Sista dagen på denna månaden...

......Tänk vad fort det gått, snart Juni också slut!

I dag har jag en lite svacka, är ledsen över allt vi inte ska göra denna sommaren. Vill på en massa utställningar men det ska vi inte. Det har varit så  mysigt dom andra åren när vi tagit husbilen hela familjen och dragit i väg.
I år blir det nog bara barnen som får göra roliga saker, det är ju så klart huvudsaken men ibland blir jag så jäkla bitter.
Är sjukt trött på att vandra runt i detta huset. Skulle vilja åka både här och där, tänk så mysigt att åka till Helsingör , sitta ute och äta något gott. Barnen kunde äta glass och mamman köpa lite blommor på torget....ja  drömma går ju!

I dag är i alla fall Oliver på stranden en sväng med sin kompis, kul! Linnea är hos mormor, dom ska cykla till stan en sväng. Lars ska till sjukgymnasten och jag får väll gå här med Effi och skrota.
Vovvarna är ute och myser och ha det bra!

Just nu är en gubbe från Telia här, hoppas vi snart får rätt på detta. TRÅKIGT att va utan tv mm.

Jag skulle ju visa våra tapeter i vårat nya sovrum, här kommer dom.
  Vad tycker ni??
Å så lite andra bilder!



Fler bilder än så blir det inte i dag , det bara krånglar med mig!!

I går hade vi besök av min barndomms vän Jonna och hennes Elvis som är två veckor äldre än Effi. Det var mysigt att träffa dom!!

I dag har jag fått massa med goa härliga smajl av lilla loppan Effi. Hon är så söt när han lägger av ett smajl att man bara smälter.
Just nu sitter hon i gymmet och tottar på sakerna, nu lyckas hon slå till dom och hon se ut att tycka det är roligt.

Nu har Lars kommit hem från sjukgymnasten med sig hade han en pilates boll, å herre gud den träningen vill jag se, ha ha!
Ha det nu gott alla läsare och ni jag ser ju att en del tittar in men väldigt många är dåliga på komentera. Vore lite kul med en rad eller två....

Å det fortsätter

Med en hand på vagnen för att somna Effi försöker jag mig nu på att skriva här.
Solen skiner och det  är redan varmt och härligt, precis som rubriken säger fortsätter det fina vädret. Till nog allas glädje.

I går kväll tyckte vi det var för fint väder för att sitta inne och se på tv, vi hämtade upp Linnea hos mormor(hon hade varit på stranden en sväng med henne) sen körde vi ut till Torekov. Där åt Lars och barnen glass och vi promenerade neri i hamnen.
Oliver träffade en hockey kompis som precis skulle bada, han fick låna en handuk av dom och hoppade i och badade en stund. Det var otroligt vacker, varm och mysigt.

Vi körde även in om Lollo och Jonas och deras barn, det var längesedan vi träffades nu så det var kul. Tänkte bara köra in om och säga hej men det blev värsta mys fikan med ost och kex och grejor. Vi satt ute och tiden flög i väg, inte alls vår mening. Tack Kära Lollo för allt. (Vet ju att Lollo läser min blogg, ha ha)

Kl var nog närmare tolv innan vi var hemma, Effi fick mat och somnade vid halv ett kvart i ett, sen sov hon till tio över sex i morse. Känndes så otroligt lyxigt!!!

Vi har i dag klabb med telefon, tv och nätet. Lars har ringt telia och dom skulle skicka någon att titta på det. Men det kunde ta några dagar.... Kul ingen tv!!! Nätet fixade vi med en dags surf från comviq. Men sen skulle teliia skicka. Dom skulle även koppla om vår hemtel till min mobil men det har dom inte gjort ännu så nu sitter Lars i kö till telia, det är ju så himmla roligt!!! Eller inte!!!
Hoppas vi får rätt på detta snart!

Jag tog en bild innan på vårat sovrum, tänkte visa tapeten. Men nu klabbar det också så det får bli senare.

I eftermiddag blir det bad för barnen på vejbybadet. Lars åker dit med dom.
Effi och jag ska åka till ikea och lite sådant.

Ha nu en go dag så kommer bilderna när det fungerar!

Sommar o soliga dagar...

Äntligen lite soliga dag, som jag har längtat. Inte för jag på något vis vill ligga och sola men det känns så mycket trevligare. Dörren står öppen , hundarna ligger i skuggan där ute och myser. HÄRliGT!

Jag är klar med dammsugning och lite annat plock, varit och handlat och nu är det dammning och toa kvar bara. Sen ska jag ut och plocka lite vissna blommor i trädgården. en riktig slappe mys dag med andra ord.

Linnea tog en fin bild på Effi innan, tyvärr är skärpan inte den bästa men visar det ändå.



Hon är ju för söt tuttiluttan!


Vi är i full gång med dop planerna här, har nu gjort gästlista och beställt inbjudningskort. Har pratat med prästen och bestämmt datum. Planerat vad vi ska bjuda på och lite sådant.
Ska bli riktigt roligt. Själv funderar jag en del på dukning och lite sådant som jag tycker är kul.

Nu är snart målaren klar med vårat sovrum, har satt upp tapeten i dag, oj oj vad jäkla bra det blev tycker jag. Bild kommer en annan gång.
Sen är det bara golvet och lite smått som är kvar. Ska bli gott med ett sovrum och en klädkammare. 

Är någon intresserad hur vi hade det i går på utställningen så får ni gå in på www.myscockrarna.se
Nä nu får ni ha det så bra och njut nu av solen!

Babbel

God morgon gödmorgon !!
Då var midsommar över och jag sitter här efter en si och så natt... Effi gumman sov gott nästan hela gårdagen + kvällen med undantag för små mat pauser och blöjbyte och lite gos med Tant Linda. Så jag visste vad jag hade att vänta, en orolig natt. Man ka ju inte sova hur mycket som hellst. Ja ja NU sover lill skruttan i alla fall.

Ute blåser det halv storm om inte hel, fy farao vilket rusk väder. Har hörst det hela natten. Hoppas innerligen det blir bättre!!

I Torsdags var Lars i väg och opererade sin axel igen, denna gången blev han en slemsäck fattigare, får väll se vilken nytta eller onytta detta kan göra...Så nu kan ni ju gissa hur ont han har, stackars. Det första han sa när han kom hem var att JAG KAN STÄLLA PÅ SÖNDAG, jo jo det sa han då med narkos och smärtstillande i kroppen. Men efter att ha sett honom nu efter så tvekar jag kraftigt.

Ja vi får väll se hur det blir med den där utställningen, jag har ju inte hunnigt trimmat någon av hundarna alls och har Lars så ont och vädret är som nu så går det ju inte. FAN vad sur jag blir. Jag vill ju dit. Vore så intressant och roligt att äntligen göra något jag tycker är kul!!!!

Men att stå ute i storm och ev regn utan tält är ju ingen höjdare. Åååå om vi bara hade råd att köpa ett tält. Sen att jag inte hunnigt trimma, känns lite omöjligt att få ordning på det i dag + bada och föna + packa + ta hand om Effi . Just nu känns det som om det ända jag tänker på är att  sova!!!
Ja ni vi får väll se hur det går med allt.

I går firade vi i alla fall midsommar, det blev riktigt mysigt och vi hade ju tur med vädret ja i alla fall halva dagen.  Linda och Magnus kom hit vid halv tre då vi tog oss till Heagården vilken ligger rakt överåkrarna här. Där anordnas dans och lek mm varje år.
Vi drack kaffe och dom andra  åt jordgubbstårta, sen tittade vi på dansen runt stången. Våra barn ville inte va med tyvärr. Men på lekarna gick det bra.
Efter det äventyret gick/körde vi hem, då började det blåsa mer och mer och det stänkte lite granna.

Vi åt den obligatoriska sillen , potatisen mm mm + Magnus och Lindas SUPER goda paj!! Tack kära för den o för att ni kom hit!!!!!!

Bjuder på lite blandade bilder från i går!
 Finaste barnen!
 Effi midsommar fin!
 Oliver & Effi!
 Ytterliggare en Midsommarflicka! Mitt hjärta Harriet!!
 Fika på Heagården!


Mats dags hemma på Tuttagården!



 Å så Jordgubbar och glass!

Ja nu börjar lill loppan röra på sig igen och jag får nog avsluta här för i dag. Hoppas alla haft en bra midsommar och att helgen blir fortsatt trevlig!!


22 Juni

Oj vad längesedan jag skrev här...
Tiden rusar och jag har MYCKET lite tid att blogga tyvärr. Skulle jag ha tid ja då är datorn upptagen...

Tar en liten snabbis om vad som ska hända här.
Jo i kväll kommer Emil och Anna, Effis  blivande faddrar på dopet. Det ska bli kul, dom har aldrig varit här på Tuttagården.
I morgon bär det av till Halmstad för Lars , ska operera den där förbaskade axlen igen...å alltid kommer det sååå  olägligt i mina ögon. Är det inte valpar vi har så är det bäbis på snart 6 veckor , å utställning på söndag med massor förberedelser bad mm. Å vem ska nu ställa hundarna på söndag??
Kanske bättre att skita i det, men vad fan jag har ju LÄÄÄÄNGTAT länge nu. Utställningar är ju det roligaste jag vet!!!!!!!!!

På fredag är det Midsommar , den kommer firas här hemma med Linda , Magnus och Tjabo. Skönt och mysigt!! Hoppas hoppas vädret blir fint så Effi får dansa runt midsommarstången, Linnea och Oliver vill väll inte längre. Allt är ju sååå PINSAMT  just nu, ha ha!

På Lördag MÅSTE jag trimma, eftersom det inte hinns eller orkas med nu. Fast det är kanske inte lönt. Tja vi får väll se!

Har lite bilder jag slänger in här innan jag slutar för att gå och städa toa.
Ha det!



 Fina Linnea med Effi





 Nova











Ska bli lyx!

God morgon God morgon, kl är kvart över sju. Lars sover på soffan med Effi på magen. Barnen har övernattningsgäster och alla fyra sover gott ute i gäststugan. Vilket jag aldrig trodde dom skulle våga men jo då. Kul!
Ska väcka dom ett tag eftersom Oliver och Hugo ska på fotbollsskola kl nio. Den har varit sen i  måndas och slutar i morgon. Tänk fotboll mellan nio och tre, puuuu. Dom är duktiga killarna som orkar trotts skavsår både från svettiga benskydd och skor.

I går hade vi fin besök, käraste Lotta och hennes stora grabb Eddie var här och hälsade på. Mysigt att se loppan och få ge henne en kram. Vi pratade om allt möjligt och så klart blev det lite Effi gos.
Lotta hade köpt så fina Namnnappar till Effi, tusen tack Lotta hjärtat!
Det roliga va att jag satt i förrgår och tittade på sådana på nätet , var jätte sugen på att beställa dom. Men så hade jag sådan tur att Lotta hade gjort det, lustigt!!!


En bild på dom fina napparna! Här är dom ny kokta och redo för Effi att använda!
Något vi gör miljoner gånger om dagen känns det som är att koka flaskor och nappar, vi är j noga med att diska och sen koka flaskerna efter varje gång snuttan ätigt. Man vill ju att det ska va helt rent, hellst nu på sommaren med värmen och allt.


I går var det BVC dags för Effi, lars åkte med henne eftersom Lotta skulle komma samma tid.
Effi hade gått upp som hon skulle!

12/5 3240g (födelsevikt)
18/5 3050g 
23/5 3240g
31/5 3550g
15/6 4210g
När hon föddes var hon 49 cm lång och i går 53 cm lång

Allt hade gått bra och hon hade som vanligt kissat ner hela skötbordet på BVC....

Nä nu får jag strax gå ut och väcka killarna men först ska jag skryta med att jag ska till frissan i dag. Klippa mig och färga håret, ljuvligt!!
Min kära mamma ringde i går och sa att i morgon kl tre ska du till frissan, då hade hon fixat tid till mig. Sacka om glad man blir!! Mormor skulle även komma hit och passa Effi hjärtat.  Perfekt!!

Ha det gott nu och tack igen Lotta för att ni kom hit!!

Fler tankar!

Först tack för gulliga rader , mail och telefonsammtal till mig i dag!
Er omtanke värmer så! Har fått ett två så fina mail i dag både från norge och sverige, tack kära!!!

Det ena mailet handlade lite om att ingen pratar om att man kan må dåligt när man fått barn. Nä det är nog sant. Men som jag svarade så är det ju ingen hemlighet och inget konstigt. Jag kan inte låssas som inget och bara skriva roliga saker när jag inte känner så, nä jag måste va ärlig mot mig själv och min omgivning!!

Jag vet ju att rätt som det är känns allt lite bättre och lättare!

I dag har jag pratat med min vän Lotta! Jag skämms så över att JAG klagar om mitt när hon ringer och berättar hur hon har det. Förstår Lotta hjärtat att det är jobbigt och jag tänker på dig hela tiden och längtar tills i morgon när du kommer och jag får krama dig!

Jag säger bara CANSER JÄVLA SKIT!!!!!!!!!! RÖR INTE MIN LOTTA!!!!!!! SLUTA NU!!!!
Känner hur ledsen jag blir , jag vill ju att denna värdens bästa Lotta gumman ska bli kvitt hela detta helvete!!!

Om jag har krig i hjärnan vad har då du min vän???

Nä nu får det bli lite upp piggande bilder på något sött nämligen lilla prussiluskan Effi!!











Nä nu ska jag gå och bada (ja bada, vet att man ska vänta 8 veckor efter förlossningen. Men va fan vem kan vänta så länge?? Inte jag , ÄLSKAR att bada)
Lars är i väg med Oliver på sommar hockey tränings träff. Han tog Effi med sig. Linnea är hos mormor och Morfar vilket betyder att jag är själv hemma ja förutom vovvarna då. Så nu har jag dammsugat, torkat golvet och städat dass så nu ska jag njuta lite!!!!

Tack igen och ha det bra alla och tusen åter tusen kramar och tankar till Lotta min vän!!!

13 Juni

Kanske kanske jag får en stund här vid datorn nu, håll tummarna!
Lilla Effi hjärtat tar nästan all min tid just nu och när inte hon tar den jag då är det ju allt annat som måste göras, diska och koka nappflaskor typ 100 ggr per dag , damma , dammsuga , tväta , vika tvätt , plocka efter dom större barnen, hämta och lämna mm mm. Listan kan göras låååång och just nu hinner jag inget utöver det vanliga känns det som.
Önskar jag fick sitta ute och njuta lite av det fina vädret men ack nej. Min platts just nu är här inne.....

Vet knappt när jag drack varmt kaffe sist, jo det va ju i lördags när vi var på 20 års kalas i Halmstad. Då passade ju snälla Tant Linda Effi. Tyvärr var kaffet skit äckligt, ha ha, sorry att jag säger det. Men jag måste ju va ärlig. Maten och jordgubbarna var jätte gott i alla fall. Och kul att träffa lite folk trotts mitt deppiga och usla humör.
Är så tråkigt när man inte har några kläder, håret är grått och oklippt och blek och jäklig som en dööö. Blääää!!
Jag har mått pecka en tid nu, är mest ledsen och deppig trotts jag är lycklig över Effi hjärtat , Linnea och Oliver och Lars så klart. Men jag tror jag fått en tillfällig depprition och känner mig helt osocial men samtidigt vill jag träffa folk och ha mysigt. Tja det är liksom krig i hjärnan, vill och inte vill.
Ena sekunden känner jag mig lite glad men nästa gråter jag. Tror på något vis att det är lite mycket för mig nu, känner stress över bygget som tar mycket av Lars tid. Stress över Linnea och Oliver som just nu är som hund och katt. Stress över att jag vill att dom ska få en bra sommar men samtidigt hinner jag inte med dom som jag vill. Ibland känns det som jag inte hinner prata med dom mer än när man skäller för att dom bråkar eller inte tar undan sina saker mm...
Blä just nu är jag nog värdens sämsta mamma , vän och sambo... Tja just nu och just nu, har ju varit det i ganska många månader...

Jag vill så mycket men som sagt min hjärna krigar med sig själv.
Vill ha ordning och fint , vill träffa folk , vill hinna med så mycket men orkar och får liksom inte till det.
Nä någon bullbakande duktig mamma blir jag nog inte, får väll va nöjd så länge dom grundläggande behoven och sakerna blir skötta.

Fast det är ju knappt, just nu luktar jag bara bebbe kräk eftersom jag inte fick badat i går... hoppas det blir i dag. Å herre gud jag är precis sådan som jag inte tänkt va.

Ibland när jag är på vill humör då vill jag åka till stan och gå med vagnen men samtidigt är jag skit rädd att Effi ska skrika... jag vill träffa mina vänner  Jonna och Claudia som fått bebbar, jag vill åka till Torekov och äta glass med familjen men pengarna tryter.... ååååå jag blir galen!!!!!!!!!
Ja ni hör själva vilket kaos det är i denna hjärnan!!!

Ja ja, i går blev Effi en månad. Stora tjejen nu. Två dagar i rad har jag fått ett smajl av Effi när jag pratat med henne. Så underbart! Det värmer verkligen upp detta hjärtat!!!
Jag har en del bilder jag tänkt lägga ut men det får bli senare. Nu måste jag  sluta och gå till lill stumpan som kallar. Men till sist en bild på hjärtat!
Å ni älska mig som mest när jag förtjänar det som minst!!!!



Ps: Lider även av ständig ångest över 4 goa fina vovvar som jag känner inte får tillräckligt med tid. Stackars dom, men än så länge blir dom glada när dom ser mig, ha ha.
Här en bild på ännu ett av mina hjärtan!!
 Harriet!

Sommarlov för barnen

Då var det sommarlov för barnen i alla fall. Vi hoppas dom och alla andra får ett bra lov.
Här är några bilder!










 Sist en bild på Effi sen i går, hon låg och kollade in den konstiga spelande saken...

Skrivlusten fortfarande död... men skickar en tanke till min käraste vän Lotta, håller alla tummar och tår att allt går bra!!!

Bilder

En fin bild Linnea tagit

 Alex och Ulle som var här i lördags och hälsade på.
Fina gravida Helle var också här. Vi hade en riktigt mysig fika stund. Tack för att ni kom!
 Linnea hjärtat!

 Effi





 Linnea

Det finns mycket att slriva om men lusten att skriva är helt död. Hoppas den kommer tillbaks, får bjuda på lite bilder så länge!!

Varma!

Hej hopp , nu var det några dagar sen jag skrev. Tiden har gått så fort och jag har inte hunnigt med bloggen.
Har inte tid nu hellre men vill bjuda på en bild!


Här är en varm, mätt och trött Effi i dag!

Ska skriva och visa fler bilder så fort jag får sitta i ro, men nu knorrar liten smula och jag måste sluta. Lars kör barnen till mormor och morfar , dom ska och bada. Sen skulle Lars in om Maxi och handla sparris mm till middagen i kväll. Grillad lax!!! Ska bli så gott!
Hej så länge!

Soligt och härligt!

Vilket väder!! Wow solen strålar och det blåser inte så farligt mycket i dag. Så härligt!
Natten till denna dag har för min del varit härlig men mindre härlig för Lars som tagit Effi hjärtat. Hon var vaken några timmar i natt men somnade tillslut när hon fick ligga på pappa och sova. Mysigt med närhet ju!!!

Nu har jag bakat kärleksmums fast i formar , får väll se hur dom blir... Hade inte tillräckligt med florsocker så Lars skulle köpa det nu. Han och Effi är nämligen och lämnar Linnea hos en kompis. Dom ska åka till Våxtorps marknad. Kul!!
Så här fina var våra töser nu när dom skulle i väg.
 Här har Effi kläder hon fick av tant Lotta när hon var här. Hon är så fin så fin. Fler sådana bra byxor önskas, sitter perfekt.
 Fina fina Linnea! Med nya byxor och skor!

I dag har Oliver kompis här hos sig, just nu är dom ute och grejar. Men kommer nog snart och vill ha fika kan jag tro.

I eftermiddag får vi lite besök vilket ska bli kul. Men innan dess måste jag dammsuga och ta en tur med dammlasen...
Hoppas även hinna med en kopp kaffe i solen i dag. Kanske Effi hjärtat sover lite ute i vagnen , vi får se. På tal om det måste vi köpa ett parasoll till vagnen, värdelöst när solen kommer rätt ner och man måste vända vagnen och så vidare.

Nä ha en bra dag nu alla glada!

3 veckor

I dag är Effi hjärtat 3 veckor. Tänk tre veckor sedan vår lilla gumma tittade ut med buller och bång....och det var jag som stod för det mesta bullret....fy fan föda barn är inte min grej men nu är det ju gjort och jag ska ALDRIG mer göra det!!!!
Men så fick vi ju något fint för det och inte skulle vi vilja vara utan tuttiluttan!!!

I dag på sin tre veckors dag köpte Effi sina första skor. Vi har nämligen varit på skorea på Matsskor. Linnea köpte massor , jag hittade två par till Oliver, ett par till Lars som tyvärr inte passade. Det blev ett par till mig också och så då dessa ljuvliga till lillan.


Dom är så socker söta att man nästan dööör. 25 kr paret kostade dom, det är väll lagom!

Efter skorean körde vi till Maxi, var lite stressigt eftersom Effi var lite gnällig då och då. Blev handlat lite grill kött, kyckling och billig kassler i alla fall.

Just nu ärläget lugnt , Effi är nyäten och sover. Får väll se hur länge...

Nä det var nog allt för i dag. Tack och hej leverpastej!

Lediga

Ja då var snart barnen lediga från skolan ett par dagar , ända till tisdag. Så skönt för dom!! Tänk det är i dag den 1 Juni. När man är ute och kör står rappsfälten i full blomm och det är så otroligt vackert över allt. Jag älskar denna tiden. Tyvärr blåser det som bara den här i dag men det är soligt och fint i alla fall.   

I går var vi på BVC , lill skruttan hade gått upp 310 g, inte illa. Vi pratade lite om  att Effi haft svårt att komma till ro och velat äta offta. Jag skulle prova att masera hennes mage och ge henne Semper magdroppar eftersom vi misstänker hon kan ha haft lite ont i magen. 

I natt har Lars tagit lill skruttis och då vaknade hon bara kl tre och sen halv åtta, skönt. I dag har det fungerat bra och jag hoppas vi är på rätt spår igen.  b
Fick tagit denna bilden i går när hon sov och smilade lite. Sötisen!


 Här pratar hon med pappa lite!

 Tuttan!

Gullgumman!

Effi tittar med stora ögon!

I går kväll var vi i väg och grillade med Linneas klass, Effi var onöjd och det slutade i gallskrik och vi fick kära hem. Väl hemma somnade hon så här....

I förmiddag har vi haft besök av värdens bästa Lotta. Det var så mysigt att träffa henne, är ett bra tag sen nu. Det blev mycket Effi mys.



 Inte bara bortskämd med mys blev Effi utan även jätte fina kläder, herre gud med grejer. Tok Lotta som handlat så mycket till stummpelummpan. Tack Käraste Lotta!

 En jätte fin blomma fick vi också, I LOVE!! Tack!
Nä nu kallar Effi och jag måste rusa och ta henne. Tjing
RSS 2.0