.
Sen ringde min vän Claudia och bjöd ut mig på lunch i stan, så kl tolv träffade jag henne utanför kinaresturangen. Oj vad gott det var!!! Åt så jag höll på att spricka.
Tiden gick tyvärr jätte fort och jag var tvungen att köra, tio i två skulle jag vara på skolan. Det var utväcklingssamtal med Linnea. Det gick bra , var ungefär dom grejer jag hade förväntat mig att höra. Tack och lov inga större saker , hon är alltid snäll och gullig. Det viktigaste tycker jag, tycker man sen idrotten är jobbig och matten lite svår, ja det kan så vara!!!

När vi var klara körde vi till Jonna i skälderviken. Där blev det kaffe i deras trevliga och mysiga trädgård, tiden rusade i väg och vi kom hem vid halv sex. Då var jag väldigt matt. Tog ett bad och bestämmde mig för ingen matlagning utan hämte pizza. Så när grabbarna kom hem från fotbollsträningen blev det pizza. Satt fint!!

På kvällen blev det lite tv tittande men som jag skrev innan orkade jag inte va uppe längre än till tio.

Nu i dag har jag fixat i barnens garderob, vilket alltid gör mig på ett JÄVLA humör. Gud vad där såg ut..... Men nu blev det bättre. Plockade och grejade lite där uppe men blev sen räddad av telefonen. Min kära arbetskamrat Lena ringde och jag gick ner och satte på kaffe och snackade i stället. Jätte kul att hon ringde! Hoppas vi kan ses snart!

I helgen ska barnen DAMMA och städa sina rum, hjälpa till att få lite bättre ordning där uppe. Så är det bara!!! Nu måste detta göras annars får jag krupp!!!

Nu ska jag strax köra till affären , måste köpa mer bröd och leverpastej ja och lite annat så klart. Vet bara inte vad vi ska ha till middag, barnen ska på disco i kväll fast på två olika tider så det blir lite klurigt med maten..ja vi får väll se!

Sen tar jag nog en liten stund på sängen, kan behöva vila lite. Kl tolv kommer Oliver hem från skolan. Linnea slutar tjugo i två och ska sen följa med Lars och vaccinera lite vovvar.

Nä det var nog allt för denna gång. Men önskar er en skön fredag!

Onsdag!

Nu är barnen åkt med skolbussen , hundarna mätta och glada och jag får lite ro att sätta mig här och skriva.
Utanför fönterna är det strålande sol och det gör mig så glad. Det piggar liksom upp även om jag inte orkar sitta ut i solen. Hundarna är ute nästan hela dagarna , ibland ligger dom i solen och myser och ibland väljer dom den lite svalare skuggan. Dom har det riktigt gott!!

I går var jag i stan en sväng med min mamma , hittade en bh nu tack och lov. Men det slutade med ett besök i en "riktig bh affär" där jag fick proffs hjälp. Ibland lönar det sig att vända sig till folk som kan sin sak.
Köpte även lite strumpor och ett par gråa joggingbyxor fast dom har mamma hos sig nu. Måste ju läggas upp, inte lätt när man är bredare än lång....

Det var mysigt att ta en tur med lilla mamma även om jag ibland trodde att nu går det inte längre, ett steg till och jag döööör. Så fort jag såg något att sitta på ja då dök jag ner där!

När jag sen kom hem åt Lars och jag lite goa mackor, blev två med leverpastej och gurka. Gott!!
La mig sen på sängen i ca tio minuter sen kom barnen hem och då var det bara till att resa sig. Fick ett oväntat med kul samtal från Katarina, hon undrade om hon och hennes Anders fick komma och hälsa på å så klart fick dom det! Kastade mig till affären och köpte lite bullar och strax där på kom dom.
Det va kul att träffas eftersom det nu är ett bra tag sen sist. Tack för att ni kom!

Lars och Oliver hade både tennisträning och fotbollsträning i går EM. När dom var i väg på fotboll då tog jag ett skönt bad sen började jag på maten, det blev bakadpotatis med tillbehör.

När vi ätigt hade jag lovat Linnea att tona hennes hår så det va bara att sätta igång... Hon blev jätte fin! När kl sen va nio gick barnen och la sig då tittade vi på tv till kl elva sen ramlade jag i säng med den nya Mama tidningen, härligt! Men orkade bara läsa till halv tolv sen var jag så trött så trött.
Natten som gått har varit en smula bättre än annars, det tackar jag för!!!

Måste visa några bilder jag tog i måndags!
 Bygget!
Fina Linnea plockar vitsippor!
Vackert!

Linnea tog även en bild på sin tjocka mamma, kan ju va kul att se hur stor magen är nu.


Jag kan berätta att min duktiga gubbe har putsat fönster och klätt om stolar, målat vaggan och så klart grejat med utbyggnaden. Vad skulle jag göra utan honom? Han kan nog allt, ha ha! Nu ska han bara hjälpa mig att hänga upp gardiner i tvättstugan sen tror jag uppdragen är slutförda. Nä just det , hundarna skulle ju badas... fy vad han får slita. Det är ju ingen panik med hundbadet men det vore liksom skönt att få det gjort. Tyvärr orkar jag inte längre...

Vad händer då här på Tuttagården i dag?
Tja jag ska SÅ KLART försöka vila en sväng, köra till affären och handla lite mat. Städa badrummet och damma. Dammsugningen får någon annan ta, den tar knäcken helt på mig nu. I går gjorde Oliver det på sitt lilla vis, fniss. Ja ja det blir som det blir, bra han hjälper till i alla fall.

Annars har jag inga stora planer för dagen. Linnea går i skolan till tre i dag och sen ska hon till mormor. Varje onsdag åker hon dit och dom går på friskis och svettis tillsammans. Jätte kul och bra!!
Oliver slutar redan tjugo i ett. Han har inget bestämmt ännu men han brukar ju ragga upp någon kompis att leka med. Vi får väll se!

Nä det var nog allt för denna gången. Inget speciellt men så är det när det är vardag.
Ha det!

Sol Sol strålande sol

Det är bara förmiddag och redan är det riktigt varmt och fint. Solen strålar från en klar blå himmel. Blir nog ytterliggare en fin dag.
Är jätte härligt med sol och värme men oj vad trött jag blir. I går gjorde jag inte mycket.
Går mest omkring här hemma och tänker på allt jag borde göra....

Oliver åkte tidigt tidigt till en kompis , där var han hela dagen. Linnea åkte till mormor en liten runda men sen kl ett kom dom hit med potatisgratäng och grejer. Så då startade Lars grillen och vi åt god lunch.


 Mormor och Linnea!

Efter maten åkte Linnea med mormor ner till havet och tog årets första dopp. Vågligt tycker jag , kan ju inte ha varit så varmt precis.
Vid fyra hämtade vi hem Oliver , Linnea hade kommigt hem då. Då blev det bad för hela familjen (i badkaret) och sen på med kläder och i väg vid kvart över fem.
Vi var bjudna på en liten påskfest hos Sussa , Lennart och Mirre. Det börjades med en runda kubb men Helle och jag var inte med utan satt och snackade bebbe i stället , så kul nu när hon också ska ha!!

Efter det blev det påsk mat i långa banor, det var jätte gott trotts jag nästan var mätt sen vi grillat tidigare på dagen, då vräkte jag ju i mig av mormors goa potatisgratäng...

Vi hade en mysig kväll med mysiga människor men nu längtar jag efter en riktigt lugn kväll. Har haft så mycket sammandragningar några kvällar och nätter , i natt var det helt sjukt jobbigt.
Men jag har i alla fall slummrat en och en halv timme nu på morgonen.

I dag ska jag försöka ta tag i att bädda rent i min säng, köra och handla något kött vi kan grilla i kväll. Annars blir det bara till att vara! Vet inte vad barnen ska göra i dag, får väll se. Oliver sover fortfarande.

Lars har varit ute sen tidigt och målat, han är ett proffs. Nu tog han Jopplin och Albin på en cckelrunda till Munka, får passa på innan det blir för hett.

Snart kommer nog min pappa hit och då fortsätter arbetet för honom och Lars på utbyggnaden.

I kväll får vi försöka få barnen i säng i tid, skola i morgon ju. Då är det bara en vecka till vi ska till förlossningen för bedömning av igångsättning, ja vi får väll se!!
Ha nu en bra dag och jag hoppas ni har lika fint som vi!

Glad Påsk

Glad Påsk så här lite i efterhand...
Söndag morgon och jag trasskade upp ur sängen kl fem, var så kaffe sugen och öm i hela kroppen att det va lika bra att gå upp. Till och med hundarna tittade trötta på mig när jag tände lampan. Tänkte nog att hon måste va tokig, först ränner hon på toa hela natten och nu ska hon upp, dessutom tvingar hon ut oss....
Dom gick ut och gjorde sina behov men sprang fort in igen och har nu somnat gott här igen.

I Fredags var jag och mammsen och fixade lite blommor och annat , planterade nu i mina spannar som jag tycker är så söta.


Fick planterat lite här och var och nu när allt grönskat så mycket känns det riktigt mysigt här ute på vår innergård.




Linnea har tagit fram poolen till vovvarna nu, kämpar med att få dom att bada men nix. Hon stoppar ner dom och dom hoppar upp...
   
Tänk att det har varit så varmt och skönt att man redan kan gå i bikini, ja inte jag då men Linnea.

På kvällen i fredags var vi bjudna till Linda och Magnus, det var Linda som fyllt år och skulle firas. Det blev en mysig kväll med JÄTTE god påskmat. Tack snälla ni för det!

I går Lördag hade Oliver fotbollsmatch så Lars och han gav sig i väg kvart över åtta. Då satte jag igång att damma , städa toa , pyssla och greja. Körde sen och handlade lite frallor och bröd.
Linnea hjälpte mig så gott hon kunde och vi fick ffix oc färdigt till kl elva då mina kära fika gäster kom.
Det var min barndoms vän Jonna med sin dotter Lycke. Jonna ska ju också ha bebbe , beräknat nu på tisdag så hon har det också jobbigt nu. Sen var det Ulle-Bulle också en kär vän och så lilla Helle. Helle har nu gått halva tiden och ska ha bebbe i september, hon har fått så fin mage och är så söt!

Det är bland det ljuvligaste jag vet att få träffa mina "gammla " goa vänner!
Vi hade en mysig och god fika!

När vi ätigt klart gick vi ut i solen och njöt!


Vi hade det verkligen mysigt och jag tvingade mig själv att sitta en stund i solen i hopp om lite färg och jo då lite blev det.
Tack snälla Jonna , Lycke , Helle och Ulle för att ni kom och jag fick några härliga timmar!

När mina gäster åkt hem blev det en stund i sängen, oj vad trött jag var. Somnade inte riktigt men fick sträcka ut och vila i alla fall.
Sen tog jag ett skönt bad och då i badkaret och inte i vovvarnas vatten...skulle sett något ut. Barnen roade sig med battenkrig och hundarna höll sig undan så gott dom kunde.
Sen blev det dukning och fixning för vi hade bjudit hit Linda , Magnus och deras vovve Tjabo. Med sig hade dom en Lax som Magnus fångat och Lars föräldrar varit så gulliga att lämnat i på rökning till oss. Så på menyn i går var det Lax , svenska nypotatis (I LOVE) , sparris , ärtor och sås. Det var som att vara i himmlen tyckte jag!!!
Potatisen och massa andra goda grönsaker och frukter hade vi fått av Pappa som han i sin tur fått av någon. Snacka om uppskattat!!!!

Till efterätt blev det jordgubbar , blåbär , färskannanas, glass och grädde mmmmmmm!!!
Vi hade en mysig kväll i går även om det var mycket pust och stön från min sida, bebben var vild i magen och jag hade måååånga sammandragningar. Det märks att magen "tränar" nu, 20 dagar till beräknadförlossningsdag i dag. Men vi får väll se o den tittar ut innan.

Tack Kära Linda och Magnus för att ni kom och barnen tackar för goa Påskägg!!

I dag söndag har jag och barnen inget på programmet , vi får väll se vad som dyker upp. Lars fortsätter nog fixa och greja ute kan jag tro. Han är sååå flitig och duktig!
I kväll halv är vi bortbjudna till goda vänner , ska bli mysigt men det värsta är att jag inte orkar vara borta så länge längre. Men en stund ska det nog gå.

Hoppas på en lika solig och fin dag som vi haft dom sista dagarna här. Man blir ju så mycket gladare!!
Tror jag fått med en del av vad som hänt här hoss oss dom sista dagarna.
Avslutar med några bilder till på barnen och lite så.
Här är det Ulles Sigge som hälsar på vovvarna!
Sötaste Lycke!

Barnen vattenbusar!


Tack för mig! Ha en bra dag!

Bilder

Torsdag!
Varit uppe ett antal timmar nu, ätigt två goda mackor med ägg och kavjar. Är så förbaskat hungrig på morgonen nu, helt olikt mig men det är väll bebben som vill ha frukost, fniss!

Tog några bilder på spjälsängen nu, vill ni se?


 Tycker det blev fint!

I går var jag ute och i längerna och kollade efter silverspray färg, har en del fult gult påskpynt jag skulle vilja ändra färg på och kom då på den brilianta iden att spraya det. Hittade ingen färg så det sket sig kan man säga.
Jag är inte mycket för vanligt påskpynt och dom som känner mig vet att gult inte är min favvo färg...
 Dessa tupparna tycker jag är ok.

Denna fina hade barnen köpt till mig på Ullared, dom vet precis vad deras mamma gillar!
Har satt in påskris också, ett med bara vita fjädrar och ett med vita och bruna.


I dag sov både dom andra ut lite, tror inte Lars gick upp förrän nu halv nio. Skönt för honom. Linnea kom upp lite tidigare och Oliver sover ännu.
Lars har nu gått ut för att greja vidare, blir nog mer målning i dag.
Själv funderar jag på att investera i lite blommer och plantera i mina fina spannar som ska stå på trappan. Vi får väll se!

Ha en bra dag nu det ska vi försöka ha!

Grill

Puuu nu har snart denna dagen gått! Började med barnbråk och dåligt humör... men det bättrade sig tack och lov.
Har tvättat lite, plockat, handlat och nu dukat och gjort en god sås.
Lars är ute och tänder grillen. För i kväll blir det grillat , flintastek, potatiskroketter, grillad majs , sås och sallad.
Ska sitta fin fint!
Senare i kväll blir det gröna kärnfria vindruvor till tv myset. Vet inte vad där är på tv i kväll men något kan man väll alltid glo på.
Nu ska Oliver hämtas hos en kompis, Lars körde så hinner kolen gotta till sig innan det är dags att lägga på köttet.

Har vilat en bra stund innan i dag , skönt. Skulle haft en vän på kaffe men fick ringa och säga att jag inte orkade. Va så trött då att jag mådde illa. Måste verkligen lyssna på min  kropp och bara göra vad jag kan och vill.

Varje dag nu blir svårare och svårare. Men i dag har Linnea och jag i alla fall bäddat spjälsängen , så nu längtar vi till där ligger en liten blöjrumpa och sussar sött!!
Ska ta en bild en dag och visa er hur det blev.

I morgon har jag inte hellre några planer, lika bra det. Vet bara att Lars och Oliver ska i väg på kvällen för att se på hockey i Malmö. Då blir det tjej kväll för mig och Linnea!

Lars har målat en del i dag och lagt mer sten, det blir så fint så fint. Min bästaste och duktiga gubbe!!

På Fredag är vi bortbjudna till Linda och Magnus, Linda ska firas. Hon fyller år i dag, hurra hurra och Grattis Linda! Hoppas bara dom är friska till dess.
På lördag blir det go mat här hemma och på söndag är vi bortbjudna igen, trevligt!

På Lördag middag kommer några vänner till mig hit, Ulle , Helle och Jonna. Ska bli super mysigt. Både Jonna och Helle är ju gravida. Jonna är nog beräknad om typ en vecka så vi hoppas hon orkar komma.

Tänkte bjuda på något litet att äta, ska nog fria till min lilla mor om hon vill hjälpa mig lite. Göra en paj eller något sådant.

Åååå vad det kurrar i min mage nu, vet inte om jag skulle passa på att ta ett dopp i badet medans min kock fixar maten, ha ha. Tvi vad illa det lät, är inte så illa som det låter. Men i detta huset är det Lars som är grillmäster!! För allas bästa...

Tack tack för komentaren jag fått innan i dag!

Ha en bra Onsdagskväll nu!

Oj glömde ju berätta att någon som börjar på H har i dag provat spjälsängen. Blev jag förvånad? Hon är galen den gumman, jag var ute och när vi kom in ja då låg hon så fint på dom nytvättade välstrukna fina bebbesängkläderna.... grrrrr fick flytta ut sängen en bit från min säng så hon inte vågade hoppa över. Tror ni inte då hon satt och pep, jo jo. Hon är galen Harriettan men hon har också en enorm platts i mitt hjärta!!!!

Spökar i huvudet...

God morgon eller trött morgon!
Ännu en jäkla natt har nu gått, värsta på länge. Varför ska jag ha så ONT i min kropp??? Tror snart jag blir galen!
Släckte lampan i går halv tolv , somnade vid tolv för att sen vakna halv ett och ha svin ont och va tvungen och gå upp och röra mig och gå på toa.
Somnade efter en lång stund för att sen vakna efter en halv timme och då var det dags igen, upp och skutta eller snarare gå omkring lite.
La mig igen och fundera och fundera, somnade efter några timmar för att sen vakna och gå upp kl fem. Hade huvudvärk i dag när jag gick upp, känner mig fortfarande tung i knoppen och även i kroppen...konstigt eller?

Skrev ju i går att jag skulle till MVC, träffade min trevliga barnmorska som började med att kollade järnvärdet, det hade sjunkigt och var nu lite lågt. Kunde ta lite järntabletter om jag ville men skulle akta så jag inte blev hård i magen, kunde ta varannan dag eller så.
Sen fick jag kolla urinen, allt bra där tack och lov.
Blodtrycket var toppen!!
Lyssnade på hjärtljuden som låg på 145 och lät bara bra!!
Kände hur bebben låg, huvudet ner men inte fixerat.
Mätte magen till 38, ligger över den "normala" kurvan men inte jätte mycket utan det räknas också till "normalt".
Vägde mig och blev rätt överaskad, oj oj vad hade hänt.....jag som bara ätigt sallad eller?? Ha ha nja!!

Vi pratade om förlossningen , hur jag känner , vill och så. Jag sa att skriv att jag är rädd , önskar klara mig på lustgas men om det inte går är jag öppen för förslag. Jag litar på dom!!!
Jag vill inte ha några stora planer eller önskningar, har lärt mig att man kan bli riktigt besviken då. Nä jag ska lyssna på dom som kan detta med att föda och göra mitt bästa!

Sen undrade hon om jag sov bättre nu med värktabletterna, nix pix dom hjälper inte alls. Sover sämre och sämre och har väldigt ont på dagarna också. Klarar snart inget och känner mig så ledsen och besviken när jag inte orkar något.
Så kunde jag ju inte ha det tycker hon, nä men vad ska man göra??? Kanske insomningstabletter? Jag svarar att jag somnar men problemet är att jag vaknar ganska fort igen. Nä inget bra alternativ.

Hon föreslår att få sova på sjukhuset där dom kan ge mig medicin så jag slappnar av och sover , hon sa dom kan ju söva dig. VA söva mig? Nä inte söva men nocka dig. Vi diskuterade men till slut tyckte hon att vi ska nog försöka få en tid till förlossningen om några veckor, där får dom bedömma om du verkligen ska gå tiden ut eller bli igångsatt.
Hon fråga hur jag kännde för det? Hjälp ja hur känner jag för det? Det blev så verkligt på något sätt, jag ska verkligen få ut den här bebben och kanske ganska snart.
Jo jag vill ha ett slut på detta!! Och det innan jag mist min gubbe barn familj och vänner på grund av ett jäkla humör...fast allt grundar sig i trötthet och smärta!!

Vi bestämmer att hon ska kontakta förlossningen i Halmstad och sen ringa mig på eftermiddagen. Hon ringde som hon skulle och sa att den 3 Maj kl 11 skulle vi vara där för bedömning. Skulle ha grejor med för om dom tycker det ska sättas igång så gör dom det direkt.
Å gud, dubbla kännslor i hela kroppen. Ljuvligt att slippa va gravid och så klart träffa bebben men jag vill ju inte föda!!
Skulle kanske tänkt på det innan eller vad?? Ha ha nä man har ju inget val. Har nu två veckor på mig att ladda och förbereda mig, kanske kanske blir det bebbe i början på Maj.

Ja det blev en lång historia, sorry!! Men så var det på MVC i går!

Gjorde inte något annat speciellt , hämtade hem spjälsängen från en kompis. Så nu kan den bäddas och fixas.
Oliver hade fotbollsträning i går kväll , när dom kom hem hade jag fixat middag. Kassler , kokt potatis , sallad och sås. Gott!!
Barnen fick lägga sig redan halv nio i går kväll, dom var så trötta och vi hade haft lite insidenter här innan vilket gjorde att dom fick tidigt i säng!!
Så går det när man inte är ordentlig!! Tack och lov händer det inte så ofta!!

I dag har jag inget inplanerat, skulle vilja orka baka bullar. Vi får väll se. Sen har jag mer tvätt att tvätta och vika. Fick gjort lite av det i går samt städat i tvättstugan.

Lars ska väll fortsätta greja där ute, han är så duktig och jag känner mig mest dålig onyttig och lat...
Som jag sagt innan, huvudet vill men kroppen....

Nä nu ska jag gå och fylla på kaffekoppen och sen kanske snart resten av familjen vaknar och då drar det igång igen med en ny dag!
Ha det gott!

19 April

Hej Svejs!
Här har det varit en aktiv helg, ja i alla fall har Lars varit aktiv. Varit ute och grejat och fått gjort massor. Så nu är det lagt mer sten, målat , byggt, gräset är sått mm mm.

Vi har grillat varje dag i helgen , verkligen gott och mysigt. I söndags kom Helle och Fredrik hit på lite mat. Det var jätte trevligt och gott. Dom spanade in vår barnvagn eftersom dom själva är ute efter vagn. Ska ju ha bebbe i september. Dom blev också imponerade precis som vi, vilken vagn och vilket pris!!!

På dagen i söndags fixade och donade jag inför kvällen, bakade en kaka och förberedde. Så innan dom kom och jag var tvungen att dammsuga ja då hade jag så ont i kroppen att tårarna sprutade. Var helt förstörd men bet i hop när Helle och Fredrik kom. När vi sen gick och la sig trodde jag att nu kommer jag sova gott men ack nej, halv tre tittade jag på klockan sista gången. Hade då varit uppe och tagit värktabletter mm. Sen somnade jag till fem så var det bara att gå upp.
Är det konstigt man är trött???
Försöker vila på dagen men ibland är det svårt med bygge vägg i vägg och telefoner som plingar , hundar som kan höras. Ja ja någongång om 100 år får väll jag också sova.

Väldigt tjat om sömn kanske men ni som inte kan sova ni vet vad jag pratar om.....

I går måndag åkte barnen i väg till Ullared med mormor. Dom hade stannat på vägen och fikat i det ljuvliga vädret. Dom hade handlat mycket fint och bra och haft en jätte rolig dag. Dom kom hem vid halv sex i går. Så fort Oliver packat upp och fått på sig lite nya kläder åkte han till en kompis, dom hade bestämmt sen innan att dom skulle sova över, att han orkar lille plutten!!
Linnea packade upp och fixade och dona med sina saker nästan hela kvällen.
Lars var ute till åtta och grejade så vi tog faktiskt bara korv med bröd till middag. Så får det bli ibland.

Kl nio satt jag bänkad vid tv:n och tittade på En unge i minuten, det är så roligt att se även och jag är SKIT rädd för vad som komma skall. Linnea tittade också och hon tycker det är spännande men lite läskigt.

Efter BB gick vi och la oss, sen har jag snurrat runt en 100 varv i den sängen, varit på toa 3 gånger och lite sådant....

Lars och Linnea är nog trötta, kl är nu tjugo över sju och dom sover fortfarande. Men jag låter dom sova.
I dag ska Lars till Halmstad på röntgen så han behöver ju intefara ut nu och greja.
Själv ska jag till barnmorskan, Linnea får följa med dit eftersom Lars ska i väg sammtidigt.
I dag skulle vi ta kisseprov, kolla järnvärdet, mäta magen, lyssna på hjärtljud, gå igenom förlossningen lite och skriva ut alla mina papper.  Måste ju ha dom eftersom vi ska åka till Halmstad och föda.
Man vet ju aldrig när bebben kommer , kan faktiskt komma när som. Men med min otroliga tur ska jag nog plågas mååååånga veckor till....

I dag hoppas jag vi kan tahem spjälsängen, vore skönt att få det gjort. Sen är det bara en byra jäkel som måste fixas. Kan ju inte ha bebbens grejor nerpackade i papplåder där uppe. Lite opraktiskt...

Ska försöka städa lite i tvättstugan och tvätta lite i dag tänkte jag. Hoppas bara jag orkar , ja med orkar menar jag min kropp som strejkar. Huvudet vill så mycket men resten....

Sen skulle jag vilja hitta vårat påskpynt, fattar inte var det är. Inte för där är mycket men något litet har vi ju haft. Lars får hjälpa mig att leta, jag vägrar rota i låderna där ute. Kan ju finnas äckliga musar, bläääää.

Nä nu ska jag sluta babbla. Kanske jag återkommer om hur det gick på MVC i dag.
Hoppas ni får en bra dag och får lika fint väder som vi har det. Just nu skiner solen och det ser mycket lovande ut även i dag!!!

Nu är den här!

God morgon och vilken morgon, fåglarna sjunger här och det börjar ljusna nu. Man känner i luften att det kommer bli en väldigt fin dag, ljuvligt!!

Tyvärr har natten inte varit så härlig då jag sov ok mellan typ tolv och halv två. Sen var jag vaken. Somnade sen igen mellan fyra och fem, när jag vaknade kl fem och behövde på toa för tredje gången tyckte jag det va lika bra att dra på palterna och gå upp. Släppte ut hundarna och satte på kaffet.
Har nu tittat runt lite på datorn och ska nu försöka skriva några rader här.

I går fredag försökte jag vila mig på förmiddagen men blev väckt av telefonen så det blev tyvärr ingen lång vila, men men.
Följde med Lars till Grevie där han skulle hämta jordfräsen hos sina föräldrar. Där blev det goa mackor och kaffe, gott. Tack för det!

När vi kom hem tog det inte lång tid innan Oliver kom hem från skolan, med sig hem hade han sin solrosplanta som han "gjort" i skolan.
Hoppas nu den tar sig och växer fint!

Lars , Oliver och jag körde till blomsterlandet. Jag skulle ha en liten blomma till en vän som vi skulle till på eftermiddagen och fika. När vi var där hittade jag två ljuvliga spannar , röda med vita prickar på. Jag såg framför mig hur fint dom gjorde sig på våran trappa. Men jag tyckte dom var dyra och med tanke på min ekonomi just nu... så nix!!
Hittade i alla fall en söt blomma till Alex och Oliver fick en glass och Lars sin blommspruta han skulle ha.

När vi kom hem fortsatte Lars greja där ute, Oliver och jag väntade på att Linnea skulle komma från skolan kl två. Var ute och snackade lite med min pappa som kom en sväng. Nämde då spannarna som jag förälskat mig i, ja men du fyller ju snart år sa han och öppnade börsen...hi hi. Så gissa vem som nu har två fina spannar hemma? Jo jag!!! Han är för gullig min pappa!
Nu ska jag bara ha råd att köpa lite blommor att plantera i dom så kommer det nog bli så fint så. Bild kommer senare!

När Svea-Linnea kom hem från skolan körde vi i väg till min barndomskompis Alex och hennes tre barn. Det blev en trevlig fika med tre sorters hemmbakta kakor mmmm så gött!! Mycket bebbe prat blev det så klart också. Barnen lekte och hade kul. Tack Alex för fikastunden!

Innan vi körde till Alex ringde dom om att barnvagnen kommigt, jippi!! Men jag fick ju lugna mig med att hämta den...eller? Nä när vi kom hem från Alex 5 minuter över 5 bestämde vi att vi kör till Lund NU!! Tio över fem satt vi i bilen igen. Oj vad vägen dit känndes  lång och kl sprang på. När hon var tio i sex sms:a jag affären och bad dom snälla snälla stäng inte. Vi kommer strax!! Tjejen ringde upp mig och sa att hon redan stängt eftersom hon var tvungen att hämta sin son på dagis. Men om vi väntade utanför kom hon så fort hon kunde. Så fem i sex var vi på platts, stressade men glada!

Tog en stund sen kom hon och låste upp och där inne stod den vår fina fina vagn. ååååå kärlek! Ha ha! Lars blev jätte glad att den var monterad och klar så slapp han göra det.
Den var precis så fin och bra som vi vätade oss!!
 Nu är den här!!!

När vi kom hem var vi hungriga och nödiga men väldigt nöjda och glada! Hela familjen provkörde den, fällde upp och ner och kollade in den i minsta detalj. Barnen tycker den är super fin och nu börjar det bli riktigt spännande!! Oliver komentar är den har snyggaste fäljarna i stan!! Det ni är inget dåligt betyg!

Lars for ut och starta grillen och la sig sen i ett välförtjänt bad eftersom han inte hunnigt med det innan.. jag gjorde vid klyftpotatisen och salladen. Dukade och fixa.
Det var en riktig mysig kväll och en förrkänning av vad som kommer hända många kvällar framöver nu, Lars vid grillen , barnen ute och lekte!!
 Hundar , barn och "gubbe".


Oliver och Tindra!

Maten blev verkligen god kan jag tala om, vi åt som utsvultna vargar ha ha! Lars hade gjort en god sås när vi var i väg och det var bara helt enkelt ljuvligt.


Efter maten tittade vi lite på tv, datorn och provad barnvagnen ytterligare lite till. Den kommer nog testas en hel del kan jag tänka mig!
Barnen somnade på soffan strax innan tio men Lars och jag höll oss vakna och tittade på hela BB. När sen kroppen fick inta sängen känndes det helt ok...

Ja ni det var vår dag i går!!

Nu i dag kommer min pappa hit, Lars och han ska lägga plåt på taket på nybygget. Vi ska nämligen ha gräs tak och då "bonnar" man tydligen med plåt. Det kommer bli riktigt bra!! Dom är så duktiga!

Själv har jag inget innplanerat, får väll se vad som händer och fötter och vad barnen vill göra. Hoppas dom kan få sova lite länge i alla fall. Nu är det ju Påsklov för dom. Härligt!

I dag är det några av våra vänner som ska på utställning, vi tänker på dom och håller tummarna så klart. Lite extra för Tuva som kommer här i från oss. Jopplins valp ja Albins syster. Hoppas hoppas det går bra.  Får vänta med spänning på resultaten.
Känns konstigt att inte ställt på så länge men vi kommer snart ut igen och då.....ska bli toppen kul!

Avslutar i dag med en bild på Lars stenläggning han började på igår, det är här inne på innergården. Blir riktigt fint det också. Var har jag fått tag på en så händig man??? Det kan man undra.


Som ni ser har vi fått ut utemöblerna nu för nu är det VÅR!!!

Och till sist , tack för komentarerna och gissningarna. Ni är för söta!!!! Ja vi får väll se vem som kommer få ligga i den fina vagnen!
Ha det bra så länge!

1 Månad

I dag är det precis 30 dagar till bebben är beräknad att komma ut. Men jag hoppas så att den väljer att komma två veckor inan...men det kan ju lika bra bli två veckor efter....
Vi får väll se! Vad tror ni???

Någon som har någon gissning om det blir pojke eller flicka?

I går var mamma och jag på Ikea, babyland och lite sådant. Det gick bra, fick fixat lite av det jag skulle. Men ingen jävla BH, måste ta tag i det. Men tvi vad det kan va svårt och tålamodet tryter där i provhytten kan jag berätta.

Det var mysigt i går även om det va jäkligt tungt och jobbigt, så fort jag hittade något att sitta på så satte jag mig ner och sängarna på ikea dom lockade såååå!!!

När vi kom hem var kl typ tjugo över tre, jag packade in grejorna bytade om till mjukisbyxorna, slängde av mig bhn och på med sunk tröjan. Linnea följde med mormor hem eftersom dom skulle på friskis och svettis på kvällen. Stackars lilla mormor ingen rast och ingen ro.

Själv la jag mig som en strandad val i soffan och slumrade precis till så knackade det på dörren. Det var en jag jobbar med som kom in om, verkligen jätte kul och jag blev så överaskad. Kändes lite si och så med sunk kläder och ostädat men jag bjöd på en kopp kaffe och en trevlig pratstund! Jätte kul!!

Efter det gjorde jag middag , kyckling , matvete och sås och det obligatoriska salladsfatet. Smakande jätte gott!

Sen blev det en sväng i badet och tjong platts i soffan. Tittade på tv och slappade till tio över tio då jag fick ge upp och missade därmed BB och gick och la mig.
Sovit hyffsat bra i natt men jag var ju också väldigt trött.

I morse när barnen åkt till skolan åt jag min havregryndgröt med äpplemos, fick lite energi och satte igång och damma och greja lite. Lars dammsugade och torkade golven. Så tjog så hade man städat. Även badrummet fick sig en omgång.
Strax efter nio körde jag till tandläkaren för att fixa det sista. Nu är två rotfyllningar och ett vanligt hål lagade.

När jag kom hem hade Lars åkt i väg med sina föräldrar för att handla växter till dom. Jag kröp ner i sängen och vilade och somnade efter ett tag riktigt gott.

Barnen kom hem vid två tiden i dag.

Jag mötte dom med kameran, dom tittade på mig som om jag blivit knäpp.
Dom kom bara innanför dörren sen ringde dom kompisar och jag fick rycka ut och köra dom.
Jag stannade kvar där på kaffe och fick nu med mig bilbarnstolen och lite annat. Ska nu bara hämta spjälsängen där också.
Nu har Lars kört för att hämta barnen och köra direkt till fotbollsträningen. Linnea ville följa med och titta på.

Så nu är jag själv här med mina fyra små vovvsingar, dom har varit ute mycket i dag i det fina vädret, härligt!
Här ligger Jopplin och myser!

Här står Harriet hjärtat!

Lars har varit duktig i dag och fortsatt sin stenläggning så nu är hela framsidan klar. Nu har han lagt på massa stenmjöl så man ser lite dåligt hur det ser ut men visar  er ändå.


Nu ska jag titta på bebbe kläderna och fundera lite, vika lite handukar som jag tvättat. Sen ska middagen vara klar vid kvart i sju sju tiden, då kommer en hungrig fotbollsspelare hem.
I dag bjuder köket på färsk pasta med pasta såsen jag fick hos Ulle i Lund i tisdags. Ska bli riktigt gott och barnen ser fram i mot det eftersom dom älskar lax.

Tack för era söta komentarer, jag tycker det är lika kul varje gång!!

Tack och hej leverpastej

Trött

Trött men nöjd med dagen!
Har ju varit i Lund i dag med min vän Helle. Vi hälsade på lilla Ulle där. Det var verkligen roligt och mysigt.
Har inte varit där sen dom köpte huset så det var verkligen kul att se! Och vad fint det var , väldigt stort och praktiskt men det kan ju behövas med en familj på två vuxna och tre goa pågar.
Vi blev bjudna på super god pasta med pastasås med lax i , till det en god sallad. Smakade fin fint!
Tack Kära Ulle för att vi fick komma och tack Helle för att jag fick följa med!

Nu har Linnea kommit hem från lägerskolan, nöjd och glad men trött. Det tar på krafterna med sådana äventyr. Tur det snart är lägg dags. Jag är glad att hon haft det så bra som hon hoppats.

Nu har vi ätigt middag och badat och grejat. Killarna ser på hockey på tv och Linnea är på rummet. Jag bara längtar efter att sätta mig i soffan och päsa för herre gud vad trött jag är. Jag pallar snart inte sådana här dagar utan vila. Känner mig nästan yr och konstig. Har haft massor med sammandragningar i dag, det är bra kroppen tränar så går det nog lätt när väl bebben ska ut eller vad tror ni?

I morgon ska lilla mamma och jag köra en sväng till ikea, måste ha några små grejer. Ska försöka få tag på en bh också....mindre kul!!

Annars blir det nog vila vila och vila i morgon!

Mailade förra veckan om barnvagnen, dom trodde den kom i slutet på denna vecka. I så fall blir det ytterliggare en tur till Lund för att hämta hem den. Det ser jag fram i mot! Vill ju ha den här och titta på och känna oc klämma. Gud vad knäpp jag är!!!

Nä nu orkar jag inte mer för i dag men vill avsluta med att tacka så hjärtligt för komentarerna Linda och Lotta! Man blir ju så glad så glad så glad så glad så glad....

Jippi

I går åkte Linnea med skolan på lägerskola. Hon har längtat  länge och packat noga i en vecka nu. Vi var lite rädda att hon inte skulle våga sova där utan kanske ringa som i går kväll och vilja bli hämtad. Ringde gjorde hon men inte för att bli hämtad. Jippi jippi, så kul att hon klarade det. Det är bra för hennes självlännsla!!

I går gjorde jag inte så mycket , handlade , vilade och små pysslade. 

Men i dag ska jag göra lite mer, ska åka med Helle till Lund. Där ska vi hälsa på vår kära kompis Ulle. Har inte varit hos henne på flera år, utan det hr blivit hon som tittat hit om dom varit i Ängelholm. Det ska bli jätte mysigt att komma dit och att träffa både Helle och Ulle.

I går hade Lars och jag föresten "års dag" fast vi är osäkra på om det är tolv eller tretton år. Måste väll va 13 med tanke på att Linnea fyller 11 år i Maj...
Vi firar inte det något speciellt. Jag gjorde två goa ägg och bacon rull mackor som vi åt mitt på dagen, det kan vi säga var mitt sätt att fira, hi hi.
Lars var ute och grejade hela dagen i går också, han hade så ont i kroppen i går kväll. Stackars honom, han va trött som en dööö sill. Men det blir så jäkla fint kan ni tro(tycker vi)!

Om en stund ska jag gå upp och väcka Lars och Oliver. Känns lite konstigt när det bara är Oliver hemma, men klart är det lite mysigt också.
När Oliver sen åkt till skolan ska jag nog göra som i går, koka havregrynsgröt till frukost. Hade det i går och det va så gott, det är helt sjukt vad jag blir hungrig nu för tiden. Vaknade kl halv fem i morse och va hungrig, men inte kunde jag gå upp då och äta nä fick ligga kvar ett tag sen gick jag upp och gjorde kaffe och satte mig vid datorn.
Kan säga att nätterna är blääääää om ännu värre nu. Men det struntar vi i just nu!!!

I eftermiddag när jag kommer hem från Lund ska jag krama Linnea hjärtat och höra allt om lägerskolan. Ska bli roligt!!
Oliver har både tennis och fotbollsträning i dag , full rulle. Det tycker han är toppen!

Nä nu måste jag gå och väcka grabbarna men önskar er en bra dag!!

10 April

Söndag förmiddag, solen skiner och det ser ut att bli en fin dag här i Munka-Ljungby.
I går var det också fint , hittade man en hörna där det inte blåste var det riktigt varmt och skönt.

Lars tillbringade hela dagen ute med pappa i går. Dom fick byggt väggar och lagt dit bjälkar och lite sådant. Dem är så duktiga och fick gjort massor.


Tänkte visa Lars fina sten hög.


Detta är vad vi ska med stenen till, det kommer nog bli jätte fint.


Undertiden Lars var ute och grejade körde jag barnen till Grevie, dom skulle ju vara och sova hos Linda och Magnus. Vilket dom såg fram i mot massor. Så det var lite tjatigt inna vi kunde ge oss i väg.
När jag körde där i från stannade jag och handlade , kött , sås mm mm och grillkol. För grillen skulle tändas på kvällen.

Det blev en riktigt god middag och nu har jag fått mer smak på det grillade...


När vi hade ätigt såg vi på en film, handlade om han som gjort FB. Den var ganska bra. Vi åt även lite chokladpudding, grädde och jordgubbar mmmm.
Men när kl var typ kvart i elva ja då gav jag upp och gick och la mig. Va så trött i kroppen. Jobbigt när man är pigg i huvudet men kroppen skriker.

Vi hade i alla fall en mysig kväll trotts att den inte blev så lång.
Vi hörde av barnen och dom hade det toppen, vilket vi kan tro. Vet inte när dom ska hem i dag men vi får väll ringas.

Lars ska strax ut och jobba vidare, pappa kommer säkert snart också.
Själv funderar jag på att städa lite köksskåp för det kan verkligen behövas. Får se hur mycket jag orkar.

Sen när barnen kommer hem blir det väll full rulle, Linnea ska ju åka till lägerskola i morgon med skolan. Dom ska sova där en natt men hon kommer nog packa som till en vecka.... Fast huvudsaken är att hon tycker det ska bli roligt.

Nu ska jag avsluta med en bild på några fina blommer som Lars köpt och planterat , han vet precis vad jag vill ha!!!

Fredag

Ny badad och mätt i magen utav korv med mos sitter jag nu här vi datorn.
Lars och Oliver har kört för att titta på hockey. Linnea har bänkat sig i soffan och tittar på tv.

Vad har vi då gjort en sådan här blåsig fredag?
Jo jag vilade i morse, slumrade till en stund. Efter det körde jag och handlade lite.
När jag kom hem gick jag ut med Ängelin i trimmet , klippte öron , hals , tassar och fixade till henne lite.  Kände hur kroppen tyckte det var skit att stå där ute, gud vad ont jag fick och så trött jag blev. Skamligt vad lite jag tål nu.
Oliver kom hem redan strax efter tolv i dag , med hem var Hugo. Dom fick macka och saft sen gick dom upp på rummet och greja. Då la jag mig på sängen och skulle precis somna men det gick inget vidare...

Fick ta tag i dammsugningen i stället, det var en liten pärs men det gick med nöd och näppe.
Sen kom Marie , Klara och Oskar hit, dom skulle hämta hem Hugo men först skulle vi fika. Det blev kanelbullar , ja inte hembakade utan köpe...bullbak lockar tyvärr inte. Även om det vore väldigt smarrigt!

När dom kört hem gjorde  Lars middag , stekt korv och mos. Smakade riktigt gott men så va jag ju hungrig på riktig mat.

Lars har fått gjort massor i dag , hjälpt pappa att mura, hämtat stenmjöl, tvättat stenar , börjat lägga kullersten mm mm. Han är så duktig och jag fick lite ångest när han ställde sig och gjorde maten...

Ja och som jag sa innan har dom nu kört på hockey, att han orkar!!!

Linnea och jag kommer bara se på tv och slappa. Önskade vi hade något lite sarrigt till kvällen. Tycker inte där är något kul på tv hellre, nä jag saknar Lets Dance, löjligt eller vad?

I morgon kommer arbetet fortsätta, Pappa och Lars grejar på och det går frammåt med full fart.
Sen kommer Ängelins husse och matte och hämtar hem henne igen, blir tomt utan henne. Men on blir nog jätte glad när dom kommer.

Sen ska barnen åka till Linda och Magnus vilket dom LÄNGTAR till. Så i morgon kväll har vi BF här och jag hoppas vi kan äta något lite extra gott och se en bra film och bara mysa.

Nu önskar jag en go fredagskväll och avslutar med en liten bild eller två. Tjingaling!
 Linnea och Albin myser!

 Mina Danmarks rosor!!

Bilder

Nu ska jag bjuda på lite bilder! Börjar med en bild på vår goda middag vi hade i går!
 Detta är Linneas tallrik som hon fick när hon kom hem från Friskis och Svettis! Hon tyckte precis som vi andra att det smakade fin fint!

I dag åkte jag ju med lilla Mor till Boarp och lite andra ställen. Det var jätte mysigt förutom att kroppen bara skriker NEJ åk hem och vila. Hade sådana kramper i magen ett tag att tårarna kom...men när jag fick sitta en stund i bilen blev det bättre och vi kunde fortsätta vår mysrunda!

Har tagit några bilder på några av blommorna jag köpte i dag. Man kan tro detta är en blom blogg men det är det ju inte bara det att ag ÄLSKAR blommor och att ha fint!





Detta är en sorts Ranunkel, jag har aldrig sett en sådan här förut. Men visst är det cooool!


Denna pryder köksbordet!

Å så årets första Pelargon (stavas?) Vit så klart!!!

Oliverna här på bilden kommer från en Ljuvlig affär som heter Tant Grön, Oliverna är helt underbart goda!!! Marmeladerna på bilden kommer från ett annat ställe!

Den röda flaskan är också från mitt favvo ställe, vi provade den nu till middagen och gud vad god den är!! Perfekt till en god sallad!


Detta är vår middag i dag Creps fyllda med räkor och svamp och en god sallad! Middagen kom pappa med i morse, gissa om man blir glad. Den var så himmla god tyckte vi alla. Tack snälla!
Passade fint för mig i dag att slänga i hop en sallad och sätta formen i ugnen så var middagen klar.

Ja det var lite bilder! Tack mamma för en trevlig dag.

Lars har varit ute och grejat hela dagen, nu efter middagen skyndade han sig ut igen. Han tycker det är så kul och är så glad för "sina" 6 ton kullersten.... Ja vissa blir glad för oliver andra av sten, ha ha. Nä då, det kommer bli så fint och han är så duktig trotts en axel som värker som fan.

Nu har Oliver varit på fotbollsträning, badat och ligger nu bänkad och kollar hockey på tv...
Linnea har varit ute med Lars men smet nu upp på rummet. Själv ska jag nog ta mig ett gott bad sen en kopp kaffe och soffmys.

I morgon ska jag trimma över Ängelin lite sen kommer fika gäster på eftermiddagen. Kul.

Ha en go kväll alla glada!

Vilken dag är det?

Oj vad jag är vimmsig i dagarna , jo har räknat ut att det är torsdag men vilket datum ja det vet i tusan...
Men det kan ju kvitta!

Mådde illa och kände mig konstig i morse så när barnen o gubben var väckta fick jag krypa ner i sängen igen. Små slumrade tills min mamma ringde. Hon undrade om jag ville följa med till Boarp, ett ställe med lite olika affärer som ligger vid Båstad/Torekov typ.
Å det vill jag ju så klart!
Hon ska hämta mig vid elva, så snart får jag väll hoppa i badet och fixa till mig lite.

Lars och pappa är där ute och fixar , skulle såga och greja med bjälkarna vi ska ha i nybygget. Dom är duktiga!
I eftermiddag kommer 6 ton(tror jag det var) med kullersten, så nu får han att göra min älskling. Men han tycker det roligt och kommer göra det jätte fint!

Nu ska jag gå ut och titta till "gubbarna" lite. Hej svejs!

Onsdag

Onsdag i dag , det går som tåget! Tyvärr är det grått och tråkigt ute. Men mig kan det ju kvitta behöver ju inte va ute. Men för många andras skull kunde det ju va lite finare. Man blir ju piggare när solen skiner eller hur?

I morse när barnen åkte till skolan körde Lars hem till mina föräldrar. Han och pappa skulle köra till Halmstad. Både ska till doktorn där och lustigt nog hade pappa fått tid tjugo över nio och Lars tjugo över tio så vad passade bättre än att dom åkte ihop.

Båda ska dit på grund av sina dåliga axlar. Vi får väll hoppas och hålla tummarna att dom kommer hem med glada och bra nyheter.

Vill hälsa till Tjabo med familj att barnen blev jätte glada att dom får komma till er i helgen. Men vi hörs mer om det sen!!!

I eftermiddag ska dom komma och leverera saker till utbyggnaden. Så nu ska det börja muras. Blir ju roligt.

Claudia min vän ska komma på en fika , ser jag fram i mot. Alltid kul att träffas.  Men nu ska jag köra en sväng till affären, måste handla lite. I dag blir det fisk och potatis mm till middag!

Sköt om er!

???

God kväll!
Nu börjar hockeyn på tv och Lars och Oliver har bänkat sig i soffan. Linnea ska gå upp  på sitt rum och se en film och äta blodapelsin. Själv passade jag på att slå mig ner här en stund.

Va ju på MVC i dag , bebben blev upprörd äver barnmorskans klämmande. Hjärtljuden visade först 160 men den lugnade ner sig till 150 sen, brukar ligga på 140.
Magen mätte 36 cm nu och blodtrycket var bara fin fint.
Berättade att jag sover såååå dåligt, hon tyckte vi skulle prova med något smärtstillande och hoppas det kan hjälpa. Så nu har jag varit och hämtat ut Citodon, ska prova ta två sådana innan jag lägger mig i kväll. Och hoppas hoppas jag kan sova mer än en timme i stäck....

När jag kom hem hjälpte pappa oss att sätta upp skötbordet , så nu är det på platts. Gött! Det blev riktigt bra!

Efter det gick jag mest omkring och kollade vad Lars och pappa pysslade med. Men sen blev jag ju så trött att jag rullade ner rullgardinerna och kröp ner i sängen och somnade gott.

I eftermiddag följde jag med och kollade lite när Oliver spelade tennis, sen handlade vi lite. Lars körde hem mig så jag gjorde middag medans han och Oliver hämtade Linnea som var hos en kompis.
Till middag blev det stakt falukorv och stuvade mackaroner , det va så gott. Vet inte om det beror på att jag var vrålhungrig eller vad.

Vi köpte faktiskt en ny feta ost i dag så senare i kväll blir det lite sallad , tomat, oliver , fetaost och vitlöksbröd mmmmm så  gott!!!! Längtar nästan redan nu.

Nu ska jag sätta mig i soffan och bläddra i en tidning och dricka lite vatten, är törstig som en öken hela tiden.

Ska skicka en fråga här genom Bloggen. Är det någon som bor i Grevie som har en vovve som heter Tjabo som har tid lust och ork att ha två jätte snälla duktiga barn lördag till söndag så mamman och pappan kan få  lite egentid att mysa och så....Barnen har pratat om detta och vill så gärna till er , göra skiver och greja. Vad säger ni?? Vore toppen kanon!

Ha en bra kväll alla glada nu!

Bra!

I går blev en bra dag. Tog det lugnt på dagen och somnade till och med till en liten lur på soffan. Så skööönt!
Barnen hade blivit hämtade av mamma, dom skulle och köpa gummistövlar(blev lite mer...).
Lars och pappa grejade här ute med tillbyggnaden och jag skulle bara sträcka mig lite på soffan innan Lars kom in. Å då somnade jag.
Lars kom in en stund senare och gjorde sig klar , vi skulle ju köra till Perstorp och titta på ett skötbord. Det var jätte bra så vi slog till. Så nu är det fixat, gött. Ska bara ha lite hjälp av pappa att sätta upp det på väggen.

När vi kom hem hade Mormor och barnen kommigt hem, glada och nöjda. Jag fick en vit fin orkide och en slags pläd som jag sett i reklambladet från Netto. Så det va kul!

Lars gick ut och grejade vidare, fixar och donar med jorden här ute, ska ju sås gräs men det är mycket förberedelser innan. Han är duktig han min gubbe!

Jag lagade middag som i går blev ungspannkaka , bacon , lingon och grädde. Smakade helt ok men jag hade gärna satt tänderna i en go grillad köttbit, ha ha.

När barnen sen gått och lagt sig kl nio då ÄNTLIGEN var det tid för mitt favorit program En unge i minuten!

Lars han fixade lite gott gott till oss, ser inte detta härligt ut?

Det va så jäklas gott, skulle vilja äta detta varje dag!!!! Vi fick dom super goda oliverna av mamma och pappa förra veckan, dom är köpta på Bjäre i en affär som heter Tant Grön . Det är en riktig mys affär med massor med gott.

Efter mitt favvo program och denna goda tallriken var det Big Brother. Vi är lite töntiga och ser det varje dag...

När jag sen skulle gå och lägga mig hade jag denna nya härliga tidning med mig.


Så gissa om jag hade en BRA kväll!! Jo precis så man vill den ska va!

Orkade inte läsa så länge men det gör inget då har jag ju mer att läsa i kväll! Natten har varit blääää men jag får nanna lite senare i dag.

Nu på förmiddagen ska jag till MVC och träffa min barnmorska, det vanliga mätningen och kolla blodtryck och hjärtljud. Skriver sen hur det va!

För övrigt inga planer, Oliver har Tennisträning i eftermiddag annars är det lugna gatan.

Nu ska jag gå och äta lite fulle! Ha det!

40 dagar

I dag är det 40 dagar kvar till beräknad förlossningsdag. Gud vad jag längtar, ja inte efter själva födandet men tills detta är över och så klart till att se vem som levt i min mage.

Natten som gått har varit en av dom värre, toa 3 gånger vänt mig 100 gånger, super  ont i kroppen och även lite kramper i magen. Kl halv sex gav jag upp och gick upp.
Men har nu på förmiddagen passat på att sovigt en timme. Barnen är ju i skolan och Lars har kört till ishallen för att tvätta tröjor och städa.
Hundarna har också vilat men är nu ute och njuter av solen som har tittat fram. Men jag undrar hur länge det vara, ser väldigt mörkt och grått runt om på sina håll.

I går när killarna kom hem från hockeyn tittade Lars in på blocket , hittade ett skötbord som fanns i Perstorp. Skyndade sig att ringa dit och det fanns kvar. Så tanken är att vi ska dit i eftermiddag och köpa det om det verkar ok.
Vore ju gott att få det klart, sen ska det ju bara hängas upp på väggen ovanför toaletten. Sen kan jag ju packa in lite saker där.
Måste också ta tag i den där byrån jag skrev om. Det är en liten skiten byrå som är jätte gammal. Grön och ful men med lite färg kan den kanske duga. Måste ju ha någonstans att ha bebbens kläder och lakan. Här är ju ingen platts i dom gardrober vi har.

I utbyggnaden som vi håller på med blir en stor klädkammare, blir bra . Inte lätt med 3 gardrober till jackor lakan och Lars och mina kläder....Finns inte äns platts till mina trosor och strumpor så dom får jag ha i en papp låda i bokhyllan, väldigt jobbigt och opraktiskt kan jag säga.

I går hittade vi Linneas kanin död, sorgligt tycker jag. Hon va så glad när man kom med en liten morot till henne. Linnea tog det bra och hon och Lars begravde henne. Sen städade Lars bort i kaninburen, hon har bott ute i "hundrummet", pappa gjorde ju ett fint fönster där till henne för ett tag sen. Det gillade hon och satt ofta och tittade ut.

Jag har inga andra planer än kolla det där skötbordet i dag , får bli lite städning och små plocka. Fundera ut vad man ska ha till middag och så. Just nu är jag hungrig, åt ändå myssli och yoggi innan i morse. Men kroppen vill ha mat lite oftare nu känns det som. Samlar väll krafter till den växande bebben.

Linnea pratade om att hon ville till mormor i dag , vi får väll se hur det blir. Oliver har inga planer i eftermiddag vilket han tycker är jätte ovanligt då han ju haft hockeyträning varje måndag och fredageftermiddag. Han undrade själv vad han skulle göra nu...ja det blir inte lätt. Men han ringer säkert någon kompis , han brukar lösa det.

Nu kom gubben hem så jag ska sluta babbla nu. Men ha en bra dag och håll en tumme på att skötbordet är bra!

3 April

God morgon god morgon!
Här hörs fåglarna truddilutta , det ger en härlig vårkänsla. Precis som i går när det blev riktigt varmt och fint ute. Det ser ut att ha regnat lite i natt men nu är det uppehåll, vi hoppas på det hela dagen.

Det blev inga fler rader i går. Kan berätta att jag gick och la mig och slumrade någon timme till sen tack och lov. Var ändå otroligt trött. Det var en riktigt tung dag i går, kroppen gjorde ont och krafterna fanns inte.

Men jag fick gjort lite ändå, som att städa i tvättstugan. Så skönt att få lite mer ordning och fint där. Ni vet pantat flaskor och sådant...
Sen blev det så klart dammat och torkat. Bäddat rent , vikt tvätt , tvättat mer tvätt.

Skurat i badrummet , putsat speglar mm.  En sväng i afären för att handla lite. En runda på en loppis, det är vår ena granne som har loppis. Vi har aldrig varit där men körde in om i går. Å gud med grejor tyvärr mest skräp. Loppisen ska upphöra så man fick ta vad man ville gratis. Hittade några söta skedar och "silver" brickor/fat. Försökte putsa upp dom men det blev inte helt bra. Men jag tänkte att man kunde ha dom och sätta ljus på och lite så.

I går lovade jag ju lite bilder på dom fina blommerna vi fick av Mamma och Pappa. 
 Vackra!


Och till sist..


I går var Lars ute och grejade i trädgården , tog bort gamla löv mm. Det blev jätte fint och nu längtar jag ännu mer tills det blir riktigt grönt och fint!


Hundarna var ute nästan hela dagen , dom njöt av det fina vädret.


Oliver var hos en kompis i går efter träningen. Linnea åkte till mormor och morfar en sväng. Mormor , Ezter och hon hade gått ner till havet och myst. Dom hade haft det toppen och Linnea hade doppat tån, brrr fy vad kallt.

När sen barnen kom hem åt vi oxrulader, sås och potatis. Det var gott. Det var min lillapappa som gjort till oss, så gulligt och väldigt smidigt!

I går kväll slö tittade vi på tv, inget speciellt. Slutade med att vi tittade på en film på ettan som faktiskt var riktigt bra.
Men när den slutade ja då skyndade vi i säng. Å så trött jag var och oj vad gött det är med renbäddat...

Ja det var väll vår dag i går. I dag har inte jag några planer. Bara Oliver och Lars som ska och titta på Rögle.  Får väll se vad som händer här annars.

Nu är kl snart 7 på morgonen och alla sover. Väldigt lugnt och tyst. Ska fylla på kaffekoppen och sen titta runt på datorn lite.
Tillsist vill jag bjuda på en bild på dessa små sötingarna som vi plantera i går!
 Ha det bra!

Kl fyra

I dag kunde jag inte ligga kvar i sängen längre än till kl fyra. Har ju försökt att ligga till fem men nixinte i dag.
Så nu sitter jag här och kl har blivit halv fem när jag nu börjat skriva. Har druckigt en kopp kaffe och kollat runt på datorn.
Släppte ut hundarna men det va bara en som gick ut och kissade, dom andra drack lite vatten och gick sen och la sig, undrar väll om matte blivit helt knäpp...

Jag var så varm , ont i ryggen och lite som mensvärk i  magen. Kunde bara inte sova utan va tvungen att gå upp. Nu vädrar jag i sovrummet och hoppas på att sitta här och bli så trött så jag kan gå och lägga mig igen.

I går kväll var vi i Grevie på kalas, det var en rolig kväll med mycket skratt. God smörgåstårta och efterätt, tyvärr kan man ju inte stoppa intaget av mat när man är lagom mätt utan ska ju så klart ta en liten bit till så man (jag) håller på att spricka.
Tack Magnus och Linda för en trevlig kväll!
När vi klrde hem märkte vi att min kl gick fel, tyckte det va konstigt att hon bara va halv tio men när vi kom ut i bilen va hon halv elva... Fort hem till vovvarna. Dom hade varit duktiga och sovigt gott när vi var i väg, men ack så glada dom blev när vi kom hem.

Gud vad rädd jag blev nu, det kraffsade på dörren här å jag som trodde alla hundar va inne. Men nu när jag öppnade satt Harriet där. Stackars lilla hjärtat har varit ute i tre kvart helt själv. Snacka om dålig matte, såg inte att hon gick ut innan.  Nu satte hon igång Ängelin och Albin. Måste försöka få tyst på dom. Vill ju inte väcka hela familjen.

Puuuu lugnt igen!! Då fortsätter vi!

I går när vi lämnade Ezter till mamma och pappa fick jag/vi så fina blommor kan ni tro. Ska ta bilder sen i dag ochsätta in så ni får se. Kan ni gissa vilken färg???

I dag är det inga stora planer på G. Det är Oliver som har första fotbollsträningen kl tio. Själv ska jag försöka städa och ta ett tag i tvättstugan som just nu ser ut som en soptipp!!
Skulle vilja ha fram en byrå som vi har stående där ute, tänkte man kunde måla den och ha till bebbens kläder. Måste ju snart få ordning på lite sådana saker...

Dom har ju lovat fint väder i dag, vi får väll se. Kan tänka mig att det i så fall kommer klia i fingrarna på Lars att greja där ute.
Nä nu ska jag sluta babbla på här för denna gången. Men det blir säkert fler rader och bilder senare i dag!
Ha det gott!

1 April

1:a April låter bra tycker jag, för det är ju ändå en vårmånad och då måste ju våren komma med stormsteg eller hur. Tycker mig hört att det kunde bli fint redan nu i helgen , vi får hoppas.
Här har det varit  mulet hela dagen men precis nu tittade solen fram.

Det har varit en riktigt lugn och slappe dag för mig. Vilat , slappat , vilat , ätigt lite, sett på tv. Badat och kollat på datorn. Riktigt skönt.
I kväll ska vi till Lars bror Magnus och hans sambo Linda. Det är födelsedagskalas eftersom Magnus fyller 35 år i dag. Hurra för det!
Det ska bli trevligt att komma bort lite. Därför väldigt bra att jag vilat lite extra i dag. Har haft ont bådehär och där i dag och då är det bara att lyssna på kroppen och ta det med ro.

I dag har vi haft Ezter och Ängelin här, mamma pappa och Ängelins matte och husse har varit i Danmark i dag. Men snart kommer pappa för att hämta hem Ezter. Ängelin får nu stanna här ett tag.

Oliver och Lars är på sista hockeyträningen i dag, i morgon förmiddag börjar fotbollsträningen. Ingen vila där inte...

Nu i eftermiddag har först Linnea badat och sen har jag badat, vi ska nämligen vara klara när killarna kommer hem för då ska vi ge oss av.

Ja ni det var nog vad jag hade att säga i dag, inget jätte kul men ändå några rader!
Ha en go fredagskväll nu!
RSS 2.0