Önskar

Önskar er ett riktigt gott slut och ett riktigt gott nytt år🎉
Här ska vi avnjuta gratinerad hummer till förrätt och sen kött mm till varmrätt och till efterrätt glass maränger mm. 
Om vi sen orkar blir det en liten ostbricka. 
Så vi ska nog inte svälta den sista tiden på året och vi hoppas ni inte hellre behöver göra det! 
Nu försöker jag tänka på alla dom goda stunder som varit under året, ett tillfälle var My Dig när Albin blev champion !! Ett annat när Hildur tog sitt första Cert i Hasslarp!!! Eller när hon blev BIR i Mjölby. Wow så underbart!!!
Så klart har det hänt många andra härliga saker och ett tillfälle är när Gerd kom och sa att Nypin skulle bli hennes. Härligt!!! 
Det var en jobbig tid när Harriet blev opererad för sitt ben men nu är det ju bra. Mitt stora hjärta hon är så speciell och skänker mig så mycket! 

Nu ser jag fram i mot ett nytt år med nya roligheter och så klart tråkigheter . För dom kommer man ju aldrig i från. 
Nu ska jag tända 1000 ljus o påbörja nyårs firandet! 
Gott nytt år kramar från mig

Å vi är

Å vi är dom ända i värden som inte vet att man inte får pengar tillbaks om hunden är sjuk o inte kan ställas ut... 
Detta går ju att läsa sig till men aj aj aj det missade jag o ringde o fråga... Det ska man inte göra om man inte vill bli helt idiot förklarad . 
Nä där gick nästan 1000kr åt helvete. 
Undra varför jag gick upp ur sängen i dag... Skit dag!!! 
Å jobb i natt, hoppas innerligen inte jag har ihjäl någon.
Vet vem jag ska jobba med och det gör inte precis att jag längtar ihjäl mig... 
Nä snälla gode Gud ge mig kraft!!!

Hoppas

Jag hoppas 2014 år blir snällare! 
Tycker just nu det är så tråkigt och motigt. 
Nu gick nyårs planerna i stöpet... Dom har blivit mag sjuka. Sett fram i mot att komma bort på lite fest. Men ack nej nu blir det en kväll här. En kväll som vilken som... Stackars våra barn. 
Å inget jävla My Dog att se fram i mot, nä inte ett slut att se fram i mot. 
Nu ska jag dricka te o försöka få upp värmen sen får jag försöka sova. Försökte en gång med det gick inte..


Måndag

Måndag förmiddag och kl är strax nio. Sov till typ tjugo i åtta. Lars gick upp tidigare då bilen skulle besiktigas , å nä den gick så klart inte igenom. Men det trodde vi ju inte hellre med våran tur...
Själv har jag fortsatt med tvätten . Bäddat och drucket kaffe. Hundarna har fått mat och varit ute en sväng, det är ingen höjdare med detta blöta. Nu ligger dom här i soffan och vilar sin 
förmiddags lur. 
I går kväll var vi ju ute och åt, gott och mysigt och där gick jag nog upp ett par kg till... Men strunt i det, snart den 1 januari och nya tag. 

När vi kom hem kom en kompis till Linnea, så dom for upp och sen såg vi inte dom mer. Hon har sovit över och dom sover så klart fortfarande. 
Oliver Lars och jag tittade på Hälsoresan . Sen blev det sängen och jag låg och läste en liten stund . 

I dag ska ju lilla Effi hem, vet inte riktigt när. Jag ska sova lite eftersom jag ska jobba i natt. Oliver har hockey träning i kväll. Ev skulle han va med en kompis i dag, inget bestämt ännu eftersom han också sover. 
Så just nu sitter Lars och jag här med fem sovande hundar och det ända ljud som hörs är tvättmaskinen. Skönt med lite tystnad och lugn och ro så här en fm. 

Ja ni det va väll vad jag kan komma på just nu. Vad har ni själva för planer så här en måndag ? 
Kram❤

Känslig

Usch i dag har jag varit i en svacka, känslig och tråkig. Ledsen för både det ena och andra. 
Dagen började med städ och vika tvätt sen har tvättmaskinen gått varm hela dagen. 
Lars tog Oliver o Effi med sig till Halmstad där dom skulle få telefon hjälp och se på hockey. 
Linnea och jag satte oss och tittade på en riktigt bra film, handlade om barn prostituerade mm. Så bra sorglig hemsk men bra!!Efter det la jag mig på sängen och löste och somnade. Skönt. 
Nu har jag fixat med lite mer tvärt, diskat och förberett hundarnas mat. Även pratat en stund med min vän B-M . 
Hildurs öga ser nu ännu bättre ut och hon verkar ganska mycket som vanligt. Men jag är mycket rädd om henne och hon får lite extra mycket hos till hennes mamma Harriets förtret... Men just nu är det Harriet som ligger närmast och 
trycker.

Nu ska jag hoppa i badet sen ta på mig något annat än pyjamas byxor. För i kväll ska Linnéa Oliver Lars och jag ut och äta. Det blir festligt. Effi hönan ska lämnas hos mormor och morfar och stannar tills i morgon. 
Så i kväll blir det stora barnen mys kväll . 
Nu tycker ni säkert jag är löjlig men jag är så besviken o ledsen att det inte blir My Dog för oss. Linnea och jag hade sett fram i MIT vår hotell natt och våra ensamma dagar . Jag som tagit ledigt och så helt i onödan. Man hade kunnat åka  dit o 
titta men det tillåter inte min ekonomi just nu. Så det blir att vara hemma. Jag är så klart super glad att Hildur är på bättringsvägen och utställning är inte det viktigaste som finns men i mina ögon det roligaste . Det är ju mina mål mina dagar sim jag ser fram i mot. Annars är det ju så mycket vardag och fix för andras skull . 
Nja nog om det....
Önskar alla en go kväll❤

17 år

I kväll har vi varit o firat en 17 åring. Det blev tacos och tårta och en riktigt mysig kväll. 
Innan dess sov jag middag, i dag igen!! Skönt!!
Å innan dess va vi på Väla igen... Köpte födelsedagspresent . 
Å så hämtade vi hem Linnéa från Löddeköpinge . Skönt att få hem henne. 

Ja sen har vi pysslat md hundarna, lekt med Effi och städat över det vanliga. 

Just nu är det filmen den ofrivilliga golfaren eller vad den heter. Sitter här i soffan o i kväll är det Harriet som tagit platsen på mina ben och tätt bredvid henne ligger Hildur. 
Ögat är bättre men man ser fortfarande att det är större än det andra. Bara det nu blir helt bra!! Hon är pigg och glad i alla fall. 

I morgon ska några av fan till Halmstad för att få hjälp med en telefon. Själv tänker jag inte följa med utan va hemma o greja. Behöver få ordning här och där. 

Jag hoppas ni haft en bra dag. 

Födelsedags tjejen! 

Hej svej❤

Nu

Nu sover Effi och jag har tid att skriva. 
Killarna är på träning och Linnéa är i väg. Så Effi o jag har myst här några timmar men nu sover Lill snuttan. 

Vi var ju som ni vet hos veterinären i dag med Hildur. Dom tyckte också det va bättre. Hon slapp nu morfin plåster. Men ska ju gå på dom andra medicinerna ett tag till och den 8: onde januari ska vi dit igen. 
Jag har ju misstänkt att något va konstigt med hennes öron sen hon kom hem, å jo då Djursjukhuset bjöd på skabb.... Stackars Hildur. Men nu är dom behandlade här hemma o jag hoppas det blir bra. 
Jag är så glad att Hildur är bättre!!!! Men blev tyvärr inte så glad när jag såg hur dom rakat hennes ena framben där hon hade morfin plåster . I stället för att raka mitt på o sätta det där har dom nallar en bra bit på behänger.... Missförstå mig nu inte för Hildurs hälsa är viktigast men ledsen blir jag när jag nu måste odla päls.... Undra hur lång tid det tar... Fasen nu kan jag inte se fram i mot utställning på ett tag. Mitt roligaste. Får kanske " damma" av mitt stora hjärta Harriet❤

Ja ja nog om det. 
När vi körde hem va vi in om Väla då Lars behövde in på telia butiken. Blev även lunch på Subwai. 


När vi kom slängde vi ut granen, det gick inte längre nu. Den barrade som bara den. Sen blev det lite pyssel o fix. Men sen gick jag o la mig och vilade middag, ljuvligt skönt !!!

Om ca 40 min kommer killarna hem, skönt. Tyvärr inget kul på tv i dag hellre. Men kvällen ska väll gå ändå. 

Hoppas ni haft en bra dag och allt är bra med er❤
God kväll! 

Tidig

En tidig morgon rapport om Hildur. Tycker helt klart det ser ännu bättre ut i dag. Detta skumma ljus vi har i vårt hus är inte det bästa men helt klart är det nog ändå att ögat är lite mindre och mindre rött! 
Hildur var sig själv nu i morse när jag kom upp och befriade henne från tratten . Ja jäklar vad vi har pussats , hon va så glad o gosig igen och jag börjar känna igen henne mer och mer!!!! Underbart!!!!

Jag har precis rastat och matar och medicinerat hundarna. Nu sitter jag här med mitt kaffe. 
Lars och Effi vaknar säkert snart. Det är väldigt lugnt och skönt att gå upp först och få fixat med vovvarna först. 
Tyvärr är det ju blött och regnigt även denna dag...
Men det är inte mycket att göra åt det, å så länge det går framåt för Hildur känns vädret ganska oviktigt . 

I går förmiddag fixade Lars tänderna på Tindra Jopplin Harriet och Albin, dom blev så rena och fina. Nu ska vi verkligen skärpa oss med tandborstningen i detta hus vad gäller hundarna alltså. Det går ju fort och lätt. 

Ja som ni vet ska vi ju till HBG i fm , tjugo i tio har vi tid. Spännande o hoppats dom som jag tycker det är bättre. Hade man nu haft lite goa julklapps pengar kunde man ju gjort ett fynd på rean på väskan kanske. Men det ska jag säga att dom pengarna har djursjukhuset fått. Å självklart är Hildur värd var enda krona men ändå...

Har jag en jäkla tur låter Lars mig få vila lite middag när vi kommer hem. En tumme på sängen vore fasligt gott. Vet att jag kommer vara trött sen. 
Sen måste jag tvätta vidare... Så mycket tvätt hela tiden. Men det är ju inte så konstigt kanske vi är ju fem personer . 

Nu ska jag gå och fylla på kaffe koppen och sen slå mig ner hör i soffan bredvid Hildur igen. Får passa på att njuta av lugnet före stormen här... Ni vet när Effi vaknat sen är det full rulle ;) ! 
Ha så bra nu så länge❤

Trött

Nu är jag trött, varit uppe o i gång sen sex. Sitter nu o varvar ner i soffan. Har ju jobbat i kväll. Det va en lugn kväll får man säga tror vara vi var på tre larm. 
I natt sover både Oliver o Linnéa borta så det är tomt . 
Ska snart krypa till sängs men först lite mer mys med Hildur o Harriet. Dom ligger nämligen båda här i soffan. 
I dag fick jag städat o tvättat lite innan jag va på kompis fika . Vi hade det mysigt o det är alltid kul att träffas. 

Pratade lite med Gerd innan o det va kul. Lilla Nypon heter nu mer Alice ( eller hur stavas det?) fint namn på fin tjej. 

Nä nu säger jag tack o god natt o hoppas er dag o kväll varit bra. Skriver säkert en sväng när vi kommer hem från HBG i morgon . Hoppas nu veterinärerna är nöjda med vad dom ser!!
Ska snabbt in om Väla där Lars skulle fråga något om Olivers nya telefon. 

Natti natti❤God morgon

Kl är strax efter sju o alla vovvar har fått mat o är rastade . Hildur har fått det + medicin. Hon sover nu gott här på soffan. 
Fortfarande för mörkt i vårt hus för att se att bedöma om det ser bättre ut med svullnaden i dag. 
Jag har sovit så dåligt i natt, jobbigt o jag vet inte om det är oro eller vad som gör det. Tänker ju fortfarande på dom där jäkla mössen...

I dag ska Lars o barnen en snabb sväng till Väla, vet inte om jag ska med eller vad. 
Kl ett ska jag o några kompisar fika, skulle varit här men det ändrade jag . Vill inte ha så mycket oro i huset nu när läget är sim det är med Hildur. 

Kl halv fem börjar jag jobba, slutar sen kvart i tio så det är bara en kväll. 
I morgon fm är det ju återbesök med Hildur. 
Annars inga planer mer än att Oliver har hockey träning på kvällen...

Nu ska jag gå och sätta på lite mer kaffe tror jag. Sen får jag väll bädda. Lars har precis diskat lite som var kvar efter i går kväll. 
Effi sitter här i mitt knä o kollar lite barnprogram , självklart hon redan kört den lila dock vagnen😊

Hej 

Hemma

Nu är hon hemma❤ jag känner mig hel igen. Gud i himmelen vad man kan sakna en liten hund. 
Som vi har gosat!!
Hon ligger nu i Linneas knä och myser och njuter. 
Dom andra vovvarna är utestängda härifrån och dom tycker det är mycket orättvist. 
Men just nu är det Hildurs tur att vara här. 

Nu hoppas vi det fortsätter väl!! Återbesök på fredag vilket känns tryggt. 

För övrigt avlöpte julafton som den skulle. Den vanliga stressen ... Men barnen var nog hyfsat nöjda i alla fall. 

Nu i kväll blir det bara slappa o se på tv, barnen vill se sällskapsresan. Själv är jag trött på dom men det får väll gå. 

Nä får väll gå och sätta på lite kaffe nu. 
Önskar en God fortsättning ❤

Lille jul

Min i vanligt vis bästa dag i juletid. Tycker det är så mysigt denna dag då vi är bara vår familj . Vi gör vårt egna lilla julbord med det vi tycker mest om. 
Så i dag ska jag och handla, tar det nog här i Munka då det är lättare och lugnare. 
Lars ska göra en Janssons då det är en av dom grejer vi vill ha i dag. 
Tänkte även se om jag kan få dom där snälla barnen att ta en tur med dammsugaren på sina rum....
Det blir en lugnt och hemma pysslar dag och är man kaffe sugen är man varmt välkommen 😊
Just i detta nu är det bara jag uppe, vaknade 05.20 och gick upp . Har druckit en del kaffe redan och mer lär det bli. 
Sitter här i soffan med filten och Harriet på benen . Dom andra ligger så fint här i soffan och väntar nig på att få mat. 
Å det ska dom ju så klart få men jag tyckte det va lite väl tidigt. 

I går var vi ju på hockey , det va trevligt. Sverige vann så det va ju kul. När vi hämtade Effi hade hon bakat bullar. Duktiga hjärtat. 
Tig lite bilder hos mormor och morfar i går, tyvärr är dom inte rättvisa. 
Vilket härligt hem dom har, som tagit ur en tidning tycker jag. Nä nu ska jag fylla på kaffe koppen o sätta min telefon på laddning . 
Jag skriver ev mer senare i dag. Men så länge önskar jag en fin lille Jul afton❤

Att ha...

Att ha pussat den ljuvligaste Nypon ros jag vet det är som balsam dör skälen . Den skäl som i dag är tung och ledsen. 
Men det vill jag inte gå in på . 
Som ni förstår har jag varit och hälsat på Nypon med familj för att säga God Jul. 
Å vad hon har det toppen! Å vad hon är toppen , så söt så jag tror aldrig jag sett ett så vackert huvud . 

När jag kom hem städade jag , damma överallt , dammsuga , torka golv och lite sådant. 
Sen blev det en kopp kaffe å då kom Lars och barnen hem. 
Nu har vi ätit middag den vi skulle haft i går. Gott. 
Om ett tag ska vi lämna Effi hos mormor och morfar , vi andra ska till ishallen o titta på någon match. Jag orkar bara inte vara hemma så detta var ett bra alternativ i dag. 
Just nu längtar jag till i kväll när läget är lugnt i skönt. 

I morgon måste jag handla lite mat, vi ska äta ett mini julbord och mysa i morgon kväll. 

Nu säger jag tack o hej för i dag❤

Halleluja

Go kväll. I dag kl fem satt jag i Ängelholms kyrka full med förväntan , min barndoms vän med kör skulle sjunga. Å halleluja vilket drag och vilken stämning . Jag njöt varenda sekund och ännu mer dom två gånger Jonna sjöng solo. OMG vad mäktigt och sagolikt vackert !!!! Önska ni alla fick vara med!!!

För övrigt i dag har jag och Effi bakat kanel och socker hjärtan. 

Sn har jag gjort knäck och ischoklad . Små grejat här hemma 
Lars och tjejerna var i Grevie och hämtade vår jul skinka. Då stannade Linnéa hos Farmor och Farfar och sover där i natt . Mysigt för henne. 
Oliver ville sova en natt till hos sin kompis Emil så det fick han, bra dom har roligt . Så här blev det tomt. 
Hade handlat så vi skulle ha Yakatana till middag men det får vänta tills i morgon och i dag blev det MC Donalds med hem efter kyrkan, Effi tyckte det va toppen gott och åt i 45 min... Nu har Lars gått och nattat henne. 

Så nu blir set bara mys i soffan för hela slanten i kväll. Saknar faktiskt mina stora barn. 

I fm pratade jag med Gerd, roligt och skönt att höra att läget är bra med lilla Nypon!! Undras om hon ska heta så?  ;) ! 

Nä nu önskar jag en go kväll och passar på att tacka Lilian för Julkortet som kom på mailen❤

❤❤❤❤

Hjältar

Små tittar på TV4 svenska hjältar galan. Finns många fantastiska människor . 
Jag har turen att ha många runt mig. Alla är hjältar på sitt sätt. Alla kämpar på olika vis mot olika saker. Vissa större och vissa mindre. 
Jag har ju en riktigt god vän som kämpar , hon kämpar och kämpar mot den förbaskade cancern. Även om jag inte pratar mycket om henne så bär jag alltid med mig henne i mitt hjärta ❤
Jag ser en del bedrövliga saker på jobb och det gör mig så klart ledsen men samtidigt glad att jag får träffa alla dessa människor . 
Som sagt det finns hjältar över allt som kämpar på olika sätt. 

I kväll är killarna på hockey match. Effi sover och jag och Linnéa har sett senaste Maria Wern filmen. Den va bra!!

I dag har jag fått fixat lite mer till barnen.. Handlat hem så vi kan göra julgodis och baka lite i morgon. 

Har faktiskt sovit middag i dag, så skönt. Sover ju som en kratta på nätterna. Så en lur på dagen gör mig gott. 
Nä nu ska jag gå och släppa in lite luft här är 100 grader . Ljus och kakelugnen gör sitt jobb lite väl bra nu. 

Ha en go kväll! Å tack för i dag❤

20:e

Tänk redan den 20:e December. Går det fort eller fort. 
Skönt tycker jag, då är snart julen över. Har så delade känslor om den här julen. Tycker det är kul att pyssla och fixa julklappar men jag önskade ju så att vi var samlade här hos oss på julafton . I stället för att julafton är mysig är den bara stressande för mig.
Först ska alla julklappar och allt packas in i bilen sen sen ska det packas in igen.... Alla år med tjatet på barnen om akta nu, öppna inte den, akta så ni inte blir av med något... Bl.a. Bl.a. Bl.a. Sen innan man kommit hem och fått ordning på allt... Då är det dax att gå och sova. Blä inget jul mys alls. 
Tänk att vi som har både barn och hundar att ta hänsyn till inte jan få i alla fall en gång få ha julen här. 
Stress och ångest över allt...
Sen vore det ju kul om någon kom och såg hur vi har det, vår gran , vår mat, vår dukning, vårt glögg mys mm mm. Jag mins jularna när jag var liten❤


Nä nog om det...
I dag är tyvärr Linnea hemma igen, så synd om henne att hon inte är pigg och kry. 
Oliver är i väg och kommer snart igen då dom slutar kl tio i dag. 
Sen jullov till den 9: onde. 

Själv skulle jag behöva ge mig i väg och fixa lite . Har lite smått kvar... Sen måste jag handla lite till julgodis baket. Blir inte mycket men lite ville barnen ha. 
Får väll se om det blir i dag eller vad. 
Lars pratade om att klippa öron och bada vovvar i dag. Så vi får väll se vad sim händer.  

Nu har det trillat in lite julkort här, roligt!! Tack tack! 
I år har vi inte skickat några men det kommer nog till nästa år igen när jag har lust igen. 
Nu önskar jag er en bra och mysig dag. 


Frukost

Vaknade vid sju i dag, sovit så oroligt. När jag kom upp bestämde jag mig för att köra in på jobb och vara med på julfrukosten. 
Inte för jag va så sugen på att äta men ändå. 
Stannade bara lite sen körde jag Helle hem. 
Nu när jag kom hem har jag dammat. Små städat ett köks skåp men då jag fick hjälp av Effi gav jag upp... Är liksom inte kul när man inte får göra det i lugn o ro. Blir nästan bara värre ibland. 

Nu sitter Lars och Effi och äter frukost. Så jag passade på att skriva några rader. 

Tänk vad härligt det hade varit om det hade varit vitt och fullt med snö när man tittade ut genom fönstret, men någon vit jul lär vi nog inte få. 
I dag är Linnéa hemma från skolan , förkyld mm. Synd om henne!!! I morgon går dom bara till tio i skolan så det hoppas jag hon orkar. 
Nä nu får vi se vad som händer här i dag, borde jul städa men vet inte om lysten finns. 
Ha en go dag o vem vet kanske jag återkommer! 

Granen står så....

.... Grön och grann i stugan...
Jo då det blev gran köp i dag och det är inne klädd och klar och sprider ett kyligt ljus i vårt hus. 

Vi var i väg i fm och fixade lite saker handlade lite och så . Sen klädde vi granen och det tyckte Effi va kul. 
Lars och Effi körde sen för att lämna några saker hos mormor och morfar , jag följde inre ned eftersom jag är lite snorig och vill inte utsätta min lilla mor. 
Jag tig filten och la mig på sängen , skulle bara blunda lite.... Jo då två timmar blev det. Väldigt skönt. 
När jag vakna var det hög tid att baka tyckte Effi. 
Så fram med deg( köpt) och sen blev det baka av i hela köket. Linnea känner sig skruttig och orkade inte vara med. 

Effi smakade en hel del deg vilket resulterade i full blöja... Å väldigt lite midda i magen . 
Nu är vissa av oss ny badade och duschade och Kars nattar Effi. 
Själv satte jag mig i soffan med en stor go kopp kaffe. 
Senare blir det lite glögg och pepparkakor , det gäller ju att mysa och njuta denna tid. 

Vad som händer i morgon vet jag knappt, vet att vi får försöka stöda köket och ta en runda i tvättstuga och badrum. 
Får väll se om vi gör något jul godis eller om vi väntar till lördag. 

Nu sitter jag här och funderar på hur min lilla favorit flicka Nypon har det, säkert bra då matte inte varit och lämnat tillbaka henne ännu😊
Matte har kanske inte tid att läsa min blogg nu när hon har bebis i huset 😉

Jaha vad har ni gjort i dag? 
Tack o hej från mig ❤

Ömma fötter

Väla Ikea mm = ömma fötter... Har upptäckt att jag måste köpa någon slags sula till mina skor, får så ont i fötterna. 
Men nog om det, Lars och jag har i lugn och ro strosat funderat och klutat och handlat lite julklappar. Vi åt lite lunch och hade det riktigt mysigt. Känns toppen att ha kommit så här pass, nu är det lite små fix kvar bara. Å en del fixar vi nog i morgon. Skönt att inte behöva jaga den 23: e....
Själv kunde jag inte låta bli att köpa en svart kjol, kanske använder den på My Dog vi får väll se. 

Nu sittet jag här i soffan med härlig huvudvärk , får nog ge mig och gå och ta en tablett för att bli av med den. 

Lars nattar Effi nu och dom stora barnen slappar här hos mig. Kö nio går dom och lägger sig och då åker julklappspappret  fram och här ska pysslas och slås in. 

Har även hunnit med att prata med Gerd, det gick bra med Nypon. Gissa om man blir glad😊. Men jag tänkte inget annat om henne hellre. Vi har ju lagt grunden här ;) ! 
Ser fram i mit nya små rapporter då och då. 
Effi kom ju hem från farmor och upptäckte att Nypon inte var här, hon tog det med ro då jag sa att vi snart snart ska hälsa på henne. Det tyckte hon va toppen och pratade på om fika hos Gerd och Fanny... Nja nu sa jag ju inte fika utan hälsa på men jag tror Effi förknippar Gerd med fika 😊. 

Nu ser jag nästan fram i mot i morgon då ska vi köpa och ta in gran. Tror en liten dam kommer tycka det är super toppen. 
Sen ska jag göra några ärenden och göra eller köpa pepparkaks deg, har fått för mig att det är krångligt att göra. Får väll kolla ett recept och ta ett beslut. 
Alla barnen ser fram i mot att vaka pepparkakor . Vi får väll göra något mer julgodis också . 
Nä ni nu har jag nog inte mer att skriva om just nu, men önskar en bra kväll och skickar en släng puss till Nypon 😘❤

God morgon

Blir man glad eller glad när man kommer upp och hittar en kommentar här på bloggen från Fanny och Nypons matte. Enligt läges rapporten gick det ju riktigt bra i går kväll. Så härligt!! Duktiga Nypon ❤!!! Nu hoppas jag natten varit ok också. 
Själv har jag sovit så där. Men det kvittar. 
När jag kom upp var det väldigt konstigt och tomt nu utan någon endaste liten valp i huset. Tur man har 5 stora FOA busar kvar. Dom väntar nu på att frukost buffén ska öppna😊! 

Nu ska dom två stora barnen upp och göra sig klara för att åka till skolan, dom går på jul lov nu på fredag. Skönt!! 
Har fått två fina kort på Oliver som en mamma på hockeyn tagit. 


Fina duktiga Oliver ❤
Hon hade även fångat lilla Effi på bild

Söta snuttan❤

Ja i dag bär det av till Väla och kanske in om Ikea för att köpa ljus, det går ju åt i detta hus. 
Hoppas vi blir färdiga med klapparna i dag, så slipper man tänka på det något mer. 
Ska bli mysigt att spendera några timmar med bara Lars då det ju är ganska sällsynt . 

Ska även köpa pepparkaks deg tänkte jag, Effi längtar så efter att baka . Det värsta är att hon tror vi ska höra det på golvet.... Både bra och dåligt att ha tittat på Pippi film.... 

Nähä nu så tackar jag för mig för just nu. Till sist en hälsning till min vän Gerd , du vet att du ringer om du undrar något vad som helst när som helst!!!! Tänker på er!!!!

Kram så länge❤

Tomt

Nu är här tomt på valpar, trotts det bara har varit två så känns det i hela huset. 
8 veckor har gått fasligt fort och smidigt. 
Tack och lov vet jag att både Puck och Nypon får set bäst. 
Är så lycklig att det blev så här. Kommer få träffa dom båda ganska ofta och Nypon ännu lite oftare 😊! 
Nu önskar jag Gerd och Alf all lycka till och glädje med sin nya lilla tjej. Det kommer bli så bra och hon får en stora syster som är 13 år. Kan ju inte bli bättre. 
Nu ser jag fram i mot i morgon att få rapport om hur kvällen och natten varit. 

Jag är en liten smula orolig hur Effi tar det i morgon när hon kommer hem... Men hon får ju också träffa henne snart. 

Harriet och dom andra har kollat runt lite som om dom undrar var lilla syster är. Men nu ligger dom lugna här i soffan. 

Nu ska jag kolla tv och dricka en kopp te. Nu kom Lars och oliver hem från träningen . Strax lägg dax för dom men Linnéa måste först skölja av hårfärgen som vi tig i hytter när Gerd och Alf kört. 

Nu avslutar jag med ett stort lycka till och kram till Nypon. Kolla in denna härliga bild❤

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Måndag

Varit i väg och handlat en sväng. Var på Lek och Lär för att kolla efter en doktors väska. Hittade inte det jag sökte utan får kolla vidare i morgon. Köpte ett fint smyckeskrin som hon kan ha sina grejor i. Dom har mycket fint där. 
Sen va jag en tur på Blomsterlandet och sen på Willis och Maxi. Skönt när man kommer hem igen. I morgon blir det Väla... Fast bara Lars och jag, det blir nog mysigt. 
Jag har små grejat här hemma nu. Nu kom dom stora barnen hem från skolan och nu ska Lars kära Effi till Farmor och farfar. Hon ska ju sova där. 
Nu ska jag greja lite till sen lägga mig rak lång på soffan lite . Sen dax för middag då killarna ska på träning. 
Å sen kommer Nypons nya husse och matte. 

Ha det gott nu så länge. 

Glömde

Paus i filmen... Nyheter och väder. Tråkigt. 
Jo jag glömde ju säga att Nyoons blivande matte får njuta av den sista lugna kvällen på ett tag 😊! Just nu sover Lill snurpan ❤ efter att ha lekt och myst med oss. 

I morgon blir det extra mycket Bypin mys, kommer bli tomt efter henne . Hon är en riktig goding. 

Nähä nu lite kaffe i väntan på att filmen ska börja igen. Jag älskar Falk filmerna å jag tycker Frank Wagner är sååååå snygg, säg inget till Lars 😉

Vilken

Vilken i ordningen av förkylningar jag haft vet jag inte men i fredags började en till. Den va riktigt jobbig i går och jag blev tvungen att ringa jobb och sjukanmäla mig. Jag var den tredje i går, inte kul för dom men det blir ju så ibland. 
I dag är det faktiskt mycket bättre men jag sa i går att jag inte kommer i natt hellre. Inte lätt att veta. Nu hoppas jag den är på rätt håll och var en riktigt light sort och inte kommer till baks med buller och bång. 
I dag har jag små pysslat här hemma. Tog kort på några av dom saker jag gjort till trappen och så. Det börjar arta sig med jul känslan faktiskt . Det är mysigt på kvällen när slingan i den lilla granen lyser och ljuslycktan är tänd. 
I eftermiddag när Oliver hade dys träning tig dom Effi med sig, jag passade på att slå in några julklappar . På tisdag är tanken att det ska köpas fler. Effi åker till farmor och farfar i morgon em och sover över där så Lars och jag kan köra i lugn och ro på tisdag. 

Nu har Lars oliver och Effi varit hem om för att bu kört till ishallen , oliver har skott träning nu. I fm hade han match. Ja är inte han rastad och trött i kväll så vet jag inte vad...
Så nu satte jag mig här med en kopp kaffe. Ska lägga mig lite å blunda en stund tänkte jag. 
När dom andra kommer hem blir set sparris soppa till middag , lätt gott och bra. 
Senare i kväll är det en bra film på tv , den ska jag se!!!! Och bara va och mysa. 

I dag fick min mamma komma hem från sjukhuset, hon har så otroligt ont i huvudet att jag inte kunde prata med henne när jag ringde henne i morse . Men andra värden är tydligen lite bättre så det är ju bra det. Skönt för henne att komma hem även om det oroar mig lite. Nu måste hon ta det lugnt och va rädd om sig!!!!

Jag har fått så duna rapporter från Puck , det fungerar super bra. Roligt att hörs och jag va inte speciellt orolig hellre. Sara och Niklas är riktigt duktiga. Det är Milton bevis på. 

I morgon åker lilla Nypon , det blir tomt men bra. Kommer nig träffa henne ganska snart igen. Nu är det dax för henne att lära sig allt och skapa nya band med sin nya familj . Kommer bli så bra så. 

Nå nu lägger jag mig ner lite här och blundar en stund. Ha det gott❤

Änglagård 3

På tv om en stund, så den ska jag titta lite på. Just nu busar Hildur med Nypon. Dom har roligt vill jag lova. 
Puck åkte ju till sin nya fam i dag. Där kommer han få det super bra med sällskap av brossan Milton. Det blev tomt men jag vet ju att han kommer få det så bra att det liksom hjälper . 

I kväll är killarna på hockey. Jag och tjejerna har ätit pizza och kl åtta nattade jag Effi. Då va hon trött. 
Nu sitter jag i soffan och njuter av värme , tända ljus , lekande vovvar och strax börjar Änglagård på tv. Det blir nog bra. 

Mötet på jobb gav inte mycket, tråkigt och man får väl börja leta nytt jobb... 
I morgon ska jag hälsa på mamma, hon är risig och får stanna på sjukhuset. I dag hittade dom någon slags förkalkning på hjärtat . 

Hoppas ni haft en bra lucia dag alla! 

Lucia

Så var det lucia , i går var vi och tittade på 5 orna och Oliver när dom gick lucia. Fint och mysigt fram till dom seglade i hop till höger och vänster... Stackars. Va nig 5 st som svimmade av. 

Nu i dag ska jag på möte på jobb, intressant. Får väll se om vi kan påverka schemat... Vi ska ju gå på ett nytt och det är helt galet. Ska göra vad jag kan för att få dom att förstå. 

I eftermiddag kommet Pucks nya matte och hämtar honom, blir tomt för oss och Nypon. Men Nypon åker på måndag så det ska nog gå bra. 

I kväll ska Lars och Oliver på hockey, dom ska åka redan halv fem. Så dom är inte hemma när Sara kommer för att hämta Puck. 
Jag är ledig i natt pg av mötet i dag men sen jobbar jag lördag o söndag natt. Men efter det är jag ledig till efter jul. 

Ha det så bra nu ! 

Jobbig

Jobbig dag, vill inte dela med mig just nu. 
Hoppas i morgon är blir bättre. 
Många tankar känslor och trötthet. 
När jag kom till affären och såg att jag åkt dit i pyjamas byxor... Då kände jag att ni måste jag nog ragga ner och reda ut lite...
I morgon blir det nog en bättre blogg. 
Natti

Lite tråkigt

I kväll är jag lite nere. Varit hos mamma nu i kväll o är hem om en sväng innan jobb. 
Läget som innan med mamma men vi hoppas det är bättre i morgon. 
Inland blir jag så förvånad att inte vissa kommenterar eller gillar det man lägger ut på fb, la ut valp bilder i dag o det va väldigt lite respons. Ja jag tycker dom är ljuvliga o stolt över dom båda. Är även trött på att ringa o skicka sms till folk som aldrig svarar. Tycker jag står bakom o ställer upp i alla väder, men nu börjar jag bli trött....
Lite intresse för andra människor kanske inte kan skada. 

Sen tänker jag på julen, fasen vad det känns trist. Ser bara fram i mot att barnen blir glada. Men pyntet o allt har kommit av sig på något vis. Å vist blir det jul ändå men det känns tråkigt när det inte blir som jag vill. 

Tycker så många i min närhet är på dåligt humör... Det tar på krafterna med oro för mamma oro för nya schemat på jobb... Mm mm. 
Nä nu ska jag sluta. Men vill bara tacka för er omtanke när vi körde till o från Stockholm . Skönt att känna att folk bryr sig! Kram på er❤

Valp bilder

Valparna 8 veckor i morgon. Tiden har gått fort!!!
Puck! 


Nypon!


Skriver mer senare i dag! Hej 

Nu

Nu blir det några små rader. Kommit hem från jobb nu i kväll , jobbat 15.30-21.45. Innan dess var jag på sjukhuset för att hälsa på mamma. Tyvärr var hon i väg på en undersökning precis då. Hon hörs riktigt kass och nu i kväll provar dom ny medicin. Hoppas den hjälper och det vänder. Stackars lilla mamma❤

I fm har jag gosat med Effi så klart , saknat henne så❤
Sen fick jag ta tag i att damma mm. Va och handla och så vidare. 
Nu är jag ganska trött o hoppas kunna sova gott i natt. Vi va ju hemma 00.00 i går och jag kunde inte sova... 
I morgon ska jag ringa min vän Fannys matte tänkte jag sen är tanken att pussla med valparna och lite så. Å sen ska jag vila eftersom jag ska jobba på natten. 

Vi har haft trevligt i Stockholm men det är bra skönt att vara hemma. Känns bara som om jag inte hinner med allt jag vill. Men det löser sig nog. Har ständigt dåligt samvete både för barn och hundar. 
Nu jobbar jag mycket denna vecka sen är jag ledig länge så det är bra. Måste ju hinna med Julstädningen och julklappsinköpen... Ska nog inte baka något speciellt o inte blir det någon speciell julmat eftersom vi ändå inte firar här. Brukar aldrig komma morgon över julen ändå så jag tar det lugnt med pyntandet och pysslandet vet ju ingen bryr sug mer än jag.  Gran ska vi så klart ha för Effis skull. 

Nu i dag fick jag slänga några blommor då det liksom inte hade blivit riktigt skött när vi var i väg. Konstigt. Men det är klart just nu känns det som om det bara är hockeyn är viktig för någon... 

Nu ser jag fram i mot Linnéa och mina mysdagar när det är My Dog, blir en hotell natt och vi ska ha så mysigt!! Jag får ju göra allt själv nu när gubben tappat intresset. Men det hår ju det med. 

Just nu springer Puck och Nypon runt  här som små busar. Bra att rasta dom innan säng dax . 
Bus och sen mat så sover dom nog gott. 

Natti natti o ho kväll❤

Tack

Tack o god natt säger jag nu, ska bara vänta på Linnéa sim sitter och pratat med Moa i entrén . Kul att vi bor på samma hotell. 
Dagen varit bra men nu är man lite trött och sängen kalla.  
Sittet här med en kopp te som jag köpte när jag va ute på sista rundan med Hildur. 
Kommer säker sova gott i natt också . Är inte alls nervig för i morgon då jag har en känsla att vi vara kommer gå in och ut i ringen.... Men vi hoppas hoppas vi får trevligt i alla fall. 
Ha det gott mina vänner o god natt❤

Bojar

Vi har det bra. Linnea och jag har varit på mässan och kollat. Hittade julklapp till Effi. Fick lite prover och köpte lite smått . Mysigt . Det är väldigt stort! Å nu ligger vi på sängen o päser. 
Har precis pratat med mamma, hon blev inlagt på sjukhus i hår, är jätte dålig i lunginflammation . Stackars mamma❤!!!!! Inte bra!!!

I natt sov vi som stockat och Hildur har också sovit gott här i sängen , hon sköter sig så fint så!!

Snart blir det lite trimning av Ebbe och Hildur. Men först en lugn stund på sängen. 

Sen i kväll ska vi äta här på hotellet. Hade någon buffé , det blir bra. 

Så som ni förstår är läget bra trevligt och mysigt. 
Hoppas allt är bra med er också!!

Hej o svek från mig

God natt

Nu säger jag god natt. Ligger här o päser med Linnéa och Hildur. 
Ska bli gott att sova!!!!! 
Haft en bra dag och allt har gått b
ra även om det tog tid. Bättre att köra lugnt o försiktigt . 
God natt på er❤
Nu kör vi

Vi trotsar väder o vind o kör nu. Lars kör oss till Markaryd där vi mötet upp Ewa och Sanne. 
Lars kollat vägar mm på datorn så vi hoppas det går bra. Vi tar det nätt o det får ta den tiden det tar. 
Hoppas alla får en bra dag. 
Å så skriver jag säkert mer i kväll. 
❤❤❤

Natten

Vilken natt, inte sovit många minuter. Jäkla storm!!!!!!
Slumrade lite nu fram mot morgonen men då var det två små valpar som väckte mig 04.40 .... Så upp o ge dom mat och släppa ut dom stora vovvarna en sväng. 
Sitter nu med en kopp kaffe, tänt lite ljus då här är kallt. Lars får tända kakelugnen när han kommer upp. Han eldade i går kväll men fy det känns inte alls just nu. 
Jag känner mig en snula trött och arg på detta väder. 
Undras om vi kommer köra i dag, skulle inte tro det... Typiskt när man ser fram i mot något och Linnéa blivit fri från skolan mm. Får väll avvakta och prata med Ewa. Har vi tur lugnar det sig men det känns ju inte så nu. 
Sen hoppas jag att alla våra tak ligger på plats. Är ju stor risk att plåten blåser i väg i detta väder. 

Än så länge har vi ström i alla fall skönt det!! 
Å skönt att Effi kunnat sova trotts detta oväsen. 

Jag återkommer sen om läget , bu blir det mer kaffe o kl sex drar jag igång tv:n för att se nyheterna. 

Till sist vill jag säga att jag tänker så på mina kolleger på Trygghetsjouren !!!! Hoppas allt gått bra o att dom fått ok riktlinjer hur o var dom ska köra. 

Hej svek så länge❤

Fy fasen

Jag hatar blåst!! Hörs som om hela huset snart blåser i väg. Riktigt otäckt må jag säga. Tittar jag ut ligger vår fina uteätarn slimmad längst marken. Undrar så hur det ser ut runt om huset och på andra ställe. Hoppas taket håller...

I dag har jag trimmat och badat Hildur snuttan. Kanske får bada om henne på lördag vi får se. Får ta fin litet på hotellet på lördag för det har jag inte gjort . 
Sen kom Fannys matte med Fanny, klippte öron och lite så på gamla damen. Ja Fanny alltså 😉 hi hi! 

Sen har jag packa Hildurs grejor och mina grejor. Linnea får packa själv, undras hur det går. 
Har förmanat henne att inte packa för mycket. 

Efter packningen blev det ett bad för min del. Skönt. Sen fick vi go middag av Lars. Köttfärs limpa mm. 

Nu i kväll har Lars och Oliver varit på träning och kom precis hem, strömmen hade gått flertal gånger. Här har vi ström än så länge. Jag har kokat kaffe fall i fall för det är ju kaffet som är viktigast eller? 

Har försökt titta på Ernst men inte kunnat koncentrera mig något vidare så jag får se det igen en annan dag. Ja ni nu får vi se hur det går i morgon om vi kommer i väg som vi tänkt eller vad. Jäkla synd om vädret ska ställa till det för mycket för oss . Men vi lovar att vara försiktiga. 
Ska bli så trevligt men jag kommer sakna dom här hemma och framförallt Effi❤

Nu ska jag säga god natt till barnen o kolla vad Linnéa packat...

Hoppas Sven är snäll mot er❤Kväll

Nu håller vi kväll. En kopp te och filten på benen + Harriet❤som ligger tätt tätt. 

Sov till halv ett i dag sen bar det av till stan med mamma. Köpte lite vinter utrustning till Effi, hon blev så glad och längtar så efter snö. 

Jag hittade en klänning , har visat den här på bloggen innan. Den va fin även på riktigt. Blev en svart kofta , ett linne och lite trosor och en ny jacka. Känner mig så klart riktigt nöjd och glad. 
När jag kom hem från stan städade jag hos valparna gjorde middag mm. Sen har jag färgat håret och precis borstat klart Hildur. Hon hade någon liten fnurra men inte nu mer. 
I morgon blir det till att trimma packa köra och handla och lite sådant. 
Ska bli så kul att åka i väg på fredag. Hoppas vädret inte blir för jäkligt bara... 

Nä nu ska jag titta på tv ett tag innan jag ska gå och lägga mig. Tror jag kommer sova gott i natt. 

Kram kram på er ❤

Lars diskar

Lars diskar efter en super go middag. Själv dricker jag kaffe och sitter i soffan. 

Sovit till halv ett i dag sen i väg till Apoteket . Efter det kom värdens bästa Gerd hit!! Kaffe och valp mys blev det!! 

Sen gick jag och vila igen. Fick nog en timmes sömn så det va ju ganska bra. Jobb i natt igen. 

I morgon em har jag tänkt åka till stan ev följer lilla mor med om hon är frisk och orkar . 
Ska köpa en klänning till helgen. 

På torsdag blir det trimning och packning. För på fredag bär det av till Stockholm . Kul kul kul. O h extra kul nu när Linnéa ska med!! 

Nä nu ska jag drick kaffe och mysa med Effi innan det ärvdas för bad av mig och natt för Effi, 
Kram på er❤1:a Advent

Dagen började med besök av Sara Niklas och Milton. Dom kom för att hälsa på Puck som flyttar till dom om mindre än två veckor. Det är så roligt. Kommer bli perfekt!!! 

Sen åkte Linnéa och jag på jul marknad i Förslöv hos en dam som jobbat hos oss. Det va mysigt och vi träffade några kolleger till mig ,två av dom stod och sålde sitt hantverk och två var och tittade . 


Handlade några små saker. Fina och mysiga!! 

När vi kom hem åkte Lars och Effi på Olivers träning. Jag la mig på soffan o somnade. Så skönt!!
Nu har jag matar vovvar haft dom ute, lagat middag som i dag blir ris kött sås mm. 
Dom andra kommer hem snart och då blir det mat. Sen är det bara disken och natti natti för Effi. Kvällen blir nog i soffan om jag inte gör en krans . Får se vad jag känner för sen. 

Hur har er dag varit? Har ni firat 1:a advent? 
RSS 2.0