Kväll

Så då var det kväll, tvättmaskinen har gått varm. Fått bäddat rent , städat och grejat. Så skönt! Varit en sväng på stan och gått ut och in och njutigt av att kunna ha dörren öppen och se hundarna mysa i skuggan.
 
Nu ska jag snart i badet så jag blir lite ren inför nattens jobb.
Lars och barnen har det toppen på Lisseberg , har just pratat med honom. Effi har det bra hos farmor och farfar , så det känns också toppen.
 
Sovit har jag gjort även om jag först tvivlade om jag kunde somna i denna värmen, men jo då. Skönt det också!
 
Här kommer bild på det jag skrev om i morse + några andra bilder från dagen!
 
 
Ha nu en skön fredagskväll och trevlig helg på er!
 

Fredag

God morgon, då var det fredag. Inte en fredag innan en ledig helg utan en fredag innan jag går på för att jobba tre nätter i rad...men det kommer gå bra. Känner det på mig, efter helgen har jag fri vecka och den ser jag fram i mot och vet att på måndagmorgon är den här.
 
Just nu är det bara jag och några busiga vovvar vakna. Valparna har fått rent i hagen och även ätgt, sover nu gott huller om buller så där som bara valpar kan.
Tindra , Jopplin , Harriet och Albn är lite mer oroliga, deras mat var inte töad riktigt och dom får vänta lite innan dom kan äta. Stackars Albin som alltid är så hungrig på morgonen att han håller på att dööö. Ja ja inget att göra mer än vänta.
 
Det ser ut att bli en strålande dag till, så ljuvligt skönt. Tyvärr blev det inte tid för mig i går att njuta ute , full rulle att fixa och dona. Det värsta är att jag får börja om i dag... men kanske en liten stund i solen det kan bli. I dag ska jag tvätta tvätta och tvätta, har en go hög nu att få ordning på. Men det ska nog gå bra. Sen blir det ju lite fix och plock.
 
Lars , Linnea och Oliver ska i dag åka till Lisseberg och ha roligt. Tycker själv det vore mysigt men nu har vi ju dom fyrbenta att ta hand om + att jag ska jobba sen och det hade nog blivit mindre bra efter en dag på lisseberg. Så jag får helt enkelt stanna hemma och sköta marktjänsten. Men det är fasligt kul för dom andra att dom kan få komma i väg och göra något lite extra något mer än vardag. Hoppas nu dom får riktigt super kul!!!
 
Lilla Effi loppan ska åka till Grevie , farmor och farfar ska passa henne. Jag måste liksom få sova lite, annars blir det för jäkligt att jobba. Måste bli lite bättre på att sova sova sova när jag jobbar. Annars slutar det nog inget vidare väl. Kommer bli tomt efter lilla gumman men jag vet ju att hon kommer få det jätte bra i dag. Å då kan jag ju passa på att få gjort allt fix och don + SOVA!!
 
I går kväll var vi i Halmstad på grillning hos Lars syster och man, det var som vanligt väldigt gott och trevligt. Nu får det nog bli Slanka hela helgen.... Tack för att vi fick komma Mia & Krille!
PÅ vägen upp körde vi förbi bästaste Lena och hämtade tidningar , himmla så bra och vi bugar och tackar så hjärtligt! Det är ju så att det kissas och bajsas ganska friskt här nu i valphagen. Det går mycket tidningar nu! Men nu blev vi räddade abv Lena, hon är en riktig klippa!!
 
I går innan vi skulle hämta hem Effi från mormor var Linnea , Oliver och jag in om stan. Skulle köpa något litet till min bästaste mamma som fyller år i morgon. Blev även lite till oss andra.... Ett jätte fint armband och en sådandär "mobilväska" grej som man har runt halsen, låter töntigt eller? Jo men jag ska lägga ut bilder så ni får se. Tyckte den va riktgt fin måste jag säga.
 
Nä nu ska jag fylla på kaffe koppen och känna på hundarnas mat, snart vaknar nog resten av familjen Dom lär ju vara förväntansfulla och glada i dag.
Till sist ett STORT GRATTIS till Tjabo som blir 15 år i dag! Har för mig dom sa att han är 108 år i hundår. Det är en del. Grattis Grattis och hoppas du Tjabo får en bra dag!
 
Hej svejs från mig!
 

26 Juli!

Vilken huvudvärk jag vaknade med i dag, måste nog ta en liten pilla. Undras om det är för jag sovit som en stock hela natten och vaknade nu kl sju?  Det va välbehövligt att få sova. Har blivit för få få timmar sömn denna veckan.
 
Natten till i går jobbade jag , fy farao vad trött jag va. Inte bra när man inte hinner vila innan man går på och ska jobba natten. Men det gick till slut och jag kom hem vid åtta och kunde krypa ner i min säng. Sov sen till halv ett. Vaknade då av att bevbäraren tutade, grrrrr. Kom med paket och behövde underskrift. Linnea hade sprungit ut och fixat det, hon är duktig!
När jag vaknat ringde jag till mamma för att höra hur hon och Effi hade det, bara bra så klart! Sen sa min lilla mamma att Effi kunde stanna där och till och med sova över. Så jag kunde ha det lite lugnt och sova ut som i dag. Känndes verkligen toppen skönt när man var så seg i kroppen och huvudet som jag var. Tack snälla mamma & pappa för det!
 
Så i går eftermiddag fixade jag med lite allt möjligt här och senare körde Linnea och jag för att handla. Vi köpte baguetter på fiskexpressen som är riktigt goda.
Vid sju tiden på kvällen körde vi till Skäpparkroken , satte oss på den söta lilla stranden och åt och njöt av utsickten och solen. Det va minsan balsam för själen! Så mysigt! Lars och barnen badade men jag bara satt och hade det ljuvligt!!
 
 
När vi körde hemåt tog vi en extra runda runt Magnarp och vejby, det var så mycket folk ute och det luktade grillat över allt kan ni tro. Äntligen sommar!!!!
 
När vi kom hem blev det att packa upp, starta tvättmaskinen , ge valparna och dom stora vovvarna mat. Fick ta en tur med dammsugaren också eftersom vi fått med hem lite sand... Så blev det bad och dusch för oss alla innan vi slog oss ner vid tv:n en stund. Inte så länge eftersom både Lars och jag var ordentligt trötta.
 
Nu när jag är klar med bloggen ska jag fixa undan i köket , bädda , vika tvätt, städa hos valparna och allt det där vanliga ni vet. Har jag tur hinner jag njuta ute i solen en stund också. Linnea och Oliver sover fortfarande och Lars är på jobbet. Effi kommer vi hämta hem i eftermiddag, så hon får sysselsätta mormor en stund till ;) .
 
I kväll är vi bjudna till Halmstad på grillkväll, det är Lars syster med fam som fixar det varje sommar. Ska bli trevligt.
 
I går när jag kom hem från jobb hade Lars flyttat ut valparna till "stora rummet" så nu ligger dom här bredvid mig och sover gott. Mätta och goa! Dom är bara helt för ljuvliga. Kan inte fatta att tiden gått så fort. Får se om det blir för varmt för dom att vara ute i dag också. I går blev det bara en liten stund när jag skulle städa valphagen och senare på sen eftermiddagen när det inte var lika gassande varmt.
 
Nä nu ska jag sätta fart med mina "måsten" så jag får tid att slappa lite sen!
Ha det gott alla glada!

Tisdag !

I dag tror jag det är bäst jag bara lägger in några bilder. Kan sammanfatta mitt liv just nu som trött trött trött , stressad och ännu mera trött....
 
 
Nu blir det ännu en fullfräs dag och natt är det jobb igen.
Hoppas någon hinner njuta av det fina vädret vi äntligen fått!
 

Måndag 23 juli

Kanske hinner jag skriva några rader innan Effi vaknar, hon sover nämligen ännu. Lars har kört till jobbet nu efter att vi fixat med valparna , gett både dom och de stora vovvarna mat. Full rulle när man kommer upp kan man säga. Ljudnivån börjar bli ganska hög i den där valphagen och i dag ska dom få flytta ut från det lilla "mellan rummet" till vardagsrummet/köket. Har vi tur är vädret ok i dag och dom kan få vara ute och busa på gräset en stund också. Det är livet tycker dom, köpte en lite tunnel till dom i går. Och den är bara såååå rolig när man är valp på strax 6 veckor!

Nu har jag gjort ett litet avbrott i skrivandet , Effi vaknade och har nu fått välle och ny blöja. Nu ligger ho här på golvet och låtsas prata i sin telefon. Så gulligt!
Kl åtta kommer det en kompis till Oliver. Då blir det fullt ös här igen.
Annars på schemat i dag står städ , fix och handling. Sen kl halv fem börjar jag jobba. Jobbade även kvällen i går. Detta är en tuff vecka. Jobb jobb och jobb.

Jag får väll sätta igång lite här och ta hand om lill skruttan. Men jag önskar som vanligt alla en bra och solig dag!

Sol

Å så äntligen har vi fått lite sol! Hoppas det håller i sig, man mår liksom så mycket i själen då tycker jag.
 
I dag på föriddagen åkte vi in till stan en sväng , där är någon tillställning med blommor och grejs. Det va mysigt och så skönt när man fick lägga koftan eftersom solens strålar värmde på bra.
Lite smått och gott köpte vi också, bland annat ett par byxor till mig. Kul kul kul!!
 
När vi kom hem och valparna ätit fick dom komma ut lite, så just nu ser det ut så här.
 
 
Vi här på Tuttagården är ju av den åsikten att valparna klarar bra av och mår bra av att vara ute om vädret är bra. Dom älskar det och busar som bara den för att sen lägga sig i en go valphög och sova.
 
I kväll är vi bjudna till Linda , Magnus och Tjabo. Oliver är redan där då han har sovit där i natt. Det ska bli kul att komma dit!
I går kväll va vi i Torekov, 3:e gången på kort tid....där är hamnfest nu. Tyvärr var det ganska kallt och blåsigt. Men det blev lite mat i ett sådantdär typ Öltält och lite promenerande runt i Torekov. Är några affärer med tingeltangel som är mysiga att titta i. Tyvärr blir man såååå köp sugen.
 
När vi sen kom hem var det sängen för  lilla Effi, städ hos valpar , mat till alla vovvar mm. Sen tände vi ljus oc mös i soffan. Tittade på en halvtrevlig film som gick på tv. När den sen var slut var vi trötta och det fick bli sängen.
 
I morse hade jag sovmorgon, super gött!!!! Stackars Lars fick ta hand om lillan och hundarna. Men så får väll han ha goemorgon i morgonbitti ja om han inte tvunget vill ge mig sovmorgon igen ;)
 
Nä nu ska jag gå ut och pussa pupparna. Snart vaknar nog Effi igen från sin middags slummer och då blir det fullt ös igen!
 
Men först några bilder till!
Hoppas ni som läser också har en bra dag!
 
 
 

busungar

Just nu har jag huset fullt med busungar, en två bent buse som rullar runt på golvet och busar. Just nu har hon varit framme och pussat på Harriet . I valphagen är det också fullt med busungar som leker , biter och hörs. Dom är för söta. Tog en bild på några av budungarna härrom dagen.
 
Tyvärr ser det inte ut som om dom kan komma ut i dag , det regnar nämligen här. Jo det är sant kan ni tänka att det regnar ;) . Blä blä blä vad trötta vi är på detta nu. Man skulle ju ha sattsat på regnkläder och stövlar i stället för sommarklänningar detta året....
 
I går kväll när Effi gått och lagt sig hyrde vi en film , Nobels Testamente. Det va bra tyckte jag. Skönt att kunna se vad man ville nu när båda dom stora barnen sov borta. Annars får det ju vara lite mer barnvänligt här på tv:n.
Efter filmen blev det valpmatning och mys. Sen var det hög tid att gå och lägga sig.
 
I dag har vi inga planer, men jag tror och hoppas vi får hem både Oliver och Linnea. Vi har ju så klart pyssel här hemma att göra. Måste försöka få i gång tvätt lusten och starta en maskin tvätt eller två tre fyra...
 
Nä nu ska jag ta hand om alla mina busungar här. Hoppas ni alla får en bra dag och att ni inte har riktigt lika blött hos er utan att solen skiner!
 

Det går i ett

Full rulle här, dagarna flyger i väg just nu. Och i dag kan man säga den flöt i väg....
Det har regnat en del kan man säga.
 
Nu i eftermiddag har vi varit i Båstad , blev något nytt att hänga i gardroben...kul! Sen lämnade vi Oliver hos Farmor och Farfar då han ville sova där i natt. Linnea är fortfarande hos mormor , men jag tror vi får hem henne i morgon.
 
I går kväll hade vi tur med vädret kan man säga, vi var i Hembygdsparken på grillbuffe och uppträde. Firade pappa som ju fyllt år. Det blev jätte mysigt och trevligt. Bilder kommer här!
 
 
Nu har jag precis badat ja och då inte på gräset utan i badkaret ;) Lars nattar Effi. Snart blir det soff mys och en lugn kväll. Det kan vi behöva.
Ja detta va nog allt för i dag! Ha det gott alla!

Då var första...

....natten gjord efter semestern oc jag överlevde även om jag var ganska trött. Det blev jag redan vid elva tiden, ha ha men det kan ju vara för vi brukar nanna då. Natten gick bra och det va kul att träffa jobbe kompisarna. Känndes inte precis som om det var en månad sen man va på jobbet utan mer som igår...
 
Så nu i dag har jag sovit, vaknade vid elva av busiga valpar, fick ge dom mat och rasta dom stora vovvarna, byta lite tidningar och så. Men sen kröp jag ner igen vid kvart i tolv och sov till halv två. Vaknade då med lite huvudvär, känner mig lite seg så där som man ofta gör när man jobbar natten.
 
Effi och Linnea är hos mormor och morfar , Lars hämtar upp lill snuttan på vägen hem från jobb. Linnea ska stanna. Oliver är hos Linda och Magnus och är nu och fiskar(vilket Oliver läääängtat efter) sen kommer dom hem med honom här.
 
I dag blir valparna 5 veckor , helt otroligt vad det gått fort. Dom är så klart det ljuvligaste puppar jag sett ;) . Nya bilder kommer men vi får se om det blir i dag eller i morgon. Just nu blåser det som bara F-N och är inget lämpligt utefoto väder.
 
För mig är det jobb i natt igen, det ska nog gå lite bättre att vara pigg. Första natten brukar vara svårast tycker jag. Så i morgon blir det också till att sova lite. Senare på kvällen ska vi ju fira min Pappa som ju i dag fyller 65 år, Grattis Pappa!!
 
Nä nu får jag väll göra lite nytta innan Lars och Effi kommer hem! Ha det gott!!
 

Semestern slut!

Ja då var det slut på semesterna , börjar jobba i kväll 21.30 till 07.45 i morgon. Det blir nog bra , kul att träffa dom man jobbar med och när vädret och allt ändå är som det är kan man kanske lika bra jobba.
 
Nu är kl åtta på morgonen , ute regnar det ju så klart. Tråkigt eftersom jag velat gå en promenad. Men den får allt vänta tills vi blir mindre blöta.
Borde ta tag i att bädda , fixa köket , koka välleflaskor mm men hamnade här i stället. Får ta ett ryck sen.
 
I går hade vi en skön förmiddag , städade , tvättade och handlade. Sen kl 11 kom några trevliga människor som hälsade på sin blivande valp. Känns verkligen toppen!!
Vi kunde ha valparna ute en liten stund innan det dåliga vädret kom. Är så roligt att se dom skutta omkring.
Efter besöket körde Lars och hämtade Effi som ju varit hos mormor och Morfar. Skönt att få hem lill snuttan!
Undertiden förberedde jag lite , vi skulle nämligen få besök av Emil och Anna. Dom kom vid fyra tiden. Då blev det grillning och mys. Anna som är tok rädd för hundar vågade hålla valparna och även va nära dom stora vovvarna när vi tog in dom en och en, jätte modig var hon. Det gick verkligen framåt!! Tack käraste ni för att ni kom och hälsade på.
 
På kvällen va vi ganska trötta alla efter en intensiv vecka. Det blev sängen vid halv elva.
 
Nu i dag ska vi ge oss i väg och köpa födelsedagspresent till min pappa som i morgon fyller 65 år.  Sen måste jag sova lite för att klara vara vaken hela natten.
Vet inte riktigt vad dom stora barnen har för planer i dag , borde nog städa sina rum....men det blir nog svårt att få dom att göra...
 
Nä nu så får jag sluta här och ta hand om Effi som busar runt på golvet. Tillsist en bild på dom fina blommorna vi fick i fredags av Ewa och Pålle.
 

Ute!

I går blev det inget bloggande för mig, full rulle på dagen med det vanliga ni vet....städa , tvätta mm. Oliver hade kompis här och dom ville till Tennisbanorna och spela så då blev det en tur dit också. Lite trött och seg var jag trotts att jag fått sovmorgon och Lars gick upp med Effi. Vi hade ju en super trevlig fredagskväll här tillsammans med familjen Angsmo. Det blev självklart valptittande och sen grillade vi (nja vi och vi , Lars är ju grill mästaren här) . Det blev en super kväll och vi kunde till och med sitta ute ganska mycket. Tusen tack Ewa och Pålle för att ni kom!!!
 
Eftermiddagen i i går ägnade vi åt trevliga valpspekulanter. När sen både dom och Olivers kompis Hugo åkt hem ringde jag till barnens mormor och morfar. Vi bestämmde att vi skulle komma med lilla Effi och att hon skulle sova där. Då kunde vi passa på att göra något med dom stora barnen. Efter lite velande om vad vi skulle körde vi till Torekov , där åt vi gott och tittade på folk. Något som kan vara väldigt roligt ;) . Träffade även Lollo och Jonas med barn och vänner till dom. Det va trevligt att ses en stund även om man kände sig ganska "bonnig"  och "ute" där bland alla badgäster som nu vistas i Torekov. Tack Lollo och Jonas för träffen!!! Kom snart hit!!!
 
När vi kom hem igen var kl elva. Det blev hundpyssel och städning hos valparna. Efter det landade vi i soffan en stund innan vi gick och la oss.
Nu på morgonen vaknade jag av valparna, fick upp och städa och se till att dom fick lite mat. Nu sover dom gott igen så även resten av familjen. Tyckte det va lika bra att va uppe och då passa på att blogga lite. Ska snart tömma diskmasinen och starta en maskin tvätt tänkte jag.
 
Vid elva tiden kommer andra trevliga valpspekulanter, det blir roligt. Har träffats för och det är ett härligt par som nu lääängtar efter sin valp!
När Effi ska hem vet vi inte riktigt ännu. Får slå en singnal till mamma sen och höra. Hoppas nu Effi sovigt gott i natt och inte vaknat allt för tidigt på morgonen....
 
För övrigt är dagen fri och lugn, än så länge vad jag vet. Men vi är öppna för förslag om någon som läser har något!!
I dag är ju sista dagen på min semester,känns galet att det är över. Tack och lov har man ju inte ett 7-16 jobb utan är ju ledig en del mellan arbetspassen.
Nu ska jag titta lite på datorn sen får jag ta tag i saker och ting! Kanske blir det några rader till senare i dag!
 
 
 

Fredagen

Nu är lite av morgon sysslorna skötta , hundar fått mat , valpar fått mat. Effi ny blöja och välle, bäddat , tömt diskmaskinen och små plockat. Ja ni vet det där man får göra varje morgon.
Lars har kört till jobbet och Effi ligger just nu på golvet med tandborsten i högsta hugg. Linnea och Oliver sussar gott. Kl är nu 07.10. Jag skulle själv kunna tänka mig att få ha sovmorgon...är faktiskt riktigt trött.
 
I går hade vi super trevligt besök, det blev valp tittande och prat. Fika och liten promenad och dagen bara for i väg i ett naffs och rätt som det var va det tid att styra mot Ängelholms flygplatts. Tack Anna för att du kom!
 
Hela dagen var det väldigt olika väder , ena sekunden va det sol och riktigt varmt , nästa öste regnet ner och det mulrade. Ja vilken sommar.
 
En liten liten stund hade valparna ute, det är mysigt att se dom springa runt på gräset. Blev också lite träning på bordet.
Här på bordet är det Herbert.
 
I dag ska vi passa Ezter och Ängelin, skulle gjort det i går men det blev i dag i stället. Ska bli roligt! Sen ska det städas lite mer(som vanligt) , förberedas för i eftermiddag/kväll då vi får besök. Kommer med all säkerhet bli en riktigt trevlig eftermiddag/kväll. Men det vore ännu bättre om solen ville titta fram!!
 
I helgen har vi valptittare både lördag och söndag , det är bra och trevligt. Får se om vi kan klämma in något annat också. Tycker det vore mysigt att göra något med barnen , typ åkt och badat eller något. Kanske man kan hinna mellan skurarna.
 
Nu ska jag ta hand om min lill skrutta här och invänta Ezter och Ängelin. Det blir fullt hus i dag kan man säga. HÄRLIGT!
 
Ha det gott alla glada!
 

Onsdag!

Morgon pyssel pågår. Effi lysnar på musik och rullar på golvet. Själv gör jag det vanliga, bädda , plocka i köket mm. Får se om vi går en runda sen, får passa på när det inte regnar. Just nu kommer det inget vått från himmlen så då får man kanske va nöjd.
Dom stora barnen sover fortfarande , ja fast kl är ju bara åtta så det är ju skönt för dom.
Själv gick jag och la mig vid halv tio i går , va en riktigt trååååk kväll så det va liksom lika bra. Men inte kunde jag somna, sista gången jag kollade kl var hon tolv. Men sen somnade jag.
När Lars kommer hem från jobbet ska jag köra och handla, sen ska vi försöka oss på att ta bilder på valparna. Hade velat ta dom ute men vi får se hur vädret blir.
För övrigt har jag inga planer. Får väll se vad barnen tänkt sig när dom vaknar. Det ska väll ringas till kompisar kan jag tro. Men det är ju kul så klart.

Dagarna går fort tycker jag även om tiden ibland är fasligt så dryg. Fast det är mest förmiddagen som är lång och sen brukar eftermiddagen gå fort. Nu är snart min semester slut, då är det dags att va vaken på nätterna igen. Kanske lika bra det, fast när man tänker att det är ett år till nästa semester och sommar kan jag nästan få magknip. Men ett år brukar ju gå fort.

I morgon ska vi få besök, det ska bli trevligt ! Ska nog även få träffa Ängelin. Lilla gumman kommer och hälsar på. Tror Linnea tycker det är toppen, ja jag också så klart!

Nä nu ska jag greja vidare här , ha det!

Tisdag

I morse när jag gick upp visste ja inte om jag försovigt mig och vaknat typ i oktober...regn , rusk och blåst. Mörkt och trisst. Men vi piggar upp med levande ljus och barnvisor på radion. Tvättar och hänger upp tvätt , bäddar och diskar. Pysslar med valpar och dricker kaffe.
 
Det blir nog inget mys i solstolen i dag. Detta är i lördagskväll då jag för först gången njöt i den en stund med cider i glaset. Ja och ni ser var Harriet är....
Tog inte lång tid innan det såg ut så här! Mitt hjärta , hon ska då alltid va där matte är!
Ja eller där Effi är...
 
Just nu längtar jag till Lars kommer hem från jobbet, han ska hämta upp Linnea som har varit hos mormor sen i Lördags. Längtar efter henne.
Vad som händer senare i dag får vi se.  Ev bilder på valparna , dom är ju 4 veckor i dag. Dom är busiga och ljuvliga och man skulle önska man bara kunde sitta i valphagen hela dagen.
 
 
 

Diggar

Effi gillar Tant Lindas musik!

God morgon!

Inte är jag sugen på att va vaken nu, dagen blir så lång. Men Effi ville och det var bara att gå upp. Ja ja kl va ju sex i alla fall.

Gårkvällen blev jätte trevlig med sitta ute mys , god mat , promenad , snack och soffmys. Tack för att ni kom hit L&M&T !!

I dag blir det lite städ , besök och sen är vi bortbjudna. Det blir säkert en bra dag men en lite lur någongång under dagen hade jag nog inte sagt nej till....

Nu får ni ha det så mysigt!

Lite depp

Fasen vad jag är besviken. Besviken på sommaren & semestern. Men jag vet att det är mig där är fel på som inte bara kan nöja mig och uppskatta det jag har. Men inget bra väder , inget kul att göra , Lars jobbar , fullt upp med barn och städ bara och så kan vi ju inte lämna valparna så länge. Känner mig super bitter och negativ, förlåt mig. Men det är så skönt att skriva av sig lite. I dag är ingen bra dag....men det blir nog bra för i kväll kommer Linda & Magnus & Tjabo hit. Det blir mat och mys.
Lars & barnen ska göra något kul sen en dag men jag får ju vara hemma hos vovvarna. Vet att det är ett val vi gjort men just nu just i dag känns det skit!!!! Jag är en sådandär dum människa som tänker och vill och har vissa föreställningar hur saker ska bli och vara....sommar sommar sommar ja det tycker jag ska va sol, bad för barnen , träffa folk, göra utflyckter , sova middag , få i alla fall lite färg på näsan. Men ack nej .
Semestern och sommarens höjdpunkt va Lars och min mys helg + att vi varit på två utställningar. Fast det börjar ju också bli jäkligt tveksammt om det är lönt....Men jag tycker ju det är SÅ ROLIGT!!!

Just nu klibbar det på hela kroppen , tryckande och läskigt. Inga sol så långt ögat kan nå. Å dessutam blev jag störd när jag skulle passa på att vila en stund nu när Lars ändå sover middag med Effi. Men nej nej nej. Ja så ligger det till, nu vill jag bara gå ide och vakna upp nästa sommar och hoppas på att livet ser ljusare ut och soljävlen lyser.

Nu ska ni få höra...

...om vår dag i går!
Började med att Oliver skulle sova hos en kompis i torsdags för att sen vara där som i går. Men när jag precis skulle somna i torsdags kväll ringde han. Han hade så ont i magen och ville hem, så på med kläderna och iväg. Oliver va så ledsen och hade ont , tog lång tid innan han tillslut somnade på soffan.
 
På morgonen va det tack och lov bra igen och när vi skulle köra till utställningen lämnade vi honom hos kompisen igen.
Linnea och Effi Lars och jag körde till Tvååker. På vägen hade det varit en bilolycka och vi fick stå still på motorvägen. Som tur var kom vi fram i tid.
Vi hade blivit erbjudna att stå i fam Angsmos tält och dom hade satt upp det kvällen innan, så det va bara att segla in på första parkett, tack för det Angsmo!!
 
Vi hade det trevligt och mysigt, Effi tycker det är toppen att gå omkring och hälsa på alla hon känner. Det är så roligt att så många "känner" henne. Men det är ju klart mycket tack vare bloggen och FB. När det senare började regna och hon skulle sitta i vagnen var det inte riktigt lika kul, men hon är duktig endå. Linnea är ju en toppen syrra och försöker underhålla henne så gott det går, skönt när man är i väg på sådana här grejor med lite Effi barnvakt!
 
Själva utställningsresultatet är väll inte mycket att säga om , Albin blev 2:a fast utan CK. Ja ja. Grattis till er det gick bättre för!
I går la jag in två filmer på Albin från Tvååker här längre ner i bloggen om ni vill se. Inte den bästa kvaliten men endå. Det är jätte bra att filma för då kan man ju kolla sen och kanske förbättra något. Fast nu tycker jag ju Lars gör det himmlans bra endå!! Min duktiga gubbe!!
 
Vi skyndade oss hem eftersom det regna och vi hade ju dom aandra vovvarna hemma och inte hundvakt så länge. Tack igen kära Angsmo för trevligt sällskap och tältplatts!!
 
När vi kom hem packade vi ur bilen och fick ordning. Tog bort valplådan och satte upp valphagen. Så nu har dom bättre platts dom små bus pupparna.
 
 
Vi fick så klart även dammsugat och städat och donat. Skönt!
Sen åkte Linnea och jag till axi, handlade lite mat så vi kunde grilla på kvällen.
 
Det var väll typ det som hände i går. ja och massa valpmys, hundmys , promenad, Effi bus m mm.
 
 
Måste bara visa två bilder på några fina blommor jag köpte. Ljuvliga! Eller hur!
 
Nä nu vill Effi ha lite uppmärksamhet och jag måste sluta. Måste bara säga att det är kul att sååå många är inne och läser bloggen men konstigt att sååå få komenterar(låter jag sur? Det är jag , fast bara lite lite lite....)
 

Albin på bordet

Albin på bordet i Tvååker!

Albin i Tvååker

Albin i ringen i Tvååker

Effi kollar datorn

Det är så roligt att titta på Djungelboken på datorn....

Torsdag

God morgon god morgon! Torsdag redan men det ser ut att kunna bli en ganska bra torsdag i alla fall. Just är det fint väder och jag hoppas så det håller i sig! 
 
I går förmiddag kom Helle och Erik hit, vi började med en liten promenad innan vi gick in och drack kaffe och snacka. Effi och Erik lekte på golvet och va på ganska bra hömör.
 
När Lars sen kom hem körde Helle och Erik , då körde jag till frissan där Linnea och mamma redan var. Tonade mitt hår så nu ser man inte dom grå längre....skönt. Tyvärr brukar dom dyka upp ganska fort igen. Linnea färgade sitt hår riktigt rött, det blev riktigt fräckt . Fina Linnea!
 
På eftermiddagen tog vi bilder på valparna , fast vi fick ge upp första försöket då dom va såååå trötta. Men efter en timme va dom piggare igen. Det är inte lätt att ta bra bilder på så små syrser men vi fick till slut nöja oss med dom vi fick.
Bilderna vi tog finns på vår hemsida www.myscockrarna.se
 
När vi tog bilder på valparna satt Effi i barnvagnen, så här söt i solhatt och pyamas!
 
När Effi sen hade somnat på kvällen åt vi jordgubbar och såg lite på tv. Vi blev så mätta att vi fick ut och gå en sväng. Linnea , Oliver och jag med oss hade Tindra , Jopplin och Albin. Det va skönt , helt underbar kväll. Oliver sprang med Albin kan ni tro så det nästan rök ur baken på dom. Jävlar rent ut sagt vad Albin kan springa. Jag önskar jag hade filmat det , hu vad snygg han va(får man säga så om sin egen hund?) Ja ja nu tyckte jag det! Rundan blev inte så lång men väldigt skön endå.
 
I dag har jag  inget inplanerat nu på förmiddagen. I eftermiddag ska Oliver till en kompis och sova över. Dom ska nog gå på bio i kväll, mysigt för dom. Vi ska bada och fixa Albin och packa lite inför utställningen i Tvååker som är i morgon. Det ska bli roligt. Vädret ser ut att kunna va ok också, skönt om vi slipper sådant regn oväder som det var i Borås i söndags. Linnea , Effi , jag och Lars är det som åker. Oliver vill hellre va hos kompis , det kan man ju förstå.
 
Nu avslutar jag dagens blogg med några bilder på Effi!
 
Ha en bra dag!
 

3 veckor

Var valparna går , dessa små ljuvliga godingar. Det har blivit mer ljud och vakentid i valplådan. Dom skäller och busar och är söta så ögonen tåras. Skulle ju tagit bilder på dom men det får bli i dag då vi hade en full rulle dag.
 
I går förmiddag kl nio kom Hugo , Klara och Oskar hit, jag skulle passa dom ett par timmar. Effi va ju så klart vaken men Oliver och Linnea fick vi väcka. Det blev full rulle och fullt hus kan man säga. Tack och lov var vädret bra och vi kunde va ute mycket. Här kommer några biler!
 
När barnen åkt hem igen och vi fått lite ordning igen var det tid för Effi att åka till doktorn, hon har ju hostat så nu sen sist hon va förkyld. Det var Lars som körde med henne. Efter mycket övervägande fick hon en slags astma medicin. Inte med kortison utan bara som vidgar. Nu får vi se om det hjälper lill skruttan annars skulle vi komma igen.
När dom va i väg passade jag på att vila, mycket skönt!!!
Efter det blev det en tur för att köra och köpa dammsugare eftersom vår lagt av och vägrade starta. Å dammsugare måste man ju ha....hade velat ha en självgående men det blev det så klart inte. Annars vore det ju väldigt smidigt!!
 
Så i går blev här väldammsugat kan ni tro, två gånger till och med . Skönt! Men på något vis syns det inte nu....
 
Nu i dag har Lars kört till jobb tidigare eftersom han behöver komma hem tidigare. Jag ska till frissan och färga håret. Linnea och min lilla mamma ska också dit. Det ska bli skönt att få dölja dom grå....
Men nu på morgonen/förmiddagen kommer Helle och Erik på kaffe och snack stund. Kanske går vi en runda. Effi oc jag har ju gjort det några mornar nu och jäklar vad gött det är när vädret är fint och det är lugnt och stilla.
 
I eftermiddag är vi nog trötta kan tänkas , kl jäklen ringde ju kvart över fem. Så inte blev det sent i går kväll, nä kl tio kröp vi ner för att nanna. Tyvärr kunde jag ju inte somna då. Men men!
Det är faktiskt skit tråkigt att inte kunna känna att man har semester, hoppas någon sommar blir bättre.
 
Nu vaknar Lillan och jag måste sluta. Ha en goa och bra dag!
 

Ja just det...

Ni har väll inte missat att jag svarar på era komentarer!

Vilken helg

Då är det måndag morgon och ute är det blå himel. Undras om det kan hålla i sig. Hoppas hoppas!
Helgen som gått har varit super!
I fredags åkte ju Effi till mormor och morfar där Linnea varit sen förra måndagen och Oliver sen i torsdags. Så det blev fullt hus hos mormor och morfar kan man säga.
 
Det blev en lugn eftermiddag här , jag städade lite och pyssla. När det närmade sig kvällen åkte Lars och jag till Torekov där vi åt gott. En räklåda och en annan talrik full med godheter på. Väldigt gott och mysigt!
 
När vi kom hem tittade vi på en Arne Dahl film och åt kex och ost. Vi hade det så lugnt och mysigt!
På lördagen sov jag till nio, stackars Lars gick upp vid sju då hundarna ville ut. Sen blev det trädgårdspyssel, trimmning av Albin , valpmys , valpspekulant besök mm. En riktigt mysig dag!
 
Barnen stannade en natt till och jag fixade hundvakt till söndagen. Käraste Linda och Magnus va här i går söndag och passade hundarna så jag kunde följa med Lars till Borås. Det va så roligt att jag kunde följa med! Tusen tack Linda och Magnus!!!!!! Det va till och med dammsugat när vi kom hem, så gulligt!!!
 
Dagen i Borås var bra förutom att det öste ner när Albin var inne i ringen....men han brydde sig inte om det tack och lov. Han vann öppenklassen med CK och blev sen igentligen oplacerad  bästa hane men fick reserv certet. 3:e utställningen på raken han står bakom certet, nära nära!!
Vi hade det mysigt trotts regnet och efter ett tag slutade det tack och lov! Hemmresan va trevlig då vi hade sällskap i bilen, det blev stop på laxbutiken där vi åt otroligt gott kan jag säga. Tack snälla för det!
 
Man kan väll säga att denna helg inte varit den nyttigaste...men jag har semester och vi har varit själv och haft det super bra. Så lite får man unna sig, fast i dag är det andra bullar eller nä inte bullar utan Slanka!!
 
Tänk att en helg kan va så perfekt, go mat , ensamtid , promenad kl halv elva på kvällen i värme och vindstilla, en cider i trädgården efter det med levande ljus ute.  Mm mm mm. Tack mamma och pappa som passade alla barnen!
 
I går när vi kom hem från Borås hämtade Lars hem barnen , ja 2 av 3 i alla fall. Linnea skulle stanna. Saknar ju mitt hjärta men hon kommer hem i dag i alla fall. Ska bli skönt!
 
Men Effi och Oliver kom hem i alla fall. Det va skönt att krama dom lite innan det va pyamas dags för en mycket trött lill loppa. Det första jag såg när dom kom hem var att Effi blivit så fin om naglarna....
 
När Effi somnat blev det mys i soffan, hämtade valpen Hildur lite och gosade med. Harriet ville också matte gosa!
När kl sen var tio kröp jag ner i sängen och viftade med trötta tår och läste en stund. Sen somnade jag gott!! Glad och nöjd och tänkte på helgen!
Nu har Lars kört till jobb, Effi sover faktiskt fortfarande. Skönt för henne. Ja Oliver också men han brukar ju kunna ta sig en sovmorgon!
 
Nu på förmiddagen blir det Effi bus/mys. Starta lite tvätt , städa lite och det där vanliga. Valpmys så klart. När sen Lars kommer hem kommer mamma och lämnar Linnea och hämtar mig, då bär det av till HBG för att köpa Slanka! Ska bli mysigt det också! När jag sen kommer hem ska jag gosa med Linnea som nu varit borta en hel vecka!!!
 
Tack alla ni som gjort vår helg så toppen bra på alla sätt och vis, barnvakt, hundvakt , besök , medresenär , trevliga ord runt ringen mm. Tack alla! Just nu är jag varm i hjärtat av Kärlek till er alla!
Önskar er en fin fin dag!!
RSS 2.0